OBT recap~

Bár még javában dúl az OBT egészen kedd éjfélig, de a magunkfajta ‘jómunkásembereknek‘ már – mondhatni – befejeződött a buli. Szép volt, jó volt. Leszámítva persze az egyre élesedő (vagy inkább beletörődő) censorship botrányt a hétvége igen kellemesen zajlott.

Valószínűleg többeknek is feltűnt, hogy bizonyos szerverek időről-időre lockolt állapotba kerültek. Tehát nem az, hogy queue nem jött rajtuk létre, de új accounttal még csak karaktert sem lehetett generálni. Ez már a PCC eventnek a hatása volt, ami viszont head-startra természetesen fel fog oldódni.

Érdemes tudni azt is, hogy ma lesz egy nagyobb maintenance, ahol – többek között – felkészítik az EU fórumot is a kiadásra. Létrehozzák a szerverek topicjait és némileg átstrukturálják az egészet. Ennek egyik fontos lépése, hogy a teljes jelenlegi tartalmat learchiválják. Ennek elvileg az lesz a megjelenése, hogy minden témát egybe mergelnek és lesz egy nagy szemetesláda, amiben a search enginek kivételével nyilván senki semmit nem fog megtalálni. (Előre látom, amikor a google bot meglátja azt a threadet a maga kb X00k oldalával és egy elcsukló “ez meg mi a f*szom” kiáltással nekifog leindexelni azt…)

Kanyarodjunk vissza az OBT-re. Mit is kaptunk? Frankó kis prológust néhány vicces buggal (pl. az ugrálós platform eventnél barakával szépen be lehet blockolni – just for fun – a többiek továbbhaladását. Vagy ugye az az apró malőr, hogy be lehet kapcsolni a PK-t…). De grafikai fronton is kapott egy ráncfelvarrást a játék, hiszen visszatértünk oda, hogy még a kávéfőzőkön is igen zökkenőmentesen fut az egész. (Leszámítva ugye a cenzorship által hozott textura bugokat és pl Azareal’s Temple feketemárvány padlóját, amin minden visszatükröződik csak az nem aminek kéne… stb.) De mindezeken túl kaptunk egy atom stabil szervert, lag és queue nélkül. (Na jó… lag fronton tegnap este azért persze voltak gondok).

Ki milyen élményeket gyűjtött az OBT alatt? (frogster cenzúra és egyéb flame gyanús témákat kérném most hanyagolni, foglalkozzunk most a játékkal)


Kategóriák:Blog, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary Címke: , , , ,
 1. Sagrath
  április 23, 2012 - 9:34 de.

  Egész jókat szórakoztam OBT alatt, de meglehetősen most inaktiv voltam mivel asszonykám húzott egy rangert, persze a háttérből azért kellett neki segiteni jócskán.Jómagam amig ment a fözöcske de okosan, hogy mégse pusztuljon éhen a család 🙂 Jómagam az NA szerverek betesztelésével foglalatoskodtam.De erről itt nem mert megkértek rá 😉
  Szóval jó volt, szép volt, ennek is vége van.Sajnos mivel asszonykám kissé lassabban szintezett igy nem tudtunk részt venni az ezen test alatti Renegade eventeken részt venni,és képviseltetni a terminator mindenkit megtámadok/megtámadtatok mutatványaimat megvalósitani.Sok gankerrel találkoztunk a játék folyamán de megoldottuk igazi FUN volt néha bevertek bennünket de azért volt killünk is azonos szinten lévő játékos esetében.Az eldölt, hogy éles ibndulásnál majd csak én jövök PVP szerverre,mert max kompromisszumot kötök magammal de, nagyon szeretnék azokkal az emberekkel játszani akikkel eddig is tettem Tera esetében.Jó, összetartó, és korrekt embereket ismertem meg életemben elöszőr magyar guild lévén!!!

  Respect and fidelity to your brothers…

 2. április 23, 2012 - 9:44 de.

  Egészen a hétvégéig dúlt bennem a TERA vagy D3 vita. Ami tegnap délután végérvényesen eldőlt, TERA oldalra. Végre sikerült bedingelni a lvl 20-at, aztán egyedül nekiestem egy Basilisknek. Két dolgot vettem észre: 1) az istenért nem fogy a HP-ja 2) baromi hangulatos és adrenalin pumpáló a háttérzene. Aztán asszony arra jött haza, hogy mint egy fanatikus püföljük a bazinagy gyíkot.

  És itt véglegesen berántott, a héten megy is neki a rendelés.

  • április 23, 2012 - 10:28 de.

   Hát a D3 OBT nem volt valami hosszú, kb 40 perc alatt végig lehetett zúzni… Ellenben nagyon jól megcsinálták, itt aztán nincs cenzúra 😀 Tera mellé befigyel majd D3 is :3

 3. Yusukee
  április 23, 2012 - 10:02 de.

  Lehet, hogy volt róla szó, de az instás groupösszerakó cucc nem működik? Mert nekem fél óra alatt semmit nem hozott össze. 😦 (vagy csak nem volt szerencsém?)

  • Liri
   április 23, 2012 - 1:44 du.

   Dps karakterekkel elég sokat kellett várni..volt hogy el is felejtettem már hogy “bejelentkeztem”, mikor behívott.

 4. Nero
  április 23, 2012 - 10:03 de.

  Basilisk az tényleg just for fun.Nem öltem még warriorral iylen jót amióta az eszemet tudom,meg amióta kint van a Tera,habár nálam nem volt gond fogyott a hp-ja jócskán :D:P
  mindenképp játszok még ma és holnap is azt picit sajnálom h a gvg nem jött össze esetleg majd máskor.

 5. április 23, 2012 - 10:31 de.

  Azért még remélem lesznek PvP megmozdulások ma és holnap este 🙂

 6. Rockdeme
  április 23, 2012 - 11:13 de.

  Sziasztok,
  Nekem lenne pár kérdésem, ami aggaszt. Az első a spell castal kapcsolatban, az lenne, hogy például a sorcerer flame pillarját vagy akár a fireballt nem lehet interruptolni, és az nem túl kellemes, ha valahonnan azonnal el kell futni. Elég sokszor lehet meghalni ily módon. Nem tudom van-e rá esetleg mégis valamilyen módszer. A másik dolog a karakterek kötöttsége, olyan helyeken, ahol simán átférnék, sokszor láthatatlan falakba ütközöm, van olyan hely ahol csak az egyik oldalról, vagy, hogy az ugrást nem lehet korrigálni, ha felfelé kezdek ugrani, akkor nem tudok közben picit előre mozdulni, és ezzel is sok lehetőség kiesik. Még egy apróság, hogy a targetnek nem lehet a hp-ját pontos értékként kijelezni, csak %-ban. Amúgy nagyon tetszik, elő is rendeltem, csak ezek a gondok most öltöttek testet. Remélem a későbbiekben lesz rájuk megoldás.

  • nithaex
   április 23, 2012 - 11:29 de.

   Gyanús, hogy ugyanaz mint a többi kasztnál. Igaz nem Sorcival játszottam eddig, de a teleport, bukfenc stb. skillek megszakítják az adott animációt. A lancernél a blokk alapból felülír bármit. De majd kijavítanak ha tévedtem volna 😀

   • Rockdeme
    április 23, 2012 - 12:01 du.

    Igen ez okés, de előfordult már, hogy mindkettő cd-n volt, nem is egyszer, és például a pókoknál a vale of the fanges insta előtt, rendesen lehet halni, ha nem indulsz ki a körből azonnal amint lerakta.

   • x3rb
    április 24, 2012 - 8:39 de.

    Lancernél mindent szakít a block igen . Kivéve az agro skilleket.

  • Kouta
   április 23, 2012 - 2:29 du.

   az ilyen “animáció lockok” amennyire én tudom azért vannak bizonyos kasztoknál, hogy időzítsd be az ütésed, számolj vele, hogy addig lockolva vagy, befér még az a támadás oda? vagy sem?…stb EZ amennyire én tudom, lehet nem igy van.

 7. április 23, 2012 - 11:42 de.

  Barátnőmmel játszottunk egy nagyon picit és neki is nagyon tettszik, de szerintem nem lesz rá neki ideje sajnos. 😦

  Én továbbra is imádom a TERA-t cenzúra ide vagy oda… Max meghackelem majd a játékot, hogy legyen benne bőven vér és suttyogok az adminok elől… :3

  Én ugyebár a Voidwalkers klánt erősítem, így PVE szerveren fogok kezdeni, de kezdeti terveimmel ellentétben nem Lancert, hanem Berserkert szeretnék indítani, de rágják elég sokan a fülem, hogy mivel úgy sincs annyi időm inkább kezdjek és játszak Slayer-t, mert azzal nem kell “annyit foglalkozni és úgy is jó mindenhova.”

  Majd eldől. A H-elf heavy armor mindenestre nagyon bejövős… 🙂

  A játék nagyon jó, a grafika nagyon jó márcsak időt kell rá szakítanom majd. ^^

 8. április 23, 2012 - 12:50 du.

  PVE szerveren nem instáznak az emberek az LFG alapján
  Matchmaking nem müxik
  PVP szerveren 12 LFG insta
  _____________________________
  PVP szerveren PVE-znek, akkor oda kell menni!

  • április 23, 2012 - 1:19 du.

   Hát persze! mi egész nap csak kint beszélgettük tegnap is a kezdőhelyen, hiszen miért is mennénk instába?!?!
   Miről beszélsz? :O

  • Alcca
   április 23, 2012 - 2:24 du.

   Én 3x használtam matchmaking-et(pvp szerverről) és mind a 3x kaptam partytársakat a 2 pve szerverről is…

   A matchmaking meg müxik csak lassan hív be, mert kevés a tank. Haver Lancer és instat hívja…

 9. Agiido
  április 23, 2012 - 2:42 du.

  2en bejelentkeztünk a matchmaking rendszerrel tank+healer, mondanom sem kell, hogy mindannyiszor kevesebb mint 1 mp-et kellett várni, hogy indulhassunk 🙂

 10. petey
  április 23, 2012 - 5:15 du.

  Sziasztok,
  Pre-orderrel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Anno cbt4 idején megvettem ezt az 5 euros “pre-pre-order”-t és akkor az account type-nál nekem pre-order-t is írt ki. Most megnéztem és trial account a kiírás. Ettől függetlenül én ezzel részt vehetek a head starton? Ez most csak azért kérdés, mert éppen ma derült ki, hogy jövő hét csütörtök-péntektől jó 1-1,5 hónapig nem leszek a “játszós” gépem közelében, és úgy nem költenék el még 50 euro-t, hogy mire hazaérek tölthetem is fel, mert lejárt a cucc.:)

  • Alcca
   április 23, 2012 - 5:55 du.

   Ha megvetted 5 euróért a mini pre-ordert akkor igen jogosult vagy a headstartra. Viszont május 3-án már nem tudsz belogolni.

   • petey
    április 23, 2012 - 6:16 du.

    Erre voltam kiváncsi. Köszönöm.

 11. április 23, 2012 - 7:21 du.

  Kouta :

  az ilyen “animáció lockok” amennyire én tudom azért vannak bizonyos kasztoknál, hogy időzítsd be az ütésed, számolj vele, hogy addig lockolva vagy, befér még az a támadás oda? vagy sem?…stb EZ amennyire én tudom, lehet nem igy van.

  Játék technikai ott a pont, amit Kouta leírt. Másik oldalról meg ugye itt van ez a fránya True Action Combat dolog. Próbál a combat rendszer minél életszerűbb lenni (azt a részt most hagyjuk, hogy a valós életben ritkán szoktunk fireballokat summonolni…). De ha belegondolsz, akkor valahol jogos, hogy a balta meglendítése közben ne lehessen már az animációt ellépni.

  Harmadrészt meg ez a játék igencsak PVP orientált. PVP-ben igenis legyen tétje a skillek használatának. Ha te belekezdesz egy 1,5 mp-s atomtámadás castolásába, akkor tudhassa már az ellenfeled, hogy márpedig te 1,5 mp-ig le vagy kötve és ha addig nem csinál valamit, akkor biztosisten, hogy te lerobbantod a fejét.

  Negyedrészt meg az animation lock nyilvánvalóan egyfajta funkció limitációja a játéknak. Ez van, kapunk cserébe elég sokmindent, ezt el kell fogadni.

 12. április 24, 2012 - 2:30 du.

  Most nem volt időm végig olvasni a blogot, de majd holnap ezt bepótolom. Sikerült kihasználni az OBT-t és felraktam a játékot nem csalodtam benne 🙂 1,5 éve vártam a Terát folyamtosan olvastam a blogot tetszett a játék duoba játszottunk barátommal mentünk csináltuk a questeket amikor együtt voltunk persze volt, hogy soloztam is, denagyon tetszet azt kell mondjam most lvl 29en vagyok még 00:00 előtt el szeretném érni a 32 max szintet ami nem is a max mivel ma partyztam egy sráccal és ő lvl 33 volt 😀 ő se tudja, hogyan hozta ezt össze minden esetre csináltam egy képet 🙂

  [url=http://kepfeltoltes.hu/view/120424/lvl_33_xD_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/120424/lvl_33_xD_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s