Kezdőlap > Blog, Frogster > Újabb szerver konszolidáció, ezúttal EU-ban

Újabb szerver konszolidáció, ezúttal EU-ban

Bár nem is oly régen még az EU CM-ek váltig állították, hogy márpedig EU-ban nem lesz egyhamar szerver összevonás, de úgy néz ki a számok a háttérben mégsem ezt mutatták. Az amerikai régió után végre EU-ban is le fog zajlani a szerverek összevonása.  Nem fűznék ehhez semmilyen emocionális kommentet, bár a szövegből szerintem kiderül, hogy számomra ez inkább öröm.

Az egész száraz kommunikáció helyett inkább csak röviden szemelvényezném a lényeget, amire érdemes mindenkinek odafigyelnie:

 • Az összes EU PvP szerver egybemigrálásra kerül, ez gyakorlatilag 4 szervert érint, melyek a migráció után “Killian” néven lesznek elérhetők. Kicsit fura lesz olyan játékosokkal egy szerveren lenni, akik számára eddig a francia és a német nyelv volt a preferált, de majdcsak megoldjuk ezt is valahogy.
 • Az PvE szerverek nyelvi szinten lesznek összevonva, tehát a migráció után egy angol (Fraya), egy német (Hasmina) és egy francia (Elinu) szerver fog keletkezni.
 • A szerver összevonás után is megmarad a 8 karakter/szerver limit. A migrációt követően egészen addig nem tudsz belépni amíg nem redukálod a karaktereid számát 9 alá az új szervereken. Éppen ezért fontos, hogy még a migráció ELŐTT gondoskodj a karaktereknél lévő gold/értékek átpakolásáról más karakterre, különben ezeket úgy kell törölnöd, hogy esetleg van náluk egy raklak alapanyag.
 • Karakter név ütközések: A szokásos “first come first serve” elv lesz alkalmazva.
 • Ne feledkezz meg arról, hogy ha egy guild tagjainak száma 1-re csökken akkor az a guild AUTOMATIKUSAN törlésre kerül, amibe bele értődik a guild bank tartalma is. Ezért figyelj oda, hogy majd a 8 karakteres limit elérése érdekében törölt karaktereid miatt nehogy valamelyik bankos guilded, vagy haveri guilded ebbe a helyzetbe kerüljön.
 • Aukciós Ház: A futó aukciók átkerülnek az új szerverre. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a különböző szerverekről összemigrált játékosok teljesen eltérő gazdaságú szerverekről jönnek…
 • 30 nappal a merge után minden accounton a karakterek száma 8-ra kerül redukálásra. Tehát letörölnek bizonyos karaktereket, bizonyos logika mentén… Hogy hogyan döntik el, hogy mi minősül addicionálisnak az egyelőre ismeretlen. (Ez csak az aktív accountokra vonatkozik)
 • Bank: Azok akik több szerver is aktívan játszottak belekerülhetnek egy olyan szituációba, hogy a teletömött bankjukaikban több cucc van, mint amennyi maximum lehet egy szerveren egy accountnak. Ilyenkor nincs semmi gond, a migráció után minden itemet megkap a játékot úgy, hogy a meglévő 4 lap mellett további lapok jönnek létre amiről azonban csak kiveheti a cuccokat, de be nem rakhat semmit.
 • Guild nevek ütközése: Ugyanaz mint a karakter név, annyi különbséggel, hogy itt a guild master megjelenése a kritikus lépés ahhoz, hogy lockolni tudd a guilded nevét.
 • Karakter nevek vs friend list: Ha valamelyik barátodnak nevet kell változtatnia ütközés miatt, akkor az új neve automatikusan meg fog jelenni a friend listeden.

Kategóriák:Blog, Frogster Címke: , , ,
 1. november 10, 2012 - 4:12 du.

  Miért van olyan érzésem, hogy a következő lépés a F2P lesz? 😦

 2. november 12, 2012 - 8:20 de.

  Kár, hogy a Velikeseket még így sem lehet PK-zni… Azért a “teljesítményért” amit BG-n nyújtanak, megérdemelnék. 😀

  • november 15, 2012 - 11:58 de.

   Jah főleg hogy a Velikesek tudják is mit kell csinálni a BG-ken az Esseniások meg agyatlan troll módjára fightolnak csak mintha gvg-n lennének…sure ^^

   • november 15, 2012 - 12:32 du.

    Így van, a velikesek tudják, hogy a BG nem a PvP-ről szól, hanem a PvE-ről és a foglalásról, a PvP teljes kerülésével… Mesterien szaladnak az ellenség elől és hagyják veszni társaikat, márha közelben vannak egyáltalán… 😀

   • november 15, 2012 - 3:36 du.

    Trollnak is születnie kell az embereknek Szergely 🙂

   • november 15, 2012 - 4:43 du.

    Az irónia az, hogy még csak nem is trollkodtam… 😉

   • nanael
    november 16, 2012 - 9:05 de.

    CTF-nek a foglalás a lényege. A tiszta PvP-re ott a DM.

   • nanael
    november 16, 2012 - 9:07 de.

    *Domination (nem CTF)

 3. november 13, 2012 - 3:21 du.

  Jobban belegondolva jót fog tenni az összevonás még BG szempontjából is, hiszen megkapjuk a németeket és franciákat is, akik várhatóan a Velikeseknél is gyengébben fognak szerepelni, ugyanakkor kisebb eséllyel dobja be az embert Codexes/Pettan Co-s csapat ellen x)

 4. Reyi
  november 14, 2012 - 12:08 de.

 5. Chiccoo
  november 15, 2012 - 4:19 du.
 6. november 16, 2012 - 10:24 de.

  nanael :
  CTF-nek a foglalás a lényege. A tiszta PvP-re ott a DM.

  Nem. Domination-nek a foglalás ÉS megvédés a lényege. A védés elkerülhetetlen velejárója pedig a PvP, az eredményes védéshez pedig csapatmunkára van szükség.
  Ha velikeseket dob a csapatba, akkor tudom, hogy ők nem fognak azzal törődni, hogy merre mozog a csapat, hogy mit kéne védeni, hanem mennek pontról pontra foglalni, ahol épp kevesebb ellenfél van (nem arról van szó, hogy egy vesztes csatából így próbál az ember minél több pontot kihozni, hanem meg se próbálják másképp csinálni), ha harc van simán otthagyják az embert a sz@rban. Az esetek 90%-ában így is történik. Bad server is bad.

 7. nanael
  november 16, 2012 - 12:35 du.

  Igen, az alapelve ez. Viszont sokkal könnyebb támadni mint védeni, különösen akkor, ha még a gear közötti különbséggel is számolni kell. Alulgearelt/nem pvp geares csapattal értelmetlen a védés. De ha pvp-sebb Dominationt szeretnél, irj bátran a koreaiaknak hogy csináljanak belőle triple-dominationt, ami akkor ad csak pontot ha mind a 3 toronyt elfoglalta az egyik csapat és X ideig tartja, majd resetelődik. Ennyi a megoldása és nem lehet majd elbújni a pvp elől sem.

 8. Eve
  november 16, 2012 - 3:30 du.

  PVP szerver vs PVE szerver összevetés értelmetlen. Hiszen más mentalitású játékosok vannak egyiken másikon. Ennyi. Nem mellesleg PVE szerveren vagyok és mégis az a tapasztalatom, hogy a PVP szerverről bedobottak mennek fejetlenűl street fight-ot vívini a BG-ken. 😛

 9. Szergely
  november 16, 2012 - 6:12 du.

  Persze, hogy más a PvP, meg más a PvE szerver, de ezért nem is értem, hogy lehet közös a matchmaking.
  És minden szerveren vannak retardok, sokszor van olyan is, hogy a szerverről dob egy partyba xy guilddel, és felsóhajtunk, hogy: “jajj, ne…” Viszont ugyan ez a helyzet, ha Velikesekkel dob össze, azért így remélem érezni a különbséget ;D
  Még azt sem mondanám egyébként, hogy a PvE szerveren játszók gyengébben muzsikálnak PvP-ben, pl. Allemantiáról kaptunk már olyan csapatot, akik rendesen odatették magukat, vesztes helyzetben sem adták fel, sőt megfordították a csata kimenetelét egy elég erős fél-premade ellen, mert képesek voltak együtt dolgozni. Ellenben Velikről egyetlen guilddel sem találkoztam, akik hasonlót produkáltak volna, pedig biztos, hogy nagy a populáció, mert ritka az olyan, hogy ne lennének velikesek a csapatban. A gearrel jönni pedig kár, mert van akin már a +12-es PvP fegyver világít, csakhát minek… Pontfoglaláshoz nincs rajta stat 😛
  Persze megértem, hogy véditek azt a szervert, amin játszotok, nincs ezzel semmi gond 🙂
  A mostani BG-n meg nem fognak változtatni, rendes PvP-re majd kapjuk a 3v3 deathmatch-et, addig mehet a bohóckodás a PvE-vel, meg pontokkal a 15v15-ön. Csakhát nah… 😀

 10. Eve
  november 16, 2012 - 10:18 du.

  Én még mindig nem értem, hogy hol a PVE tartalom a BG-ben: 😛
  Egyébként t13 ls t14 pvp fegyok világitanak sok Velikesen. Veled ellentétben én sok olyan BG-t láttam, hogy a Velikesek fordítottak a csata kimenetelén, mert a más szerverről jött leader cseszett irányitani. De azt hiszem, hogy úgysem fogunk egyet érteni.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s