Kezdőlap > Blog, Game Mechanism, Kasztok, Priest, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > Luciferia Priest Guide~ (by Rdei)

Luciferia Priest Guide~ (by Rdei)

Rdei fordításának köszönhetően mostanra azok is élvezhetik a Luciferia által készített igencsak ultimate priest guideot, akik némileg hadilábon állnak az angollal.

A guide a következő témákkal foglalkozik külön-külön fejezetekben: Újdonságok és videók; Mi is az a Priest; Mit kell tudni a crystalokról; Skillek és Glyphek; Buildek, Használatuk és hogyan alkosd meg sajátod.

Nos mi is a Priest? A Priest megegyezik az Aion Clericjével, a Final Fanatasy XI White Mage-ével vagy a World of Warcraft Priestjével/Paladinjával. Szóval nem, nem a pedofil papokról van szó, nem kell félni. Egyelőre.
Sokan a Priestet tartják a TERA “main healerének”, de ez így magában nem igaz. A Priest nagy vetélytársa a Mystic.
A két class merőben eltér egymástól, azonban legyen szó PvEről vagy PvPről mindkét class megfelel a célnak heal szempontjából. Azonban a Priest meg a Mystic nem férnek meg jól egy instában.

Sokan elakadnak a karaktergeneráló képernyőn, hogy nem tudnak dönteni amellett, hogy Priestet vagy Mysticet indítsanak. Mindkét classnak megvan a maga előnye meg hátránya, de az biztos, hogy mindkét class rendkívül erős. A két class közötti különbségek elvesznek az apró részletekben.

Ezek alapján valamennyire le lehet szűrni azt, hogy habár a szerepkörük megegyezik a Priestnek meg a Mysticnek, de teljesen más játékstílust követelnek mind solo mind group content szintjén.

Ha szeretnéd magad jobban belevetni a Priest rejtelmeibe, akkor a Tera Hungary fórumon olvasd el Rdei interpretálásában Luciferia Priest guideját!


 1. április 12, 2012 - 10:30 de.

  remélem minden karakterből lesz ilyen! Kérünk még! 😀

 2. Melania
  április 12, 2012 - 12:10 du.

  Hali! Tudom nem a témához illő, de szeretném megkérdezni, hogy van e valakinek még szabad CBT#5 kulcsa, ha akad valakinek pls küldje el a darkcronicle kukac freemail.hu -ra.
  1000 köszi ha valaki küld :3

  • Gregi
   április 12, 2012 - 12:22 du.

   Én a fölös kulcsomat Menonak passzoltam, de nem tudom hogy lesz-e kulcsosztás a mostanira, csak gondolom.

   • április 12, 2012 - 1:06 du.

    Lesz.

  • pepe
   április 12, 2012 - 1:58 du.

   Kaptál már kulcsot ? Ha nem, akkor küldök.

 3. április 12, 2012 - 12:57 du.

  mellesleg nekem ez alapján az össze hasonlítás alapján a mystic kaszt jobban bejön, eddig a pap volt a favorit, de így már nem 🙂 mindenesetre mind2 karakter elengedhetetlen guildek számára!

 4. Nomiss
  április 12, 2012 - 1:17 du.

  Mystic nagyon jó volt 32ig vittem. Bam solozasba ki glyphelt dottal lehet 2 esevel ölni a bamokat… Ezt más class nem csinálja meg. Sm kihealelese se volt gond. Betak alatt generálon beszeltek hogy argon quennel nagyon megtapoltak, op lett. Nem tudom ebből mi az igaz, de ahogy hallgattam tsen koreai terrazokat sok Mystic lett.

 5. mz/x
  április 12, 2012 - 2:41 du.

  Hááát, lvl58-ig, én úgy éreztem a mystic inkább buffer-cc-offheal/dps class és inkább tolódik pl. aion-ból ismert chanter/sm felé mint a priest felé. Mysticcel egyedül szívás volt a heal minden aggrót generált, főleg a gömbök, naon oda kellett figyelnie a csapatnak is, hard mod-ok uccsó bossai még priesttel is alig mentek, pedig nem voltak az orosz társaink rossz gearben. A Bam solozás is halál volt a saját szintjén, perzse 2 szinttel kisebb bam-okon már nem, csak uncsi. Szóval a véleményem, hogy a mystic szívás volt egy priesthez képest healben, kiváncsi vagyok mit változtattak ezen. De tartok tőle a priest maradt a mainheal.

  • ImYoI
   április 12, 2012 - 3:06 du.

   Nekem semmi bajom nem volt a mystickel. Valószínűleg mainek is azt fogok húzni. Duelben 38ig nagyon imba, fölötte már nem tudom. Instákban semmi gondom nem akadt. Sima mobok farmolhatóak, BAMok is csak sok időbe tellik.
   Megjegyzésnek meg annyit, hogy steparu azt írta, hogy nem szívesen megy már mystic nélkül instába és ha jól tudom most ez a trend koreában, bár soha nem láttam koreai verziót.

   • mz/x
    április 13, 2012 - 12:51 du.

    “hogy steparu azt írta, hogy nem szívesen megy már mystic nélkül instába” – igen de gondolom priest mellett.

  • április 12, 2012 - 4:11 du.

   Gyanítom, hogy a mystic small-scale PvP-ben lesz leginkább favorizált class, ill. 5v5 BG-kben (ha lesz még olyan).

 6. magyarharcos64
  április 12, 2012 - 9:12 du.

  Ami személyes tapasztalatom Priesttel kapcsolatban, hogy egyelőre úgy tűnik, az AOE heal kevesebb agrót generál mint a lock on-os (mondjuk utóbbira tettem a +1 target&+range glyph-et, lehet csak az okozta :S)

  • mz/x
   április 13, 2012 - 12:47 du.

   Igen, ez igy van a lock-on skill sokkal több aggrót generál, aoe healnél nem fordul rád a boss lock-onnál igen. 🙂 mysticnek lock-on skillje van healre és amikor én játszottam akkor a gömbök is annyit generáltak mint a lock-on.

 7. Tomasius
  április 12, 2012 - 10:58 du.

  pepe :
  Kaptál már kulcsot ? Ha nem, akkor küldök.

  Ha lenne még kulcsod, én is nagyon megköszönném!

  ktoma555@gmail.com-ra

 1. április 12, 2012 - 7:45 de.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s