Kezdőlap > Blog, Frogster, TERA ENG > Újabb extended maintenance ~16:00-ig

Újabb extended maintenance ~16:00-ig

Amikor valamikor 10:30 körül magamhoz tértem és megláttam, hogy reggel 9-től 11-ig nem tervezett karbantartás van, akkor úgy voltam vele, hogy szót sem érdemel. Azt a fél órát elslackelem a gép előtt. Erre 1 perccel 11 előtt ezt kapja az ember a képébe:

Tök jó, hogy a szabim utolsó napjain kb elérhetetlen a játék a folyamatos nem tervezett és kiterjesztett karbantartások miatt. No mindegy, csak találok itthon valami értelmesebb elfoglaltságot is. Jó hír, hogy végre már a Frogster is ráébredt, hogy kellemetlen amit művelnek, úgyhogy ígéretet kaptunk egy ingyen napra az elmúlt napok karbantartásai miatt. Az indok egyébként: a tegnap tapasztalható szerver oldali hibák javítása. Legyen úgy… Elég vicces volt úgy deathmatcholni, hogy időnként elteleportált az ellenfél kb 100 méterrel odébb egy-egy lag spikeban. (Bár egyébként tartok tőle, hogy inkább az Allemantheia szerveren tapasztalt random crashek lesznek a mai karbantartás főszereplői…)

Szóval várhatóan 16:00-ra lesznek elérhetők a szerverek. Legyen úgy.


Kategóriák:Blog, Frogster, TERA ENG Címke: , , ,
 1. Zalethel
  május 24, 2012 - 11:21 de.

  Hát igen…. Engem az zavar a legjobban hogy más mmorpg-nél megtudták oldani az ilyen karbantartásokat olyan hajnali 5-ről reggel 9-ig…..Hiszen akkor van a legkevesebb online player és nem zavarna szinte senkit…… Nem értem hogy az IT dolgozói mért nem bírnak ki egy-két alkalommal egy korán kelést….

 2. fema
  május 24, 2012 - 11:22 de.

  Valamit már kezdhetnének a játékal… Tegnap többször is kidobott errorral. A legjobb az volt, amikor ez boss fight közben történt, majd utána 6x kellett újraindítanom a launchert, mert errorral indult.
  Lassan a pénzem szeretném vissza, nem pár napot.

  Pedig annyira jó játék lenne… 😦

  • Zalethel
   május 24, 2012 - 11:26 de.

   áhh én azért már ha ennyit játszottam vele meg fizettem érte, biztos nem hagyom abba….. Meg amúgy is ahhoz túl jó a játék hogy a kiadó miatt beadjam a törülközőt :))

 3. május 24, 2012 - 11:47 de.

  Zalethel :
  áhh én azért már ha ennyit játszottam vele meg fizettem érte, biztos nem hagyom abba….. Meg amúgy is ahhoz túl jó a játék hogy a kiadó miatt beadjam a törülközőt )

  nem értem, hogy mi az az “ennyit” ? 😀 ha 2 éve játszod és minden hónapba előfizettél, akkor megértem, hogy nem hagyod abba 😀 Meg ha tetszik a játék amúgy sem fogod abba hagyni, ha 1 hetes karbantartást fognak csinálni erről ennyit.

  • Zalethel
   május 24, 2012 - 12:27 du.

   jólvan kössé bele:D Egyébként meg ha 2 éve játszom és egy csomószor előfizettem inkább akkor érdemes abbahagyni mert akkor már kijátszottad biztosra a játékot és meg is unod….

 4. Ellyn
  május 24, 2012 - 12:01 du.

  Szerintem több lesz ez egy nap gametime -nál, mivel a “We’ll compensate everyone with free game time…” -ban nincs konkrét utalás arra, hogy hanyas is a kabát.

 5. Kaze
  május 24, 2012 - 12:05 du.

  A Probléma itt a Frogsterrel van. A játék maga nagyon jó, de sajna ka a kiadó ilyen inkompetens, és hozzá nem értő, akkor az nagyon lerontja a játékról alkotott összképet.
  Nagyon sok MMORPG-vel játszottam, de a Frogsternél rosszabb kiadóval még nem találkoztam.

  • május 24, 2012 - 12:17 du.

   Azért vannak rosszabbak is, NCFail tökéletes péda itt Aionnal: 8-10 órás queue, zéró kommunikáció, egymásnak ellentmondó CM-ek és GM-ek exploit kapcsán (Primumba és Teminonba való behatolás, Balaureában védett területekre glideolás), és mindenre sooon, NCSoon… rengeteget kellett várni.
   Ha a következő hónapokban is akadozni fog a support, gond lesz a szerverekkel, akkor jogos a rage, de szvsz nem meglepő a mostani helyzet, kiadótól függetlenül, csak épp kellemetlen. Aki meg akarja kímélni magát a launch-csal kapcsolatos fennakadásoktól, az kihagyja az első 1-2 hónapot, aki nem bír várni, az törődjön bele, nincs problámamentes launch…

 6. május 24, 2012 - 12:06 du.

  Nekem teljesen megfelel, olyanért kompenzálnak, amikor amúgy sem tudok online lenni, mivel dolgozok… 😀
  Amúgy nem kell ragelni, tapasztaltabb kiadók is szenvednek launchkor, pl. Diablo 3 start sem probléma és lag mentes… 😀

 7. Kaze
  május 24, 2012 - 12:11 du.

  Nem csak a laggról van szó, hanem a pl a felhasználók felé mutatott viselkedésről… Engem az jobban idegesít.

  • május 24, 2012 - 12:18 du.

   Mire gondolsz?

   • fema
    május 24, 2012 - 12:23 du.

    Szerintem pl. arra, hogy lelövik a szervert szó nélkül patchelés előtt.

   • május 24, 2012 - 12:33 du.

    Úgy rémlik előtte volt announcement twitteren és a weblapjukon, de nyilván nem így kéne intézniük, hanem ingame globális announcementtel. Nyilván ez így is lesz.

 8. asdrt
  május 24, 2012 - 12:39 du.

  fema :
  Valamit már kezdhetnének a játékal… Tegnap többször is kidobott errorral. A legjobb az volt, amikor ez boss fight közben történt, majd utána 6x kellett újraindítanom a launchert, mert errorral indult.
  Lassan a pénzem szeretném vissza, nem pár napot.
  Pedig annyira jó játék lenne…

  a pénzt soha az életbe nem fogod visszakapni:)
  amúgy meg 1 hónapja sincs kint a játék, nem tom mi ez a sírás! én is jártam már így szabi közbeni maintance! ez benne van a pakliban sajna! amúgy más játékoknál sokkal idegesítőbb dolgok voltak indulásnál! nincs és nem is lesz tökéletes játék!
  peace

 9. Gear
  május 24, 2012 - 12:55 du.

  “amúgy meg 1 hónapja sincs kint a játék”

  Több mint egy éve fut KR , hónapok óta megy a JP , NA azonos ideje megy az EU verzióval és ennyi gond csak nálunk eu-ban van. Ez sajna mutat valamit.
  Remélem hogy változik a helyzet idővel pozitív irányban , nem szeretném elveszíteni ezt a remek játékot balfék EU support miatt.

  “Amúgy nem kell ragelni, tapasztaltabb kiadók is szenvednek launchkor,”

  Én nem “ragelnék” ha nem azt látnám hogy NA verzió lag mentesebben és tized ennyi állással ,tehát hozzánk képest akadálymentesen játszható.

 10. május 24, 2012 - 1:02 du.

  Nem tudom mit pánikoltok 😀
  Tegnap este tök jó 3 órás GLt tankoltam az altkarimmal , az insta végére 5db healert cseréltünk, fejenként 4-6 dct kaptunk eltérő pillanatokban amiből 4-6 wipe is lett összesen 😀
  De én élveztem az instát a másik 3 ember is, végig is ment , mi kell még? 😀

  • yusukee
   május 24, 2012 - 1:40 du.

   Mi csak 3x kezdtük újra FoK-t mert mindig kidobta az egész csapatot és resetelt az insta 😦

 11. krisztian922
  május 24, 2012 - 1:59 du.

  Hát nem tudom, velik-en hasonlóról nem hallottam noha ha az insták rosszak mindenhol annak kéne lenni, viszont vicces, hogy a pár órányi szintezést 58-60között 3 napomba telt megtenni maintenance-ok miatt xD

 12. PlatinaX
  május 24, 2012 - 2:34 du.

  Tegnap nekem is feltűnt,hogy nagyon sok a dc insta közben,mondjuk szerencserére csak a 3 dps-nél volt megfigyelhető,nekem és hílernek egysem volt.

 13. Akira
  május 24, 2012 - 5:25 du.

  Egy kis offtop kérdés ha nembaj… A story Questeket kötelező végigcsinálni? vagy van valami hátrány abból ha nemcsinálod meg őket? 🙂 köszi

 14. Csenky
  május 24, 2012 - 6:09 du.

  Akira: Annyi a hátrány, hogy pofátlanul sok XP-t adnak, és elég jól tolják a pénzt / geart is. Gyakorlatilag nem kell gearre költeni, hogy követed a story questeket. Meg gyakran azok vezetnek át a következő szintednek megfelelő területekre.

 15. május 24, 2012 - 6:45 du.

  Nem értem miért vagytok így meglepve, mindenki ismerte eddig is a Frogstert, a többi általuk üzemeltetett játékból is elüldöztek mindenkit, miért ez lenne a kivétel? Az, hogy folyamatosan nap közbe van karbantartás, én ilyet még egy MMo-nál sem láttam, pedig megjártam párat…

  • Alcca
   május 24, 2012 - 7:09 du.

   5 betű : SWTOR

   • május 24, 2012 - 7:24 du.

    Na azt alapból kihagytam, adtam neki 12hónapot, amíg f2p lesz, mondom majd akkor megnézzük, de ahogy nézem még addig sem kell várni… :DDDDDD

 16. Sagrath
  május 25, 2012 - 9:50 de.

  Switchelek NA-ra ma, ha minden igaz, és nem tudom miért is van egy olyan érzésem, hogy nem fogom én ezt megbánni.Az ottani pinggel is simán lehet pévépézni ;)EU-t meg majd meglátom, hogy milyen változtatások lesznek ha lesznek és kedves Frogster barátunk hogyan áll a játékhoz a jövöben.Nagyobb delaynel sem volt / van megalaggggg stb legmagasabb pingértékem tesztelésnél 130ms volt az is zona váltásnál.PK/Duel/PVP meg ment egyszer veretek el ennyi.LVL 60 as warim egyenlőre lepihen Eu-n.

 17. Ellyn
  május 25, 2012 - 10:08 de.

  “Switchelek NA…”
  @Sagrath: Sagrath, ezt milyen úton lehet kivitelezni? Ha megírnád ide, vagy mailbe nekem, akkor nagyon hálás lennék. Én még nem tervezem… de tudod… just in case 🙂
  Szép napot, sziasztok!

 18. Szergely
  május 25, 2012 - 10:11 de.

  “Hello everyone,

  we’ll run a test for the Nexus system on Friday, 25th and Saturday 26th of May at 21:00 CEST. In case you want to test out the system you should prepare yourself for the opening of the Nexus at this time.

  Regards ”

  Ma és holnap 21 órától Nexus teszt lesz! Reméljük sikerült fixálni ezt is.

 19. Sagrath
  május 25, 2012 - 10:34 de.

  Ellyn :
  “Switchelek NA…”
  @Sagrath: Sagrath, ezt milyen úton lehet kivitelezni? Ha megírnád ide, vagy mailbe nekem, akkor nagyon hálás lennék. Én még nem tervezem… de tudod… just in case
  Szép napot, sziasztok!

  Meg kell venni az En-Massenál a Tera Standard vagy CE játékát.Ha regisztrálva vagy ott akkor úgyanúgy mint ahogy EU-n tetted van lehetőség a játék megvásárlására.Dombor nyomott hitelkártyás PayPAl fizetési lehetőség van ami jó.12500 Hun forintnak megfelelő kemény valutát kell leszurkolni aztán havi előfizetése már csak, 14 USA dollar-ba fáj.
  Egyuttal megmarad az EU-s acc is csak nem muszály feltölteni ha nem akarod.Remélhetőleg Frogster barátunk gatyába szedi mostmár magát!!!!Akkor lehet az itt lepihentetett karakterrel tovább zúzni.vagy ha nem okoz gondot két acc fenttartása akkor mindkettőt fizetheted nem vad összeg, és saját szemeddel tapasztalhatod mire jutott a Frogster vagy mennyivel jobb esetleg En-Masse…Véleményem szerint Frogster barátunk jócskán elkú..a mikor kivette a gore effektet,majd vissza tette mert nem igazan sikerült.Játékostársam már felrántott egy karit 25 fölé és pl hatalmas különbség van a vér effektben is.Nics jelentős laggja PK/PVP/Duel megy neki nagyon és nem nagyon verik el!!!!!Ráadásnak a mystik összes skillje működik ahogy az a nagykönyvben meg van írva nem úgy mint itt Eu-n az utobbi napokban.Ez az ő tapasztalata inkább beszéljen erről majd ő.Részemről ott is Warrit inditok az biztos mert csak, azt majd meglátom…..

  • május 25, 2012 - 11:11 de.

   Sagi, még mindig nem egészen értem miért döntöttetek így.

   – vér effekt: azt mondod nem ugyan az, pedig teljesen megegyezik, csak fel kell húzni a lurid display csúszkáját maxra, mert alapból közepesen van. Ezenkívül hiányzik a PROLÓGUSBAN a képernyőre fröccsenő vér effekt az uccsó fightnál. Tényleg megéri a prológus miatt, amit amúgy is átugrassz, átmenni NA-ra?
   – lagg probléma: vannak lagg spike-ok, amik rohadt idegesítőek, de még csak 3 hete megy a játék, lesz még optimalizálás és az első hónap után ahogy az egyszeri érdeklődők elhagyják a játékot, biztos vagyok benne, hogy javulni fog. A spike-okat leszámítva a latency jó, és nem mindegy hogy 10-40ms pinggel látszol EU-ban, vagy 120-220-szal NA-n… Játszható, de óriási a különbség.

   Ezen túlmenően mindenben megegyezik az EU és NA verzió, ahogy nálunk, úgy náluk is volt exploit bug, ott is deaktiválva van a nexus és BG-k, stb. Tehát itthagyod EU verziót egy laggosabb NA-ért, mert nem javítanak mindent AZONNAL (de szemmel láthatóan rajta vannak) és kicsengeted érte a teljes játék árát mégegyszer… Mindenesetre remélem, hogy visszajöttök még.

 20. Sagrath
  május 25, 2012 - 11:01 de.

  Egyébbként nálam a just in case az a momentum volt mikor a megalaggok miatt szinte az összes nem olcsó kis kövecském rommá tört az elhalálozás miatt,mert milyen fincsi is az mikor ott állsz az elite előtt egy szál magad, egy mystikkel támogatva warriorként és hiába ütöd nincs damage mikor elugrasz te meg bekapod az atomot,locked heal nem ér el hiába küldik, esetenként a warrior skilljei is össze vissza müködtek azaz AI önálló életre kelt.Vicces látvány volt igaz de az már nem mikor egyetlen halál miatt egyszerre csak 3 kő veszett,és persze hogy magasszintű BAM-os (,;,,;,)Most meg szegény warri mindenféle szedett vedett droppolt szutyokkal van bekövezve,hogy mégse legyen teljesen csupasz a kicsike..Számításaim szerint az én tempommal 3 hét alatt duoban játékostársammal ott is meglessz a 60 simán.Ja és a matchmaking ott működik tegnap csak 2 x volt bent a társam instába és nem kellett 6 percnél többet várnia.Fullos groupba jutott mindkétszer azaz tank alapból volt ahova kellett.Az biztos majd meglátom most nem fogok belehalni hogyha lessz egy NA accom is .Volt már KR egy évig, van EU, és este veszem NA-t.Ha nem zavarnának a koreai karakterek akkor meg lehet mivel régi KR acc bebukott jelszó changing miatt, akkor a K-Terával szórakoznék!!!Az meg tuti hogy az összes különbséget ki fogom vesézni az NA/EU differenciákból….

 21. május 25, 2012 - 11:19 de.

  Azért mielőtt erre a 2 nagy zöldségre amit idefirkáltál reagálnék a biztonság kedvéért rákérdezek..
  Sagrath te kislány vagy?
  Mert ha igen akkor nem reagálok 🙂

 22. május 25, 2012 - 11:27 de.

  Szerintem meg nem kell semmire reagálni. Sagi így döntött. Nyilván viseli ennek minden következményét. Az, hogy az érvei úgy egyébként általánosságban nem feltétlenül állják meg a helyüket az egy dolog, de ettől még Sagi szempontjából saját magára nézve ezek lehetnek akár valós érvek is. Ő így látja. Sok szerencsét az NA TERA-hoz. Egy dolog biztos: A szomszéd fűje mindig zöldebb…

 23. május 25, 2012 - 12:05 du.

  Sziasztok.

  Másnál is jelentkezett az a probléma, hogy elindítja a játékot, eljut a szerver választó képernyőig, és a WiFi automatikusan lekapcsol és manuálisan kell rákapcsolódnom? A netem 3 mb/s szóval nem azzal van a gond, szolgáltatónak is szóltam már, nem találtak problémát, a gép fél éves, nem kis teljesítményű, tehát ezekkel nem lehet probléma. A játékmenet közben néha olyan laggok vannak, hogy 5 percig mozdulni nem bírok, természetesen a lag végére meghalok… Néztem már a Tera supportot, fórumot, minden mást, de sehol nincs megoldás.

  Win7 64 bit Ultimate, friss driverek.

 24. Sagrath
  május 25, 2012 - 12:22 du.

  Furtim :
  Azért mielőtt erre a 2 nagy zöldségre amit idefirkáltál reagálnék a biztonság kedvéért rákérdezek..
  Sagrath te kislány vagy?
  Mert ha igen akkor nem reagálok

  lol Sagi nem kislány, és nem zöldség mivel tapasztalat.A te tapasztalataidat én sem tudnám véleményezni mivel azok a tieid és, nem én éltem meg!

  @meno:nem adtuk fel a Eu accot sem véglegesen, csak most Ereskigallal karöltve meglessük az NA-t.Erskigal már aktivan tolja én csak este tudom kezdeni.Ő egy nap alatt 26 főlé került, és a pingje nem volt vészes folyamatosan chekkolta.

  @FurtimOBT-n igen nagy szerverterheltség mellett meg én is toltam már NA-t és nem volt jelentős lagom nekem sem, pedig megszámlálhatatlan emberke rohangált Velikában is.A pingem max 130 ms volt.Nem tudom miért olyan hihetetlen ez a netem is gyengécske 120 MBit/seces a gépem sem szar igy grafikai lagg sem szokott jelentkezni maximum beállitások mellett sem.Ha a személyes tapasztalataimat te zöldségnek tartod 😉 akkor nyugodtan reagálj rá, csak éppen nem hiszem, hogy elementális meggyöző erejű dologgal tudnál előállni nekem a tapasztalataimmal szemben ennyi ;)Ereskigal már PK videot is csinált Na-n.

  • május 25, 2012 - 12:30 du.

   Én viszont azt kérném, hogy senki ne folytassa ezt a témát. Egyrészt nem ontopic, másrészt meg flame gyanús/személyeskedős irányt vett. Ott van a házirend a nyitóoldalon, elég egyértelmű szerintem a ‘Ne offold szét az egyes topicokat!’ és a ‘Ne reagálj az offtopicra!’ elvárások. A szabályok márpedig mindenkire vonatkoznak!

 25. Sagrath
  május 25, 2012 - 12:41 du.

  @meno értve és elnézésedet kérem,nekem is flamegyanús kezdett lenni a történet lol

  On:vszont egy piros pont a Frogsternek, hogy játékidővel ellensúlyozzák a sok nem várt Maintenancet.Server crasht és társait.Remélem az exploit használokkal szemben is hatékonyan lépnek fel….

 26. május 25, 2012 - 12:56 du.

  Megvilágosodtam. A leállások idején, lehet az NA-ban tolni. Csak kicsit drága dolog.

 27. május 25, 2012 - 12:59 du.

  Más kérdés… Totál OFF Nincs tervezve. Valami szövetségszerűség, a vanarch system magyar oldali egységes megjelenésére – Essentia server?

  • Szergely
   május 25, 2012 - 1:36 du.

   Nem tudok róla, de jó lenne valami erős magyar szövetség, mert a jelenlegi felhozatal nagyon gyenge, nincs semmi kihívás 😦

 28. május 25, 2012 - 1:57 du.

  Ha valaki még 10-15 szint között jár, és szeretne egy társat maga mellé akivel tolhatja a játékot (egész nap) akkor engem keressen meg MSN-en: west88@hotmail.hu 😀

 29. Sagrath
  május 25, 2012 - 9:09 du.

  Szergely :
  Sagi, még mindig nem egészen értem miért döntöttetek így.
  – vér effekt: azt mondod nem ugyan az, pedig teljesen megegyezik, csak fel kell húzni a lurid display csúszkáját maxra, mert alapból közepesen van. Ezenkívül hiányzik a PROLÓGUSBAN a képernyőre fröccsenő vér effekt az uccsó fightnál. Tényleg megéri a prológus miatt, amit amúgy is átugrassz, átmenni NA-ra?
  – lagg probléma: vannak lagg spike-ok, amik rohadt idegesítőek, de még csak 3 hete megy a játék, lesz még optimalizálás és az első hónap után ahogy az egyszeri érdeklődők elhagyják a játékot, biztos vagyok benne, hogy javulni fog. A spike-okat leszámítva a latency jó, és nem mindegy hogy 10-40ms pinggel látszol EU-ban, vagy 120-220-szal NA-n… Játszható, de óriási a különbség.
  Ezen túlmenően mindenben megegyezik az EU és NA verzió, ahogy nálunk, úgy náluk is volt exploit bug, ott is deaktiválva van a nexus és BG-k, stb. Tehát itthagyod EU verziót egy laggosabb NA-ért, mert nem javítanak mindent AZONNAL (de szemmel láthatóan rajta vannak) és kicsengeted érte a teljes játék árát mégegyszer… Mindenesetre remélem, hogy visszajöttök még.

  van eselye, hogy visszajovunk nem vegleges ez a kis kitero.A kivancsisag belehajt mindenkeppen abbol bajom meg nem hiszem, hogz lessz ha ket tera accom van, ket kulonbozo kiadonal.Amazon .comon meg mar 29 dollarsert lehet venni 50%-os sales outtal ami igazan nem sok…10 dobozzal kevesebb cigi es meg az egeszsegemnek is jot teszek vele 😉 lol

  • Szergely
   május 26, 2012 - 12:51 de.

   Ha a cigin spórolsz, még támogatom is! 😀 Good luck akkor és tényleg remélem, hogy látunk még Essenián benneteket! 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s