Kezdőlap > Blog > Feltupírozott Political System…

Feltupírozott Political System…

Az EnMasse egy újabb meglepő lépést tett a játék tatalommal feltöltése felé. Az MMORPG.com-on közzétett hír szerint hamarosan élesítik a Political System következő generációját. A fejlesztés célja, hogy a ráncfelvarrás alatt álló BG-k miatt féllábas Political System alá sámlit lökjenek. Hogy mi lesz ennek a módja: A jelenlegi Vote alapú választás mellett kontinensenként lesz néhány olyan zóna amiért bizony versenyezni kell a jelölteknek. A versenyzés eszköze pedig mi más lehetne mint a Guild vs Guild funkció. Ez azonban némileg eltér a jelenlegi GvG-től. Lényegében a jelölési periódus után miközben a vote alapú zónákban megy majd a szavazás, addig a verseny alapú zónák jelöltei között automatikusan elindul egy GvG. Az összes guild között. Ilyen típusú GvG csak a jelöltek között lehet, ez azonban nem jelenti azt, hogy egy jelölt guildet nem lehet párhuzamosan a többi guild által is kihívni normál GvG-re.

A Political Systemhez kapcsolódó GvG-ben (mivel ennek ugye van komolyabb tétje is) behoztak néhány újabb játékszabályt, ezek:

 • A Vanarch GvG nem a guildek között külön-külön zajlik, hanem az összes guild ellenfélként látja az összes többi jelölt guild tagjait.
 • Nem 24 óráig tart a GvG, hanem egy egész hétig.
 • Az lesz a Vanarch, akinek a Guildje a legtöbb pontot szedi össze.
 • lvl40 alatti karakterért nem jár pont
 • Maximalizálva van, hogy egy játékosból naponta maximum mennyi ‘fraget’ lehet gyűjteni.

A Vanarch GvG során minden guild látja a saját pontjait, de nem láthatják  azt, hogy a többi guild hogy áll. A végén az a guild viszi a zónát, akinek a legtöbb pontja gyűlt össze.

Ezt a lépés mindenképp pozitívumként érdemes értékelni, jelenleg a TERA PVP endgameje leginkább a funról és mások bosszantásáról szól. A Vanarch GvG-vel végre lehetővé válik, hogy az adott szerveren játszó guildek tényleges versenyhelyzetben bizonyíthassák, hogy ki is jobb, ki is a rátermettebb.


 1. justaduck
  június 19, 2012 - 5:49 du.

  zsírááááááááf :D:D

 2. Fityula
  június 19, 2012 - 6:25 du.

  És ez idefog vajon érni ebben az évezredben?!

 3. Stanny
  június 19, 2012 - 8:08 du.

  ötletes , de amig nincs “stabil” szerver addig gondolom megint csak a nyálcsorgatás marad itt a kies eu-ban 😀

 4. június 19, 2012 - 8:48 du.

  Ha egy mód van rá, akkor a késő patchek/unstable serverekkel kapcsolatos hozzászólásokat tartogassátok már azokra a postokra, ami erről szólnak.
  Ezt a blogot javarészt olyan emberek olvassák, akik közül nem kevesen már több mint 2 éve vártak erre a játékra. Számunkra az EU szervereken most tapasztalt csúszás/problémázás mindösszesen csak ‘vihar a biliben’ ahhoz képest, hogy kvázi 2009 decembere óta azzal hitegettük magunkat hogy már csak néhány hónap és játszhatunk a játékkal.
  Én megértem, hogy a release körül a TERA-ra cuppanó játékosok egy részének számára elfogadhatatlan mindaz ami most történik és ezt szóvá akarják tenni. Ennek nincs semmi akadálya, de NE a konstruktív, előre mutató posztokban tegyétek ezt. Köszi.

 5. Yusukee
  június 19, 2012 - 9:00 du.

  Lesznek itt durva harcok 😀

  • Kouta
   június 19, 2012 - 9:23 du.

   az biztos, a zerg guildeknek épp úgy nagy esélye lesz mint a kicsiknek ha okosan csinálják 🙂

 6. június 20, 2012 - 12:34 de.

  Végre valami érdekes, amiért megéri folytatni!

 7. Rayzax
  június 20, 2012 - 12:54 de.

  Menorel szívemből szóltál :DD

 8. Kouta
  június 20, 2012 - 1:48 du.

  ha már úgy is politika, Veritas Districtben megválasztották a Supreme Society-t mint vanarchot, és ha igaz amit mondanak, akkor 2 hét off minden mert a leaderüket állitolag bannolták 🙂 (Essenia server)

  • június 20, 2012 - 3:09 du.

   Bár ez kétségtelenül űberszívás, de van itt más érdekesség is. Az összes endgame zónában (kivéve Kanstriát) 5% az összes tax. Vagy ez ilyen baromi nagy véletlen, vagy nemes egyszerűséggel összekarteleztek a bevételek miatt. Lesz itt móka és kacagás.

 9. Csenky
  június 20, 2012 - 3:58 du.

  Nem 5% az alapbeállítás? Úgy rémlik nekem, arról indultak mindannyian múltkor (samael), és abból vettek visszább. Már aki. Az egyik kedves Vanarch (argonea-ban ráadásul) feltett mindent 9-re. 😀 (és azt hiszem újra meg lett választva, mivel túl kevés volt a jelentkező…)

  • Kouta
   június 20, 2012 - 5:30 du.

   a poén az, hogy nálunk a noname gyökereket megintcsak megválasztották, gondolok itt a Dark Shadow nevezetü csapatra akik Acarum és környékén sem bírtak nyitva tartani 1 NPC-t sem, de megint megválasztották öket, ráadásul most egy komolyabb zonába kerültek, az SS akik bannolva lettek állítolag, ők sem remekeltek az első választások után… 😡

   • meridian
    június 20, 2012 - 9:46 du.

    mindezt azért, mert nem jön le egyértelműen ezek az értékek. ha nem írtátok volna mindezt, én magamtól nem is vettem volna észre, hogy egyes helyeken miért nincs bizonyos NPC-k, mindig a fővárosba mászkáltam el miattuk…

    Továbbá, a játék kezelésénél pl ma jöttem rá, egyáltalán a kapott üzeneteket hol lehet elolvasni, pedig elég sok MMO-val játszottam már, mindegyiknél egyértelmű volt, kocsma vagy valami business helyek környékén van postaláda és azt megnézve tudom olvasgatni a kapott üzeneteket… itt meg nem, hanem a banknál a középső opciónál… amit a játék elején ugyan megnéztem, de akkor ugye üres volt, így aztán jól el is felejtettem hogy van ilyen is.

   • Philosophy
    június 21, 2012 - 11:12 de.

    “Dark Shadow”?

    Odab*sz a kreativitás!

 10. justaduck
  június 21, 2012 - 9:38 de.

  @meridian nem para:D:D mi cbt3ig nem tudtunk kijutni Island of dawn-ról :D:D:D::D:D:D

 11. Csenky
  június 21, 2012 - 12:17 du.

  Nekem eszembe nem jutna magamtól, hogy ugyan miért nem rágnak mindent a számba mint egyes ‘könnyített’ mmo-kban. Kifejezetten könnyű így is a game, az egyetlen dolog, amiről elvártam volna információt, az a craft. Elég szánalmas, hogy napokig/hetekig keresheti az ember ingame a 300+os alchemy recepteket, mert egyszerűen nincsenek a játékban. És erről ingame nulla tájékoztatás van, de hogy őszinte legyek, hivatalos infót sem találtam róla az égvilágon semmit – csak néhány theorycraftot az official fórumon, abból feltételeztem, hogy ha senki nem találja, akkor biztos felesleges is keresni. Meg az olyan matikat is bírom, amiket gatheringből kapok, és launchkor kivették az összes receptet hozzájuk. Csak bent maradtak a matik. És persze minden harmadik plantból az jött vagy két hétig, nagyon hasznos. Na mindegy nem dramatizálok, csak ehhez képest nem képben lenni a vanarchok jogaival, hát az nem igazán a játék hibája. 🙂

 12. nnl
  június 21, 2012 - 2:32 du.

  Kis koreai infó :

  Június 2. hét játékosszám : 63099, piaci részesedés 1% alatt
  Június 28 – mind a 13 szervert érintő összevonások
  Július 4 – free 2 play szerver indul 4 hétre tesztüzemben, lvl50es cap és egyéb korlátok
  Július 4 – argon queen patch 2 élesitése (előrehozva)

 1. július 4, 2012 - 4:38 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s