Kezdőlap > Blog, Frogster, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary > Minden jó ha a vége jó (?)

Minden jó ha a vége jó (?)

Bár a mai nexus teszt csúfos crash-be futott, de aki ott volt a k-tera nexus startnal, az ezen minden bizonnyal nem lepődött meg. Nyilván van mit finom hangolni meg a dolgon. Főleg a szerver oldali lag és a crash kapcsán. Na de ne rohanjunk ennyire előre.
Volt itt a héten azért nehány egyébb történés is. Vegyük csak ezeket szépen sorjában:

 • folyamatos maintenance és szerver oldali lagok: A Frogster döntése alapján a kellemetlenségek miatt minden játékos 48 óra ingyenes játékidőt kap, melyet az elkövetkező két hétben írnak jóvá.
 • enchant exploit: azon játékosok akik éltek az exploittal olyan formában kapnak büntetést, hogy az érintett tárgyak visszakerülnek +6-os enchant szintre. Bár lehetne vitatkozni ezen, de maradjunk abban, hogy fair enough

 1. május 26, 2012 - 1:33 de.

  Velik nem omlott össze a Nexustol.
  A 3. fázis ugyanakkor nem lett meg, mert: 1, a Boss 80% körül resetált, 2, két GM buffot is kapott. Egyrész 14X stackelt HP növelés, ami töb min 200% HP és valami attack növelőt is. Vagyis elég volt elsétálnia bárki mellett, az jó eséllyel halt is. Végül a bezáráskor 15% alatt volt már, de az ugye kevés. :O

  • nanael
   május 26, 2012 - 6:27 de.

   Azért azt is tegyük hozzá, hogy 30% HP-t úgy vertünk le, hogy a GM stunnolta és meg sem mozdult. Ettől eltekintve a 2 buff nem hiányzott rá, meg szvsz az alap HP-ját is nyugodtan felezhetnék.

   • május 26, 2012 - 8:26 de.

    Az a stun dolog érdekes volt. Mert nem láttam rajta olyan debuffot, ami eredményezte volna, de vélhetően nem magától ácsorgott egy helyben.
    Tudomásom szerint az alap HP-val max 15 perc a boss. Már ha nem csak ácsorognak a játékosok a nexus pajzson kívül. :O

   • nanael
    május 26, 2012 - 7:35 du.

    De ne 200+ emberrel legyen 15 perc az a boss 😀

 2. Asa
  május 26, 2012 - 11:10 de.

  Jah Velik-en nem volt crash,viszont ez az event egyáltalán nem volt FUN. A BAMen valami 14es stack buff volt , ki aggrozott egy rangedre egy lépésébe meghalt az egész meele banda…. Arról ne is beszéljunk hogy mennyire akadoztak,laggoltak a karakter animáciok,a server alig birta betölteni a playereket,csak a neveket lehetett látni,hogy sok van.

 3. Szergely
  május 26, 2012 - 11:16 de.

  A +6ra való “visszatöréssel” egyetértek, tudta mindenki, hogy exploitot használ. A ban viszont nagyon erős túlzás lett volna, nyilván csak azért említették meg azt a lehetőséget is, mert:
  – EULA értelmében megtehetik
  – próbálták fékezni a további visszaéléseket (nem túl sikeresen…), mivel más eszköz nem volt a kezükben
  Azt item elvétele szvsz ismét erős lett volna, bár jogos, a bughasználók tömegét nézve mégsem lett volna okos döntés.
  Aki okos volt, nem enchantolt, hanem farmolt és kereskedett: temérdek mennyiségben fogyott a 60-as gear brokernél, az áruk pedig megsokszorozódott a tömeges enchantolásnak köszönhetően.
  Még így a végére halkan jegyzem meg, hogy bár örülök, hogy sikerült megtalálnia Frogsternek az arany középutat a bugkihasználókkal kapcsolatban, személyes véleményem, hogy a dolog erősen overrated. +6 és +9 között nincs akkora különbség, mint azt sokan gondolják, és gyakorlatilag csak az enchantment por árát spórolhatták meg az exploiterek. A húzósabbik fele a dolognak a hozzáadott gear, ami ebben az esetben különösen drága mulatság volt…

  • Turul
   május 26, 2012 - 12:20 du.

   Szoval a jovoben is helyen valo lesz majd minden bug kihasznalasa kozvetlen es kozvetett modon mert az lesz az “okos” es majd max csak visszaszednek valamit miutan mar jol kielveztem magam stb. Szerintem ez nem arany kozeput lol Hiaba van kis kulombseg a +6 es +9 (amit igazan nemtudok most mert csak 50 vagyok es nem latom at a 12es tier cuccokat, lassan fejlodok mert a frogster nagyon kezd kiabranditani es 4 napja mar nem is piszkaltam a gamet pedig imadom 😦 ). Az ilyen lepesek melyeket a frogster hoz meg szerintem lassacskan kezdik tonkretenni a gamet, meg ha nem is hal bele a Tera mert mindig lesz aki jatsza, de szerintem sok embernek okoznak csalodast es azert egy P2P elvarhato lenne, hogy ne valami privat szerverhez hasonloan kezeljek a dolgokat.

   • május 26, 2012 - 12:25 du.

    Csak azt tudom kérdezni tőled is, amit mar többiektől is kérdeztem. Szerinted mi lett volna a helyénvaló lépés a drog részéről ?

   • x3rb
    május 26, 2012 - 12:34 du.

    Szerintem pont ideális volt a döntés.
    Buktak eleget mig felenchantolták +9 re a kazal felvásárolt gear miatt ami kellett hozzá.
    Szal inkább rosszul jöttek ki mint jobban . De mindenképpen sokkal rosszabbul mint aki nem csinálta.
    Buktak egy halom pénzt , amit nyertek viszont csak annyi hogy volt +9 ük pár napig/óráig .
    Szerintem tökéletes volt a bünti.
    Az meg nagy piros pont hogy milyen gyorsan javították a dolgot.

 4. Turul
  május 26, 2012 - 12:58 du.

  A helyes lepes eleve mas hozzaallas lett volna mikor kiderult a bug, pld enchant +6 fele tiltasaval meg mielott tuls sokan hasznaljak a masik meg hogy igy utana mar nagyon sok embert erintene a dolog, de megsem kene szemet hunyni felette. Minimum trade rollback kene (mas gameban mar lattam) es item rollback netan complett szerver rollback en maradok ennel a velemenyemnel barmit is mondtok a frogster rosszul kezelte a dolgot eleve. A +6 ra valo visszaallitas szerintem semmi kulonos buntetes.

  • x3rb
   május 26, 2012 - 1:04 du.

   Komplett server rollback marha jó lett volna .
   Mert mondjuk a szerver 5%-a csinálta , szivjon érte mindenki . Gz! 🙂

   • Turul
    május 26, 2012 - 1:07 du.

    Rollback nem azert kell mert a szerver 5%-a csinalta hanem mert a BH es a Frogszter elcseszte. Rollback es kb 4 nap free time.

   • x3rb
    május 26, 2012 - 1:16 du.

    Csak azt nem értem miért kellett volna rollback mert a BH meg a frogster elcseszte ?
    Ha rollback lett volna még jobban elcseszte volna ,mivel nem azt sújtotta volna aki “csalt” hanem mindenkit.
    Csodálkozom hogy ilyen jól meg tudták oldani , ki tudták szürni logbol hogy ki volt aki visszaélt és csak nekik ment a retorzió.
    Meg ugye mivel kezdetek óta volt a bug , meddig akartad volna a server rollbacket? Mondjuk 1-2 hét?
    Igazán fasza lett volna 🙂
    Mondjuk ncwest pl simán betolta volna egy ilyen esetben az tuti . 😀 azt jött volna a kazal lodas amulet .

  • nanael
   május 26, 2012 - 7:40 du.

   Jól néznénk már ki ha minden apróságért rollback lenne. Törölni kell az adott itemet és kész.

 5. Turul
  május 26, 2012 - 1:00 du.

  @meno rakhatnal egy szavazast az oldalra, hogy ki mit gondol az aktualis buntetesrol, szemely szerint kivancsi lennek egy ilyen szavazasra.

 6. május 26, 2012 - 2:09 du.

  @turul: rollback? Mégis meddig? Ez egy westernizacios bug volt, jogosan feltételezhetjük, hogy bizonyos körökben már hetek óta ismert tény volt az exploit. A teraban egy 5 napos rollback kb. elképzelhetetlen. Annyi idő alatt karaktereket lehet felhúzni.
  A BHS kevesebb mint 24 óra alatt javította a hibát. A Frogster pedig bünteti azokat, akik visszaéltek. Ezek az emberek a gatyájukat is rafizettek arra a +3 szintre. Ezt az ő büntetésük. Egyedül azok jártak jól, akik kihasználtak mások expoitalasat és 2/3x áron adtak el AH-ban a t12-es lootokat. Kérdés, hogy ez bűn-e? Szerintem nem, ha az lenne a valós életben sem létezne gazdaság és bankrendszer.
  Nem szeretnek ilyen szavazást kirakni. A dolog lezárult, beszélgetni lehet meg róla, de a helyzethez mérten jól kezeltek a szituációt. Mindenki gondolja végig, hogy ezt ő el tudja fogadni avagy sem. Egy dolog azonban biztos: akikben akar csak gondolati szinten is felmerül, hogy ezért a storyert a Frogster bármilyen szinten is hibás, az valamit nagyon rosszul lát.

  • Kouta
   május 26, 2012 - 4:31 du.

   pedig sajnos mennyien vannak… 😦

 7. május 26, 2012 - 6:51 du.

  Frog nem hibás sajnos itt azt mondom, hogy neki semmi köze ehez mert a többi szolgáltatónál is fenn állt ez a hiba és egyik sem tudott mit tenni. “Hasonló történt annó L2-offon 1-2 éve ott 2-3 havi rollback volt emiatt, ezért gondolatok bele milyen jó is volt…..”
  A büntetésben viszont egyáltalán nem értek egyet nem izgat, hogy menyit költött bele használta a bugot és azért vette mert tudta, hogy van nem másért.
  Milyen büntetést szabnák ki? PERNABANN (ha már használja tudja mit használ így miért ne? Mert nem tudna, hogy mit csinál jaj kérem ne nevettessenek az ilyenek “childrens” ) De ha ez túlzás is lenne lehet ha ez nem is Nullázzák le a geareket ez még szintben is lenne a bün mértékével (Ismétlem nem érdekel menyit költött az enchantra tudta mire használja).
  Kb óvodás felfogást tudok itt elképzelni jaj, de jó huh van egy bug miért ne használjam ki ha van… Bünti xXxXx -meg miért mert kihasználtam egy hibát? Szerintem érezni lehet az iróniát aki máshogy gondolja az maga is csalt sokszor életébe és a többi már nem is érdekli van van. Na kb ez az én véleményem így csak azokat tartom hibásnak akik használták. (Illetve kissé a BH-t, hogy ennyi idő után tudták javítani a hibát) Jöhetnek az érvek és ellenérvek.

  • május 26, 2012 - 7:06 du.

   Szerintem erre vétek commentet pazarolni. Talán annyira hívnám fel a figyelmed, hogy ha már ezzel a szóval vagdalkozol és még nagybetűvel is írod akkor legalább már írd helyesen: permaban.

  • május 27, 2012 - 6:01 du.

   Érdekes, hogy a #31. komment nem kapott ilyen negatív megítélést bizonyos oldalról. 😛

   • május 27, 2012 - 6:04 du.

    32! Természetesen! 😛

 8. Sagrath
  május 26, 2012 - 7:34 du.

  Ha a valo eletben csalsz, azt sulyos evekkel jutalmazzak!!!!!Egy het permaban siman kijart volna annak aki tudatosan kihasznalta.Egy bank hulyesege vegett en csak masfel evig jartam a gazdasagi nyomozohivatalba mint gyanusitott es neken kellett bebizonyitani, hogy abszolute baromsag amit az adott bank gondolt.Ja es csak csalas kiserletevel voltam meggyanusitva ami termeszetesen marhasag csak a bank ugy gondolta!!!!Na mindegy ez igz alakult itt a jatekban sajnos ez van ezzel kell eggyutt elni.Es nem frogsterezek mert Na serveren is ez t0rtent a westernizacio miatt.Bar Na-n ugy olvastam komolyabban veszik mint itt….

  • Alcohol
   május 28, 2012 - 2:13 du.

   Ebben totál eggyet értek veled.Nálunk a Dégáz akart minket beperelni 7millára+ 5 év kamatjára mert megsérült az óra,AMIT az ő munkásaik hoztak nekünk már sérült állapotban lol.Totál megint dégáznál a háznál cserélték a az órát,mert előírás vagy mi.Kijöttek reggel 9re úgy hogy a védő”bombát” nem hoztak CSAK 1et lol,és leakartak lépni,velem meg alá akarták iratni hogy kész stb.Ha aláírtam volna és jött volna egy ellenőrzés simán a nyakunkba varnak akármennyi gázlopást,mert bizonyísd hogy nem úgy van alapon. A valós élet totál más mint a game,bár én a csalókat megjutalmaztam volna hogy totál 0ra levinni a cuccaikat és titokban egy debuffot kaptak volna ami az enchant esélyeiket 10% ra csökkentette volna kb 2-3 hétig.

 9. Sagrath
  május 26, 2012 - 7:47 du.

  most szoltak ram fulesen hogy a permaban az vegleges nem pedig ideiglenes mintahogy en azt gondoltam Permanent Ban.elnezest a felreertesert…

  • x3rb
   május 27, 2012 - 7:45 de.

   Ja a “hetes permaban” az tetszett , de látom közben lesesett 😀

 10. Szergely
  május 26, 2012 - 8:11 du.

  Turul :
  A helyes lepes eleve mas hozzaallas lett volna mikor kiderult a bug, pld enchant +6 fele tiltasaval meg mielott tuls sokan hasznaljak a masik meg hogy igy utana mar nagyon sok embert erintene a dolog, de megsem kene szemet hunyni felette. Minimum trade rollback kene (mas gameban mar lattam) es item rollback netan complett szerver rollback en maradok ennel a velemenyemnel barmit is mondtok a frogster rosszul kezelte a dolgot eleve. A +6 ra valo visszaallitas szerintem semmi kulonos buntetes.

  Clueless preson is clueless… +6 fölé enchantolás tiltása?! Komolyan? Mégis hogy gondolod, fogja magát a Frogster és átír egy részt a játékban? 😀 Szerinted megvannak az eszközei/emberei akár Frogsternek, akár EME-nek egy ilyen szintű módosításhoz? Szerinted egyáltalán csak úgy beletúrhat egy kiadó a fejlesztő cég játékába?
  Teljes rollback? Mégis hány héttel gondoltad? Akár lehetne OBT-től, mert a bug azóta volt a játékban, csak most tette közzé valaki… ami nem jelenti azt, hogy korábban nem használták. Vagy az szerinted fair, hogy aki korábban ismerte, annak megmaradnak az enchantjai? Meg egyáltalán, szerinted gametime-val való kompenzálás boldogabbá tenné azt, akinek pl. kiesett az enigmatic t12 fegyó balderben és most heteket kéne farmolnia rollback miatt?
  Büntetés ilyen esetben? Mármint arra gondolsz, hogy szerverenként több száz, vagy akár több ezer játékost kéne büntetni egy játékbeli hibáért? Szerinted Nem hagynák ott a jétékot azonnal?
  Pegi-12 ezerrel, mert ez az európai színvonal, mindenért megy a cry, semmi sem jó, gondolkodni meg nem szokás.

 11. foldes
  május 26, 2012 - 9:25 du.

  Az igen jól működik a Frogster szűrője ! Haverom kihasználta a bugot, mégis maradt neki a +9.Azt mondja, hogy másik két haverjának is maradt. Erről ennyit …

  • május 26, 2012 - 9:54 du.

   Nem Tudom, hogy miként áll az enchant eltávolító projekt a frogsternel, de ha gondolod add meg a haverod és az ő haverjai az a nevet és máris küldöm direktben a frogsternek. Szolgálunk és védünk…

   • foldes
    május 28, 2012 - 2:40 du.

    ezen csak mosolyogni tudok …
    Csak nem dobom fel a haveromékat ! Hogy gondolod ?
    Én csak annyit szerettem volna közölni, hogy aki kihasználta a bugot nem feltétlen büntették meg, tehát a szűrésük nem igazán hatásos.Kezd ez a fórum, blog rossz irányba haladni, ha minden hozzászólásra így reagálnak a blog szerkesztői is.
    Nyilván erről a játék is tehet, mert endgame tartalom az nincs (PVE-n még kevesebb), igazán,bárki bármit mond.Kivették a Bg-t a a Nexus nem működik, pedig amikor megrendeltem a játékot ezek mind benne voltak, nagy hype-al beharangozva.Sokan, mint ahogy én is ez volt a fő szempont, amiért kifizettem a teljes vételárat .
    csakhogy pár nap múlva jött a hidegzuhany, hogy BG-t átalakítják, talán a nyár végére ősz elejére lesz vmi belőle.
    Csak sokan úgy lesznek, hogy nem várnak addig, nem fizetik be a havidíjat, ami sztem akár a játék bukásához is vezethet.
    Ne legyen így, mert alapvetően nem rossz mmo, bízom is benne, hogy a kiadó, a játék készítői eszmélnek és nem hagyják, hogy megtörténjen.

  • május 26, 2012 - 10:03 du.

   In progress… Nem azt mondták, hogy eltávolították, hanem hogy eltávolítják az exploitos enchantokat.

   • május 26, 2012 - 10:32 du.

    Ezek szerint a commentembe ágyazott trololo nem annyira jött át 🙂

   • május 26, 2012 - 10:49 du.

    Foldesnek ment, bébi! 😀

   • Des
    május 27, 2012 - 3:01 du.

    “have now been reset” mióta jelent jövő időt? 😀

   • Szergely
    május 27, 2012 - 4:37 du.

    Folyamatban van, tuti írták, de passz, hogy hol, most nem fogok utánanézni az biztos :))) De abban a formában valóban múltidőben írták. Kérdés hogy miért, de őszintén: leszarom 🙂

   • foldes
    május 28, 2012 - 3:00 du.

    Szergely :
    Foldesnek ment, bébi!

    Szergely :
    Foldesnek ment, bébi!

    Kedves Szergely Gergely !
    Mielőtt írsz vmit olvass is.
    Mint ahogy Des írta, ez nem jövő idő, tehát elméletileg a szűrés megtörtént, de mint írtad, te ezt nagy ívben lesza…d !
    ja ez neked ment baby 🙂

 12. mz
  május 27, 2012 - 10:36 de.

  Voltam cirka 50 baldert mire kimászott a fegyó, questes porral felment + 7 re, majd az exploittal +8 ra, egy vagyonból. De most gyűlöljetek mert megyek hard módozni és mire ezek a majmok visszaállítják már kiverem a t13-asat lololol. Jah és nem egy játékban ölnek úgy bosst hogy bugot használnak ki mert máshogy nem lehet, majd javítják, visszanerfelik! és megy tovább minden, de nem bűntetnek és veszik el visszamenőleg a geareket. Meg aki szereti a pénzem az nem bűntetget 😀

  • Ark
   május 27, 2012 - 11:40 de.

   Oké, értjük hogy csaló vagy. De erre most büszkének is kell lenni?

  • május 27, 2012 - 5:43 du.

   Ehhez csak gratulálni tudok… Nagy ívbe teles..rod a játékot a fejlesztőket a kiadót a játékosokat… mindenkit. Remek hozzáállás. (jó, hogy nem pvp szerverre mentem)

   • mz
    május 30, 2012 - 10:44 de.

    Sztem csak a problémázókat sza.om telibe.

 13. Winter
  május 27, 2012 - 1:14 du.

  Szerintem meglepően jól kezelték az elmúlt egy hét eseményeit, szvsz csak a gondolkodásképtelen vérpistikéknek sir a szájuk, akiknek semmi sem jó, de emellett azt sem tudják, hogy mit jelent a “rollback” vagy “permanent”, de természetesen az ő véleményük többet ér mindenkiénél, legfőképpen a szolgáltatóénál, de ez sajnos minden MMO velejárója.

 14. foldes
  május 28, 2012 - 3:02 du.

  mz :
  Voltam cirka 50 baldert mire kimászott a fegyó, questes porral felment + 7 re, majd az exploittal +8 ra, egy vagyonból. De most gyűlöljetek mert megyek hard módozni és mire ezek a majmok visszaállítják már kiverem a t13-asat lololol. Jah és nem egy játékban ölnek úgy bosst hogy bugot használnak ki mert máshogy nem lehet, majd javítják, visszanerfelik! és megy tovább minden, de nem bűntetnek és veszik el visszamenőleg a geareket. Meg aki szereti a pénzem az nem bűntetget

  ez is egy vélemény, de legalább őszinte…

 15. Szergely
  május 28, 2012 - 4:35 du.

  foldes :

  Szergely :
  Foldesnek ment, bébi!

  Szergely :
  Foldesnek ment, bébi!

  Kedves Szergely Gergely !
  Mielőtt írsz vmit olvass is.
  Mint ahogy Des írta, ez nem jövő idő, tehát elméletileg a szűrés megtörtént, de mint írtad, te ezt nagy ívben lesza…d !
  ja ez neked ment baby

  Értékes hozzászólás volt “bébi”… Oh várj, nem.

  • május 28, 2012 - 7:11 du.

   Egyébként meg neked kéne olvasnod, Des utánam írt, nem előttem. Oh, the irony…

   • foldes
    május 28, 2012 - 9:43 du.

    Kedves Szergely egy kis tévedésben vagy.
    Ki mondta, hogy Des hozzászólását olvasd el.?
    De mielőtt állítasz vmit illik előtte utánaolvasni, hogy tényleg úgy van-e.Én erre céloztam.”Oh, the irony …”
    De, hát te ezt nagy ívben lesz..d, mint oly sok mindent, ha itt a blogon vki vmit kérdez, és nem vagy tekintettel arra, hogy ennek a blognak, fórumnak egyik célja, hogy játékostársainkat segítsük, ha elakadnak vmiben.Te még le is tolod őket, ha mernek kérdezni valamit vagy véleményt nyilvánítani nem éppen finoman.Ugyanakkor meg eszméletlen segítőkész és türelmes vagy.(de ez a ritkább) .Ki érti ezt ? 🙂
    Én nem 🙂

   • május 28, 2012 - 10:49 du.

    Értelmes kérdésekre értelmes válaszokat szoktam adni. Nem tudom miért kötöttél belém az imént, de van pár “fanboy”, nyilván közéjük tartozol… Üdv! 😀

 16. május 28, 2012 - 11:09 du.

  Legyetek szívesek befejezni ezt az értelmetlen vagdalkozást. Köszönöm.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s