Kezdőlap > Bluehole, Game Mechanism, TERA KOR > K-TERA: Enchanting, PVE nerf, Berserker buff, stb. újdonságok

K-TERA: Enchanting, PVE nerf, Berserker buff, stb. újdonságok

szeptember 14, 2012 Hozzászólás Go to comments

Tegnap került fel a K-TERA legújabb frissítése, amiben jelentősen belenyúltak a meglévő játékmechanizmus RNG alapú komponenseibe. Ezzel együtt végre egy kis betekintést is kaptunk pl. az enchanting sikerességének kérdésébe is. Leginkább azok számára adhat reményt ez a patch notes, akik már némileg belecsömörlöttek a sikertelen enchant kísérletekbe és kifejezetten idegesítő őket az, hogy nekik századjára sem sikerül az,  ami másnak 1-2 tryból sikerült.

A patch notes több eleme is összecseng az En Masse által eddig  kiszivárogtatott szeptember végi patch információkkal, ebből akár következtetni is lehetne arra, hogy várhatóan Ezt a patchet fogjuk mi is megkapni valamilyen szeptember végén, október elején!

De lássuk a konkrétumokat enchanting téren:

 • A Tier 14-es itemek esetén ‘némileg’ növelték az enchant sikerességét.
 • A Tier 14 alatti itemek esetén ez a módosítás már a ‘szignifikáns’ irány jellemzi.
 • Rare (kék) és Superior (arany) alapanyagok használata esetén tovább javul a sikeresség esélye.

Berserker változások:

 • A két shout skill (Mocking és Triumphant) mostmár mozgás közben is használható (tehát nincs animation lock), cserébe viszont a skill range 7 méterről 5-re csökkent. (Ez igencsak hatalmas buff…)
 • Változott a Vampiric Blow , max egy targetet sebez már, ami miatt kevesebb HP-t is tölt vissza, cserébe viszont bizonyos skillek túltöltésével (pl. a Cyclon) növelhető a visszaszívott HP mennyisége (hasonló szintre mint amennyit eddig lehetett vele visszanyerni). A Vampiric Blow CD-je 15 secről 8-ra csökkent.
 • Inescapable Doom (fear) skill: csökkent egy picit az animációja, csökkent a CD-je 1 perc 40 secre. 10 secről 7 sec-re csökkent a skill hatása és – szerencsére – ennek is csökkent a range 5 méterre 7-ről.

Crafting változások:

 • Az alapanyag gyártásánál a mati triplázásának esélye 5%-kal nőtt.
 • A scrollok gyártásánál a duplázás szintén 5%-kal nőtt.
 • Megjelent egy újabb scroll, amivel a craft skill-t lehet növelni.  (Bizony-bizony… Lehet, hogy végre nem kell tovább farmolni v. csillagászati áron megvenni a 280,320,360-as scrollokat?)
 • Ha sikerül procoltatni egy itemnél a duplázást (bonus-t), akkor azzal kapsz egy egy órás buffot, amivel ezt követően dupla crafting speedet ad.
 • Emellett megjelenni a work-order-ek is, amiknek a receptjeit (ha jól értem) 150 goldért lehet majd megvenni a merchantoktól.

Napi questek:

 • A napi questekből jövő pénzt egységesen 20%-kal növelik.

Nexus Traverse (Raid instance)

 • A bossokból eső rewardok mennyiségét automatikusan hozzá igazítják a csapat méretéhez. Tehát innentől nem fontos fixen 10-en menni a legjobb loot arányért.
 • Függően attól hogy mennyien rendelkeznek a csapatban nexus debuffal a csapat kaphat egy 20%-os esély növekedést a droppokra. (Na ezt nem teljesen értem, eddig nem úgy volt, hogy mindenkinek rendelkeznie kell a debuffhoz, hogy be lehessen lépni? Lehet ez változott?)

Battleground

 • A BG leárazásokról már beszámoltam az előző postban, azt nem ismételném meg, ott megtaláljátok
 • A BG run jutalmakat viszont módosították: 150 pont nyerésnél, 50 pont vesztésnél… Viszont ha jól értem az eredeti szöveget, akkor ez csak a RAID BG-kre vonatkozik (tehát ahova eleve 15v15-en mentetek be.)

PVE változások:

 • lvl58-as instance bossok drop rateje kapott egy x2-őt.
 • Shandra’s feather loot esélye (Manaya’s Core főbossból) szintén kapott egy x2-őt. (Ez kell a Visionmaker crafthoz)
 • Temple of Temerityben extra Practicum és Dire badge jár minden fázis teljes kitakarításáért, továbbá ha sikerül leölni mindhárom boss-t, akkor azonnal vége szakad az eventnek és lehet egyből lootolni.
 • FoK HM nerf: Kornius bukott 20% attack speedet és a stackelődő buff is gyengébb. Beharmadolták a drága Egrecia repkedő labdáinak sebzését. Kaprima berobbantós skilljének sebzése is berobbantódott, valamint szenilitása jelenként megfeledkezett a bleeding (vérzés) debuffot adó skilljéről is.
 • BT HM nerf: Szegény kék kumas labdáig is elvesztették sebzésük felét. A Guardian lézere is lényegesen meggyengült, a sebzése potom 70%-kal csökkent.
 • Argon Corpus HM neft: -10% HP Melditának és a hernyók HP-ja is csökkent 30%-kal.

 1. szeptember 14, 2012 - 12:16 du.

  A mocking shoutot nem azért nem használják mert hosszú az animation timeja hanem mert konkrétan semmit sem csinál 😀

  • szeptember 14, 2012 - 12:44 du.

   Neked legyen igazad bár engem rendszeresen szívatnak azzal Berzik BG-n, hogy a mockinggal szakítanak bele a healer pet idézésbe. Annak én speciel nem nagyon örülök, szóval lehet mégis csak jó az valamire.

  • Gregi
   szeptember 14, 2012 - 5:48 du.

   A Mocking Shout egy jó skill, csak tudni kell mikor használni. Bár ezzel a használhatósága hatalmasat nőtt.

 2. szeptember 15, 2012 - 11:45 de.

  Személy szerint örülnék a BG-s leárazásnak, a hónap végére még a mostani űber-casual tempóban is összejönne a 10K pont, abból meg kijön a fegyó, felső, meg egy csizma, vagy kesztyű 🙂

 3. 0zirisz
  szeptember 15, 2012 - 12:15 du.

  Nem tudom mennyire biztosak az infók, de ha megkapnánk a BG leárazást annak minden játékos örülne, viszont a GF-nak nem hiszem, hogy ez érdeke lenne.

 4. fishh
  szeptember 19, 2012 - 9:08 de.

  Sziasztok! Nem biztos hogy jó helyre irok,de ha valaki magyar játszik az új összevont amerikai PvE szerveren (Tempest reach) az irjon már ide/mailt vagy akár játékban whispereljen! (IGN: Catfishh) köszi!

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s