Kezdőlap > Blog, Frogster, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary > Napi Rövid – 2012.05.21

Napi Rövid – 2012.05.21

Bár a blog továbbra is tartalékos üzemmódban fut ( két hét atom kockulás után a szerkesztők most másra koncentrálnak), de azért a maintenance időszakokra törekszünk tartalmat biztosítani. Egyrészt hasznos információ, hogy holnap délelőtt nyolc és dél között várhatóan pihenni fognak a szerverek. Reméljük ez jó alkalom lesz a szerver oldali lagok kipihenésre… Állítólag van mit.
A nap érdekes felfedezése, hogy a koreai siteon megjelent egy újabb (a sorban a harmadik) dev diary. Nézzük min is törik mostanában a bhs-nél a devek a buksijukat:

 • A jelenleg mentor rendszer mellett megjelenik egy improveolt novice instance rendszer. Lényege továbbra is az újoncok minél hasznosabb támogatása. Ha van a partiban olyan tag aki korábban meg nem járt az adott instanceban, akkor emelkedik a bossok droprateje. Érdekes kezdeményezés, bár a noteból kevés derül ki. Részleteket később tudjuk meg.
 • Alapos revamp előtt áll a zerker class is. A cél a dinamizmus fokozása, lesznek átalakított skillek.
 • a bejegyzés szinten kitér a luxing, enigmatic rendszerre is. Itt is komolyabb fejlesztések várhatók. A részletet természetesen meg ismeretlenek.

 1. Krushwarok
  május 21, 2012 - 10:48 du.

  Please note the time for the server maintenance was slightly changed, starting now at 7:00 CEST until ~ 13:00 CEST

 2. Des
  május 22, 2012 - 2:01 de.

  Zerkerek javításának külön örülök.

  • Mentha
   május 22, 2012 - 7:00 de.

   Annak én is! Remélem életképesebb lesz solo pvp-ben.

 3. május 22, 2012 - 8:16 de.

  > “Alapos revamp előtt áll a zerker class is. ”

  ..is? Mi az, hogy is? Egyedüli ‘problémás’ kasztnak a zerkeren kívűl talán az íjászt nevezném meg, de az is nem több ahogy elnéztem, mint az emberkék általanos birka véleménye.

  Amúgy ennek nagyon örülök. Főleg, hogy most húztam fel arra a szintre a sorcimat, mint amin most a zerkerem csücsül, mert szegény baltás gyilkosom feleannyira sem volt használható a mobilitás hiánya miatt arról nem is beszélve, hogy alig van CC-je a lelkemnek.

  Esetlegesen elszólás arra, hogy még ebben az évben meg akarják ezt csinálni vagy várnom kell mire megöregszem? 🙂 Kíváncsian figyelem a további jó híreket a témakört illetően…

  • nanael
   május 22, 2012 - 8:54 de.

   Azért ijászra ráférne kis buff. Arról nem is beszélve hogy 50 feletti mobok piszok gyorsak. Még ha le is lassitom debuffal őket, mire feltöltöm a skilleket, már majdnem oda ér. Ha meg feldühödnek, szinte mellém teleportálnak, sok értelme nincs igy egy távolsági karinak.

   • május 22, 2012 - 9:26 de.

    Jó, ezt megértem. Sorcererrel én is így vagyok. One-shot or run. Eddig egész jól ment a “one-shot-dem”, főleg amióta megvan a Void Pulse képességem..

    DAT SLOW MOVING BALL OF DEATH!!

   • nanael
    május 22, 2012 - 9:35 de.

    Viszont az ijász sokkal gyengébb és kevesebb értelmes skillje van.

   • mz/x
    május 22, 2012 - 10:18 de.

    Az 53-56 közötti terület mindenkinek nehéz classtól függetlenül, át kell vergődni rajta utana jobb lesz, érdemes partyban!! csinálni.

 4. május 22, 2012 - 10:35 de.

  Pont most érkezett meg a játék, egy póló kíséretében, minden happy, erre olvasom hogy most nem mennek a szerverek… No sebaj, nemsokára én is belekezdek a Tera világába. 😀

 5. mz/x
  május 22, 2012 - 10:40 de.

  Ám szerintem a legtöbb sírás a hozzá nem értésből fakad.

  • május 22, 2012 - 10:55 de.

   Így van, sokan azért sírnak, mert képtelenek használni a classukat, az első pár fail után pedig feladják és megy a QQ hogy szar a class.
   Nem mondom, hogy egyszerű a zerker solo PvP, de egyáltalán nem életképtelen:

   Az archer meg lol kategória, célozni meg időzíteni kell tudni PvP-ben.

   • yusukee
    május 22, 2012 - 11:17 de.

    Jól játszik. A block az a sleepet, meg a DoT (poison stb.) effecteket is blockolja?

   • mz/x
    május 22, 2012 - 11:28 de.

    Igen ha időben eltolod és a lancer is ilyen. Persze ehhez azért jócskán oda kell figyelni.

   • mz/x
    május 22, 2012 - 11:31 de.

    ill. a cc skilleket blockolja de a dot-ot nem, pl a mystic stackelős dot az bemegy de a sleepet kivedheted.

   • május 22, 2012 - 1:44 du.

    Lancer mit csinált már… Kb. semmit:)

 6. Krush
  május 22, 2012 - 12:25 du.

  Server maintenance is ongoing. We now expect to complete the maintenance work at 15:00 CEST.

 7. május 22, 2012 - 12:40 du.

  mz/x :
  Ám szerintem a legtöbb sírás a hozzá nem értésből fakad.

  90%-ban igen ahogy elnéztem. Én mindössze azért kezdtem új kasztot, mert egyrészt a Sorcerer mint később rájöttem jobban illik hozzám, továbbá kegyet

  • május 22, 2012 - 12:40 du.

   lenül élvezem azt, hogy gonosz módon macsak-egér módjára játszhatok az ellenfelemmel. 🙂

   (entert nyomtam erre meg elküldte az előző üzenetet…)

 8. május 22, 2012 - 1:07 du.

  Szergely :
  Így van, sokan azért sírnak, mert képtelenek használni a classukat, az első pár fail után pedig feladják és megy a QQ hogy szar a class.
  Nem mondom, hogy egyszerű a zerker solo PvP, de egyáltalán nem életképtelen:

  Az archer meg lol kategória, célozni meg időzíteni kell tudni PvP-ben.

  Elnézést a sok egymás utána post-ért, de a videó megnézése után kötelezőnek éreztem, hogy kommenteljem.

  Egyedül az utolsó duel-ben a warrior ért valamicskét.
  A sorcik valamiért mindig ellőték a semmibe az Ice Needle-t és lehet, hogy vak vagyok (márpedig valószínűleg az vagyok, mert munkahelyen néztem meg és nem kinagyítva), de a Time Gyre-t használták egyáltalán? Egyszer nem láttam volna, hogy megáll a kis zerker barátunk egy jó lockdown keretében. Lehet blockolta, majd megnézem otthon mégegyszer.

  Amúgy megjegyzem, hogy ne essék félreértés, hogy emberünk TUD játszani ezzel a kasztal. Már így “távolról” is láttam, hogy okosan használja a skilljeit ÉS nem a “full-charge-like-a-boss” taktikát alkalmazta, ahogyan azt illik egy rendes zerkertől. A dash képességét mindig okosan használta az evasion charge-al együtt! Jól kiolvasta, hogy mire készül az ellenfél szinte mindig. Ami fura volt nekem, hogy inkább a zerker kite-olt, mintsem a többi kaszt.

  Aggreszíven lépett fel és a többi játékos “fújt visszavonulót” többségében. Ettől függetlenül az a wari majdnem megette a végén, ha rendesen stunlock-ban tudta volna tartani. A warihoz annyira nem értek mondjuk.

  Sajnos a geart nem tudom megmondnai, hogy mennyivel jobb neki, mint a társainak, de feltételezem, hogy egyenlőek voltak durván.

  Így a videó után kedvet kaptam a zerkeremhez hirtelen. :3 Már csak át kéne váltanom a fajt h-elf-ről elin-re. ^^”

  • május 22, 2012 - 1:34 du.

   Ice Needle ilyen távolságban PvP-ben vicc, egy lépés oldalra, és kikerülted. Egészen közel kell engedni az enemyt, hogy esélyed legyen vele betalálni, veszélyesen közel.
   Mindig volt lockon skill, de végig blockolta a berzi, így legtöbbször el sem lőtték.
   A wari ha jól láttam mindegyik fightnál ugyan az a játékos volt. Ebből is látszik, mennyit számít, ha odafigyelsz + kiismered ellenfeled.

   • május 22, 2012 - 1:52 du.

    Noja, úgy könnyű. ^^

    Sajnos nem értek a warrior kaszthoz annyira (csak az alaptrükköket és az összes képességét+gylpet tudom), de szerintem ők ‘A’ pvp kaszt slayer ide-vagy-oda. Egy jó sorcerer is szétkap embereket, de egy jó warrior…

    A különbség a játékosban van. Sorc/Slayer állítások és némi tapasztalatom szerint meglehetősen “könnyű” (értsd nem nehéz vele nagyon alkotni) kasztok, de egy warrior aki az utolsó centiég érzi a karakterét és mozgását kiegészíti a képességeivel, hogy növelje a mobilitását… Nos, szerintem az ilyen játékosok megesznek akárkit és a warrior nagyon meghálálja őket képességek terén.

    Mondjuk meg kell jegyezni, hogy ehhez kegyetlen mennyiségű gyakorlás és a legjobb felszerelés is kell…

   • Nero
    május 22, 2012 - 3:48 du.

    A wari szegény nem pvp-zett soha az amit művelt az egy vicc mást nem is tud egy wari egy zerk-ről de azt igen h tud blockolni nos ez még azt se.És ez pontosan elégséges feltétele volt annak hogy alul maradjon.(Arra gondolok,h üti mint egy állat mikor block van és kivárja h ráüssenek.)Vagyis ebben az esetben sokkal inkább a wari tapasztalantlansága mintsem a berzi ügyessége a döntő.Kicsit mindegyik kasztnál elmondhatnám ugyanezt de csak kicsit hiszen ahogy láttam a sorci kitett magáért szóval összességében jó volt nézni,hogy a hiedelmeket pletykákat megcáfolja egy ügyes játékos.

 9. május 22, 2012 - 3:34 du.

  Nektek már mennek a szerverek? Most aktiváltam a játékot, és már bőven elmúlt 13:00 is, és 15:00 is (a maintance végének ezt a két időt adták meg)… Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy nektek sem megy….?

 10. Nero
  május 22, 2012 - 3:50 du.

  Nem mennek ugyanis lehet nagy gondosságot fordítanak a hibáikra de az nekünk játékosoknak nem hibánk,hogy képtelenek jó szakembereket dolgoztatni az Enmasse-nál.(most nem akarom h az legyen h nemtudom,hogy kikből áll,mert ez h lagg van a szeron és 9óra munka kell h ezt megoldják ez sajnos azt bizonyítja)

 11. Sagrath
  május 22, 2012 - 4:02 du.

  Nero :
  Nem mennek ugyanis lehet nagy gondosságot fordítanak a hibáikra de az nekünk játékosoknak nem hibánk,hogy képtelenek jó szakembereket dolgoztatni az Enmasse-nál.(most nem akarom h az legyen h nemtudom,hogy kikből áll,mert ez h lagg van a szeron és 9óra munka kell h ezt megoldják ez sajnos azt bizonyítja)

  Akaratad irni Failster azaz Frogster……Nagyon gagyin kezelik e remekművet.Frissitések terén serverek terén és in game is.Tegnapelött screenshootoltam egy Auto gatheringelő bot szutykot és azt az üzenetet küldte vissza, hogy sajnos nem tudják teljesíteni a kérést az kinyomozására mivel az általam jelentett larakter no longer exist lol és közben ott az orom előtt gatherelte ugyanazt a növényt folyamatosan ……

  • május 22, 2012 - 4:18 du.

   Screenshotot küldj CM-nek, az a tuti.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s