Kezdőlap > Frogster, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary > Nehéz szülés volt~

Nehéz szülés volt~

Délután már felröppent a hír, hogy készül a nagy EU patch bejelentés. Hát végre ez is megtörtént. Nem fogom lefordítani az egész bejelentést, mivel már szerintem mindenkinek a könyökén jön ki hogy mivel _KELLENE_ játszanunk immáron lassan 2 hónapja, de azért címszavakban, hogy mi is lesz benne a jövőheti patch csomagban:

 • Nexus >> korábbi cikkünk a Nexusról
 • Temple of Temerity >> korábbi cikkünk a ToT-ról
 • GvG a PVE szervereken.
 • GvG alapú választás a soron következő ciklustól >> korábbi cikkünk…
 • Warrior be tud jelentkezni tankként is a matchmaking queueba. Ideiglenes megoldás amíg nem jön ki a nyár végi(?) patch, így fog kinézni a tank warrior:
  • – 30% bejövő sebzés
  • +40% aggro
  • +70% endurance
  • Traverse Cut skill használata alatt (előre döfködés) -70% bejövő sebzés
 • Guild master tudja delegálni a GvG jogokat.
 • Ingame FPS mutató. (nagyon helyes…)
 • Gyülekezőpontok Velikában és környékén (ezt korábban nem postoltam ki és most sem fogom, mindenesetre jó dolog.

 1. Philosophy
  július 4, 2012 - 4:45 du.

  hurrá! 🙂

  Na, most lesz mivel játszaniuk a sok “QQ nincs endgame” playereknek, hiszen már biztosan full +10 t13-ban feszitenek. 😀

 2. Kouta
  július 4, 2012 - 5:04 du.

  +10? 😀 maradjunk a +12 ben 😛

 3. július 4, 2012 - 5:15 du.

  … csak én hallom a fanfárokat és az angyalok énekét mely nyugalomra csitítja lelkemet egy csöndes mondattal?

  “There will be a huge patch next week.”

 4. justaduck
  július 4, 2012 - 6:04 du.

  huge patch next weekk….. serverek legfognak állni 24órára annyira nagy lesz….

 5. Alcohol
  július 4, 2012 - 8:28 du.

  Most csak egy kérdés
  a -30% dmg+70endurance az brutál sok
  Így lancernek kb nincs értelme jönni phuf
  A másik,hogy ez csak matchmaking-en keresztül kapja,hogy tank-ként jelentkezik avagy
  normál modon is megkapja,mert ugy kb nincs party wipe mertha a lancer kihall,akkor ott a wari aki viszi továb játszi könnyedséggel amíg,revelik a tankot

  Így nézve a Lancernek is járna valami dps buff,vagy valmi nem?

  • x3rb
   július 4, 2012 - 8:45 du.

   “Járni jár , csak nem jut” 😀

  • július 4, 2012 - 8:48 du.

   Nem. Semmi nem jár a lancernek még ha lehetne a pajzsot is ki kéne venni a kezéből, és nyilván persze hogy a lancernek ezek után semmi értelme nem lesz; lévén ezekkel a statokkal meg tudja oldani a warrior hogy a boss úgy álljon egy helyben mint a cövek… hát persze…

   • Gregi
    július 4, 2012 - 10:00 du.

    Irony? néha nehezen veszem észre felcsillani

   • Gregi
    július 4, 2012 - 10:10 du.

    *mostmár látom, sarcasm….sarcasm everywhere (ráadásul az előző hsz-t rosszul is írtam, bocs. töröld ki Meno ha van kedved)

 6. július 4, 2012 - 11:35 du.

  Ok, a patchet már megvárom, addig nem jár le az előfizetés :P, de ezek után a Lancernek mint kasztnak semmi értelme nem lesz, akinek volt az is abbahagyja, és sztem indítani sem fognak sokan. (Tapasztalat, lásd hasonló játék: L2)
  Ez a balane amit most csinálnak bulls***t, sztem nem is játszanak a játékkal amit csinálnak, vagy ilyet nem tennének…

  Nézzük a pvp-részét, az eddig erős pvp karakterek most mégerősebbek lesznek, hurrá! Gyorsan vázolva a deff/hp kb egy szintre kerül minden karakternél, arra törekednek, hogy mindenki egyformán bírja az ütéseket. cc-ket lekorlátozzák, hogy kb mindenkinek egyformán legyen esélye. És min van a szentháromság 3. tételével a dps-el? Azt balancolják ezek után, mindenkinek egy szintre hozzák kb? naná hogy nem… több mint 10x-es dps különbség volt eddig is egy lancer, priest, mistyc vs slayer, warrior között, archer, sorci, berziről nem is beszélve…
  szal ezek után egy priestnek akkorákat kéne nukeolnia mint egy atombomba, vagy a lancernak earthquaket kellene minden ütésének okoznia… de koreában nem így van, a zsinór tanga a legerősebb páncél, és a pici 10 centis zsebtőr 100x akkorát sebez, mint egy kétkezes csatabárd… grat. (már megszoktuk, nincs is ezzel gond, cserébe szép manga csajokat adnak 🙂 )
  Ennyit a pvp-ről, bár kit érdekel ez egy olyan játékban, ami nem erre lett kitalálva, a rendszere sem túl alkalmas rá, nézzük a pve részt:

  PvE:
  Mi volt a legnagyobb sirálom eddig amit állandóan hallottunk? Hát persze hogy a hosszú sorok instafinderben… És ezzel a patchal megoldják? Hát persze hogy nem… és miért?
  A válasz egysezrű: eddig azért volt sor, mert kevés lancer volt a játékban, (nem véletlen, már korábban kifejtettem) és kb 10+x annyi dps karakter, így azoknak várni kellet egy lancerre, ha instázni szerettek volna. Erre kitalálják, hogy akkor csinálnak még egy tankot, az egyik legnépszerűbb kasztból.
  Eddig kb a játék aránya úgy nézett ki hogy:10% Tank, 20% healer, 70% dps
  most csinálnak belőle 40% tank, 20% healer, 40% dps-t.
  Ezzel kb annyit értek el, hogy nem tankra fognak az emberek várni, hanem healerre. GRAT!
  Ok, most jöhetnek a közhelyek, hogy valakire mindíg várni kell stb (De hát akkor az előző rendszer is jó volt kéremszépen), de itt az lenne a lényeg, hogy ne annyit! De ehhez az kéne, hogy kb azonos arányban legyenek a karakterek a szerveren. Szal így a várakozási idő ugyan annyi marad, csak feltápoltak mellette még egy kasztot, ami már amúgy is táp volt… hurrá.

  És az endgamenak marad a nexus? lol ennél még a Rift is többet tudott felmutatni…
  A játék egyetlen pozitív momentum a szemkápráztató grafika marad, és az sem a saját érdemük hanem az unreal enginnek köszönhetik…
  Bár tény és való, hogy már ezért megéri végigjátszani!
  PVE -2/10 PVP -3/10 Graf 13/10 összesen még mindig 8/10-es a játék 😛

  (Nem trollkodásnak szántam az egészet, a válaszok sem érdekelnek, játszok tovább. Általában passzívan olvasgatom a híreket, de ilyen hírek után nehéz nem hozzászólni.)

  • Kouta
   július 5, 2012 - 12:17 de.

   te biztos a TERA val játszol? Illetve eme postod a TERAval kapcsolatban született?

  • mz
   július 5, 2012 - 12:47 de.

   nincs erőm végigolvasni 😀

  • július 5, 2012 - 1:31 de.

   Értem én, hogy nem trollkodásnak szántad, de értelme az viszont nagyon kevés van a leírtaknak. Olyan dolgokat kombinálsz össze, amiknek semmi értelmük. A Warriorból nem csináltak tankot, mindösszesen csak lehetővé tették neki, hogy tudjon akár tank is lenni és amíg nem jönnek be a tank újítások, addig is kap egy olyan buffot amivel el tud lenni. De ezt nem azt jelenti, hogy az összes warrior innentől tankolni fog. Nyilván nem. Ugyanúgy mind DPS spotra fog jelentkezni és ha nagyon nem akarja behívni, akkor ‘najó legyek tank’ alapon bejelentkezik tank spotra. Jahogy most meg a healer lesz a szűk keresztmetszet? Nyilván így van, de ha ezzel a változtatással csak annyit elérnek, hogy a nem ritkán 60 perces queuek mondjuk 5-10 percre lerövidülnek akkor máris egy működő rendszernél tartunk.

   Megint csak senki nem mondta, hogy a HP/def értéket egy szintre hoznák és amúgy is miért kevered ide a AQp#2-es PVP változtatásokat? A patch notes mindösszesen annyit mond, hogy leathernél kicsit, clothnál meg nagyon lesz PVP dmg taken csökkentés. De egy szóval sem mondta senki, hogy egy szinten lesz, mindösszesen csak kompenzálnak ‘valamennyit’.

   Azzal a sírással meg már tényleg dunát lehetne rekeszteni, hogy jajj szegény lancerek, soha többet senki nem fog lancert indítani. Mindezt úgy, hogy egyébként agyonbuffolták a lancert de izomból és a ST rendszerből is lényegesen többet nyer mint pl a warrior az AQp#2 után.

   “Az endgameben marad a nexus?” Hát persze, nyilván már megvan a full T13-as enchantolt geared (összes HC pipa Kelsaikkal együtt) és megvannak hozzá az advanced glyphjeid is (ToT), sőőt a szükséges frakcióktól már kivásároltad a megfelelő mennyiségű zyrkeket és reggeltől estig már annyi szervezett GvG-n vettél részt, hogy neked már az sem nyújt szórakozást. Ha ez tényleg így van akkor neked tényleg már _csak_ a nexus maradt és nyilván az sem fog sokáig élvezetet nyújtani úgyhogy még pont szerencse, hogy hamarosan le is jár az accod.

   • Philosophy
    július 5, 2012 - 2:32 de.

    “Az endgameben marad a nexus?” Hát persze, nyilván már megvan a full T13-as enchantolt geared (összes HC pipa Kelsaikkal együtt) és megvannak hozzá az advanced glyphjeid is (ToT), sőőt a szükséges frakcióktól már kivásároltad a megfelelő mennyiségű zyrkeket és reggeltől estig már annyi szervezett GvG-n vettél részt, hogy neked már az sem nyújt szórakozást. Ha ez tényleg így van akkor neked tényleg már _csak_ a nexus maradt és nyilván az sem fog sokáig élvezetet nyújtani úgyhogy még pont szerencse, hogy hamarosan le is jár az accod.

    pontosan ezt magyarázom amióta csak játszok de engem flame-eltek miatta =(

   • Alcohol
    július 7, 2012 - 12:49 du.

    Sajnos nem találok értelmes youtube-os videót ide,de ez pont idevág

    Keres rá:
    Ha van még a világon 🙂

 7. nanael
  július 5, 2012 - 9:53 de.

  Komolyan mi ez a T13 meg kelsaik hard mode fétis? 😀

 8. Alcohol
  július 5, 2012 - 10:06 de.

  Csak a Dps-ek védelmében,én mint Lancer.

  Pvp-ben eddig a lancernek csak a blokk-ján múlt hogy egy szituációbol hogy jön ki mivel ha jol csinálod nincs annyi dmg-je az embernek,még sorcnak se,hogy átvigye a pajzs sebzését.
  Az AOe támadásit is levéded,sleep-et,és ugyebár a lock-on skilljét is 🙂

  egyedüli megoldás egy lancer megölésére,hogy stunolod/knocdown-olod-> ala Slayer

  És tt jegyezném meg hogy kb 5 secenként stunnoltak pvp-ben átlag a Slayerek ami sok,legalábbis nekem.

  Avagy szedd le a manáját és kényszerísd támadásra(combo attacot fogja használni az 100% 🙂 ) és ijenkor leszedhető

  más módrol nem tudok,kivéve ha a lancernek fogalma sincs arrol hogyan verjen le és inkább fut 🙂

 9. Alcca
  július 5, 2012 - 5:33 du.

  Azt már lehet tudni, hogy milyen napokon és milyen sűrűn lesz EU-ban nexus?

  • Szergely
   július 5, 2012 - 5:41 du.

   Első nap lesz csak, amíg be nem crash-sel… 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s