Kezdőlap > Blog, Bluehole, En Masse, Game Mechanism, TERA ENG > Warrior mint tank?

Warrior mint tank?

Alapvetően a kérdés magában hordozza a választ, hiszen a warrior egy evasion based tank classnak indult, ami lényegében a teljes PVE contentet képes végig tankolni, már persze ha ebben a csapata is támogatja és tud hozzá igazodni. Ez utóbbit az alábbi blue post szerint alaposabban dolgoznak a dev-ek az EnMasse instrukciói alapján:

Knoxxer: “We are working on some changes to the warrior so that they can enter the queue. It is going to take some testing so our goal is to release this about the same time as battlegrounds towards the end of summer. We know it is an issue and we feel your pain on this one but we want to balance it and get things right.”

Az alap felvetés amire knoxxer reagált: Több tank kéne a queue-k miatt. Mint az már kiderült az K-TERA Dev Diary#2-ből ennek megvalósítására egy másodlagos stamina bar implementálásán gondolkodnak a dev-ek, amivel képes lenne a warrior biztosítani a folyamatos agro tartást. Ha emellett bekerül valamilyen egyéb dodge mechanizmus, amivel a warrior nem rángatja/forgatja a boss-t, akkor ez akár még tényleg megoldás is lehet. Ebben az esetben a warrior képessé válnak arra, hogy tank spoton jelentkezzen instance matchmakingre, ami valóban megoldást jelentene a problémára.

Knoxxer mondandója egyébként még egy érdekességet tartalmaz: Kvázi megerősíti a Queen of Argon part#2 nyugati megjelenését idén nyár végére. Aminek már ez a warrior változás is része lesz a battleground rendszer implementálásával együtt…


 1. Des
  május 30, 2012 - 7:34 de.

  Be ne rakjanak neki olyat, hogy amíg van staminája(az a sárga) egy aktív skillel összes támadást “dodge-olja..”

  • Des
   május 30, 2012 - 7:35 de.

   + Ha egy ügyes warriorrral indulunk neki az instáknak, egyedül Fame of Kaprima Lancer bossa az egyetlen, amit warriorral -lehetetlen- letankolni. Ezen miért kéne változtatni..

  • május 30, 2012 - 8:48 de.

   Nem ez szerepelt a dev diaryban, hanem az, hogy amíg van stamina addig nincs CD az evasive rollon. A kettő azért nem ugyanaz. Döntened kell, hogy agrot építesz vagy védekezel.

 2. május 30, 2012 - 8:13 de.

  Nyár végére?!! Az még három hónap!! Annyi idő alatt még én is elérem minimum 3 karakterrel a lvl 60-at!!!! Pedig én aztán nem éppen az a “hűű de szupergyors” játékos vagyok!

  Habár nem értem, hogy miért puffogok. A fő fejlesztőre várnak így kénytelenek ezt tenni, de hm…

  Ez nem vet jó fényt a dolgokra.

  • május 30, 2012 - 8:47 de.

   Nem teljesen értem, hogy mi nem vet fényt mire. Van egy játék nem kevés contenttel.
   Nem tudhatom, hogy miként állsz a jelenlegi contenttel, de a legtöbb játékos számára még igen távoli a HC endgame (különösen kelsaik) és szerintem PVP fronton is bőven rejt kihívást a játék… Nem beszélve a kifarmolandó repukról és a felstackelendő zyrkekről készülve a soron következő contentekre.
   Ha ez nem lenne elég, akkor itt van a nyakunkon a Training Camp és a Nexus. Előbbi egy 20 perces event, amiből cirka 100 run legalább kell, hogy kiszedj minden glyphet, utóbbi pedig egy folyamatos repu farm…. ha bírja a géped, ha nem; akkor is ott kell lenni a cuccok miatt.
   Mindezek után jönni fog valamikor a nyár közepén a T4.1 néven elhíresült content, benne game mechanism változtatásokkal és ki tudja még hogy mi mindennel.
   Az egésznek a megkoronázására pedig – a fentebbiek alapján egyértelműen – jön nyár végén part#2-es content benne a már bespoilerezett új instanceokkal, a battleground rendszerrel és minden mással, amit éppen kotyvaszt a BHS.

   Szerintem azért egy ‘langyi’ nyári felhozatalnak ez messze nem nevezhető gyengének.

   • május 30, 2012 - 9:02 de.

    Erm… félreértettél. Egy szóval sem mondtam, hogy kevés lenne a felhozatala a játéknak, mindössze azt említettem, hogy
    ennyi idő alatt még én a koca tempómban is fel tudok húzni három karaktert (nem full gear-re csak 60-ra!) és kicsit sajnálom a dolgot, mert én aktívan szerettem volna PVP-zni és megtalálni a hozzám legjobban illő kasztot pvp terén.

    Jó geart szerezni sosem volt egyszerű feladat. A kérdés számomra mindössze az, hogy melyik karakteremnek érdemes izzadnom. A játék annyi jó dolgot mutat fel, hogy még most sem tudom, hogy melyik kaszt tudná nyújtani számomra a legjobb élményt. Ehhez meg ugyebár lvl 60 és soksoksoksok gyakorlás és meccs kell.

    A PVE tartalommal abszolút semmilyen problémám nincsen, sőt! Teljesen meg vagyok vele elégedve, főleg, hogy jön a Training Ground is végre! Csak nagyon hiányzik már a BG/Arena tudod.

    És innen vet egy nagyon pici rosszt fényt a dolog. Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki nagyon lelkesen várja már az új BG/Arena rendszert. Én szépen türelmesen ki fogom várni, míg megcsinálja a fejlesztő rendesen, de ismerve a sok “NOBLOODIQUIT!!11″/”NOSERVERFOR1HOURIQUIT” típusú vérpistikéket…

    Mondjuk ők pont nem fognak hiányozni senkinek. ^^

    Így már jobban érhető a dolog? 🙂

 3. május 30, 2012 - 9:07 de.

  + comment: Mint kitaláltad egyszerű matematikával azért szenvedek annyit a számomra megfelelő kaszt megtalálásával, mert nagyon kevés szabadidőm van. (3 hónap alatt “csak” három karakter 60-on. Igen, “casual” játékos vagyok. 🙂 )

  Továbbá ahogy említettem PVP beállítottságú vagyok és szerettem volna tesztelni egy picit ezzel meg azzal.

  Remélem így már teljesen érthető voltam. ^^

  • május 30, 2012 - 11:31 de.

   Nem gondolom, hogy a BG bármilyen szinten is többet adna hozzá a PVP-hez, mint jelenleg a Deathmatch. Nyilván lesz neki egy kerete egy pontozási rendszer, meg ranglista, stb. De a Velika előtt önszerveződő DM-eken pontosan ugyanúgy ki tudod próbálni a classok PVP dolgait, mint majdan a BG-ben.

   • május 30, 2012 - 11:37 de.

    Uhm… Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Úgy érzem elmondásod alapján, hogy lehetséges 5vs5 deathmatchet is, tehát csapatos harcokat csinálni a játékban manuálisan?

    A duel-t azt ismerem. A deathmatchet is. Ám csapatosan? Mert ez elég sok mindent megváltoztatna számomra egy-két dolog terén…

   • május 30, 2012 - 11:43 de.

    Persze, van csapatos “duel” is. Social menü (jobbról a 2.), deathmatch. Ekkor ha vki rádkattint jobb klikkel és kiválasztja a join deathmatch opciót, csatlakozik hozzád, vagy te is tudsz invelni ugyan így (jobbklikk, invite to deathmatch). Max 10v10 lehet, mindkét fel tehet fel goldot, vagy akár itemeket is fogadásképp.

 4. mz
  május 30, 2012 - 10:43 de.

  Hát evvel a wari tankkal az a problémám, hogy ha lenne nem vinnék többet lancert mert nincs dps-e a warihoz képest és egyből kaptunk egy fölös classt pveben. Pvpben még maradna szerepe a lancernek.

 5. mz
  május 30, 2012 - 10:57 de.

  Bocss a dupla postért. A Berzit csinálnám meg tanknak, blockja van amúgy is csak valami gyorsabb autoattack féleséget kellene neki adni ami aggrót termel.

 6. május 30, 2012 - 11:49 de.

  Szergely :
  Persze, van csapatos “duel” is. Social menü (jobbról a 2.), deathmatch. Ekkor ha vki rádkattint jobb klikkel és kiválasztja a join deathmatch opciót, csatlakozik hozzád, vagy te is tudsz invelni ugyan így (jobbklikk, invite to deathmatch). Max 10v10 lehet, mindkét fel tehet fel goldot, vagy akár itemeket is fogadásképp.

  Wow! Remek! Nagyon jó! Nem is gondoltam volna. Most már csak partikat kell találnom majd ilyen meccsekre. >:3

  Vagyis először el kéne vinnem több karaktert is 60-ra haha! 🙂 De prioritást kap a Zerkerem jelenleg. Aztán lehet befigyel egy warrior tankolás és pvp véget…

  • május 30, 2012 - 2:45 du.

   melyik szerveren tolod ?

   • május 30, 2012 - 3:09 du.

    A guild szavazásának eredménye véget Velik-en. Ám még messze vagyok a 60-tól, mert közben kipróbáltam a Sorcerert is felhúztam 40-ig és megnéztem milyen érzés, de nem jött be, hogy kétszer kapok egy nagyobb pofont és máris megfekszem. 🙂

 7. x3rb
  május 30, 2012 - 3:26 du.

  Fasza lesz ha megint useless less a lancerem mint anno aion 1.5ben a templarom

 8. Kouta
  május 30, 2012 - 6:15 du.

  nem baj srácok, ha ez bejön majd én instant kickelgetem a gyökér lancereket akik eddig az istent játszották… ^_^ (csak, hogy érezzék a törödést)

  • x3rb
   május 30, 2012 - 10:00 du.

   Mit akarsz majd lancerrel egy partyban ha tudsz tankolni ? 😀

  • mz/x
   május 31, 2012 - 10:18 de.

   Te a leather-ösöket fogod kickelni amin röhögnék, mert lenne sírás slayer, archer körökben. 😀

 9. Kouta
  május 30, 2012 - 11:44 du.

  igazából semmit, 😛 Most se nagyon akarok velük semmit 😛

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s