Kezdőlap > Offtopic > Argon of Queen part 2 – részletek!

Argon of Queen part 2 – részletek!

A nagy EU CBT#4 őrületben (plusz az miatt, hogy ez egész hetem egy rémálom volt) szinte teljesen elkerülte a figyelmem, hogy már péntek óta elérhetők az első információk az Argon of Queen második részével kapcsolatban a koreai siteon. Egyelőre ezek még tényleg csak első körös információk, kvázi tekinthetjük ezt úgymond teasernek. Sok információ még ködös és a koreai forrás miatt, amúgy sem tökéletesen értem az összes információt, de legjobb tudásom szerint kihámoztam azért belőle amit tudtam. Gyors körbenézés után azt kell mondjam, a AoQ part2 információkat a nyugati médiában elsőként hozzuk le itt a blogon!

Lássuk hát mit fog hozni a patch:

 • Mint az talán nem meglepő: Lesz annak böjtje, hogy felébresztettük a part1-ben az Argon királynőt és Hasminával közösen kipakoltuk a kaptárat is. A történetszál tovább folytatódik és Hasmina oldalán lesz lehetőségünk küzdeni maga a királynő ellen is! A királynő elleni végső összecsapás egy instanceban fog játszódni, aminek fizikai lokációja Argonea felső hegycsúcsán elhelyezkedő különös objektumban lesz:
 • Az Argon szál mellett további két új instance is elérhető lesz. Mindkettő lvl60-as, mindkettő normál és hard móddal ellátva. Az első instance Kaiator alatt fog húzódni és – ha jól értem – akkor egy Argon behatolást kell megakadályoznunk az ódon város alatt, a második instanceban Lok követőit kell megakadályoznunk abban, hogy elfoglalják Balderant. (Mindkét instance hard módja rendelkezik 30 és 60 fős alliance verzióval is!)
 • Bizony-bizony: új zónaként megkapjuk Balderant. Dél-Arun kontinens ezeddig elérhetetlen északi zónáját:
 • Apropó: Exarch/Király: Igen a Queen of Argon part2-ben, eljön a régóta ígért Political System rewarm is. A jelenlegi rendszer átalakítása mellett megjelenik az újabb szint: Királyválasztás. A király egy halom funkciót kap. Ezekről röviden:
  • Száműzés: A király kitilthat az adott kontinensről(!) teljes guildeket. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha az adott guild bármely tagja belép a kontinensre, akkor ő az összes ott játszó játékosnak támadhatóvá válik és aki leöli a száműzöttet, az lojalitás pontot kap. A leglojálisabb játékosok az adott ciklus végén mindenféle jóságokban részesülnek.
  • Lovaggá üttetés: Bár az eredeti szöveg inkább ‘hero’-t emleget, de maradjunk a lovagnál. A Király a ciklusa során két alkalommal lovagi tornát rendezhet, melynek győzteseit lovaggá/heróvá avathatja. A lovagok az adott cikluson belül extra skilleket kapnak. Ezekről néhány:
   • Lovagi módba váltás: A karakter avatarja 3x méretűre nő, emellett fizikai statjai (HP/MP/dmg, stb.) is jelentősen megnőnek. A lovagi mód max 1 óráig tart és naponta 1x aktiválható.
   • Mass ressurection: A skill segítségével 30 méteres körben a Lovag feléleszt minden nem ellenséges játékost, akik max HP-val és max Staminával kelnek fel.
   • Hero Protection: A skill használata esetén 30 méteres körben minden friendly player egy védelmező aurát kap, amin nem lehet átütni. azon belül senki nem sérülhet és aki ellenfél belép az aurába az komoly sérüléseket szenved el. Az aurán belül lévő játékosok nem tudnak támadni, viszont tudnak használni minden itemet, tudnak gyógyulni, buffolni, stb. Az aura max 1 percig tartható fenn.
  • Lovagi torna: A király az uralkodása során 2 alkalommal lovagi tornát rendezhet. A lovagi tornán mindenki részt vehet, aki nincs száműzve. A lovagi torna lényegében egy Aréna, ahol 2v2, 3v3, 5v5 és 60vs60 módban lehet harcolni. Az Arénáért pontok játnak, amikből PVP geart és PVP felszereléseket lehet vásárolni. A lovagi torna opcionális, viszont ha megtartják, akkor kerek egy hétig tart. A győztesek lovaggá üthetők (lásd előző pont)
 • Ellenkormány/Trónfosztás: Az adott kontinens királya által száműzött guildek ellenkormányt hozhatnak létre. Az ellenkormány ugyanúgy gyűjtheti a politikai pontokat (a Political System questekből), mint az kontinens király és vanarchai.  A politikai pontokat az ellenkormány viszont arra használhatja, hogy a gyengítse a kormány pozícióját: pl. visszahívhatja azokat az NPC-ket, amiket az uralkodó kormány kirakott. Ha az ellenkormány legalább annyi pontot megszerez, mint amennyit az adott kormány és az kontinens királya lovagi tornát szervez, akkor annak a végén az Ellenkormály vezetőjének joga van 1v1-re kihívni a királyt. A királynak két lehetősége van: feladva és lemond a trónról (az ellenkormány átveszi a hatalmat az adott ciklusra és minden kormányzó guild automatikusan száműzött lesz). vagy kiáll és megküzd a trónjáért. Ha elbukja, akkor ugyanúgy trónfosztás.
 • Új skillek: Bár a leírás nem említ újabb lvlcap-et, viszont minden class kap 3-3 új skill-t, ebből 2 lvl60-as és 1 fixen lvl18-as. A lvl18-as skill minden class esetén egy kb hasonlóan működő PVP skill lesz. Hogy pontosan mit csinál azt nem értem. Pl. a Slayer két lvl60-as skillje:
  • Ghost blade: A Slayer megsummonolja a karjának szellem változatát, ami ez után 1 percig és és ez alatt pet-ként irányítható.
  • Sword storm: Ha jól értem, akkor hasonló a Berserker pörgős skilljéhez. Ugyanúgy erőtöltős, ugyanúgy túl lehet tölteni, viszont fontos, hogy minél kevesebb HP-ja van a Slayernek annál nagyobbat sebez (a töltésen felül).
 • Innerfit: Végre fény derült az ‘innerfit’ slotra: ide köpenyeket és tabardokat lehet majd rakni. Ezek az itemek nem rendelkeznek funkcióval, viszont pl. opcionálisan választható, hogy pl. látszódjon rajta nagyban a guild logó, stb.
 • Új class: A neve bár nem mond semmit (Geogegnong), de a leírása alapján úgy néz ki, hogy egy újabb mágia használó classt kapunk. A class részben tank, részben support class lesz. Igen, nem tévedés, mágia használó tank… Főleg dot alapú sebzésekkel operál, ami mellett curseökkel tudja gyengíteni a boss-t.
 • Guild Housing: Végre értelmet nyernek a a fővárosokban megtalálható guild házak.
 • A guild házakban azok a guildek kapnak helyet, akik az adott kontinensen politikailag meghatározó szerepet töltenek be (ha jól értem, akkor azok akik legalább vanarch-csal rendelkeznek). A guildház megmarad a választások után is – feltéve -, ha az adott guild politikai hatalma nem csorbul. A guild házakat azonban meg lehet semmisíteni:
  • Megsemmisül, ha a várost támadó sentinel elpusztítja az adott fővárost.
  • GvG során be lehet törni az adott guild houseba és ott törni/zúzni lehet. A guild házak ostromolhatók!!!
 • A leírás hosszan taglalja a Guild House funkcióit és hasznait, de ehhez más késő van, majd talán holnap…
 • Alliance rendszer: Guildek szövetséget köthetnek, ilyenkor ha GvG-t kap/indít a guild, az minden szövetségesre is vonakozik.
 • Flying mountok: A jelenlegi kötött pályás repülő mountok mellett megjelennek a repülő mountok is. Lesz: szürke sárkány, repülő tuwangi béka és helikopter mount is. Emellett elvileg lesz légdeszka is.
 • Újabb irányítás: glide!!! Bizony… A lvl60-as játékosok egy campaign quest chain során felemelkednek és soul-wingeket kapnak a teremtőktől. A lélekszárnyak bár gyengék ahhoz, hogy szabadon tudj vele repülni, de glideolni (siklani) tudsz vele.
 • Új szakma: Méregkeverő. Fegyverekre kenhető mérgeket tud készíteni. Ezeket rendszeresen kell a fegyverre felrakni (kb egy kenés 10 percig tart), de igen hasznos funkciókat adnak a mérgek, pl: “2% eséllyel ütésenként paralizálja az ellenfelet”, “1% eséllyel sleepeli az ellenfelet”, “0,1% eséllyel instant megöli az ellenfelet… legyen az bárki!” (Ez utóbbi ezért durva, mert akár pl egy sentinelt is le lehet így solozni… Nyilván 0.1% eséllyel.
 • Battleground: Amikor azt mondták korábban, hogy átalakítják a BG-t… akkor sokmindenre gondoltam, de erre nem. A hagyományos BG-knek annyi. Az új BG lényege tényleg a csatatér! Egy-egy BG 24 óráig tart, bárki bármikor becsatlakozhat és párhuzamosan akár több ezer BG is futhat. A BG-k szerver függetenek. A 24 óra alatt egy hatalmas csata folyik, amit úgy terveztek, hogy akár 5000 vs 5000 fő is részt vehet rajta. A csata során várakat kell építeni, ostromolni kell a másik várát. Mindenféle hatalmas szörnyeket kell megidézni és még ki tudja mi mindent… Majd meglétjuk élőben”

Nagyjából ennyi amit kihámoztam a patch notesból. A mai napon (tehát 2012. április 1!) fel is fogják lőni a PTS (Public Test Server) szervert, amin már lehet is élőben tesztelni ezt a sok újdonságot.

Kétségtelenül azt hiszen, az idei év április 1. lesz az elmúlt évek leginkább fergeteges bolondok napja… Már persze Arboreán…


Kategóriák:Offtopic Címke: , , , ,
 1. Mirthal
  április 1, 2012 - 3:51 de.

  Ez nagyon jó! Ez szinte hihetetlen, hogy ilyen sok dologgal készülnek! Gondoltam eddig is, hogy nagy újdonságok várhatók, de hogy ennyi minden! Ez szinte már hihetetlen!

 2. Mokuska
  április 1, 2012 - 3:54 de.

  Most elmorzsoltam egy könnycseppet! Eddig is iszonyatosan jó volt ez a játék, de ezekkel a fejlesztésekkel… tényleg ilyen lesz a BG és lesz Király választás? Király akarok lenni!

 3. Opera!
  április 1, 2012 - 3:55 de.

  Ellenkormály és trónfosztás? Remélem ez nem csak Király szinten lesz, de lehet majd Vanarch szinten is trónt fosztani. Ez tényleg jól hangzik és nekem a méregkeverő szakma is nagyon tetszik.

 4. Kenwoolf
  április 1, 2012 - 5:12 de.

  Ha ez egy április elsejei tréfa akart lenni akkor nem lett túl vicces…. Amikor végigolvastam és megláttam a végén azt az ápr. 1 dolgot inkább sírni lett volna kedvem mintsem nevetni. 😛

  • Gregi
   április 1, 2012 - 8:04 de.

   Két nappal ezelőtt lőtték fel az infókat a KR oldalon, szóval szerintem nem tréfa:P meg nem is tudom ott szokás-e.

   • Gregi
    április 1, 2012 - 8:05 de.

    Vagy csak Meno szórakozott:D

 5. Adren
  április 1, 2012 - 7:38 de.

  Hát ha tényleg megcsinálnak mindent amit ígérnek akkor ez a játék tényleg forradalmasítja majd az MMO piacot már alig várom 🙂

 6. nomiss
  április 1, 2012 - 7:52 de.

  kamu…aprilis 1

 7. szuszu
  április 1, 2012 - 8:30 de.

  persze, hogy kamu, kár, 5000vs 5000 BG, az hatalmas lett volna, bár se a szerver se a gépem nem bírta volna 🙂

 8. április 1, 2012 - 10:35 de.

  Nem hiszem hogy Meno szórakozna ilyennel bár az 5000Vs5000-t én is furcsállom.
  Kellemes meglepődés, hogy ennyi frissítést dobnak ki mindössze egy patchben az utólag olvasott enchant rendszernél kissé letörtem hogy ennyire megkönnyítik az egészet viszont ez pozitívba húzta az érzéseimet egyre jobban várom, hogy Start legyen már.
  Egyébként egy kérdés szerintetek ezek a patchek nálunk mi kora várhatóak majd, mert gondolom nem ezzel indulunk egyből (szép is lenne most van csak Kr teszt XD 🙂

  • április 1, 2012 - 10:52 de.

   Frissen súgta meg nekem az egyik illetéket, hogy ezek a változások egészen pontosan 2013 április elsején fognak élesbe kerülni az EU és az NA szervereken!

  • szuszu
   április 1, 2012 - 12:33 du.

   na, most már fogalmam sincs, hogy tényleg áprilisi tréfa-e 🙂 Vagy ebből pontosan mi az ?
   Bár az érdekes, hogy elég nagy ellentmondás van :Ha péntek óta elérhetőek ezek az információk(ami valljuk be, hatalmas,nagy horderejű változások) , akkor hogy lehet a Variance az első vasárnap a nyugati médiában ?
   Előtte, hogy-hogy nem szivárgott ki ezekből semmi ?

 9. siedrenn
  április 1, 2012 - 10:45 de.

  Nem hiszem, hogy az egész kamu lenne. Szerintem a különböző betűszínekkel jelölt dolgok között vannak kamu dolgok. Vagy részben kamu dolgok.

 10. Fecniii
  április 1, 2012 - 11:12 de.

  ööö szerintem tuti van benne kamu is, pl ez az Aion-ból átlopott szárny XD de lehet hogy még a méregkeverő is a 0,1% os instant kill eséllyel. De az is lehet hogy az egész egy nagy KAMU kár lenne 😦

 11. Vanity
  április 1, 2012 - 11:31 de.

  kipróbáltam a gamet meg is tetszett de nem vittem tovább level 6 ttól egyéb elfoglaltságok miatt akinek kell az accountom dobjon egy mailt az alábbi címre és megkapja a jelszót és megváltoztatom a mail címet is az accounton
  matolcsidav@gmail.com

 12. Gregoirus
  április 1, 2012 - 11:36 de.

  Ó Meno végig olvastam ez a wall of textet, mivel az elején írtad, hogy kiment a fejedből ápr. 1 és még ezek a kitalált dolgok ütnek is rendesen erre a végére érve… Mennyi dolgoztál te ezzel? 😀

  • április 1, 2012 - 11:41 de.

   Hajnali fél2-kor találtam meg a hangame postját a QoA part2-ről, Végigfutottam a tartalmát és rögtön az után el is kezdtem megírni az összefoglalót. Valamikor háromengyed négy körül postolhattam ki, szóval összességében azért kicsit több mint két órát vett igénybe, de ennek azért egy része a koreai forrás lefordításával telt el. Szóval nem vészes.

   • április 1, 2012 - 11:47 de.

    Akkor végre elmondható, hogy megérkezett az első instancolt 30 és 60 fős raid content?

   • április 1, 2012 - 11:59 de.

    Igy van… Sokak kitörő örömére. 😉

 13. Nero
  április 1, 2012 - 12:08 du.

  A glidera azért kíváncsi lennék.De leesett az állam.

 14. Kaguura
  április 1, 2012 - 12:20 du.

  2013. Az les a Főnix légió éve 🙂
  (ha nem pusztulunk ki 2012- év végén xD)

  Boldog szulinapot mindenkinek 😛

 15. április 1, 2012 - 12:41 du.

  Már csak azt remélem, hogy este nem írja ki Menorel, hogy mindez csak április elsejei tréfa volt 😀

  • Kova
   április 1, 2012 - 1:43 du.

   Ne hülyéskedjetek már ! Ilyen nagy volumenű patchről, hogy-hogy régebben említést se tettek ? Pont ápr.01.-én derül ez ki ? 10 ezres BG ? 🙂
   Grat Menorelnek, jól kitalálta illetve lefordította, élmény volt olvasni így ebéd előtt. 🙂
   Bár lehet, hogy pár dolog mégis valós 🙂

 16. Fecniii
  április 1, 2012 - 1:47 du.

  Menorel remélem éjfélkor kiteszed a valódi infókat is! (feltéve ha vannak)

 17. Traktor
  április 1, 2012 - 10:00 du.

  menorel, jól kiégetted most sok embernek az agyát XD
  April fools!!!

 18. Szmutyi
  április 2, 2012 - 7:38 de.

  Tudtam, hogy tudtam ! Túl szép volt hogy igaz legyen ><" D:

 19. Traktor
  április 2, 2012 - 7:50 du.

  Amúgy én is bekaptam a csalit, de gyanús volt a nagyon világos betűszín, viszont ami ki van emelve, arra tippelek, annyi le van fordítva 🙂 Mivel csak innen szedem az infókat, ki fog derülni minden később számomra is és világosan. Menorel ezt küldd el a Bluehole-os arcoknak, rakják csak be nyugodtan 😛

  • április 2, 2012 - 8:04 du.

   Meg vagyok arról győződve, hogy a Blueholenak elég világos jövőképe van a játékkal kapcsolatban, melynek része egy igen strict roadmap a fejlesztésekkel, új funkciókkal, stb. Sőt abban is biztos vagyok, hogy velem ellentétben a Bluehole tervei nem 1,5 óra alatt készültek hajnali fél 2 és 4 között.

 20. április 3, 2012 - 12:59 du.

  Hali létszíves vissza állítanád a betű színét feketére, mert kiég a retinám és elolvasni se tudom így 🙂 kijelölni meg nem akarom…. köszi.

  • április 3, 2012 - 1:49 du.

   Teljesen szükségtelen az elolvasása, mivel az egész csak áprilisi tréfa volt, így csak egy halom fantazmagóriát olvashatnál.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s