Kezdőlap > En Masse, TERA ENG > Napi Rövid – 2012.04.10.

Napi Rövid – 2012.04.10.

 • Na csinnadrattával – PST szerint – Vasárnap este hivatalosan is véget ért az Észak-Amerikai Closed Beta időszak. Volt itt a hétvégén minden, még a Japánban anno nem túl nagy sikert aratott Monster Invasion eventet is elnyomták, amikor ráküldték a BAMok százait Velikára. Nem meglepő módon itt is sokan panaszkodtak, hogy játszhatatlan lett a játék az eventtől; nem csoda, azért nem erre van tervezve a TERA engineje sem; de mindenesetre egy poénnak nem volt rossz. 
 • Még éjfél előtt volt Velikában egy nagy dance partyval egybe kötött tüzijáték event is és ezt követően szépen elbúcsúztak a szerverek.  Nemsokkal a CBT záróra után már el is lehetett kezdeni tölteni a potom 4 gigás AQp1 patchet. 
 • Ma reggelre kapott némi új tartalmat a hivatalos EnMasse TERA oldal. Az egyik érdekesség (ebből ma már merítettem…) a “New Launch Feature” microsite, ahol a mai naptól kezdődően minden nap egy-egy újdonságát mutatják be a az új AQp1-nek (Argon Queen part 1 content patch). Holnap pl. az új reputációs rendszer mutatkozik be, de lesz itt Nexus promó, gazdasági (AH) fejlesztések, gameplay és EXP polírozási infók és persze az eddig nem látott új class skillek bemutatói. Az event egészen április 17-ig tart.
 • Napvilágot látott a “Launch Schedule” is. Fontos, hogy ez az Amerikai launch schedule; tudjuk, hogy nálunk nem így és nem ebben a sorrendben lesznek a lépések. (Nálunk lesz OBT után wipe és csak utána indul az Early Character Creation pl.) A fontosabb információk:
  • Az ECC (Early Character Creation) Április 13-án indul és három napon keresztül lesz elérhető. Kiindulásnak 10 szerverrel kezdenek, ebből 1 db RP-PvE,  3 db PvP és 6 db PvE szerver. Nylván az igények fényében be fognak pakolni további szervereket is. Majd meglátjuk mekkora lesz az érdeklődés.
  • A ECC-n egyetlen karakter nevét lehet lefoglalni szerverenként.
  • Az NA OBT két fázisra bomlik:
   • Már április 19-én déltől beléphetnek azok akik preordereltek és 24 órával a tömeg előtt el is kezdhetik a szintezést.
   • Másnap indul a OBT, amire már bárki beléphet, nincs szükséges béta kulcsra. 
   • Az NA OBT egészen április 23 éjfélig tart.
  • Az OBT alatt is él a limit: szerverenként 1 karakter engedélyezett. Emellett elérhető szintben a lvl32 lesz a cap.
  • 4,5 nap pihenés jön az NA OBT után és kezdetét veszi Árilis 28-án délben a Head-Start. 
  • Head-Starton a lvlcap: lvl38.
  • Az EnMasse azon döntése, hogy nem lesz wipe az OBT után némileg értelmetlenné teszi a Head-Startot, hiszen mindösszesen 6 szintet lehet húz, amire lesz potom 4 napjuk. A jó hír viszont, hogy a Head-Start során már feloldják a szerverenkénti 1 karakter limitet, így akit nem annyira izgat a 100. Cultists’ Refuge run, azok akár szentelhetik ezt az időt 1-2 alt felszintezésének is. 
 • Fontos mégegyszer: A fentebbi Launch Schedule az amerikai (NA) kiadásra vonatkozik, ezen információk az EU kiadás kapcsán még _NEM_ ismertek!
 • Sokan panaszkodtak korábban, hogy mennyire nem korrekt, hogy az NA OBT után nincs wipe és ezzel mennyire komoly előnyt szereznek az NA játékosok az EU játékosokkal szemben. Mint látható, a helyzet koránt sem ennyire egyszerű, hiszen, mind az NA, mind pedig az EU játékosok ugyanúgy be lesznek fékezve az Head-Start végéig lvl38-on. Így mindösszesen max csak annyi előnyük lehet, amennyit abból nyernek, hogy 1,5 nappal korábban indul náluk a hivatalos launch, így annyival korábban vethetik bele magukat a nyugati kontinens rejtelmeibe.
 • Természetesen ettől még az Amcsi népek patakokat sírnak tele a bánatukkal, hogy miért van OBT és Head-Start lvlcap. Knoxxer a témában igen egyszerű és tárgyilagos választ ad: A játék hivatalos start dátuma: Május 1.

‘Röviden’ ennyi, eléggé pörögnek most a  történések, nem kizárt, hogy lesz ma update ezen a poston.

UPDATE by Cori: a tegnapból ma (04.11) lett, szóval ma updateljük a fenti postot is. Sealath, az új EU CM megerősítette a fórumon, hogy bizony az EU Headstartra is vonatkozik a lvl38-as cap. Emésszétek.


Kategóriák:En Masse, TERA ENG Címke: , , , , , , , ,
 1. Monster
  április 10, 2012 - 4:14 du.

  Hát nem tudom…Én ott voltam a hétvégén az amcsin amire az EnMase küldte a kódot.Ott voltam az invázión is Velikánál de igazából semmi rosszat nem tapasztaltam.Sokan odajöttek és kicsit akadtam de visszavettem a grafot maxról 3asra és megoldódott a probléma.Az egyetlen rossza talán az volt a lvl47es Bam egy jol irányzott ütéssel 100k felettit sebzett de nem lepődtem meg mert a karim még nem volt valami nagy.Az oldalra is gondolva amugy csináltam screenshotokat is a dologról amit el is küldök nektek.

 2. frutom
  április 10, 2012 - 5:21 du.

  Kérdés:1 hete “regeltem” a Tera official honlapján béta kulcsért de még nem kaptam semmit. Ahogy láttam lesz Open Béta.Az lenne a kérdésem azon “mindenki” részt vehet azaz bárki aki regisztrál az oldalon egy accountot?Sosem csináltam még ilyen Béta-Open bétás dolgot úgyhogy ebben a dologban még nem vagyok jártas.(Általában a játék megjelenése után kezdtem el vele játszani mert mindig lemaradtam a Bétákról)

 3. Monster
  április 10, 2012 - 7:27 du.

  Ha van Accod akkor természetesen mehetsz!Open Betara már bárki mehet akinek van.

 4. Tabi
  április 10, 2012 - 7:59 du.

  Hmm, szerintem az EnMasse szépen adagolja az infókat és a site-juk is kezd használhatóvá válni. Csak én érzem így, vagy valóban mintha az EnMasse komolyabban gondolná a dolgokat és jobban odateszi magát (funkciók és infóáramlás) mint a Frogster?

  • Agiido
   április 10, 2012 - 9:25 du.

   Jól érzed

  • április 11, 2012 - 7:49 de.

   Kicsit túlságosan is odateszi magát… Ami a westernizált party matchingről kiderült eddig, egyáltalán nem tetszik. Remélem Frogster nem követi vakon őket.

 5. április 10, 2012 - 9:37 du.

  MMMO fu?

 6. Sagrath
  április 12, 2012 - 12:31 du.

  Jobb is igy igy legalább nem az instákban lesznek az emberek hogy még jobb cuccot szedjenek ki. Hardcore PVP buildek tesztelése indulhat…Megnézzhető hogy kissé gyengébb cuccban mire képes egy egy kari nagyon jó buildel vagy kövezéssel :)……Én már várom Variance rettegj jön a RENEGADE lol…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s