Kezdőlap > Lore, TERA Online > Az Argon Invázió – Gilgash

Az Argon Invázió – Gilgash

Egy újabb lore videó került ki az En Masse oldalára, amiben az Argon invázióról láthatunk infó-morzsákat, ezen belül is egy BAM-ra, a Gilgash-ra koncentráltak a készítők. Alább a bevezető, a tovább után a videó és a teljes szöveg.

Izgatottan fedjük fel a legfrissebb információkat a TERA világát fenyegető veszélyről, az Argon fajról. Gonoszak és könyörtelenek, az Argonok veszélyt jelentenek Arborea minden lakója számára, és a Valkyon Föderáció feladata megállítani őket. Légy tanuja az invázió korai napjainak az első argon videónkkal, melyben a gilgasht mutatjuk be, aki egyike az argon fronton található BAMoknak. A bejátszás után olvassatok tovább, hogy többet megtudhassatok ezekről a kíméletlen lényekről.

Az Argon Hadurak

A Misztérium tudósaink eddigi kutatásai szerint az Argonok – legalábbis egy bizonyos mértékben – valamiféle kollektív tudattal rendelkeznek. A kisebb argonok minden bizonnyal képtelenek bármiféle önálló cselekedetre, de sok olyan képviselője is van a fajnak, akik nemcsak hogy függetlenül tudnak döntéseket hozni, de akár vezetői is lehetnek a gyengébbeknek. Ezek közül is a legveszélyesebbek közé tartoznak a gilgashok.

A masszív, erős, nehézpáncélzattal ellátott gilgashok tábornokként jelennek meg a csatamezőn. Az első vonalban irányítják a harcot, súlyos veszteségeket okozva ellenségeiknek. A gilgashok erős izomzattal, komoly ügyességgel rendelkeznek, melyekhez mágikus képességek párosulnak, így nehezítve meg még jobban az elpusztításukat. A pajzsukkal komoly veszélyeket háríthatnak el, majd egy szempillantás alatt visszavághatnak az ellenfelükre. Miközben az akalath-ok – egy másik hatalmas argon faj- inkább az erős közvetlen támadásokkal operál, addig a gilgashok a harci erejüket ötvözik mágikus képességeikkel és taktikai tudásukkal. Amikor magas a tét, az argonok ezeket a szörnyeket vetik be.

Argonok – A Fékezhetetlen Veszedelem

Amikor az argonok előtörtek a földből és rázúdították inváziójukat Észak Shara-ra, senki sem számított rá, hogy ilyen könnyen elsöpörnek minden ellenállást. A kékes-fekete lények elözönlötték Val Kaeli-n keresztül egészen a Helkan területekig mindent, mígnem mára elérték Val Tirkai-t. Semmi sem állhatott eme sötét erők útjába. Egy igazi fekete-kék tenger zúzott össze minden szervezett ellenállást Észak Shara területén… láthatólag megállíthatatlanul. Bár a kisebb argonok alattomos rajai alapos pusztítást végeztek, mégis ezek vezérei, az argon behemótok hoztak igazán félelmet a katonák szívébe. Minden egyes argon hatalmasság egy teljes század erejével vetekedett, átvágva magát harci alakulatokon, mást nem hagyva maga mögött csak szétzúzott testeket. Alig néhány hét leforgása alatt az argonok uralták a fél kontinenst, majd az amani főváros, Kaiator ellen vonultak.

Az argonok Kaiatort ostromolták, de mindeközben sem lassult előrenyomulásuk. Egy tekintélyes seregük indult meg délnek, hogy lerohanják a vég közeledtét érző Sylvanoth provinciát. Az amanik megbízottakat küldtek a high elfekhez és a barakákhoz Allemantheia-ba, ahogy Dél Arun többi fajához is. A castanicok, poporik, elinek, barakák és high elfek csatlakoztak az emberek és amanik küldötteihez Velikában. Miközben az argonok lerohanták Sylvanoth-ot és Dél Shara felé vették az irányt, megszületett a Valkyon Föderáció – és megkezdődött az ellentámadás.

A Reménytelen Harc

Meglehetősen kevés részletes jelentés érkezett az argon frontról. A megritkult föderációs erők megpróbáltak rést ütni az argon vonalakon. Néhány csapat jutott csak át az első vonalon… és még kevesebben tértek vissza. Még Kaiatorból is felfedezték az ég színeinek változását Val Kaeli felett. Senki sem tudja, miért fordul zöldbe az égbolt, de rettegést vált ki a különös égi jelenés. A Föderációban tartalékosok kiképzését végzik, hogy mielőbb Észak Shara területére vigyék őket. Az inváziónak talán vége, de az Argon Háború épp csak elkezdődött.


 1. április 5, 2012 - 9:01 du.

  Köszönjük a fordítást. Jó lett, kíváncsi leszek, hogy mi lesz a videó folytatása. Ha jól sejtem, akkor a végén az a különös valami egy Kumas haspáncélja akart lenni. Argon kumasok Kaiatorban? Érdekes…

 2. április 6, 2012 - 10:10 de.

  Nem adhatnának inkább ki egy teljes történet leírást még ha digi formátumban is XD szívesen olvasgatnám 🙂 Köszönet a fordításért!

  • Csenky
   április 6, 2012 - 12:28 du.

   Persze, én meg belefulladnék a második fejezetnél a kávéba. ^^ Jó lesz ez így, csak tolják rendszeresen. 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s