Kezdőlap > Blog, En Masse, Frogster, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary > A TERA közeli és nagyon távoli jövője~

A TERA közeli és nagyon távoli jövője~

A mai nappal újabb patchet jelentettek be az NA szerverekre, a patch nagyon sok korábban már említett, ígért funkciót ad hozzá a játékhoz, a részletes listát itt találjátok én csak szemezgetek a fontosabb dolgok közül:

 • A PVE szerverek megkapják a régóta várt GvG támogatást. A kezdetben rebesgetett ‘kihívás/elfogadás’ metódussal ellentétben azonban egy sokkal izgalmasabb megoldás eszeltek ki: A guildek rendelkeznek egy GvG status opcióval, ami a Pacifista és a Harca kész állapotok között állítható. Két guild között szabadon kezdeményezhető GvG, ha mindkettő ‘Battle Ready’ állapotban van. A csavar az egészben annyi, hogy ez az állapot csak 4 óránként állítható, ezért ha két guild bekapcsolja, hogy ‘just for fun’ toljanak egy kis GvG-t, akkor 4 órán belül bárki más is kihívatja őket. Tetszetős implementáció, meglesz így PvE szerveren is a GvG élmény.
 • A PvP szerverek Outlaw funkciója végre átalakításra kerül, a jelenlegi ‘1 perces combat inaktivitás után kikapcsol‘ helyett ki/be kapcsolhatóvá válik. Nyilván az infamy és az egyébként CD továbbra is hatással van rá, itt mindösszesen csak arról van szó, hogyha valaki 0 infamyvel akar PK-zni, akkor nem kell folyamatosan visszakapcsolgatnia az Outlaw-ot.
 • A +12-es fegyver enchant glow effektje rózsaszínről pirosra változott.
 • Hasmina végre úgy közlekedik, mint egy normális lény, nem egy félbolond, aki sétálva fut!
 • Vége a gyengébb gépen PVPzről rémálmának: Amelyik karakter texturáját még nem tudta betölteni a gép ott is meg fog jelenni az ellenfél siluetje szürkén kitöltve. (pont úgy, ahogy pl. NPCknél ez már működik).
 • Szerintem sokunk nagy sajnálatára a Resolute Crystal-t a jövőben már nem lehet stackelni, pedig milyen szép volt az a ~35% dmg reduction 50% HP alatt.
 • A 18%-os PvP Def potion (special store és guild reward) kapott egy nagy nerfet, a jövőben már csak 5%-ot védelmet nyújt.
 • Best hide és master enigmatic scroll drop ratet növelték Balder’s Temple-ben és Fane of Kaprimában.
 • Nerfet kapott Guardian of Relic (BT) laser attackja (20%)
 • Szintén nerfet kapott Kaprima whirlwind slash skillje. (20% nerf és nem okoz bleeding effektet)
 • A lvl60-as zónák BAM-jai droppolnak tier 13-as crafting materialt. A nevesített (field boss) BAM-ok ráadásul emelt dropratetel teszik ezt.
 • A ‘Dercrease damage by X% from Y’ típusú crystalok (Noblenesse, anarchic, stb.) rendelkeztek egy beépített romlással, ha stackelve voltak (pl. 2 db 7%-os esetén csak 12,7%-ot adtak, 3 db esetén meg csak 17,3%-ot, stb.); na ez megszűnt. Hogy miért volt ez így? Mert nem összeadódva csökkentették a sebzést, hanem a sebzéstből lejött az első crystal védelme, majd abból a második, majd a harmadik… Remélem ennél alaposabban nem kell kifejtenem. Na lényeg, hogy most már összeadódnak és összességében csökkentik a sebzést.

Na ennyit arról, ami remélhetőleg emberi időn belül el fog jutni hozzánk is. Volt viszont itt egy érdekesebb történés a múlt héten. Az E3 kapcsán megejtettek az EnMasse szakemberei néhány interjút, ahol természetesen szó volt a TERA jövőjéről is. Mivel a kérdések eléggé irányítottak voltak és mivel a válaszok inkább kitérés szagúak, mintsem valódi konkrétum ezért a tovább után található listát egyelőre senki ne kezelje készpénzként. Maradjunk annyiban, hogy akár az is lehetséges, hogy a nem túl távoli jövőben ezekkel a témákkal is fognak foglalkozni a DEV-ek. Tipikusan jó példa az itt még csak megemlített ‘GvG on PvE servers’ tétel, ami mára már ténnyé vált:

A listát inkább le sem fordítom annyira nonszensz a nagy része. Bár nem gondolom, hogy bárkinek is komolyabb nehézséget jelentene elolvasni; ennek ellenére ha valakit nem értetek akkor jelezzétek és segítünk: (Az infók egy része csak az NA szerverekre vonatkozik.)

– Going to look into making a combo metre
– No plans to open transfers from PvE to PvP
– Warriors will be able to queue as tanks/discussion of what new skills warriors will be getting
– Looking into making custom emotes
– Flaming black horse mount will be available in the near(?) future, but no hints as to how it will be available in-game
– Planning on increasing the level cap, but not for a long while. They want to focus on expanding the content. Expect to see more content development before the level cap is raised.
– GvG patch coming to PvE servers
– Working on a ‘raid’-like system, such as instance/dungeon raids.
– Planning on having more world events (like Nexus) for holidays, etc.
– Planning on having Vanarchies being able to be won through PvP means on BOTH servers. (Opt-in; announcement coming next week)
– Implementing a way to purchase in-game time with in-game gold (Chrono Scrolls)
– Working on game card time
– Working on expanding the lore (will happen more after the final QoA patch)
– Considering a mentor system (where lvl 60s can help lower lvls with quests; issues with this is the high chance of abuse. therefore not a priority)


 1. ReverzZ
  június 12, 2012 - 6:53 du.

  Na vártam márt ezt az outlawos változtatást ,ezzel könnyebb lesz kergetözni, nomeg ez a piros szín is kellett mert a kék és a rózsaszín is jedi szín, és én jobb szeretem a sith-eket..HURRAY aprò örőmök 🙂

 2. Philosophy
  június 12, 2012 - 8:09 du.

  Jó irányba halad ez a játék. Nem mintha már most ne lenne zseniális :]

 3. Lacci
  június 13, 2012 - 10:00 de.

  A T13-as crafting materiálok alatt a Guardian Leathert értik?Mert az nagyon kellene.

 4. DiTTo
  június 18, 2012 - 2:09 du.

  Miért nem volt jó a rózsaszín?:(

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s