Kezdőlap > Blog, Bluehole, TERA KOR > Mit hoz a nyár K-TERA fronton…

Mit hoz a nyár K-TERA fronton…

*** Csak, hogy elkerüljük a félreértéseket: ez a post a K-TERA-ról szól, tehát a koreai kiadásról…

Itt a nyár és mi jót lehetne csinálni ebben a baromi melegben, mint a vízparton heverészni. Minden bizonnyal így lennének ezzel a BHS fejlesztői is, ha nem lenne ott a nyakukon a kés és nem kéne gőzerővel fejleszteniük. Talán ennek a nyomásnak köszönhető, hogy bizony az elmúlt időszak igen pörgős fejlesztéseit végre hamarosan megkoronázhatják az Argon Queen part#2 update kiadásával.

Még a kiadás előtt júni 28-án szerveznek egy újabb szerver konszolidációt, aminek keretei között a jelenlegi 13 szervert összevonják (eddig ismeretlen számú szerverre). A döntés mögött nyilvánvaló okok vannak, hiszen a Diablo3 a igen komoly aktív játékos állományt szipkázott el, ami mellett a koreai szervereken aktívan játszó néhány ezer nyugati és kínai player is bedobta a kulcsot a helyi kiadások miatt. (Egyébként a netcafe statisztikák alapján jelenleg a TERA 1% körüli népszerűségnek örvend, ami abból a szempontból nem tűnik annyira rossznak, hogy a Diablo 3+LOL páros jelenleg a teljes piac közel 50%-át uralja, így az összes többi futó játéknak a piac felén kell osztoznia.). A konszolidációt követően azonban beindul az igazi élet:

 • Még júni 28-án megnyitásra kerül a már megszokott content update microsite, ami előre bemutatja, hogy milyen apróságok és legfőképpen milyen nagyságok várhatók az új contentben. Kíváncsian várjuk… rajta leszünk, hogy az információkat mihamarabb át tudjuk adni itt a blogon is.
 • Egy héttel később: Júli 4-én jön az Argon Queen part#2 a K-TERA szerverekre.
 • Ezzel egy időben elindításra kerül egy új szerver, amin kísérleti jelleggel ingyen lehet játszani. A szerver célja, hogy bemutassa a régi játékosoknak, hogy mi minden változott és persze újabb játékosokat toborozzon. A szerveren számos megszorítás lesz (pl. lvl50 lesz a cap), ami miatt inkább csak kipróbálás jelleggel lesz érdemes használni. A szerver egyébként júli 26-ig fog futni, utána lelövik.

Mindezek alapján látható, hogy a BHS megtett mindent azért; hogy a nyugati szervereken (pontosabban az NA szervereken biztosan…) ott lehessen a QAp#2 valóban még a nyár vége előtt. Már csak az itteni kiadókon múlik, hogy mikor jut el hozzánk is a content update.


 1. június 21, 2012 - 3:59 du.

  “Már csak az itteni kiadókon múlik, hogy mikor jut el hozzánk is a content update.”

  Alig várom már a frissítéseket!!! Húú de jó lesz! Jövő ilyenkorra már mi is megkapjunk a QPT2-t! Talán.

  Addigra biztos vesznek normális szervert és nem egy kenyérpirítón fog futni az egész. A jövő kifürkészhetetlen én azt mondom!

  Bizakodjunk hát emberek!

  /sarcasm off

 2. június 21, 2012 - 6:09 du.

  Valahogy annyira tudtam, hogy egy “majd a világvége után mi is megkapjuk” comment lesz az első.

 3. m0py
  június 21, 2012 - 6:22 du.

  es nincs igaza?

 4. Stanny
  június 21, 2012 - 7:33 du.

  de

 5. június 21, 2012 - 8:11 du.

  Igaz egy év múlva fogjuk csak ezeket megkapni , de örüljünk hisz addigra free to play lesz a játék! Jupi!

  /sarcasm off

 6. Alcohol
  június 21, 2012 - 8:22 du.

  Nos majd lesz valahogy,de engem inkább az érdekelne,hogy a original Tera-hoz volt igérve a Cronos-scroll itemek vagy valami hasonlók.Ezek az itemek mikor kerülnek be a játékba?

  • június 21, 2012 - 9:49 du.

   Volt a héten egy olyan megjegyzés NA fórumon, hogy hamarosan jön a bejelentés chronoscroll témában.

 7. június 21, 2012 - 9:55 du.

  A többieknek meg annyit tudnék mondani, hogy az előző topicban már megkértem az olvasókat, hogy olyan topicokat sírjanak már tele a “szar a Frogster, nincs patch és bla-bla” commenteket tartogassák már azokban a topicokba, amik konkrétan erről szólnak. Ez alapvetően egy fansite, amit funból csinálunk, namost ha az összes postba csak a sírás fog menni, hogy jajj Frogster és jajj nincs patch, akkor annyira nem lesz fun postot írni. Kicsit álljatok már pozitívan ahhoz a játékhoz, amivel nap mint nap játszotok, progresszelitek a hard-mode instákat, húzzátok a maint/altokat, stb-stb.

  • Philosophy
   június 22, 2012 - 12:25 de.

   A legjobb az, hogy még ticket-et sem birnak küldeni.

 8. x3rb
  június 21, 2012 - 10:26 du.

  Ámen!
  Szal frankó minden :
  Velik chat fixálva , item skinek megjöttek végre. Minden happy.

  • Alcca
   június 21, 2012 - 11:40 du.

   Beszéltél a support-tal vagy magától jött meg? Mert nekem még mindig semmi.
   Egyáltalán biztos jár a sima verzióhoz is, nem csak a CE-hez?

   • x3rb
    június 22, 2012 - 9:45 de.

    Nem beszeltem a supportal. Egyszer csak megjött . De a szerveren tök random időben kapták az emberek . Valaki már 1-4 napja megkapta míg mások még mindig nem.

  • Philosophy
   június 22, 2012 - 12:28 de.

   Miért érdekelnek annyira azok a skin-ek? Nem tudom, melyikre gondolsz: azokra, amiket csak azok kapnak meg akik a hivatalos oldalon vették meg a digital copy-t, vagy azokra amiket egy postban bemutattak és komolytalanok. Nem élvezed a játékot nélkülük? 😀 Nem néz ki a karaktered baromijól pont azok a skin-ek nélkül? 😀

 9. Szergely
  június 22, 2012 - 7:56 de.

  In Argon Queen part2 we trust… Kíváncsian várom a részletes infókat!

 10. x3rb
  június 22, 2012 - 10:18 de.

  Van arról valami piaci statisztika hogy hogyan áll most az előfizetők száma teara EU szervereken ?
  Lehet tudni arról valamit hogy a startolt játékosok közül mennyien fizettek be a második hónapra is?

  • június 22, 2012 - 10:25 de.

   Nyilván ez hét pecsétes titok, az ilyesmit max akkor lehet megtudni, ha a kiadó publikálja ezt, márpedig ezt csak akkor szokás tenni, ha nagyon felfelé ívelő a trend. Max Ingame lehet ráutaló jeleket találni a trendje. Pl. Engemet zónák főterén slackelő tömeg mérete (ld. pl. Bastion főterén).

   • június 22, 2012 - 1:16 du.

    Ahogy menorel mondja. Az adat hiánya önmagában mutatójellegű, de ez is alapból két dolgot jelenthet:

    1. Nem akarják mutatni a népnek, hogy csökken a dolog, nehogy elmenjen a kedve a többieknek (aka játékmorál, ha van ilyen szavunk)

    2. Nem akarják szimplán megosztani az infót, mert akkor rangsorolonák a játékot ami nem akar a kiadó (még).

    Amúgy pont múltkor olvastam valamelyik tweetben azt hiszem, hogy az egyik játékos dorgálta a Frogstert, hogy “már most mennek el az emberek!” és Silv úgy reagált erre, hogy “az adatok nem ezt mutatják 🙂 “.

    Aztán, hogy ebből mi az igaz…

 11. justaduck
  június 22, 2012 - 1:52 du.

  jóóó lesz ez a tera eu:D lagg problémákat nem észlelek 4napja hamarosan jön a pöcs is 🙂
  Egy dolog zavar a terával, hogy solo queque-n minimum 40perc mire talál 1 partyt :(==> hol vannak a playerek ?:(

  • x3rb
   június 23, 2012 - 1:59 du.

   Nem tudom . Engem mindig instant hív be az IM.

 12. június 22, 2012 - 2:46 du.

  ez eladási listákat vezette itthon ez volt a legkelendőbb játék lehet még most is az azt pontosan nem tudom de a wow előrendelési kártyájánál is többet adtak el terából. külföldön pedig nyugat fele mindenhol bent láttam a top 10-ben a játékot ami tényleg nagy játékostömegeket jelent, főleg gondoljatok bele abba ha valaki elküldi 1 haverjának a 7 napos meghívót úgysem bírja letenni elmegy és megveszi 😀

 13. június 22, 2012 - 3:19 du.

  6. hete van kereskedelmi forgalomban a TERA magyarországon a PlayON terjesztésében. Ez idő alatt a játék folyamatosan benne van a top20 eladott PC-s játék listájában. (Fontos, hogy itt csak a TERA játékról beszélünk, nem a játék+gamecard-ról egyben), tehát elmondható, hogy minden héten folyamatosan van beáramlás a játékban. Az eheti helyezése hazánkban a 16., de ahogy Corzi is írta, a játék az első héten valóban az 1. helyezett volt. Fontos, hogy itt csak és kizárólag a kiskereskedelmi dobozos eladásról beszélünk (tesco, mediamarkt, 576, stb.), tehát ezeket az eredményeket sem az előrendelések, sem a digitális vásárlások nem tupírozzák fel.
  Szóval miközben boldog boldogtalan azon problémázik, hogy jajj nincs patch és instable a szerver, aközben a játékosbázis folyamatosan növekszik. (Nem… nem gondolom, hogy többen mennének el, mint amennyien frissen jönnek. Folyamatosan húzok egy warriort (lvl39 most) és beszélgetek a newcomerekkel és közben látom azt is a mainemmel, hogy mekkora populáció van pl. Bastionban vagy Cutthroat harborban). Nyilván ez egy szubjektív vélemény… én így látom.

  • Philosophy
   június 22, 2012 - 6:27 du.

   Mindenki igy látja akinek van rálátása a dolgokra, és képes a saját véleményalkotásra, és nem azt hajkurássza amit a fórumokon olvas.

   Egy bugos skill sincs a játékban, nincs szerver lag, aktiv és értelmes a support (addig ne szóljon ebbe bele senki ameddig még egy ticket-et sem képes elküldeni), karbantartják a dolgokat, ennek ellenére megy a rinya mindenhol. Az egyetlen dolog ami rossz ebben a játékban az a community.

 14. Sagrath
  június 22, 2012 - 8:11 du.

  Philosophy :
  Mindenki igy látja akinek van rálátása a dolgokra, és képes a saját véleményalkotásra, és nem azt hajkurássza amit a fórumokon olvas.
  Egy bugos skill sincs a játékban, nincs szerver lag, aktiv és értelmes a support (addig ne szóljon ebbe bele senki ameddig még egy ticket-et sem képes elküldeni), karbantartják a dolgokat, ennek ellenére megy a rinya mindenhol. Az egyetlen dolog ami rossz ebben a játékban az a community.

  Ha ram celoztal akkor en sajat tapasztalatot irtam ide nektek, nem forumtapasztalatot.De rohadjak meg, ha meg egy kommentet kuldok ezzel kapcsolatban 🙂

  • Philosophy
   június 22, 2012 - 8:53 du.

   Nem céloztam senkire, mivel nagyon sokan elégedetlenkednek 😛

 15. krisztian922
  június 22, 2012 - 8:55 du.

  Szerintem azért hallani arról, hogy haldoklana a játék mert sokan akik már az első napok óta játszanak kihúztak 1 karaktert netalán tán egy altot is és max 1-2 hm-et kivéve mindenhol voltak már farmoltak picit de megunták + folyton hallani, hogy az amerikai terások mennyivel előrébb vannak stb.. szóval max szerintem ezek az emberek azok akik tényleg elmehetnek és miattuk eshet a népesség. Sajnos ezt a velik szerveren levő guildből is észre vettem, nem egy nagy guild 60 tag van/40 main 20 körülbelül az alt és ebből a 40mainből jó ha 10-15ember napi szinten játszik egy kicsit és mostanában van az, hogy a szerveren levő legnagyobb (játékosok számára gondolok) guildek is toboroznak kicsit mert pár tagot elveszítettek de ha csak ránézek a guilds on server opcióra láthatom, hogy ezrek vannak még ott, még ha számolok azzal is, hogy sokan lehetnek altok/már lelépett játékosok stb.
  Lényegében a “régiek” lelépése ami ezt terjesztheti. Annyit még hozzátennék a csak a community a rossz kijelentéshez, hogy lehet van benne valami de azért mégis csak a fő hibás az a frogster és ezt szerintem mindenféle sírás meg leszólás nélkül mindenki elkönyvelheti.

  • Philosophy
   június 22, 2012 - 10:07 du.

   Persze, hibáztak, de melyik Publisher nem hibázik? Megértem az aggodalmat amit kiváltanak a 20 órás maintenancek, de az nem jogositja fel az embereket arra, hogy úgy commenteljenek a facebook commentjére a Frogsternek, ahogy. Nézd meg, több száz ember ott rage-el a saját nevükkel…

 16. krisztian922
  június 22, 2012 - 10:45 du.

  Nem használom annyira facebook-ot, hogy ránéztem volna frogster lapjára, csak twittert nézem azt is általában maintenance idején. Van igazság abban amit írsz, de csak egymás mellé teszik az emberek a két publishert, NA és EU verziót. Lehet persze azt mondani, hogy az en-masse más és ezért más a helyzet is amerikában de az egyszerű előfizető csak azt látja felnézve fórumra, hogy az amerikaiak már 3-4 patch-el előttünk járnak, noha nem tudom ez mennyire összehasonlítható de olvastam már én is, hogy ott a szerverek mindig medium-high on vannak (szvsz nemtom, hogy mennyire jelenthet ez valamit) és ez így egyben kiválthatja sokakból a raget 😡

 17. Kouta
  június 22, 2012 - 11:09 du.

  csak szólok, hogy az utobbi pár napban nincs gondom, ami eddig volt, tehát ugy látszik mégiscsak megoldották a srácok, egész szépen fut a game azóta. Mostmár csak a patcheket várjuk 🙂

 18. Philosophy
  június 22, 2012 - 11:32 du.

  A patch-ek hiányában igazatok van, engem szvsz nem zavar ameddig full +12 nem leszek.
  Az én szerveremen zúznak a Guild harcok, mocskosul epic.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s