Kezdőlap > Blog, En Masse, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary > Temple of Temerity – ready to go?

Temple of Temerity – ready to go?

Szépen csendben, minden különösebb előrejelzés nélkül  jött a hír, hogy hamarosan itt a Temple of Temerity. Akik K-TERA-n aktívan játszottak az endgameben azok számára ez a hely nem lesz meglepetés, bár akkor még ugye Training Camp néven ismerhettük a helyet. Az instance a holnapi NA maintenancekor kerül beaktiválásra a 17.29.02-es patchcsel együtt. Egyelőre nincs még arról infó, hogy EU-ban mikor kerül bekapcsolásra, de gondolom legkésőbb a jövőheti maintenance idejére időzíthető.

Mi is ez a Temple of Temerity?

 • 20 perces time-trial instance, ahova legalább 138-as gs szükséges, bár ennél a jóval erősebb gs sem árt, ha valaki a komolyabb feladatokat is teljesíteni akarja.
 • Az alap feladat, hogy védd meg a középső terem közepén lévő kristályt. Az ellenfelek folyamatosan spawnolnak mindkét oldalról. A megállításukra többféle taktika is létezik kezdve a kiteolásról egészen a (phase3-tól használható) csapdákig.
 • Folyamatosan számlálja az instance a leölt mobokat. A K-TERA-s verzióban 50 mobonként a kristály kapott egy kb 20%-os HP visszatöltést. Egyelőre nem tudjuk, hogy ugyanez a mechanizmus fog-e működni a westernizált/lvl60-ra finomhangolt verzióban is. Meglátjuk
 • Az alap feladat mellett a nyugati teremben három fázisban spawnol három boss. Ezeknek a leöléséért cserében erősebb rewardot lehet a végén kapni. Amennyit leölsz annyival erősebb a reward.
 • A bossok leölését úgy kell intézni, hogy közben ugyanúgy védeni kell a kristályt is, mindemellett aki belép a bossok termébe az automatikusan 4 perces silence effektet kap, amit NEM lehet leszedni. Egyetlen védelem ellene egy potion, amit a belépéskor egy kutyánmajom NPC ad. Egy ilyen potion lehet nálad egy időben és még a terembe belépés előtt be kell innod, ha nem így teszel, akkor failed.
 • Mi a reward? Az instance sikeres teljesítéséért tokeneket kapsz (praticum és dire badge). Az alap feladat teljesítéséért practicum tokenek járnak (függően a kill counttól és a crystal megmaradt HP-jától), míg a bossokért már dire badge is.
 • Függetlenül a leölt bossok számától, ha a végén a kristály megsemmisül, akkor az egész event is failedre fut, tehát nem kapsz egyetlen tokent sem.
 • A tokenek advanced gylphekre válthatók be. Ezek az advaced glyphek lvl60-as glyphek, amik:
  • vagy egy meglévő glyphnél erősebb hatást fejtenek ki.
  • vagy egy meglévő glyphnél 1 ponttal kevesebbe kerül socketelni őket
  • vagy egy új skillre adnak valamilyen új hatást.
 • A practicum tokenért cserébe egy glyph boxot kapsz, amiből 1 random glyph jön (K-TERA-ban 15 token volt 1 box) FONTOS újdonság a K-TERA-hoz képest: A patch notes alapján ki kell ezt a szakaszt egészítenem: A boxból nem csak random glyph jöhet, hanem: alkahest, intricate identification scrolls, practicum és dire badge is akár.
 • A dire badge-ért már konkrétan választhatsz egy glyphet a készletből. (K-TERA-ban 60 dire badgebe kerül egy 1 glyph)
 • Fontos, hogy mind a random boxnál, mind pedig a dire badgees kiváltásnál mindenki csak a saját classának megfelelő gylpheket veheti/kaphatja.
Saját screenshotjaimból kerestem néhány régebbi Training Camp képet szemléltetésképpen:

A 17.29.02-es patch további újdonságai:

 • Bekerült a játékba egy újabb HC achievement: Öld le Kelsaikot 30 perc alatt. Ha sikerül, akkor az achievement mellett egy Kelsaik mask jogos tulajdonosai is lehetsz.
 • Gathering skill fejlesztése:  A jövőben a failed gathering is növelheti a skill-t
 • Üzenet ablak fog segíteni a jövőben, hogy a játékos a megfelelő alkahestet tudja használni enchantolásnál.
 • A patch notes utolsó mondata pedig felhívja a figyelmet a másik új contentre: “It’s worth noting, the residents of Val Kaeli have reported atmospheric disturbances in the skies…” -> Nexuses incoming…

 1. Szergely
  május 30, 2012 - 8:02 de.

  Nah ha mindenféle fail nélkül visszatér a Nexus és a Training Camp, akkor az sokat dob a játékon!
  Am nekem úgy rémlik, hogy a random doboz eleve így működött, nem mindig glyphet dobott. Viszont nem 20, hanem 15 bigyó kellett hozzá. Persze megeshet, hogy ez teljesen másképp lesz nálunk 🙂

 2. rekotye
  május 30, 2012 - 9:01 de.

  Na végre, ezt is megéltük… de jó lesz majd, mikor mindkét oldalon jönnek a mobok és lesz egy olyan 4-5 másodperces lagg, amiben azonnal meghal a crystal.. Ahelyett hogy egyre több mindent hoznak be, ezzel a “haláli” laggal csinálhatnának valamit….

  • rekotye
   május 30, 2012 - 9:05 de.

   UI: A poti, ami leszedi azt a silence-t, az 4 percig tartott, tehát 4 perce volt soloban valakinek, hogy leszedje a boss-t.

   • május 30, 2012 - 10:28 de.

    Bocs, emlékezetből írtam ezeket, és úgy néz ki az emlékezetem sem a régi már. De legalább egy dologban nem változtam az évek alatt: ugyanolyan gonosz vagyok, mint 4 éve…

 3. Gallena
  május 30, 2012 - 9:24 de.

  na végre valami challenge!! Ez nekem való lesz 🙂

 4. rekotye
  május 30, 2012 - 10:47 de.

  menorel :
  Bocs, emlékezetből írtam ezeket, és úgy néz ki az emlékezetem sem a régi már. De legalább egy dologban nem változtam az évek alatt: ugyanolyan gonosz vagyok, mint 4 éve…

  Szerintem eléggé elpuhultál inkább, de ne aggódj, majd felfrissítem az emlékezeted a privát gyűjteményem segítségével :3 Szép kis adag összejött már, és tudom, hogy alig várod hogy belekóstolhass a “főztömbe”.. 😀

  • május 30, 2012 - 11:09 de.

   Én szerintem semmit nem puhultam el, csak most ugye nem 3-4 emberre öntöm ki minden gonoszságomat, hanem 30-40-re így lényegesen kevesebb jut egy-egy főre. De ígérem igyekszem.

 5. Sagrath
  május 30, 2012 - 3:37 du.

  menorel :
  Én szerintem semmit nem puhultam el, csak most ugye nem 3-4 emberre öntöm ki minden gonoszságomat, hanem 30-40-re így lényegesen kevesebb jut egy-egy főre. De ígérem igyekszem.

  Te gonosz?? muhahahahahahahahaha I wanna play a game Muhahahahahahaha<—evil laugh

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s