Kezdőlap > Blog, En Masse, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary > Karbantartás ma – jön az 1.0.29-es patch

Karbantartás ma – jön az 1.0.29-es patch

A karbantartás várhatóan délután 14:30-ig fog tartani. Ha bármi változás történne, akkor szólni fognak.

A mai patch nem csak javításokat tartalmat, hanem felkészíti a játékot az egyik legszélesebb körül endgame contentre, a: Political Systemre. A mai nappal szabadságra mentek a special merchantok (remélem tegnap este még mindenki bevásárolt a combat panaceából, a crystalokból és a bandázsokból… hogy mást ne is mondjak). Az elkövetkező két hétben csuda érdekesen fog pl. a Panacea potion ára alakulni AH-ban; de az még csak a TERA egyik sajátossága. Na de nézzük mi mindent is várhatunk ettől a patchtől. Kezdeném a hibajavításokkal a tovább után, majd jönnek az újdonságok.

Bár még EU patch notes mindig nincs, de itt az amcsi 17.29.01-es patch átirata. Nem hiszem, hogy lényegi különbség lenne a blood csúszka kivételével.
 • Javítottak néhány combat bugot, pl az amikor valaki charge skill közben kap stunt és rajta marad a charge effect.
 • Javították a chat széthullását ha tabolsz a chat channelek között.
 • A brokernél számos dolgot javítottak, egyrészt természetesen a search funkciót; a smart searchbe berakták Balder Temple-t és Fame of Kaprimát, továbbá a maximális regisztrálási árat felvitték 990.000 goldra.
 • Bekerült a lvl11-es Karascha quest javítás is. A healer nem tudja lenyúlni a bosst azzal, hogy túldpselni a menekülő playert. Szintén kikapcsolták a korábban már említett collision rendszert a prológusban.
 • Érdekes újdonság (pont tegnap kérdezte ezt valaki), hogy a daily questek innentől már a world mappon is látszódni fognak. Így nem kell körbejárni az összes ismert questhubot, hátha van ott daily quest.
 • Scythera Fae-be visszarakták Tanseril-t, így végre le lehet nála adni a questet és el lehet kezdeni az egész Scythera Fae-s quest chaint, ha valaki megszorulna XP-vel lvl58-on. (Egyébként ott már nem fog… Legjobbat azzal tennék a játéknak, ha az egész zónát ártaknák lvl53-as szintre…)
 • Cutthroat Harbor pegazus platformja non-PVP zóna lett. Pedig milyen élvezetes pillanatok kapcsolódtak ahhoz a helyhez 🙂
 • A threatening crystal-t lehet rendesen stackelni. (Elvileg úgy tudom, hogy csak warriornál… de lehet ezen a téren lemaradtam.)

Újdonságok, fejlesztések:

 • lvl18-on automatikusan bekapcsolódik az LFG channel a general chat tabon, hogy ne maradhass ki semmi mókából azért mert korábban kikapcsoltad. Természetesen később is bármikor kikapcsolhatod.
 • A party loot order alapbeállítása innentől: rare lootokra dice-roll és forceolva van a class-specific loot opció.
 • A K-TERA kliensből már ismert ingame clock bekapcsolásra kerül. A jobb alsó sarokban innentől folyamatosan ott fog világítani az óra, hogy lásd mennyit kockultál már. Persze ki lehet kapcsolni…
 • A guild emblemek mennek a memóriába, így végre az EU playerek is újra élvezhetik azt.
 • A fővárosokban a city guardokat felvértezték egy minimális intelligenciával, így már képesek eligazítást adni, hogy mit hol találunk a a városban. (Nem mintha a térkép ikonok ne lettek volna eddig is elégségesek)
 • Bekerült három újabb quest, ami az enchantolás örömeit mutatja be. Ebből kettő lvl25-ön, egy pedig lvl48-on.
 • Fane of Kaprimában és Balder Temple-ben a lootok újra-randomizálásra kerültek. (Mekkora egy hülye szó ez már…) Mindezt annak érdekében, hogy ne essen már ugyanaz a loot 2-3x a bossból.
 • Újabb climbing spot került be Hangry Cavernsbe.
 • Sajnos felhívja a patch a figyelmet a legnagyobb lehetséges problémára is: A PVP szervereken is képesek lesznek a vanarchok ki/be kapcsolni a PK/outlaw rendszert. Éppen ezért fontos, hogy olyan guildek legyenek megválasztva, akik nem csak sírni tudnak a PVP miatt, hanem csinálják is azt rendesen.

 1. yusukee
  május 15, 2012 - 11:36 de.

  Hát remélem a PK/outlawot nem fogják kikapcsolni mert akkor bajok lesznek 😦

 2. Reyi
  május 15, 2012 - 11:43 de.

  És aztán az első pve király megválasztása után elindul a reroll-revolution első hulláma a szomszédos szerverekre. Na jó ez kicsit szkeptikus volt =D

 3. yusukee
  május 15, 2012 - 12:44 du.

  Lehet hü*e kérdés: Lesz majd a jelöltekről valami bemutatkozó írás vagy valami ilyesmi? Vagy vakon kell majd szavazni? (nem nagyon olvasgattam még erről)

 4. május 15, 2012 - 2:35 du.

  No! Megcsinálták végre a brókert és az órát? Remek. Nem tett menorel említést róla, de a Nexusokat továbbra sem kapcsolják be ami egy kicsit sajnálatos dolog, habár engem annyira nem érint mivel én frissen újrakezdtem egy új karakterrel a játékot és még a 40-es szintet se ütöttem meg.

  Én már csak azt várom, hogy a craftingot gatyába rázzák és legyen értelme foglalkozni a dologgal.

 5. dzsi911
  május 15, 2012 - 2:53 du.

  Bakker nem tudom letölteni a patchet unable to DL mainfast

 6. május 15, 2012 - 5:12 du.

  @nobody: Azért nem emítettem a Nexust, mivel a patch notes sem említette.
  @yusukee: A PK/outlaw kapcsoló csak venarch szinten van, tehát a 18 zónából 1-1-ben teheti meg egy-egy venarch. Jelenleg 4 endgame zóna van, ahol napi szinten meg kell fordulnia a playereknek (pl. daily quest, instance, stb. miatt), így max csak akkor lesz dráma, ha összehangolt PVE heró támadás áldozata lesz az essenia. Remélem nem.

 7. Sagrath
  május 15, 2012 - 5:41 du.

  PK/Outlaw Foreva 😉 Remélem azt nem cseszteti senki sem az Essenián, ettől élvezetes az egész játék éppen tegnap szivtam be egy low lvl-el.Nem is értem mit keresett lvl 52 es területen a nyamvadt kis szintjével mondjuk úgyanitt lvl 60 as ganknak is áldozata lettem.Kb 1 óra volt lefarmolni a kis nyamvadt miatt megkapott infamy pontokat és folyamatosan mindenki rám ugrott lol,de vagány volt nagyon folyamatos PK státuszban vadulni.Sokan ahogy meglátták hogy jövök már menekültek is.Nexusokat jó lenne mihamarabb bekapcsolnák mert veszélyesen közeledek és élvezni akarom…Spec storet akkor megszivtam szintén, nem sok minden van már (QQ) erre gondolhattam volna, mindegy mystic párommal fejlődve simán duplázza a criticalom.

 8. Zmarci
  május 15, 2012 - 6:54 du.

  Meg tudná valaki, mondani, hogy melyik szerveren játszanak a legtöbben, illetve hogy melyik szerveren érdemes játszani valakinek aki egyaránt szereti a pve-t és a pvp-t?

 9. Ellyn
  május 15, 2012 - 8:43 du.

  Az angol szerverek közül a Samael és az Essenia az, ahol meglehetősen nagy magyar játékosbázissal találkozhatsz. Ezek mind pvP szerverek.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s