Kezdőlap > Blog, En Masse, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary > Napi Rövid – 2012.05.01

Napi Rövid – 2012.05.01

Itt van május elseje, ének szó és tánc köszöntse… Akinek a fülébe cseng az ismert (valaha ismert) szólam, az biztos szép emlékeket őriz az évezred forduló előtti május elsejékről. Mára már igen kevés maradt meg a régi hagyományokból. Sehol egy normális majális, ne díszíti a házak bejáratát májusfa… és mindemellett 32 fok árnyékban. Még hogy a globalizáció és az üvegházhatás csak kamu… Nyilván. De mindez szerencsére nem kell, hogy érdekeljen bennünket, hiszen a bámulatosan sikerült időzítésnek hála… itt a TERA Online. Na nézzük milyen fontosabb történések voltak itt a hétvége folyamán:

 • Született egy official post azokról a hibákról, amikről tudnak és kiemelten kezelik azok elhárítását (-link-). Néhány érdekesebb gyöngyszem
  • Karashánál (Dark Revelation), ha a healer helper viszi be a dmg legalább 51%-át, akkor nem kapja meg a questet a player. (Azért ez mekkora ciki már… Nem a játék, hanem a player szempontjából, hogy nem tudja ledps-elni a healerét…)
  • Javítják az outlaw questet is.
  • Javítják, hogy zóna váltáskor összezuhan a chat és mihamarabb gatyába rázzák az igen bosszantóan működő profanity filtert is.
  • Akik nem kapták meg a CE itemjeiket (ingame claim items opció), azok legkésőbb május 3-áig megkapják.
 • Ha már az agyad eldobod a másodpercenként trombitáló +6-os enchant broadcastoktól, akkor no para… a launch patch-csel kiveszik ezt az idegesítő funkciót. (-link-)
 • Sokak számára kérdéses, hogy mi a helyzet az EU szervereken a transfer lehetőséggel… Különösen, hogy az NA szervereken a mai naptól ez a funkció elérhető. A válasz továbbra is változatlan: Ilyen funkció egyelőre nincs és majd szólnak, ha meglesz hozzá teremtve a szükséges eszköz, szolgáltatás. (-link-)
 • Néhány napja már Cori bemutatta a Golden Dragon weapon costume setet, melyet az NA játékosok kapnak. Az EU játékosok ezzel szemben egészen más skineket kapnak, már hogy azok, akik a hivatalos oldal shopjában vásárolták meg a játékot. (Tehát a Frogster shopban). Ezek csak és kizárólag costumük, tehát a fegyver kinézetét változtatják meg, de a statokat nem befolyásolják.
 • Alig néhány persze vette kezdetét az NA TERA launch. Ennek örömére egy rövid megemlékezés és egy flex videó került fel az EnMasse oldalára: -link-

 1. Stanny
  május 1, 2012 - 6:52 du.

  suxx csak azért mert máshol vettem meg a game-et már nincs ingyé skin 😦 ezt azért közölhették volna hamarabb..

 2. krisztian922
  május 1, 2012 - 6:56 du.

  Kicsit szemét a dolog tekintve, hogy elvileg a honlapról csak digitális példányok voltak, ugye? Én pl. mivel headstart idejére amúgy is volt dolgom most holnap után megyek a dobozos verzióért ami még drágább is mint egy digitális :/

  • május 2, 2012 - 12:52 de.

   Azt ugye nem kell elmondani, hogy miért drágább egy kézzel fogható, legyártott lemezen található becsomagolt game, mint amit csak letöltesz a forgalmazó szerveréről, illetve ez esetben p2p módon?

   • Axane
    május 2, 2012 - 11:17 de.

    Ami még érthető is lenne, ha az eddigi tendencia nem azt mutatná, hogy a digital (szinte) mindig drágább
    + jelen esetben (a hazai webshopokra hivatkozva) nem is kicsit drágább a box, mivel nincs hozzá 1 hónap freeplay

 3. Gucci
  május 2, 2012 - 12:14 de.

  Ezek azok a Legendary itemek amiket ír a hivatalos oldalukon?

 4. május 2, 2012 - 12:19 de.

  Vajon ezek a skinek ugyan úgy végtelen mennyiségben rendelkezésre állnak az accounton, mint a CE itemek?

  • csenky
   május 2, 2012 - 3:58 de.

   Igen. Mármint, azt írják offi oldalon, hogy minden egyes karaktered megkapja őket.

 5. Wizard
  május 2, 2012 - 7:00 de.

  Az EU játékosok nem a Golden Dragon-t kapják, hanem ezt a szart. http://i.imgur.com/CNGvU.jpg

  • május 2, 2012 - 7:54 de.

   Rofl, tényleg. Ezek komolyan gondolták, hogy lancer karddal, warrior dupla bárddal, slayer meg mace-szel nyomul? 😕

  • Gregi
   május 2, 2012 - 8:32 de.

   Berzi istenem…kalapács, ez azért elég szomorú

 6. rekotye
  május 2, 2012 - 10:14 de.

  Okádék skin: On. Lets puke a rainbow 😀

 7. május 2, 2012 - 11:11 de.

  Én csak arra leszek kiváncsi, hogy mennyire lesz full gáz, ahogy az a hülye könyv elkezd diszkként pörögni a sorci körül… csakmert valahogy nem gondolom, hogy külön animációkat is kapnának ezek az egyébként full okádék itemek.
  Na mind1, olcsó húsinak híg a leve.

 8. Axane
  május 2, 2012 - 11:20 de.

  Érdekesek az EU itemek…ja nem, inkább ocsmányak. Kicsit magamba borultam, mikor olvastam, hogy boxed ce mellé nem jár a dolog, de így hogy ezt látom, hát már kicsit sem bánom.

 9. goshinki
  május 2, 2012 - 11:23 de.

  “Karashánál (Dark Revelation), ha a healer helper viszi be a dmg legalább 51%-át, akkor nem kapja meg a questet a player. (Azért ez mekkora ciki már… Nem a játék, hanem a player szempontjából, hogy nem tudja ledps-elni a healerét…)”

  Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy Veliken pl OBT-n és headstartnál is az összes karakteremmel duplán csináltam a questet. Bőven elég volt, hogy a majom Leman az első és az utolsó ütést belevigye, nem kellett 51% hozzá.

 10. pepe
  május 2, 2012 - 11:34 de.

  Van valahol részletes leírás a party loot beállításról ? Vagy valaki össze tudja esetleg foglalni, milyen beállítási lehetőségek vannak ? Köszönöm !

 11. május 2, 2012 - 11:35 de.

  Már már kezdtem örülni, hogy kapunk valami érdekeset erre az EU játékosoknak kiszúrják a szemét egy ilyen gyenge ocsmánysággal.

  😦

  sadfrog.jpg

 12. ReverzZ
  május 2, 2012 - 4:28 du.

  [img]http://files.sharenator.com/picard_WTF_is_this_shit-s300x266-70964-580.jpg[/img]

  • ReverzZ
   május 2, 2012 - 4:29 du.

   hát ha így nem akkor WTF IS THIS SHIT?

 13. ReverzZ
  május 2, 2012 - 4:32 du.

  Gregi :
  Berzi istenem…kalapács, ez azért elég szomorú

  szerintem az egy szétkapott mosógépnek a dobja

 14. május 2, 2012 - 4:35 du.

  Még mielőtt nagyon elharapózna ez az elégedetlenség:
  – Nem kértünk ilyen weapon skin cuccokat.
  – Soha korábban nem is ígértek hasonlót.
  – Ehhez képest úgy döntöttek, hogy mégis adnak ilyesmit.
  – A saját bizniszüket próbálják ezzel felpörgetni, hiszen ez az akció azoknak szól, akik a hivatalos oldalon vették/veszik meg a játékot.

  Ráadásul korrekt módon nem a legűberebb Golden Dragon skint adjon oda, hanem valami gyengébb kivitelű dolgot, amiből következtetni lehet, hogy a Golden Dragont valami későbbi eventre tartogatják. Ami remélhetőleg szélesebb körnek fog szólni. (pl. veteran reward?)

 15. Szmutyi
  május 2, 2012 - 4:35 du.

  Most néztem twitchtv-n. NA playerek majdnem mind 58-60 as… Persze gondolom értik a sztori questeket és értik a történet lényegét VALÓSZÍNŰ…..A másik meg…MI ez a sok elcs*szett skin ? Mi ez vindictus ? Nem kardal akarok tankolni könyörgöm ! Warrior meg majd biztos felveszi a szamurájkard helyett azt a két “Legendary” fejszét…”nothingtodohere”

  • május 2, 2012 - 5:01 du.

   Nem kötelező használni. Ennyi.

   Menonak abban igaza van, hogy kedvességből kaptuk, tehát “ajándék lónak ne nézd a fogát.”

   De attól nekem még nem tettszik ahogy kinéz. :3 Az oldalon vettem meg a CE-t, de nem hinném h fogom használni. (de kipróbálni biztos ki fogom a poén kedvéért)

   Amúgy az 58-60-as szint miért lep meg? Tele van ilyen olcsó noliferekkel a világ, már elnézést, akinek nem inge ne vegye magára. Arról nem is beszélve, hogy a játékban meglehetősen könnyű fejlődni és haladni is szerintem. (veterán játékosok akik megjárták az 50+ nyugodtan rám cáfolhatnak)

   • Szmutyi
    május 2, 2012 - 5:09 du.

    Igen a kommentemet azelőtt írtam mielőtt láttam volna Menoét. Meglep igen hogy vannak ilyen noliferek…ezek nem is alszanak, van életük/munkájuk ? Twitchtévén néha O_O így nézek ezeken a címeken hogy “50 hour marathon”
    Másik ,persze nem fogom használni én is úgy vagyok mint te, hogy kipróbálom a vicc kedvéért…max a szemüveget 😀
    Az ajándékról meg annyit, hogy ha már olyan kedvesek (a sok cryfest és fórum rage után) hogy adnak valamit amivel elködösíthetik a hibáikat akkor egy picit jobb dizájn nem ártott volna…dehát nekem 8 én megleszek :3

 16. Brusu
  május 2, 2012 - 11:44 du.

  Nem mondjatok hogy ezek a skinek komolyak EUnak. Lattam oket par napja, gondoltam csak valaki vicces kedveben van, szanalom…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s