Kezdőlap > Blog, Guildek, TERA ENG, TERA Hungary > A Head Start árnyékában…

A Head Start árnyékában…

Alig néhány perc és átfordul a visszaszámláló a 12 órán… Fél nap és kezdetét veszi a TERA Online EU Head Start! Egy igen hosszú, sok-sok örömmel és bánattal tarkított időszak zárul le ezzel. A TERA hazai warmupja immáron a végéhez közeledik. Bár erről nincs pontos információm, de a rendelkezésre álló adatok alapján (pl. blog szavazások, dlgamers statisztika, stb.) kb 800-1000 magyar játékos vág bele holnap a TERA-ba és minden bizonnyal legalább még egyszer ennyien fognak jönni a május 3.-ai starttól.

A végére a guildek is szép számban felszaporodtak. A már-már őskövületnek számító guildek mellett (Voidwalkers, Renegade, Fearless, Phoenix) ifjú titánok várják a tagokat: NB, Guess Who!, Kitartás, Unforgiven. (a teljesség igénye nélkül). Bár korábbi (más MMO) tapasztalataim alapján biztosra veszem, hogy alig 1 hónap múlva ezen a fronton is komoly változások várhatók.

Most hogy ennyire hihetetlen közelségbe került a játék elindulása talán érdemes kicsit elgondolkodni azon, hogy ki miért és mióta is várja ezt a játékot. A TERA blog mondhatni szokatlanul későn indult el…. legalábbis akkor ezt hittük. Jómagam a TERA-ban még 2009 nyarán találkoztam először (lásd aion blog erről szóló bejegyzése). Majd ezt követően egy egész évig próbáltam magam távol tartani a TERA Onlinetól. Havi 1-2 post erejéig szót ejtettünk a fontosabb fejleményekről; majd 2010 nyarán Corival közösen úgy döntöttünk, hogy csak bele kéne vágni ebbe a TERA bloggolásba, hiszen már itt van a játék a megjelenés kapujában. Ha akkor bárki is azt mondta volna, hogy potom két évről beszélünk, akkor minden bizonnyal kinevettem volna. Persze ekkora távlatból talán már illik csak a jóra emlékezni, de azért volt itt dráma is rendesen… Na de lépjünk tovább, itt a Head Start. Innentől a blog aktivitása némileg meg fog csappanni (legalábbis remélem, hogy a több órás queuek nem fognak jó okot adni arra, hogy unalmamban bloggoljak..); hiszen mi is játszani fogunk. Ennek ellenére viszont természetesen ha bármi fontosabb dolog történne, akkor arról hírt fogunk adni. Mindenkinek előre is kellemes és szórakoztató időtöltést kívánunk ingame!

Témazáróként: Ha van kedved írd le röviden, hogy: mikor ás hogyan találkoztál először a TERA-val? Mikor döntöttél úgy, hogy erre a játékra érdemes odafigyelni? És végezetül mikor döntöttél úgy, hogy márpedig ezzel a játékkal játszani akarsz…


 1. xruu
  április 27, 2012 - 3:48 de.

  Milyen különös ennyi idő után visszaolvasni a régi kommenteket, a 2010 elejére tippelt swtor megjelenéssel igencsak mellélőttem 🙂 De azért diblo3-al nagyon durván eltaláltad mivel kell majd szembenéznie.

  Én egyébként az aion blogban is linkelt mmoriot-on találtam rá (úgy tűnik ez azóta már megszűnt) a Terára még 2009 első felében, és azóta oda is figyelek rá bár folyamatosan változó intenzitással. Valami megfogott már az első gameplay videókat látva, ehhez képest viszonylag későn döntöttem el hogy játszom is vele. Gyakorlatilag a tavalyi CPE-ig inkább csak általános kíváncsiságból olvastam, nem érdekelt jobban mint bármely más játék. Aztán ez a CPE első napján megváltozott, miután játszottam vele biztos voltam benne hogy erre nekem szükségem lesz, onnantól nem volt kérdés hogy megveszem.

  Akkor még nem gondoltam volna hogy ennyire sokat kell várnom első kipróbálás után az éles startra, kicsit nehéz is elhinni hogy nemsokára már a végleges karimmal tolhatom és nem fogják végre törölni 🙂

 2. Alcohol
  április 27, 2012 - 6:28 de.

  Talán 2010 elején,amikor a Blade @ Souls-ról is mégcsak trailer videók voltak.Akkor félreértelmeztem,mert azt hittem hogy már kiadták,ami igaz is volt csakhogy Koreában,így igen gyorsan töröltem is,mégcsak a gondolatát is 🙂
  Azután sikeresen,valahogy ismét megtallátam,nem tudom már hogyan vagy kitől hallottam,de rákerestem.és igaz nem itt olvastam róla elsőnek,de megtetszet az olvasottak,ésa yotube-os videók is.
  Elsőnek a kedvenc classom-on gondolkodtam,hogy archer vagy sorcerer legyek-e.Archer mellet voksoltam.amit 38ig fel is huztam,foghúzással és egyebekkel :).Utána csak úgy poénból nézegettem,hogy melyik class hogy nézne ki :),és feltűnt ,hogy a class-ok skill requiment-tel renelkeznek,Ts-en meg is kérdeztem hogy ez minek????????
  Válasz hogy az archer kb 2 skill-t használ és smafu :),utána hallottam hogyha lancert- indítasz egyszerűen beleszeretsz és nem bírod abbahagyni.Nevettem rajtuk :),hogy lassu,és amugyse szeretem a tankolást.
  Tévedtem,totálisan igazuk lett,beleszerettem a lancer-be,visszafordíthatatlanul 🙂
  Én ekkor döntöttem,úgy hogy játszani fogok vele,bár a pre-order már megvolt jó rég óta 🙂

  A játékban kelelmes időtöltést Kívánok minden-1-es játékosnak,és ha találkozunk meghívlak egy Alcohol-ra. 🙂

  • bokodiattila
   április 27, 2012 - 6:33 de.

   és Chrona

   • drunkenskunk
    április 27, 2012 - 8:35 de.

    Nem inkább Chora? ^^

 3. Picitank
  április 27, 2012 - 9:33 de.

  Sziasztok,

  CBT-ken én is lancert indítottam, alapvetően Tank/ aion-tempi / beállítottságom miatt.Nagyszerűen megoldották, amit igértek /TAC rendszer/, a lancernél kifejezetten jól müködik ( blokk- támadás stb).
  OBT alatt warit próbáltam ki /”mint másik tank”/, lvl 28-ig simán végigküzdöttem, viszont amint megkaptam a chain skilleket, egyszerűen álom volt vele játszani, igazi mészáros lett belőle :).

  negatívum: cbt alatt /még Win 7/32, régi vga 512Mb) nem találkoztam laggal. obt alatt a warival / amúgyis halálos ellensége a lag/ viszont folyamatosan szaggatott. / már win 7/64 új
  VGA Gforece gtx 550 1GB/.Hiába állítottam graf opcion, váltottam chanelt, a városokban 1-60 fps között ugrált a játék.(érdekes insták, több mob elleni harc közben szépen dogozott a vas). Ez mitől lehet ? ( 2,7GHz Dual 2 core a procim asszem, 4 GB mem.)

  • április 27, 2012 - 9:42 de.

   [OFF]
   A Core2Duo/Dual Core Intelek már nagyon kevesek a játékhoz (kb 6 éves technológiáról van szó…). Minimum i3-as CPU legalább 6GB RAM-mal és Geforce 460/Radeon HD6850 VGA-ra van szükség a problémamentes futtatáshoz.
   [/OFF]

 4. Picitank
  április 27, 2012 - 9:58 de.

  Köszi az infót

 5. Dolpa
  április 27, 2012 - 10:06 de.

  Én 2010 nyár vége óta követem a blogot és általatok nagyon sok infó kaptam a játékról. Szeretném megköszönni nektek azt a rengeteg munkát és a kitartást ami az oldal mögött van. Ha nem lett volna az oldal valószinüleg nem is érdekelt volna a TERA és most nem ennek az indulását várnám izgatottan. További sok sikert az oldalhoz és a játékhoz is!

 6. április 27, 2012 - 10:07 de.

  Én valahogy 2009 elején hallottam először a Teráról(persze ment az Aion remegés is ekkor:)). Keresgéltem neten egy MMO után, ami végre leköt hosszabb időre.
  Az első videók között volt, amit láttam a játékból:http://www.youtube.com/watch?v=GFlTEZELrbw

  A vége felé a Lanceres védős résznél már tudtam, hogy itt is bizony Tankolni fogok. Végre egy tank, aki akkor blockol amikor én akarom és nem a stattól függ. A mai napig a main karakter a Lancer. Imádom.:)

 7. Ted
  április 27, 2012 - 10:15 de.

  Bocsánat lehet, hogy butaságot fogok kérdezni, de nagyon érdekelne a válasz. A headstart alatt is lehet még “pre-orderelni”? Tehát ha holnap venném meg a játékot akkor is tudok még a headstartba csatlakozni vagy a mai délután ez az egész lezárul és aki eddig megvette az tud aki nem az már nem?

  A játékot ismerős mutatta kb fél éve. WoWoztam akkor még azóta meg csak ezt várom :). A grafika magával ragadó, a játék menete állandó figyelmet igényel. Volt szerencsém 2 closed betat és az open beta-t is tolni, minden alkalommal más és más karakterrel. Nehezen megunhatónak tűnt. 🙂

 8. Sagrath
  április 27, 2012 - 10:47 de.

  Szergely :
  [OFF]
  A Core2Duo/Dual Core Intelek már nagyon kevesek a játékhoz (kb 6 éves technológiáról van szó…). Minimum i3-as CPU legalább 6GB RAM-mal és Geforce 460/Radeon HD6850 VGA-ra van szükség a problémamentes futtatáshoz.
  [/OFF]

  vagy ha tudsz Q9650-es 4 magos 8 giga rammal igen szépen fut.Abszolut maxon minden és nem szaggat nem kevés az FPS stb persze ha 775-ös alapod van úgy legalább nem kell komplett gépet cserélni…

 9. Sagrath
  április 27, 2012 - 11:01 de.

  És akkor a témához szoló megjegyzés.Aion oldlaon olvastam először a Teráról.Corinak meg Menonak köszönhetően, igen hamar csatlakoztam is a diszes csapathoz.Hamar beleszerettem és azonnal a Warrior mellett voksoltam.Nagyon hamar ott is hagytam Aiont 😉 És Akia szerveren szintén csatlakoztam a diszes társasághoz.Nagyon sokat tanultam az ott eltöltött idő alatt, igaz hogy kissé robbanéonyabb vagyok talán mint az átlag, de ezzel a társasággal kissé megtanultam kontroll alatt tartani.Ezuton is szeretném megköszönni nektek a K-Terában tanusított segitőkészségeteket, a blogot a rengeteg infóval és a belefektetett munkával / állmatlan éjszakákkal kapcsolatosan.Végérvényesen sikerült megfertöznötök ezzel a játékkal,holott Aion után nagyon elgondolkodtam, hogy kell e nekem mmo még egyszer az életemben, vagy inkább visszatérek az FPS/3rdPS játékokhoz és azokat élvezem inkább HC modeban.De ez igy alakult a játék miatti szenvedélyem miatt is de főként az itt megismert társaság a ludas ebben :)Szergelynek külön megköszönném a gépfejlesztéssel kapcsolatos infókat mivel nekem csak 775 alapú cuccra telt akkor a hirtelen teljes konfig helyett,Igaz drágábban jött ki a végére,de megérte!!Remélem a Renegade olyan vehemenciával fog végig hardcore modeban maradni ahogyan az indul/indult is.Remélem még több fun fog várni a headstart után mint amit eddig megtapasztaltam a RENEGADEREK társaságában K-Terán.Ereskigalnak pedig megköszönném, hogy otthagyva minden más játékot csatlakozott velem a K-Terához a kimondhatatlan nevúű szerveren aztán pedig Akián a Renegaderek klánhoz, a sok állmatlan éjszakát neked is amikor duoban kockultunk és a szintünkön lévő instát ketten 6 óra alatt kipucoltuk,mert még csak ezt az egy szobát lol,de megcsináltuk.C ya all ingame.

 10. április 27, 2012 - 11:15 de.

  Kb. másfél éve hallottam a játékról, Aionban DG-k alatt ódákat zengtek róla az akkori csapattársaim, akik ott is hagyták Aiont, amint elstartolt az OBT koreában. Akkoriban megnéztem max 2 videót, láttam folyamatosan fekszik benne az ellenfél, rögtön le is vontam a következtetést, hogy ez is csak egy szerencse alapú MMO lesz, szar combat rendszerrel, ami már group PvP-ben teljesen kezelhetetlen.
  Aztán tavaly január/február környékén, mikor már én is kiégtem Aionban, ellátogattam a blogra. Persze nem volt más célom, mint trollkodni picit… x) De hogy fogalmam is legyen miről van szó, elolvastam pár cikket, megnéztem még pár videót és… azt vettem észre, hogy rohadtul érdekel a játék 😀 Mire meghirdették a CPE-t, már függőként vártam, hogy kipróbálhassam… Azóta folyamatosan figyelemmel követem a blogot, fórumot, meg szinte mindent ami Terával kapcsolatos 🙂

 11. QQriQ
  április 27, 2012 - 11:43 de.

  En ugyszint valahol 2010 elejen, 2009 vegen hallottam eloszor a jatekrol, akkor meg nagyban L2-ztem… (Akkor nagyban ment a pletyozas, hogy “gecik kileptek az L3 fejleszoigardabol, es elloptak az addigi fejleszteseket” meg hogy “az otletlopasra hivatkozva akkora pert akasztott NC Sux a frissen alakult BH nyakaba, hogy lehet, hogy minden BHs a sitten vegzi, es lonek a TERA-nak” ). Na igen, az elozetes screenshotok nagyon meggyoztek, ereztem, hogy ez egy “nekem valo” fashion-maniasoknak kitalalt jatek…. 😀
  Aztan persze sokaig a mediaban nagyon nagyon halotti csend volt, nem lehetett tudni, hogy lesz e az egeszbol valami, vagy eros indulas utan melyrepulessel befucsol az egesz project.
  Sokkal utana kijott a koreai verzio, es ment a nagy “zsugazas” hogy beszerezzuk a koreai szemelyit meg a hasonlo szukseges dolgokat, hogy vegre kiprobalhassuk a jatekot. Hat igen, szepre sikeredett,,, gyorsan ki is probaltam mindegyik class-ot (kiveve a papot meg a misztik-et) es kb 14-es szintig felcibaltam oket… Az mondjuk idegelt rendesen, hogy a nagy “Ni hao”-zas (ez mondjuk kinai, nem koreai, de sebaj) kozepette a questekbol rohadtul semmit nem ertettem, bar meg igy sem volt nehez rajonni, mit hol kell csinalni a legtobb esetben, de azert az “elvezetfaktorbol” nalam sokat levett … WoW-ban is azert szeretem mind a mai napig a questeket nagyjabol elolvasni, es meglepo modon neha egesz jokat tud egy ket kuldin rohogni az ember….
  Varom a headstartot, bar a WoW nagyon magahoz lancol most is, nem vagyok azert biztos, hogy egybol maxigazzal be fogok kattanni Tera-zni, mikor indul….
  En szoszmotolos PvE-s vagyok, es utalom, mikor friss indulaskor egy vaddisznora 300 player ugrik ra, mikor spawnol – bar a Tera Chanel system-e ezt nemikepp orvosolja, de azert szerintem meg igy is huzos lesz a dolog….
  Szoval szerintem en ravarom azt az 1-2 honapot, mielott igazan elkezdek majd kockulni, addig csak be-benezek parszor….
  Sok MMOval jatszottam – mar nagyjabol 8 eve mas single player jatekokkal nem is tolom es tapasztalatom az, hogy az indulasok utan 1-2 honappal a “szalmalang-harcosok” jo resze mar bedobja a torulkozot, mert ilyenolyanamolyan kifogasokkal quittelnek…. majd ekkor jon el az en idom, mikor szeeeepen nyugodtan tudok majd questelni a nelkul, hogy egymas q-va anyukajat szidnank, mikor egy-egy nevesitett questmobot 30adjara sem tudjuk idoben beflagelni/lasthitelni, es mar 50 perce ott szamolod/cibalod a fanszorodet egy helyben allva…. :DDD
  Na mindenesetre sok oromot mindenkinek, jo Xp-lest, sok jo droppot, meg jo fogast mindenkinek….

 12. rekotye
  április 27, 2012 - 11:50 de.

  Én úgy találkoztam vele, hogy kerestem valami sexy dark elf képet (és tényleg… csupán inspiráció :3 ), és megtaláltam ezt a képet.

  Innentől pedig el kezdett érdekelni, vajon honnan van ez? Mi lehet? … és elkezdődött a lavina, majd a megszállottság….

  • Kouta
   április 27, 2012 - 1:53 du.

   a szájharmonikás dark elfet a tescoban?

 13. április 27, 2012 - 2:11 du.

  Én először a játékról még nagyon régen, talán 2009-ben hallottam amikor még csak kTera béta is csak egy álom volt mindenki számára.

  Már akkor tudtam, hogy ez a játék nekem való lesz. Sem AION, SWORT sem semmilyen mmorpg nem volt képes vonzani engem. Messziről lehetett látni mindegyikről, hogy nem tudnak újat mutatni, nincsenek olyan igényesen kidolgozva és nem tudják megugrani azt a szintet amire én vágyok. Egyedül ezt a TERA képes volt elérni, már akkor lehetett érezni, hogy ebből bizony lesz valami. Türelem türelem játékot teremt tartja a gamer mondás, így vártam és reménykedtem, hogy át fogják ezt a játékot hozni a mi térségünkbe. Imáim meghallgattak és lelkesedésem az egekbe hágott. Minden információt ami a játékról elérhető volt kutattam és kiástam az internet legmélyebb bugyraiból.

  Nem sokkal később (vagy talán sokkal később? Már nem emlékszem. ) jöttek is az első kTERA beta videók a játékból és a szívem megnyugodott. Hozta és tartotta azt az elvárást, melyet én támasztottam neki gondolatban.

  Az idő telt és én elraktam magamban a játékot, mint sikervárományt. Itt meg is álltam az információ gyűjtésben és hagytam , hogy a dolgok menjenek maguktól.
  A blogot talán ekkortájt kezdtem el követni, habár csak mostanában kezdtem el aktív tagként részvenni dolgokban.

  Nap hetet, hét hónapot és hónap évet követett ám végül itt vagyunk. Nem több, mint egy óra választ el oly sok év türelmes várakozás után. Kicsit átalakulva, de megkaptam azt amire ennyi ideje vágytam már.

  Vár minket sok nagy kaland és temérdek emlék. Itt az idő elkezdeni történetünket Arborea világában.

 14. Gregi
  április 27, 2012 - 2:25 du.

  Valamikor 2009-ben Blade&Soul videókat nézegettem (Aion videókról tévedtem oda), amikor rátaláltam egy koreai prezentációból felvett TERA gameplayre. Néztem, és csak gondolkoztam, hogy hogyan lehet egy MMO-ban akkora baromság, mint a célzás:D De egy hónap múlva mégis eszembe jutott a videó, megnéztem újra, és akkor már úgy gondoltam zseniális:) Akkor jött ki az első trailere is, amit Frango linkelt be.

  Hát felkerestem Splitet és Krusht, akik üzemeltették akkor az egyetlen oldalt a játékról, hogy besegítek infót gyűjteni, segítettem is, de elfoglaltságaim miatt le kellett állnom, és az oldal is befulladt.
  Aztán jött Menorel és Cori, elindították a TERA Variance blogot. Amikor Krush barátom átadta az összes anyagot ide, gondoltam újra segítek…és újra le kellett állnom, de nem felejtettem ez a játékot, az összes Post és Comment elolvasására még volt időm:)
  And here I am, preorderrel, izgatottan, head-start előtt fél órával. De amilyen szerencsétlen vagyok aznap, amikor megkaptam a kulcsom, elfüstöltem a videókártyám..bad luck:S

 15. Chiccoo
  április 27, 2012 - 2:37 du.

  MENNEK A SZERVEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Csenky
  április 27, 2012 - 3:27 du.

  Hú látom mindenki elkezdett játszani, hiába várom itt az infókat, hogy mennyire van tömeg, lehet-e Essenián kreálni vagy bármi. 🙂 Nagyon lassan telik itt az idő, kicsit reménykedtem, hogy elbénázzák a startot és akkor indul csak, amikor hazaérek melóból. 😀

 17. Laces
  április 27, 2012 - 4:35 du.

  Nem bénázták el:)Eddig High statusban van.

 18. Laces
  április 27, 2012 - 4:36 du.

  Na most várhatok 15 percet:(

 19. akarkijoe
  április 27, 2012 - 6:42 du.

  Én 2009 óta nyomon követem a Blade & Soul -t, és voltaképp az volt az elsődleges kiszemelt, de vele párhuzamosan mint TOP MMO elkezdtek pletykálni a TERA -ról. Ezt is körül szagláztam, és mivel a B&S elég bizonytalanul halad ezért úgy döntöttem nem várom meg a talán még 1-2 évig is elhúzódó megjelenést.
  A CBT -k és az OBT igazolta a döntésem, a TERA többet is ad mint amit vártam. Évek óta nem játszottam MMO-val, ez egy kiváló lehetőség a vissza zökkenésre.
  Nekem a játék másodlagos, ha nem találtam volna egy nagyszerű csapatot akkor nem lett volna pre-order. 🙂

 20. Turul
  április 27, 2012 - 7:12 du.

  En mar pontosan nem emlekszem mikor es hogyan talalkoztam a teraval, de szerintem en is 2009 ben. Emlekszem az oldalukon csak race-k kepei voltak es par info meg skillekrol nehany video. Nagyon megorultem mikor megtudtam, hogy action combat a game, mert ilyenre vagytam mar regota. Nagy Gothic 1/2 fan vagyok 3as 4-es nem igazan kotott sajnos mar le, mert ezidotajt mar nagyon belemerultem az mmo vilagaba es kicsit unalmasak lettek szamomra a single player gamek es sokat gondoltam ra, hogy de jo lenne egy gothic mmo 😀
  Iszonyat sok ido telte el varakozassal a terara xd es szinte hihetelten, hogy most mar elesben fut 😀
  Kozben megjelentek olyan jatekok amelyek szinten action combatosok Vindictus, Dragon Nest, C9 stb melyek kozul a Vindictus nagyon is elveztem csak ezek ugyebar instanced gamek es nagyon hamar rajuk lehet unni megha a harcrendszeruk jo is es akkor mar tudtam, hogy a terat mindenkeppen elofizetem 🙂

 21. Lunarion
  április 27, 2012 - 7:18 du.

  42 min queue

  • Csenky
   április 27, 2012 - 7:25 du.

   Bizony, mikor hazaértem 5 körül 25 perc volt, és élesben még el sem indultunk, úgyhogy nem is erőltetem Esseniát, majd legfeljebb ha helyreálltak a dolgok pár hónap múlva transferelek…

 22. Kaguura
  április 28, 2012 - 12:40 de.

  Close the Launcher
  ERROR:
  Error: 0008:0000
  There is currently no beta running. The next beta is on April 19-24. If you think this is an error, please contact our support team at http://www.tera-europe.com/en/support

  ezzel az uzivel doball ki a game-bol -.-‘

 23. krisztian922
  április 28, 2012 - 1:00 de.

  OBT alatt olyan nekem is volt vagy 3x de nálam a router szarakodott és néha elment a net 😡 – nemtom ez neked segít-e –

 24. QQriQ
  április 29, 2012 - 1:44 du.

  Valaki tur nifot mondani, hogy lehet “redeemelni” a collector acc altal adott mountokat/itemeket? Mailboxba jon minden karakternek utan wint a WoW-ban? Vagy az online oldalon keresztul kell “kikérni” oket? Vagy hogyan kell? help plixplox.

 25. Kouta
  április 29, 2012 - 5:25 du.

  ingame altot nyomsz -> jobbról a 3. opcio (angyal szobros tán, a nevét nem tom) Item Claim és ott a második oldalon vannak.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s