Kezdőlap > TERA Online > “The Alliance” – K-TERA: Arccal a free-to-play felé

“The Alliance” – K-TERA: Arccal a free-to-play felé

Bár még nem teljesen tiszta, hogy az Alliance, vagy talán a Federation lenne a megfelelő fordítás, de a jó hír, hogy végre fellebbent a fátyol arról, hogy min is ügyködött a Bluehole Studio az elmúlt hónapokban. Kicsit több mint fél évvel az igen nagy sikert aratott “Argon Queen part#2” kiegészítő után máris érkezik a “The Alliance” kiegészítő a koreai szerverekre. Egészen pontosan Január 10-én. A kiegészítő egy merőben új játékélményt hoz, ami előtérbe helyezi a guildet és a közösséget, mindezt olyan körítésekkel, amikre már régóta éhezik a játékosbázis…

A jelenlegi havidíjas konstrukció eleve nem terjedt el Koreában, a TERA egyike volt azon gyenge szárnypróbálkozásoknak, akik megpróbálták honosítani a subscription alapú rendszert az országban. Azonban a játékosok nagy része továbbra is netkávézókból játszik, ahol óra alapon fizetik a gépidőt, ami alatt vagy f2p játékokkal játszanak, vagy pedig olyan játékokkal ahol szintén óra alapon kell fizetni az extra játékélményért.

A jelenlegi havidíjas konstrukció eleve nem terjedt el Koreában, a TERA egyike volt azon gyenge szárnypróbálkozásoknak, amikkel megpróbálták honosítani a subscription alapú rendszert az országban. Azonban a játékosok nagy része továbbra is netkávézókból játszik, ahol óra alapon fizetik a gépidőt, ami alatt vagy f2p játékokkal játszanak, vagy pedig olyan játékokkal ahol szintén óra alapon kell fizetni az extra játékélményért.

A content kivesézése előtt had kezdjem azzal, ami talán a legtöbbek számára az igazi meglepetést fogja okozni: Január 10-étől a K-TERA teljesen free-to-play modellre vállt. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a játék áttér a ‘pénzért előnyt’ modellre. Gyakorlatilag a jelenlegi T-Cat modellt alakítják tovább. Mielőtt ebbe nagyon belemennék rögtön tisztázzuk is, hogy miért is döntött így a koreai kiadó: Az elmúlt időszakban változás indult be a koreai netcafe piacon, ami miatt a legnagyobb cafe-hálózatok megjelentek a “premium” gépidő bérleti konstrukcióval, ahol bár eleve egy magasabb összeget fizetsz, viszont cserébe hozzá lehet férni majd az összes játékidő alapú játékhoz is. Nos az NHN (hangame) szintén úgy döntött, hogy a játékaival csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez és ennek mentén vált a TERA is f2p játékkal. Tehát direkt módon semmit nem vesz a játékos a kiadótól/üzemeltetőtől, mindösszesen csak egy emeltebb gépidő árat fizet a netcafenak, amiből nyilván egy része a lejátszott  játékórák alapján tovább megy a NHN/hangamenek. Cserébe a játékos egy emeltebb játékélményt kap (ezeket most nem vesézném ki, de messze nincs szó pay-for-win modellről), és a lejátszott órákért kapja a T-cat coinokat (óránként 80 coint de naponta max 400), amikből ugyanúgy tudja vásárolni a vanity itemeket, mint korábban is.

Mivel ez a modell teljesen idegen az EU/NA játék környezettől, ezért most nem mennék bele a részeltekbe, hogy mi a különbség a basic és a premium mód között, viszont azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy a számtalan félreértésre okot adó félinformációkra reagálva az EnMasse közleményben jelezte, hogy esze ágában sincs a nyugati piacon is az F2P felé mozdulni, nálunk továbbra is marad a subscription alapú játékmodell.


 1. december 26, 2012 - 8:10 du.

  Soon

 2. lol
  december 28, 2012 - 4:38 de.

  traslate this website in english pls!!!

 3. Kirkee
  december 30, 2012 - 7:40 du.

  Nem értem miért Netcafekból játszanak ott . Nem kényelmesebb otthonról játszani mint beülni egy helyre és onnan nyomni ? :S nem értem : |

  • december 31, 2012 - 2:24 de.

   Ott ez egyszerűen így alakult ki. Csak találgatni tudnék, hogy vajon miért ezért inkább nem teszem, de minden bizonnyal megvan ennek is az oka.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s