Kezdőlap > Blog, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > TERA kezdő szemmel ~ Mondjuk kérdései

TERA kezdő szemmel ~ Mondjuk kérdései

Újabb kérdéshalmaz érkezett ezúttal Mondjuktól a facebook oldalunkon, amik sok olvasó számára lehetnének hasznosak ezért inkább itt válaszolok:

Üdvözlet!Hasonló kérdéseim lennének mint Majinnak amik remélem sok más kezdő játékost is érdekelne  Nos a harcrendszerről kérdeznék először és azon belül is a knockdownról.A knockdown rendszer teljesen random basic attacknál vagy be kell vinnem X ütést esetleg a kaszt combóját és akkor leknockdownolja? Jelenleg 20-as vagyok és előfordult sokszor hogy 1-2 ütéstől elfeküdt a mob de volt olyanis hogy egy ideig semmi akárhogy ütöttem nem akart elfeküdni.Ha levan knockdownolva akkor kapok valamilyen sebzési bónuszt vagy csak megspórolom a hp-mat azzal, hogy amíg fekszik addig nem támad?.

Minden támadható élőlény a TERA világában rendelkezik egy impact és egy balance értékkel. Ezt Te is meg tudod nézni a karakterlapodon. Az impact érték határozza meg, hogy mennyire nagy eséllyel tudod ledönteni a lábáról az ellenfelet, míg a balance határozza meg, hogy mennyire nagy eséllyel tudsz ellenállni a hátradöntésnek (egyébként ez a két stat a knockdown mellett a stun esélyét is befolyásolja). Ha a földön van az ellenfél, akkor ugyebár nem tud skilleket használni, ez már egy komoly hátrány. Emellett viszont vannak bizonyos crystalok, amik pl. nagyobb sebzést biztosítanak a földön fekvő ellenfélbe, szintén vannak pl. olyan skillek amik a földön fekvő ellenfélbe többszörös sebzést okoznak (tipikusan a meele classok leszúrás képességei).  Alap esetben bármelyik skill használata okozhat knockdownt, viszont vannak skillek, amik erősítik ennek az esélyét (pl. Slayernél a Knockdown Strike), szintén vannak pl. glyphek amikkel lehet erősíteni egyes skillek feldöntési esélyét.

terakr-fangdung008-banner

Következő kérdésem a craftolásról lenne. Elkezdtem craftingolni mivel Warriort kezdtem és úgy gondoltam a weaponsmithing alap dolog neki Érdemes craftolni fegyvert páncélt így fejlődésre gondolok itt arra hogy erősebbek-e mint amit a küldetésekért kapok illetve endgamera mivel gondolom van egy alap gear követelmény a nagyobb instákra ellehet-e kezdeni craftolt itemekben az endgamet?

Kicsit kuszára sikeredett a mondat, de azt hiszem értem. Szintezés közben nem feltétlenül érdemes húzni a craftolást. Viszont az fontos, hogy a craft alapanyagokat jól elrakjátok. Minden class számára a következő 3 crafting skill fejlesztése javallott: Alchemy, fegyvernek megfelelő craft (focus, weaponcraft) és az armorodnak megfelelő craft (tailoring, armorsmith, leatherworking). A craft pl. egy jó pénzbeszerzési forrás lehet, azonban kell hozzá idő, hogy megtérüljön. Az Alchemy alap, hiszen azzal tudsz magadnak potionöket és scrollokat csinálni. Craftnál lehet jobb geareket szerezni akár PVE-ből, akár PVP-ből. Sőt hamarosan bejön a játékba két új frakció, ahol pl. lehet majd használható starter geart szerezni a friss 60-as karaktereknek)

Továbbá láttam fegyvereknél hogy remodellezhetőek. Biztos mindenkinek van egy stílusa és szereti ha úgy néz ki a karaktere (ezt magamra is értem).sokféle remodelling alap van illetve különbözőek-e a végtermékek?Értem azt hogy nem olyan különbség van-e köztük hogy sima kard és ha remodellezem lesz rajta 2 fekete csík vagy hasonló hanem tényleg máshogy néz ki tegyük fel recés lesz, másmilyen lesz a kard formája.

Azokat a tárgyakat lehet remodellezni amiknek a status sorában szerepel a “Remodelable” flag. Azoknak a tárgyaknak a modelljét lehet átvenni, amiknek a status sorában szerepel az “Eligible as template” megjelölés. Ezen kívül más megkötés nincs, tehát akár teljesen más kinézetű (de azonos item típusú) tárgyak küllemét is át tudod venni.

Következő kérdés a mountokról Nagyon sok embert láttam mászkálni tigrissel és hasonló állatokkal. Én jelenleg egy barna ló tulajdonosa vagyok és nagyon szeretem a mountokat gyűjteni:D Instából esnek esetleg meg kell-e venni őket vagy achievementhez is vannak kötve illetve nagyjából hány fajta van?Minden mount ugyanolyan gyors vagy lesz a riding skillnek magasabb rankja is amivel gyorsabban utazhatom be Arborea földjét?

Sokféle mount van. Van amit simán meg lehet venni és vannak amik pl különböző jutalmak formájában kerülhetnek hozzád (pl.  quest). Megint másokat bizonyos frakcióktól tudod megvenni ott gyűjthető kreditekért. Vannak speciális mountok, amiket pl. intance főbossok “dobnak”. Minden mountnak van egy saját speedje, ettől függ, hogy mennyire gyorsan lehet azzal menni.

new_mount_4

utolsó kérdésem a Warriorokról szólna.Úgy hallottam lehet velük tankolni de nagyon sokan mondják, hogy nem az az igazi tank típus maradjon inkább dps-nek. Tényleg ennyire nem jó tanknak vagy csak nem szeretnék a Lancereket kiütni az egyetlen Role-ból amit ténylegesen jól csinálnak?

Amióta megkapta a Lancer és a Warrior class a közös energy rendszer azóta már közel sincs annyira távol egymástól a két class tank stílusa és mechanikája. Teljesen alkalmas a warrior class is a tankolásra.

Előre is köszönöm a válaszokat!
Mondjuk


 1. Liri
  január 19, 2013 - 11:55 du.

  A remodellhez: ctrl + jobb click-el meg tudod nézni más weaponok/armorok kinézetét pl AHban 🙂
  Vagy fővárosokban lehet ilyen npc-t találni, akiknél vannak template-k, de az lehet drágább, mintha AHból kiveszel egy ugyanolyan kinézetű fegyót/ruhát

 2. cuximuflin
  január 20, 2013 - 3:35 du.

  Annyit tennék hozzá, hogy nem a tankolás az egyetlen role amit a lancerek ténylegesen jól csinálnak. Igen masszív dps-t is képesek kitolni magukból, és nagyon hasznosak pvpben. Akit esetleg a “tank – kis dps, nagy def” sztereotípia rettent el a lancerektől, azok ne aggódjanak emiatt, mókás és erős class.

 3. Rengar
  január 21, 2013 - 10:26 du.

  Sziasztok! Jelenleg hol lehet olcsón megvásárolni a játékot? Olvastam előző bejegyzéseknél, hogy amazonon 5 euro volt. Esetleg valahol van még ilyen akció? Amúgy ha van esetleg ki lehetne tenni az oldalra f2p indulása előtt, csak hogy többen legyünk veteránok. 🙂 Üdv

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s