Kezdőlap > Blog, Guildek, Renegade Guild > Egy korszak vége Renegade módra… viszlát subscription

Egy korszak vége Renegade módra… viszlát subscription

renegade banner1Ma délután egy rendhagyó guild event keretei között búcsúztattuk a TERA subscription based üzleti modelljét. Mivel holnap reggel 8 órakor lelövik a szervereket ezért azt gondolom keresve sem tudtunk volna egyrészt jó alkalmat találni a búcsúra, másrészt pedig egy kisebb közös kikapcsolódást szervezni a törzstagok és az újoncok között. Az elmúlt közel 1 hónapos unlimited trial időszak alatt igen sokan csatlakoztak a guildünkhöz, akik keddtől nem csak a TERA teljes értékű tagjaivá válnak, de nagy részük a Renegade guildben is megkapja a véglegesített tagságot. Azon guildtagoknak, akik nem tudtak ott lenni az eseményen készítettem alább egy rövid szösszenetet néhány screenshot társaságában…

A formális körök után egyből elindult a bújócska hadművelet, ahol 3 guildtagunk bújt el (ismeretlen lvl10 alatti altokkal) Arun különböző pontjain, majd a teamspeaken adott információ morzsák alapján kezdte őket megkeresni a tömeg. A játék öröme mellett a leggyorsabb megtaláló a törzstagok által összedobott pénzjutalmat is zsebre vághatta. A győztesek:

 • Első kör: Caleb (200 gold)
 • Második kör: Castiell (200 gold)
 • Harmadik kör: Puci (200 gold) + Snörf (200 gold)

Mivel a trailos accountokkal nem igazán lehet semmilyen normális PVP-t művelni (duel, deathmatch), ezért egy igen rendhagyó módon tudtuk le az event PVP részét: Mallistar felajánlott egy Kelsaik geart (cipő, kesztyű) erre az eseményre. A feladat annyi volt, hogy az összes lowlvl és friss 60-as karakter egyszerre nekiront Mallinak és aki beviszi az utolsó ütést… na az győz. Némi finomhangolás után sikerült is szépen levezényelni ezt a részt is. A győztes ismét Snörf lett, aki a Kelsaik geart felajánlotta Talának a pénzjutalmát (200gold) pedig Tirrandának.

Az eseményekről lövöldöztem néhány képet (videó is készült volna… csak úgy néz ki kijöttem a gyakorlatból):


 1. február 3, 2013 - 10:08 du.

  jó kis délutáni program volt a bújócska meg a fight is,bár én rögtön belenéztem Mali critjébe…ha lesz még majd megbosszúlom

 2. Masako
  február 4, 2013 - 10:22 de.

  Ne aggódj, első kőrben ő is belenézett egy 60k critbe. 🙂

 3. Liri
  február 4, 2013 - 1:16 du.

  Köszi 🙂

 4. Snörf
  február 4, 2013 - 3:57 du.

  Jó kis event volt várom a következőt 🙂

 5. TeddySnow
  február 4, 2013 - 5:41 du.

  Visszajöttek azok a régi emlékek amikor még a Pre startnál vagy minél nyomtuk a klán eventeket, és tán ez a nosztalgikus kép elfeledteti velem a szörnyű pvp rendszer élményeit és a végén lehet mégis pvp szerveren kezdem újra… 😀

  • február 4, 2013 - 6:02 du.

   Ha a PVP rendszer ennyire szörnyű emlékeket idéz fel benned, akkor KÖNYÖRGÖK ne gyere vissza. Ez egy csúnya gonosz rendszer, ahol nem büntetik eléggé a PK-t és ráadásul még GvG-ben is simán le tud ölni bárki just for fun… És hogy mindez ne legyen elég most jön az Alliance rendszer, ahol már nem csak a degenerált lowbie PK-sok és a GvG oppenentek fognak gyilkolni, de gyakorlatilag szinte mindenki. Jó neked a PvE szerver, hidd el.

   • TeddySnow
    február 4, 2013 - 6:46 du.

    A kiérdemelten kapott oltás miatt csak azért is visszajövök és szétverek mindenkit a 40 es Mysticemmel 😀

  • Rosert
   február 4, 2013 - 6:42 du.

   Én emlékszem még arra a régi, átkos korszakra, kb 7 éve lehetett, amikor a karaktered szintezése során nem lehetett kihagyni egy quest hubot, (STV) Az itt történő szintezés viszont egyet jelentett a hetekig tartó gankek elviselésével. Megszokott dolog volt, hogy 3percenkét agyonvertek téged az ellenséges frakció játékosai. Ezen tapasztalatom többszöri megszerzése után (mert minden alt karakterrel megtörtént ugyan ez) valamit másik 5 MMOban szerzett PvP tapasztalatom után 100%os magabiztossággal kijelenthetem, hogy nincs semmi baj a TERA PvP rendszerével, de ha te mégis így látod, akkor tudom neked ajánlani a Zoo Tycoon és FarmVille típusú játékokat.

 6. február 4, 2013 - 8:22 du.

  TeddySnow :
  A kiérdemelten kapott oltás miatt csak azért is visszajövök és szétverek mindenkit a 40 es Mysticemmel

  Valahogy éreztem, hogy esetedben a reakció nem egy besírás lesz. 🙂 Örülök, várunk vissza 🙂

  • TeddySnow
   február 4, 2013 - 8:30 du.

   Akkor örülök 🙂
   főleg hogy a te nyomásodra/tanácsodra lettem Mystic 🙂 (bár bevallom meglep hogy van aki még emlékszik rám rövid pályafutásom után 😀 )
   majd holnap indulhat a mandula 🙂 és a kövi klán eventen ismét kitakarok mindenkit a hordótestű barakámmal 😀

 7. Chiccoo
  február 4, 2013 - 8:31 du.

  Patch notes a la Frogster:

  https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=142247

  lehet olvasgatni. Kíváncsi vagyok ez milyen lett 😀

  • február 4, 2013 - 8:39 du.

   Még délután átfutottam, kifejezetten jó lett, bár van benne néhány félreértelmezhető mondat (pl. a cooldown eliminate gylpheknél); de összességében lényegesen igényesebb, mint az EnMasse féle változat (hasonlóan a legutóbbi ilyen giga patch noteshoz)

   • Chiccoo
    február 4, 2013 - 9:02 du.

    ja de a priest mana csökkentés megint nem igazán érthető, mert a növelésről mi nem tudunk 😀

   • Szergely
    február 4, 2013 - 9:07 du.

    “The additional damage of ’In Cold Blood’ has been increased from 5% to 10%.” -> ugyan az a bullshit, mint EME, gondolom a többi is az… Koreai patchnotes-a.

 8. Majin
  február 4, 2013 - 9:22 du.

  Némileg össze vagyok zavarodva az EU kliensen történt változtatásokat illetően. Mindenki azt mondja, hogy nem az, amit kiírnak. Miért írják akkor ki? Érdemes egyáltalán elolvasni?

  • február 4, 2013 - 10:39 du.

   A végeredmény lehetséges, hogy az lesz, a feltüntetett változások (hogy mihez képest), már nem stimmelnek. Pl. amit írtam, In Cold Blood nálunk sosem volt 5%-ra nerfelve (15%-on hagyták), ellenben koreával, ahol rájöttek, hogy ez túl erős volt, így kicsit boostolták 10%-ra. Ezért a patchnotes-ban jelzett boost valójában nerf (15-ről 10%).
   Úgy tűnik, hogy fogták a koreai patchnotest és egy az egyben fordították, átugorva 1-2 korábbi, nálunk meg nem jelent patchet.

 1. február 23, 2014 - 10:46 de.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s