Kezdőlap > TERA Online > Új content!!!!!! 20v20 Battleground és Alliance System még a nyáron!!!!

Új content!!!!!! 20v20 Battleground és Alliance System még a nyáron!!!!

content_preview

UPDATE: A bejelentés fordítása a tovább után.

Végre valahára, ezt is megértük! Örömmel jelentem, hogy (már 3 órája) kikerült a hivatalos oldalra annak bejelentése, hogy még a nyár folyamán (végre) új content érkezik Arborea földjére a TERA EU szerverein.

Forrás: HIVATALOS TERA EU OLDALON ANGOLUL

A bejelentés szerint a következő hetekben/hónapokban a tankokkal, siege weaponokkal tarkított 20v20 battleground PvP instance mellett több új PvE insta és az Alliance rendszer is elindul. Említésre kerül még a summer festival is, ez majd kiderül, hogy mit is takar. Ami biztos, hogy igen mozgalmas nyárnak nézünk elébe! Rá is fér a népre, hiszen az elmúlt néhány hónap érdemleges új content nélküli pangása igencsak megtizedelte az aktív játékosállományt (jómagamat is beleértve).

A fenti linken elérhető a bejelentés eredeti verziója angolul. Fordítás érkezik hamarosan, lesz mit olvasni, mert egy jó kis kérdezz-felelekkel is megspékelték a híreket. Az egyik game designert, Knut Brockmann-t kérdezték a 20v20 BG néhány fontosabb eleméről.

Fordítás a tovább után….

Alább az új content ismertető bevezetőjének és a kérdezz-feleleknek a fordítása. Amennyire tudtam, próbáltam hű maradni az eredeti szöveghez. Ez nem mindig ment a csodálatosan összevissza csavart mondatoknak hála, amiknek még angolul sem volt mindig értelme, de igyekeztem.

 

„Forró nyárnak néz idén elébe minden TERA játékos. A következő hetekben és hónapokban bemutatunk egy teljesen új, siege weaponokkal felszerelt 20 vs 20 battlegroundot, ami az eddigi legnagyobb PvP instance! Több új PvE dungeont is bemutatunk, illetve mindenki nagy várakozással nézhet elébe az új Alliance rendszernek és a summer festivalnak!

Szeretnénk ma a fényes jövőbe tekinteni. Beszélni fogunk az új és izgalmas új tartalmakról amik a következő néhány hétben és hónapban kerülnek bevezetésre 2013 nyarán.

Az új 20vs20 Battleground – Corsairs’ Stronghold

Kezdjük máris az új battleground bemutatásával: a neve Corsairs’ Stronghold. 40 játékos részvételével zajlik ez az eddig látott legnagyobb PvP insta ostromgépekkel kiegészülve. Első ízben lesz lehetősége a játékosoknak arra, hogy ágyúkat irányítsanak (szerk.: a halloween eventes tökfej ágyúzást leszámítva.), kastélyokat rohanjanak meg és az ellenséges vonalak mögé osonjanak alagutak és léghajók segítségével!

Annak érdekében, hogy minél több részlettel szolgáljunk nektek, megkérdeztük Knut Brockmannt, a játék egyik tervezőjét, hogy lásson el minket a fontosabb tudnivalókkal.

Kérdezz – Felelek Knut Brockmann-al, Game Experience Designerrel a Corsairs’ Strongholdról

 • Mi az a Corsairs’ Stronghold?

Knut: A Corsair’s Stronghold a TERA új battlegroundja ami egy izgalmas, ostrom típusú csatát ajánl sok meglepetéssel és rengeteg szórakozással. Két 20 fős csapat felváltva támadja és védi majd az erődöt. A cél az erődbe való bejutás és az ellenfél kristályának elpusztítása, vagy a csapatunk kristályának megvédése. A védő csapat célja, hogy a kristályt minél tovább védje. Az első körben támadó csapat felállít egy időt, ez áll majd rendelkezésére a következő körben támadó csapatnak arra, hogy elpusztítsa az ellenfél kristályát.
Ne feledjük, hogy az erődbe való bejutásnak több módja is van, kezdve a kapuk betörésével, a létrákon keresztül egészen a léghajóval történő berepülésig. Mindkét oldal rendelkezésére állnak ágyúk: tankok és lövegek amik nagy hatótávolságú fegyverek, melyek támadásra és védekezésre is alkalmasak.

 • Mi olyan különleges ebben a contentben? Mik az újdonságok ezen az ostrom BG-n

Knut: Az ágyúk és a léghajók teszik igazán különlegessé ezt a BG-t. Ezek teljes mértékben átalakítják a harcot, biztos vagyok abban, hogy az ágyúk kezelése igen nagy móka lesz, főként az új PvP játékosoknak. Egy ellenséggel teli léghajó elpusztítása védőként úgy tűnik nagy megelégedéssel tölti el a legtöbb embert. A tankokkal történő lassú előrehaladás ugyancsak izgalmas tud lenni – biztosan sokszor szét lesz robbantva mindenki, de a tankok egy kis ügyességgel és jó csapatmunkával megjavíthatóak. Az izgalom különösen az elején nagy, míg az új fegyverek és az erőd egyedülálló látványa lélegzetelállító. A klasszikus PvP mechanizmusok természetesen itt is működnek, különösképp az erőd mélyén a kristály körüli harcban ahol a csapatok legügyesebb játékosai kerülnek szembe egymással. 

 • Ki léphet be az új BG-re? Milyen különbségek vannak az új és a sokat próbált, veterán PvP játékosok között?

Knut: A BG-n hasonló PvP tapasztalattal rendelkező játékosokból álló csapatok kerülnek egymással szembe a matchmaking rendszeren keresztül.
Ha még nem vagy lvl cap-en a rendszer megnöveli a szintedet 60-ra és minden játékosnak azonos szintű felszerelést ad, annak érdekében, hogy mindenki ugyanakkora esélyekkel induljon. Tehát – a TERA történetében először – minden 30+ szintű játékos megtapasztalhatja mit kínál a PvP harc. A még fejlődő játékosok használhatják szintezésre is, a tapasztaltabbak pedig egy teljesen új BG-t próbálhatnak ki.

 •  Mi a fő különbség a Corsairs’ Stronghold és a jelenlegi 15 vs 15 battleground között?

Knut: Két fő különbség van. Egyrészt a jelenlegi BG-n a cél a térkép minél több pontjának birtoklása. Ez a 20v20 BG-n egy kicsit másképpen működik, ezért biztos vagyok abban, hogy nem fogja a Fraywind Canyon-t a szeméttelepre küldeni. Másrészt most először lesz lehetőség arra, hogy már alacsonyabb szinttől kezdve BG-n vegyenek részt a játékosok.

 • Mondanál pár szót arról, hogy miként befolyásolja a jó stratégia és a csapatmunka a BG-n az esélyeket?

Knut: Úgy gondolom, hogy itt különbséget kell tennünk két dolog között. 

Speciális csapatok az endgameben igencsak el tudnak mélyülni a stratégiai trükkjeikben. A támadók legfőbb célja, hogy minél gyorsabban bejussanak az erődbe, ezért a csapatok biztosan ki fognak dolgozni különböző elterelő taktikákat, összezavarják majd az ellenfelet a léghajókkal, mindeközben teljes erővel támadják majd a kapukat, vagy beosonnak az erődbe a létrák segítségével. A nagy számú játékosból álló csapatoknak köszönhetően a lehetőségek száma szinte végtelen.

 • Úgy gondolom, hogy ki fognak alakítani egy bizonyos dinamikát és sokféle taktika kipróbálásra kerül majd kezdetben. Mindamellett biztos vagyok abban, hogy nem lesz egyetlen olyan taktika ami mindig sikeresnek bizonyul majd. Nagyfokú szabadság áll rendelkezésre a csapatok kialakításához. A fegyver arzenálnak hála, még a healerek is képesek lesznek nagy damage bevitelére.

Másrészről a kezdő csapatok számára rengeteg felfedezni való áll majd rendelkezésre. Sok olyan dolog lesz majd a térképen ami „heuréka” pillanatokat fog okozni számtalan embernek.

 • Említetted az ostromgépeket. Mire szolgálnak ezek?

Knut: Az ostromgépek az új BG-n egy dologra szólgálnak legfőként: szórakozásra. Ezen kívül azért sokféle stratégiát lehet rájuk építeni, és csak akkor változik igen mókássá a helyzet amikor egy tankkal próbálunk össze vissza pöfögni a térképen vagy egy léghajón kíséreljük meg az erődbe való bejutást abban reménykedve, hogy nem lőnek le minket túl korán. Számomra az ellenség visszarobbantása a kezdőhelyre nem csak a pontgyüjtésről szól. Inkább arról, hogy befolyásolni tudjuk az eseményeket, és mindezt stílusosan tesszük meg. 

 • Alapvetően három módja van a falon való átjutásnak: a létrákon, erővel a kapukon keresztül, vagy egy léghajón ülve a levegőben. Mindháromhoz elengedhetetlen a védelem felállítása nehéz-ütegek segítségével. A kapuk betörése könnyebb a tankok segítségével, a védő is csak a lövegekkel tudja lelőni a léghajókat. De még akkor is, ha az ellenfél csak a létrákon keresztül támad, a tankok és lövegek fontos eszközök lesznek a fal megvédésében, vagy abban, hogy a lehető legnagyobb felfordulást okozzuk, hogy a támadók gyorsan átcsusszanhassanak a védők vonalán. Bármelyik megoldásra is essen a választás, garantálom, hogy minden tekintetben nagyot fog robbanni.
 • Hogy kezdesz neki és állítod össze a csapatot?

Knut: A matchmakingnek hála, bárki jelentkezhet 30-as szinten vagy fölötte és automatikusan bekerül egy megfelelő csapatba. Öt fős grouppal is jelentkezhetünk a BG-re ami ezek után kerül össze a neki megfelelő csapatokkal.”

 

Ennyi lenne hát az új 20v20 BG ismertetője. Gondolom csinálnak majd az indulásra, egy minden részletre kiterjedő ismertetőt, de én őket megelőzve már elkezdtem  összerakni egy screenshotokkal, térképekkel, legfontosabb tudnivalókkal, taktikákkal stb. teletűzdelt útmutatót a másfél-két hónapos kTERA tapasztalatok alapján, amit több felvonásos poszt sorozatban fognak majd megkapni az érdeklődők itt a blogon, hogy addig is legyen mit olvasni meg tervezgetni. Mégis csak Frogster vagy Gameforge vagy mi a kiadó, szóval lehet ebből még nyár leges legvége is, de legyünk optimisták. Amit eddig elkezdtek hype-olni, azt hozták is záros határidőn belül. Én bizakodom.

A bejelentés végén néhány szóban említik az Alliance Systemet és a nyári fesztiválokat is:

Az Alliance Rendszer 

Szintén idén nyáron kerül teljes átalakításra a TERA jelenlegi politikai rendszere. A guildeknek lehetősége lesz a különböző Szövetségekhez történő csatlakozásra, vezetők megválasztására, a kormányzásban, valamint a kontinens uralásáért folyó harcban történő részvételben.

Az Alliance Rendszerre történő átállás érdekében a jelenlegi politikai rendszer kikapcsolásra kerül a következő update során. Manuálisan kerülnek majd elhelyezésre a szükséges NPC-k az átállási folyamat során.

Erről részleteket később közölnek.

Nyári fesztivál és új insták

Három különböző nyári fesztiválról beszélnek. Ez egy külön sztori keretében lesz implementálva, melynek során új fürdőruha-kollekció is bemutatásra kerül majd.

Az Alliance rendszerről és a nyári fesztivál eventekről később közölnek majd további információt. Ezekről természetesen mi is tudósítunk majd.


 1. yusukee
  június 11, 2013 - 8:49 du.

  Már nagyon ideje.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s