Kezdőlap > Blog, En Masse > Első fecskék…

Első fecskék…

Sagrath már beszámolt az előző postban arról, hogy mennyire is tett jót a játéknak az NA szervereken a mai napon implementált patch. Alig egy nap és mi is nekieshetünk az újdonságoknak, de előtte még egy rövid feedback forum arról, hogy mi is a véleménye az átlag NA playernek az új TERA contentről:

http://tera-forums.enmasse.com/forums/general-discussion/topics/Great-Content-Patch-?page=1

Szép volt srácok… és én speciel pont teszek rá, hogy így kellett volna kiadni, vagy hogy húúú de sokan elmentek már és mennyire elkéstek ezzel, stb. Most ITT van és aki játszik, az megkapta végre a teljes játékot…


Kategóriák:Blog, En Masse
 1. justaduck
  augusztus 22, 2012 - 6:10 du.

  Usaban elég erős serve laggokról lehet hallani bg-n:D mit lesz itt eu-n:D:D::D server crash:D

 2. Traktor
  augusztus 22, 2012 - 6:16 du.
 3. Chiccoo
  augusztus 23, 2012 - 8:12 de.

  Eddig úgy tűnik, ma megkapjuk tényleg:

  http://tera-europe.com/home/news/article/the-argon-queen-is-upon-us-patch-maintenance-23082012.html

  Tegnap este Sagi jelezte, hogy elég komoly lag-fest alakult ki az NA szervereken az új patch-el, főleg BG-ken. Kicsit féltem, hogy emiatt nálunk elhalasztják, “még tesztelnünk kell” felkiáltással, de most már optimista vagyok.

  A lag mondjuk szerintem egyáltalán nem meglepő a BGkben, hiszen ez az a dolog az újdonságok közül, amit mindenki elsőként próbál ki. Gondolom a legtöbb ember most BGzik, de idővel szerintem normalizálódni fog a helyzet.

  • Csenky
   augusztus 23, 2012 - 9:01 de.

   Főleg, ha 24/7 elérhető, nem napi 2 órára nyitják ki. De arra is kíváncsi leszek, mennyire lehet majd elblitzelni lowgearben rohangászva.

   • mz
    augusztus 23, 2012 - 10:07 de.

    Nem fűznék hozzá sok reményt…

 4. Sagrath
  augusztus 23, 2012 - 9:52 de.

  Sziasztok nem a legjobb hirekkel jöttem a mai nap folyamán.Esti tesztelésem alkalmával sajnálatosan olyan szintű laggok voltak, hogy nem igazán voltak tesztelhetőek azon dolgok amik igazán érdekelték volna Warrior társaim.Volt is egy teljes szerver restart mivel nem csak BG-ben de az egész játékban brutál laggspikeok voltak tapasztalhatóak.10 seces késések ami azért már nagyon nem gyenge.Nem tudom mi lessz Eu-ban a Patch élesitése után.A jó dolog, hogy az EME emberei keményen dolgoznak ennek megszüntetésén.

  Battlegroundról szerzett új tapasztalatok alapján mondható hogy a gyözelem azon múlik mennyire gerelt csapatba kerülsz be match making-gel.A tegnapi tesztelések folyamán kökemény zerg feszt lett az egész, ahol megint elönyben vannak a +12 re gearelt csapatok pre made-ek stb.Úgy látom, hogy a PVE herok lesznek leghamarabb a PVP herok, ilyen alapon :)Ahogy én most látom a BG egy kötelező folyamat lessz minden PVP fan számára, hogy kikapkodja a PVP statos cuccokat és utánna akár soloban megleshesse hogy mit tud open field PVP-ben.A BG-server crossing rendszerben müködnek, lehet ez is okozza a laggokat odabent.Nem tudom majd az okosok kitalálják.GM már beirt LFG-re mert a sok majom telesírta az egész chatet, mintha a szakemberek nem tudnák vagy mérnék a történetet és nem azt monitoroznák, hogy most mi van miért laggol az egész a patch óta….

  Kisebb szintű fegyvereimet lechekkolva meglepödve tapasztaltam, hogy a fegyverek PVP stat-ot kaptak igy ebbe is belepiszkáltak a patch alkalmával ez egy kicsit jobb hír mert alacsony szintű BG-k hiányában Outlawban lehet terrorkodni.Sajnos a lag miatt tegnap nem volt értelme Outlawba váltani.Sokszor a Gold + 6 (27-es) full cuccban is még a sima mobok is majd megölték az embert, a skillek nem akartak müködni stb.

  Bg-ben tesztelés alá került volna, hogy mennyit, és hogyan véd a warrior Cross parryje éles helyzetben,de sajnos egy vicc volt az egész, ha sikerült is véletlen megölni valakit akkor is 10 sec múlva borult össze a karakter.Ez van, ezzel kell eggyütt élni, remélem ma estére már rendbe rakják az egészet mert az első napi tesztek alatt nagy fun volt és mérsékeltebb lagg volt tapasztalható.Arrol nincs sajnos infóm mivel késő estig totam, hogy csak a Valley Of Titan servert inditották újra vagy az összes létezőt.

  Az inventory-ban is alkalmaztak némi változtatást bizonyos dolgokat pl tábortüz most már nem tizesével, hanem százasával lehet berakni a zsákba igy hely megtakaritás végett nem kell állandóan pakolni egy két dologra még érvényes ez a dolog de sajnos még mindig nem mindenre.Charmok max 20 egy sloton.

  Nagyon remélem EU-ról csak jókat hallok a patchelés utáni állapotokról, és ti nem szembesültök a jelenlegi USA serverek problémáival.

  Szép napot mindenkinek….

 5. justaduck
  augusztus 23, 2012 - 10:31 de.

  hát ami számomra ‘”vicc” kategória , hogy a Topp PVP cucchoz amit lekell craftolj (és nem tradelhető) 1. nexus kell hozzá(nem kevés credit:D:D) 2. pve ből kiütött cumó :D:D:D:D: ja és majdnem elfelejtettem, hogy azért PVP hez is köze legyen 3. bg credit:D
  *** edit: Hülyeséget beszélsz…

  • Kouta
   augusztus 23, 2012 - 11:45 de.

   aionban is inkább a pveből volt szedhető a pvp gear, ugylátszik a koreaiak ezt preferálják :p

 6. augusztus 23, 2012 - 12:46 du.

  Kacsa ne beszéljél már hülyeségeket, ha kérhetem. A TOP PVP cucc BG-ből jön. Attól top, hogy az összes enchant szintjén ez szerepel: +5% PVP Attack vagy +7% PVP Defense. Ehhez képest a PvPvE szarokkal (egy szem +10% és hozzá enchantból egyszer +3%) elmehetsz a francba. Könyörgöm kerüljétek már ezeket a marhaságokat legalább itt a blogon. Köszi.

  • Csenky
   augusztus 23, 2012 - 1:20 du.

   Ámen, megnyugtattál! ^^

   Egyébként vicces, hogy most néztem az eu patch notest, és írják benne, hogy xy itemen nem jól van kiírva egy stat, vagy itt-ott kapitális betűkkel van kiírva valami aminek simával kéne. Nem értek hozzá, de nem lett volna gyorsabb ilyeneket átírni a kliensben, mint belevésni a patch notes-ba? 😀

  • Kouta
   augusztus 23, 2012 - 3:25 du.

   a T14 es pvp set nem jobb mint a T13 as? Mármint kacsa szerintem arra gondolt (böngészgetve a neten a T14 el van igy ahogy kacsa írta.)

   • Kouta
    augusztus 23, 2012 - 3:29 du.

    oké, csak most olvastam el a kacsa replid, ha valóban igy van akkor nem szoltam, bár a Temple guardian, valamint a synergy (vagy mi volt a neve) sem volt annyira lebutitva stat ügyileg h megegyezzen a 2 fegyver ha masterworkolve van. + arról nem is beszélve, hogy itt a blogon is emlitve volt, csak maga a +11 és +12 közötti különbség kb duplázza a statokat, vagy én keverek most valamit?

 7. justaduck
  augusztus 23, 2012 - 2:04 du.

  Jézusom meno azt sem tudod mi van in-game ? Szerinted hogy pakolod össze a top T14 pvp geart????? elárulom recept amit bg pontból veszel. ÉÉÉÉÉÉÉS mi kell a craftolásához? TÁDÁÁÁÁ nexus cucc 6k és csak a fegyverhez kell belőle 3.-> menj nexuszolni mi a nexus? pve.

  • augusztus 23, 2012 - 2:45 du.

   Jó akkor leírom azt ahogy én ezt gondolom. Amennyiben hülyeséget írném, BÁRHOL is logikátlan lenne a következtetésem akkor megkérnék valakit, hogy mutasson rá a hibára és akkor természetesen mea culpázni fogok:
   – Megveszed a T13-es BG fegyvert és NAGYON-NAGYON örülsz neki.
   – A fegyver és a többi cucc is nagyon jó, csak ugye nem lehet masterworkölni.
   – De ez téged kurvára nem érdekel…
   – HA MÉGIS érdekel, akkor fogod magad és megveszed BG-ből a receptet, amivel upgradelni/forgeolni lehet a T13-as BG itemedet
   – Ennek során a fegyverből egy T14-es fegyver keletkezik, aminek pont annyival gyengébb az attack és impact statja, hogy masterworkkel pont meg fog egyezni a T13-aséval. Semmi egyéb különbség nincs, ugyanannyi enchant szinte, csak a fix 15-ös PVP dmg-et lehet rerollolni másra ha úgy tetszik, de egyébként ugyanaz a fegyver.
   – Egyetlen különbség. hogy az upgradelt fegyvert lehet masterworkölni.

   És mi kell ehhez alapanyagként?
   – Nexusból kiszedhető T13-as item és egyéb PVE-ből kiszedhető alapanyagok.

   Tehát IGEN, a jelenlegi TOP PVP item a T13-as BG item, amit ha akarsz masterworkölni, akkor kell hozzá néhány PVE-ből és Nexusból kiszedhető alapanyag is.

   Én legalábbis a rendelkezésemre álló információk alapján EZT raktam össze.

   • augusztus 23, 2012 - 3:41 du.

    Azért a masterwork elég sokat számít, ha az extra enchant statok PvP-t adnak (és gondolom azt adnak).
    Persze nincs ezzel semmi baj szvsz, aki max geart akar, az dolgozzon meg érte, így van ez minden mmo-ban. Illetve annyi baj van vele, hogy eddig a nexus egy kalap kaki volt, de ha az instance-olt változat tényleg kihívás lesz lagfest nélkül, értelmes reward rendszerrel, akkor teljesen rendben lesz. Így a hc arcoknak is lesz elfoglaltságuk… 🙂

 8. justaduck
  augusztus 23, 2012 - 4:41 du.

  logika-> t13 a top bg gear, de nem lehet mastercraftolni és a fegyveren van prone monster dmg +1
  t14 amit mastercraftolsz és rendes pvp start van rajta és nincs prone monster hülyeség NEEEM nem ez a top és +9el egyenlő lesz a mastercraftos +12el.

  ergo ha rendes ténylgesen csak pvp statos cuccot akarsz akkor ahhoz PVE ből kell kiszedni a nem is kevés kreditet. DE MÉG MINDIG A T13 a menő. taps taps menő. ezt reagálom arra mit ts en írtál utoljára *******.

  • augusztus 23, 2012 - 5:22 du.

   Igen nehéz kihámozni a zavaros mondanivalódból az értelmet, mivel most is csak össze-vissza fröcsögsz ahelyett, hogy érvelnél.

   Fentebb levezettem, hogy szerintem miért volt mellébeszélés az, hogy a TOP PVP geart PVE-ből kell kiszedni, mivel ehhez ugyanúgy kell a PVP-ből kiváltható fegyver amit össze lehet gyurni a PVE/Nexus fegyverrel és lesz belőle valami mégjobb, ami… és itt jön a lényeg… valóban a jelenlegi kontent legjobb elérhető TOP PVP gearje lesz. Ellenben a kettő közötti különbség csak annyi amennyit a masterworkölt statok hozzáadnak.

   Mivel az így keletkező fegyver valóban egy hangyafasszal jobb (és tényleg csak annyival), ezért megkövetlek és korrigálom magam, a TOP PVP gearhez tényleg a fentebb leírtak kellenek. Azonban felhívnám a figyelmed ÚJRA arra, hogy a T14-es fegyver alap statjai gyengítettek ezért hiába próbálod bemagyarázni, hogy a +12-es T14-es jobb mint a +9-es T13-as, ezzel csak magad csapod be.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s