Kezdőlap > Blog, Frogster, Offtopic, TERA ENG > Közérdekű: holnapi karbantatósdi…

Közérdekű: holnapi karbantatósdi…

Bár eléggé papírformának tűnhetett, hogy a héten mi is megkapjuk az NA szervereken már múlt héten élesített patchet (Nexus és Temple of Temerity contentekkel). Nos az imént sikerült megerősíttetnem, hogy a holnapi maintenance kapcsán ez nem kerül beüzemelésre. A kérdésem és a válasz is csak a holnapi maintenance-t fedte le, így elvileg nem zárnám ki az eheti élesítést, de a logika azt mondatja ki velem, hogy inkább reménykedjünk a jövőheti karbantartásban.  A Head-Start óta játszó játékosok számára a játék egészen júni 11-ig játszható (beleértve a +2 napos meghosszabbítást is). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a játékostömegnek jövőhét hétfőn kell eldöntenie, hogy előfizet a játék folytatására, avagy sem.  Nyilván kifogástalan az a logikai következtetés, hogy érdemes egy ilyen pillanatra időzíteni valami újdonságot. Bár kétségtelen, hogy ez egy kétélű fegyver… Reméljük jól sül el ez a taktikázás .

Magam részéről nem problémázom ezen. Bár némi handicappal futok, hiszen az új tartalmak számomra már ismertek; de ettől függetlenül is van bőven mit csinálnom a héten abban a kevéske időben, amit most a játékra tudok fordítani. +6-on árválkodik a Rebirth setem, bőven kéne még farmolni alapanyagot az enchantoláshoz. Még bőven kéne farmolnom a Bastion és a Valsekyr Hunt repukat is. Amikor meg éppen beleunok a pénz/repu farmba… na akkor mehet egy kis levezető GvG. Szerencsére abból is jut minden napra.

Így egy héttel a kezdeti előfizetések kifutása előtt hogy álltok a folytatás gondolatával? (Szándékosan nem rakok ki most szavazást, tegyétek meg, hogy commentben írjátok le és indokoltok is. Kérném, hogy ez most legyen egy civilizált comment, ne a drámázásról szóljon és a másik véleményének szétoltásáról. Mind a vélemények, mind a reakciók legyenek tárgyilagosak ha kérhetem. Lássuk…


 1. június 4, 2012 - 1:25 du.

  Hm.. Nos, nekem több okom is van a folytatás véget. Az első, hogy én a saját kis tempómban és ahogy tudtam munka melett fejlődtem fel különböző karakterekkel, kipróbálva ezt és azt is. Így viszont egyik karakterrel sem vagyok még 60 sajnos és meg sem szagolom az end-game tartalmat, de kitartóan haladok. ^^

  A második, hogy a párommal durván 21-től fogunk játszani, mert Ő csak mostantól ér rá. Ez így már elég nyomós ok. 🙂

  A lényeg a lényeg, én elégedett vagyok a játékkal. A karakterek izgalmasak és mindegyik más és más hozzáállást és játékstílust igényel. Tartalommal nem lesz gond az is biztos.

 2. Szergely
  június 4, 2012 - 1:32 du.

  Valahogy meglepődtem volna, ha mi is megkapjuk a héten a nexust és a temple of temerity-t… No mindegy. A folyamatos szerver crash-sekkel is csinálhatnának már valamit, mert ez így nem elfogadható. (remélhetőleg tényleg megtalálták azt a hardware issue-t, amit tegnap írtak…).
  A játék számomra többnyire csak farm, némi pvp-vel vegyítve. Instába nem jutok le party híjján, randommal meg nem megyek. Szóval farm-farm.
  Ettől függetlenül előfizetek, és fogok is még sokáig, mert alapvetően élvezem a játékot, harcrendszert nem tudom megunni, lealázni a sok önjelölt PvP hírót pedig: priceless! 😉

 3. Csenky
  június 4, 2012 - 1:43 du.

  Én már egy ideje szept. 11-ig vagyok előfizetve, úgyhogy ezt a kérdést elég hamar letudtam. 🙂 Nem csalódtam egy pillanatra sem, leszámítva azt az apróságot, hogy a pvp nem úgy megy még, ahogy szeretném. De ami késik nem múlik. 🙂 Gondolom majd a gear is segít, meg hát a BG-ken ígyis-úgyis belejövök. (BT problémás kicsit, más fegyó meg nem nagyon jön most) Remélem nem fog mindenki ragequitelni, egy nyarat azért végig lehet strandolni némi repu farm mellett, aztán pikk-pakk itt az új content.

 4. nanael
  június 4, 2012 - 1:47 du.

  Részemről szüneteltetem az előfizetést, minimum 1 hónap erejéig. Napi instázás leggyakrabban kimerül a queue-ben való állással, ha le is jutok és siker a run olyan szinten nem esik leather drop, hogy rossz nézni. Maradt a repu farm. Azért az 1 óra játékért meg valahogy nincs kedvem fizetni. Alchemy-m is 300nál várja az új tartalmat.

 5. Lyca
  június 4, 2012 - 2:05 du.

  Igazából évek óta az első mmo ami igazán leköti a társaságunkat ,bár pár haver nézelődik gw2 felé de szentem nem lesz ilyen jó. Minden szinten felülmúlta azt amit vártunk , persze van pár őrültség pl +6 feletti enchant árak vagy a random statok a repus itemeken amiket nem lehet változtatni(legalább is mi nem jöttünk rá hogy lehetne:D ). De ezek legyenek a legnagyobb problémák. Mi pve szerón vagyunk és ott még lagok sem okoznak gondot.

  Nagyon tetszik hogy idő igényes és leköti az embert hosszú-hosszú órákra, simán meg éri a havidíjat és ezt még a Frogster töketlenkedése sem tudta eddig tönkre tenni. Bár én tényleg nem értem hogy az amcsik hogy tudják megoldni ugyon azt a munkát fele annyi maintance-szel és nálunk ez mért nem tud úgy menni + még a content patcheket is később kapjuk…van mit csinálni még bőven, nem is az a gond , de ők miért kaptak jobb “szakembereket” mint mi? Legalábbis gondolom hogy itt vmi ilyesmi lehet a hiba oka , de nem értek annyira hozzá :P. Nem érdemel-e meg az EU-s tera közösség is jobb szolgáltatást? Ők talán több havidíjat fognak fizetni mint mi? Nem hiszem.. Ilyesmik bosszantanak , de még mindig 10+os a game amit imádok 🙂

  +1 előfizető

 6. Reyi
  június 4, 2012 - 2:21 du.

  Alap, hogy előfizetek :).

  Még csak most döcögök lvl57en az endgame felé, sok minden van még hátra, hamarosan Nexus is. A frog-gal szemen meg toleráns vagyok mivel én még mindig fejlődőképesnek tartom őket, és nem érdekel ha bakiznak az első 1 hónapban, ha a következő pár évben pedig európa szinten elismert játékká teszik a Tera-t. De hát én olyan elfogult, vagyok ezzel a játékkal szemben, hogy mindenképp előfizettem volna :).

 7. remotye
  június 4, 2012 - 2:35 du.

  Fizetek, mert jó időtöltés, meg amit előttem leírtak.

  Annyit tennék hozzá, hogy van egy listám, amin olyan emberek nevei vannak, akiket el kell kapnom safe zonán kívül is… Amíg ők nem hullottak el általam, addig a havidíj biztosított.
  És tuti, hogy ezzel nem vagyok egyedül :3

  • június 4, 2012 - 4:13 du.

   Teljesen egyet értek Remotyével. Nekem is van egy ilyen halállistám. De az én listám elején nem személyek, hanem komplett guildek vannak és magam részéről szigorúan tartom a Kill on Sight elvet velük szemben.

 8. LordArdus
  június 4, 2012 - 5:00 du.

  Nem sokat keringőznék a témán, már 2 hete repült a 3hónapos előfizu 😀

 9. június 4, 2012 - 5:09 du.

  Szintén nem regélnék, megkaptam azt a játéktól amit vártam ezért én is befizettem még 3 hónapra. + várom a koreai tartalmakat (updateket)

 10. Sagrath
  június 4, 2012 - 5:22 du.

  Valószinű elöfizetek Eu-ra is.De ma este végre, megkezdem az NA verziót .EU-n már több karim is a 30 felé dübörög, egy maxolt bár meg nem geareltem.A következő hónapban ez lessz a feladat,de kiváncsi vagyok az NA verzióra nagyon, élesben, nagy tömegben lagg ügyileg, terhelt szerver melett, ráadásnak Ereskigal barátom is ott tolja jelen pillanatban.Igy csatlakozom hozzá én is….

 11. Ellyn
  június 4, 2012 - 5:59 du.

  Sajnálattal hallottam, hogy csak a nyár végén jön a BG implementálás, ami miatt kissé csalódott vagyok. Természetesen van mit csinálni a játékban, bár mivel warriorral nem lehet group finderben tanknak jelentkezni, így gyakran meg vagyok szorulva izgalmak és gearelődés terén. Nálam igazából a battleground rendszer lesz a vízválasztó és az a körül forgó pvp rewardolás.
  Egy szónak is száz a vége: előfizetek (nyár végéig biztos)

 12. Zalethel
  június 4, 2012 - 7:40 du.

  Én vettem nemrég egy 2 hónapos game cardot amit már aktiváltam is. Szóval egyértelmű 🙂

 13. Ellyn
  június 4, 2012 - 7:53 du.

  Ellyn :
  Egy szónak is száz a vége…

  l0l … most nézem csak, milyen nyelvújítóvá avanzsálódtam xD
  Pedig még át is olvastam, mielőtt postoltam volna 😛
  Egye fene, ez most ilyen szexy lett ^^

 14. június 4, 2012 - 8:16 du.

  A játék állat, a story teccik, a kasztok jók. Ranger RIP. Sajnos nekem nincs KoS listám, bár lehet, hogy print screenelnem kellene a Matchmakinget 🙂
  Lehet hogy átnézek NA-ra, és EU freezee. A dolgot, csak az mentheti meg, hogy a Nexus jó lesz, és akkor fakk Rebirth… és az instákat + tier 13 ban megvizsgálom 🙂

  Barátaim azon a véleményen vannak, hogy az exploiterek könnyen farmolnak instát… igy ha nem tettél ilyet, vagy nem tudtat/figyelted, kevés vagy oda, ahova már amúgy is sok vagy, csak az idő pénz és gyorsan le lehet tudni erős gearban.. minek foglalkozni a niggerekkel.. illetve erős gearben hülye is lehetsz XD – saját tapasztalat is

  szóval

  Nexus or NA

  • nanael
   június 4, 2012 - 9:18 du.

   Valószinűleg az első T13as questes gear is alázni fogja a rebirth-et +6ig, de a nexus sem lenne rossz.

  • Sagrath
   június 5, 2012 - 12:10 du.

   bro tegnap este rommá teszteltem az NA és az Eu verziot majd behaltam a conclusion-on.EU- Tera ping alap mikor nem mozogsz, nem skillezel, semmit sem csinálsz 40 ms. Amint felűlsz lóra és megmozdulsz, skillezzel, etc a ping komolyan megugrik és rémisztő méreteket őlt a serveren.Tehát windows módban tudtam folyamatosan chekkolni, a ping igy alakult, amint elkezdtem rohanni lovagolni stb a ping simán 120 ms-ről elindulva felhúzott egészen 350ms-ig, néha még ennél magasabb értékekbe is belehúzott.Nagyon elszomoritó számomra.

   NA-Tera a ping alapból 120ms de ha akármit is csinálsz olyan 220ms-250ms közt mozog bazi nagy tömegben az átlag ping pedig 130ms. Simán vertem be warriorral!!!!!!!!!!a nálam eggyel magasabb mysticet odaát, egyenlőre még csak duelben, mert ki akarom kicsit geraelni a kicsikét az open PK-hoz.Ezzel szemben a kigerelt slayerem a szintjén tegnap beverdestek nem kicsit nagyon EU-ban a laggolás miatt,ami marhára nem volt fun úgyhogy simán agyon ütöttem először a nálam 5 szinttel magasabb slayert,utánna meg az egyel nagyobbat nem birtam kinyírni,jó kövekkel stb pedig 4 X is rámentem az illetőre….(Biztos voltam is mindenféle köcsög 😉 mivel azért alaposan levertem a hp-ját de aztán csak ő gyözött az átok lagg miatt.Szinten lévőknek meg 3 enemy ellen is műkszik a slayer ha jó a pinged de még csak lvl 22 ről beszélek azzal kapcsolatban.Sorci classnál is idegesitő mikor a lagg miatt egyszerűen nem müködik a skill ahogy annak kellene, és a mob/elit simán átsétál a skill animácion bárminemű sérülés nélkül…

   Nem tudom megmondani hogy a szolgáltató miatt van ez igy vagy a serverek miatt.Mindenesetre marha idegesitő volt Eu sreveren solo BAM-nál az miatt halltam meg 2X méregdrága köveket betördelve mert olyan lagg volt hogy 20 secig mozdulni sem bírtam,ha meg mozogni tudtam nem müködtek a skillek és mikor magához tért olyan gyorsított felvételeknek lehettem tanui oda vissza teleportokkal, hogy követni alig lehetett.

   Most mindenesetre kökeményen nekifekszek NA-nak mert kiváncsi vagyok arra hogy lvl 60 on mondjuk nexusnál mit virít az USA server az EU-val ellentétben.Továbbá solo BAM-olások/PK testing akár 3 enemy ellen is.

   Még nem vonok le előre messzemenő következtetéseket egyik verzióval kapcsolatosan sem mert ahhoz még több testz és tapasztalat szükségelteik….

   MOAR TEST IN PROGGRESS….

 15. x3rb
  június 4, 2012 - 8:42 du.

  Nem kérdés hogy előfizetek következő hónapra is.

 16. Petya
  június 4, 2012 - 11:00 du.

  Azzal kapcsolatban h előfizetni a köv hónapra, tudna vki segíteni? Mivel itt:
  https://account.tera-europe.com/users/account/manage_subscriptions?gan=a
  nem találom, h hol lehet +hosszabbítani v csak én vagyok láma

 17. Myo
  június 5, 2012 - 12:16 du.

  Én feladtam a játékot, pedig nagyon élveztem/élveztük… de nem volt meg az általunk betervezett 5fős csapat és randommal nem szívesen játszunk. Borzalmas órákat sorban állni instára várva, hogy utána kapjunk egy olyan lancert aki meggondolja magát még az első trash előtt és kilép majd megint sorban állni… nem látom értelmét… pedig hosszú évek óta az egyetlen MMO amivel akartam és szerettem játszani. (((nagyon zárójelben ha valaki akar játszani akkor velem lehetne alkudozni egy ce accról:) )))

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s