Kezdőlap > Blog, Bluehole, En Masse, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary, TERA KOR > Napi Rövid – 2012.03.29

Napi Rövid – 2012.03.29

[1] Összejött megint néhány apróság:

 • Kvázi tényként kezelendő, hogy az EU/NA launchnál még nem lesznek elérhetők a battlegroundok. Ennek oka igen egyszerű: A jelenleg fejlesztési/belső tesztelési fázisban álló “Argon Queen part 2” content patchben jelentősen átdolgozzák a teljes BG rendszert, így már inkább nem akarják kiadni a jelenlegit az EU/NA-ban, ha egyszer a kiadás után néhány hónappal az egész úgyis le lesz cserélve. Az egyik szemem sír, hiszen – különösen PVE szervereken – így jelentősen be fognak szűkülni a PVP lehetőségek; másrészt viszont – látva, hogy a jelenlegi rendszer mennyire egy placeholder -, azt kell mondjam jó döntést hoztak megint. Nyilván sokak számára ez egy fájdalmas pont, de látva azt, hogy a BHS milyen szinten redizájnolja a meglévő funkciókat; szerintem megéri majd várni erre is.
 • Bár a BG-k és a Political System erősen összeforr, ennek ellenére utóbbit nem érinti ez a halasztás. A BG-k bekapcsolásáig az összes provincia szavazásos módon fog futni.
 • Hivatalosan nem lehet tudni, hogy pontosan mennyivel tolódik ki a BG-k bekapcsolása, de ezen a téren minden bizonnyal okosabbak leszünk, ha Koreában megjelenik bármilyen értelmes információ a Argon Queen part2-ről. Egyelőre nyár közepét rebesgetik a BG-k bekapcsolása terén.
 • A bejelentések pedzegetik a régóta húzódó Guild vs Guild a PVE szervereken kérdést is. Jelenleg ez még mindig belső egyeztetések alatt áll; de minden bizonnyal komoly lökést fog neki adni a Battlegroundok elhalasztásának ügye.
 • Kvázi megerősítésre került Raven részéről, hogy a héten nem lesz Functional Test a CBT#4 előtt (-link-)

[2] Sokak számára fontos kérdés, hogy hogyan fog tudni a jelenlegi 5 eurós mini preorderről majd rendes játékra váltani a megjelenés előtt, ezzel kapcsolatban következő látott napvilágot: (-link-)

the option to upgrade (with a discount) will be made available close to release, we cannot give you an exact date for this yet.

Tehát ez a funkció még várat magára, várhatóan majd a megjelenés előtt lesz elérhető. Viszont azok, akik már megvásárolták mégis a digital collectors és előtte a mini preordert is; azoknak jó hír: (-link-)

you can contact our customer support and ask for a refund for your mini pre-order: http://tera-europe.com/en/support/
Please include your paypal transaction ID and best also include your used paypal address if it differs from the one you use for our support and account management.

Tehát egyszerűen kérheted a mini preorder árának visszatérítését ilyen esetben. Nyilván erre akkor van lehetőség, ha tényleg megvetted a rendes csomagot. Viszont fontos, hogy ez az opció minden bizonnyal csak a saját webshopjukon keresztül megvett verziókra igaz, hiszen azt kevésbé tudják ellenőrizni, hogy pl. egy random viszonteladónál történt vásárlás esetén jogos-e a visszatérítés. (Nyilván erre is lenne lehetőség, de gondoltam inkább szólok mielőtt bárki is kellemetlen helyzetbe kerül ez miatt)

[3] A végére álljon még itt egy kis limonádé is: Bas újra lecsap, ezúttal a játéktervezők a célpontjai és a TERA lenyűgöző grafikáját népszerűsíti:


 1. Derxedon
  március 29, 2012 - 11:10 de.

  Nemtom mikor jön ki GW2,de sztem nem olyan hű de soká,így hogy BG sem lesz egy jó darabig sztem csak a saját sírjukat ásták meg =/

  • március 29, 2012 - 11:11 de.

   GL az itemshoppos játékhoz…

  • március 29, 2012 - 11:44 de.

   Komolyan mondom, nem értem, hogy miért gondolja azt bárki is, hogy a TERA és a GW2 egy lapon emlegethető? Két teljesen más játékról van szó. A TERA-ban a – jelenlegi – BG, amúgy is endgame content, amit azért le is kell érni. A játékosok 5-10%-a nyilván el fogja érni az endgamet cirka 1 hónap alatt. Ha ez megvan, akkor jó időre leköti őket a jelenlegi endgame is. A játék május elején jelenik meg, és beszélünk egy nyár közeli funkció bővítésről (új BG rendszer), amit ráadásul már jó eséllyel a EU startkor pontosan fogunk ismerni a koreai infók alapján.
   Ha valakinek nem fér bele, hogy várjon erre a funkcióra 1-2 hónapot úgy, hogy bőven van mellette mit csinálni a játékban; annak kalap-kabát, jó volt vele. De hogy jön ide a GW2? A GW2 a messiás, az MMOk nemezise? Hagyjuk már ezt. A GW2 minden bizonnyal egy tök jó játék lesz, de lényegesen _KOMOLYABB_ játékok fognak megjelenni a TERA után (TSW, Dio3, stb.).
   Az önjelölt prófétákat megkérném, hogy másfelé osztogassák már jóslataikat; mi itt nagyon jól megvagyunk. Köszi.

   • mz/x
    március 29, 2012 - 3:33 du.

    +, + és + !!!

 2. március 29, 2012 - 11:17 de.

  BG kapcsán kíváncsi vagyok mekkora cryfest lett volna ha úgy döntöttek volna, nem adják ki a játékot az Argon Queen part2-ig… Nem jó hír a BG késleltetése sem, de túl lehet élni, mindenbizonnyal jó okuk volt rá, hogy így döntsenek.
  Bas Rutten meg tényleg odacsapott rendesen, valahogy el tudom képzelni, hogy a statisztáknak becsúszott egy-egy ütés ténylegesen is 😀

 3. március 29, 2012 - 11:55 de.

  Engem nem zavar, hogy megtalálam ezt az infót. Hanem az, hogy Ravenék ezt egyáltalán nem ostják meg a communityvel ami elég lehangoló. Amikor meg rákérdeztem, hogy miért nem, akkor adott egy elkerülő választ. :S
  Elég gáz, hogy az EU community van az informáőciós csatorna legalján és csak azt kapjuk meg amit már az NA átnyálazott. Lehetnének önállóbbak.

  Bas 😀

  • március 29, 2012 - 12:10 du.

   Nem tűnik kikerülőnek a válasza:
   “we do have some design documents from Bluehole about the reworked battlegrounds, but we cannot share those yet with you. As soon as we have some information from BHS which we can share with you, we’ll do so of course.”
   Egyszerűen nem kaptak rá engedélyt BHS-től, hogy az (talán kezdetleges?) infókat/terveket megosszák a communityvel. Persze lehet bullshit is, bár azt hiszem, ez esetben tényleg elkerülő választ adott volna inkább… Mindenesetre ha nem kamuzott és tényleg kaptak infókat, szerintem heteken belül mi is tájékoztatva leszünk.

   Engem egy mondat aggaszt csupán:
   “One big area that Bluehole is currently working on is a great new experience for the battlegrounds, both for PvE and PvP fans out there.”
   Remélem ez nem a BG-k PvPvE-re alakítását jelenti (legalábbis PvP szerveren nem)…

   • március 29, 2012 - 12:14 du.

    A tervek engem nem izgatnak. Nem azt kértem (a második postban), hogy adja ki az összes infót az új BG rendszerről, hanem, hogy szóljon mint az NA CM aki leírta, hogy ez el fog tűnni egy időre. Ő sem adott ki töb infót a kelleténél, de tájékoztatta a playereket, hogy mire számítsanak. Szerintem ha sem én sem más fórumos nem postolta volna ki akkor még 1-2 hétig kussolt volna Raven erről az egészről. Nem a rossz hírek tartják távol az embereket, hanem az, hogy nem mondják el őket.

   • március 29, 2012 - 12:20 du.

    Jah értem. Ilyen tekintetben NA mindig kb. egy héttel előttünk jár, nem lepődtem meg igazán… De amúgy igazad van, legalább ennyit egyeztethetnének, hogy egyszerre adják ki az infókat.

 4. szuszu
  március 29, 2012 - 12:49 du.

  Ez a BG elhalasztás tényleg nem túl jó hír.A kérdés az, lesz, hogy mennyivel.Így is túl gyors a szintezés a HC játékosoknak pár hét, de a többieknek is 1-2 hónap kb.
  Ha ezután sem lesz még BG, akkor ez PVE szerveren gond lehet,de,ha behozzák a GvG-t az mindenképp vigasztalódást nyújthat.
  Szergely: leírnád részletesen mire gondoltál ? ” Remélem ez nem a BG-k PvPvE-re alakítását jelenti (legalábbis PvP szerveren nem)… ”
  Arra, hogy BG nem csupán PvP lesz, hanem mobokkal is kell harcolni ? Vagy vmi hasonló ?

  • március 29, 2012 - 12:55 du.

   Pontosan. Mint Aionban a Dredgion, nyerhetsz PvE-vel is pontok alapján, PvP-ben agróznak a mobok, trainel az ellen és hasonló finomságok.

 5. Sagrath
  március 29, 2012 - 1:06 du.

  Szergely :
  Pontosan. Mint Aionban a Dredgion, nyerhetsz PvE-vel is pontok alapján, PvP-ben agróznak a mobok, trainel az ellen és hasonló finomságok.

  PVP cuccot csak PVP ből lehessen már kiszedni.PVE herokra nincs szükség akik kifarmolják mobozgatásból azt majd a legnagyobb PVP királyoknak hiszik mutatják magukat…..
  Az meg hogy az ilyen dolgokat tolják halasztják, tapasztalat alapján van rá okuk.Nem akarnak FAil systemeket az EU piacra dobni.Ha okosan csinálják meg mindent vinni fog a játék.Koreában elkövették a hibát hogy túl korán és nyersen adták ki a játékot ezért tudott Aion pl első helyen végezni userek játékideje alapján.Sok volt benn a bug stb nem túl jó kis dolog de ők legalább folyamatosan és iszonyat sebességgel korrigálják a tévedéseiket.És mint Tudjuk Eu/NA mmo communityk gyomra igen kényes és hamar gurul a gyógyszer….

 6. Sagrath
  március 29, 2012 - 1:21 du.

  hmmm bár igy jobban belegondolva van nekik az SVS elképzelésük.Ha PVE-ből nem lehet majd sehogyan sem kiszedni PVP cuccot akkor ha egy PVE servert összeerseztenek egy PVP szerverrel akkor nagy handycap lessz a PVP sek javára és simán bedarálják a PVE szervert.Kvázi szabad rablást rendezhetünk majd PVE szervereken ha dijak stb lesznek a nyerteseknek 🙂 Vagy lehetséges,hogy élesben majd csak PVP szerverek lesznek??? az lenne a legfincsibb megoldás.Az SVS miatt biztosan kell valamit a kezükbe adni igy szerintem meg a józan paraszti logika alapján BG mindenképpen lessz PVE szerveren is,csak akkor ne PVPVE legyen a felállás……

  • Kouta
   március 29, 2012 - 1:34 du.

   BG lesz pve szerveren is, és elvileg bg ből szeded ki a pvp armort, igy pve szerveresek is élvezhetik a pvp geart, érted? amugy mi a lóhere van veled? elvagy tünve…
   Engem egyenlőre nem nagyon izgat bg azt kell, hogy mondjam, persze biztos szép és jó, de engem jobban megmozgat pl egy openworld pvp mintsem ilyen “instás” dolog. Viszont ha már itt tartunk, jelenleg bármikor lehet bg re menni TERA ban avagy mint Aionban dredgionnak van egy fix ideje mialatt lehet joinolni és annyi?

   • Sagrath
    március 29, 2012 - 5:04 du.

    Kouta dolgozok mint ökör….nem vagyok én eltünve este kis család meg ha van még energy akkor egy kis Darksiders ultra brutal hardcoreban tolva mert csak úgy van értelme :)CBt-n leszek az tuti csak az időpontok nem túlszerencsések. Péntek leghamarabb szerintem 21:00 Szombaton ha szerencsém van akkor 17:00 körül már leszek ha nem akkor 21:00 tól :(Vasárnap talán tudok kora reggeltől kockulgatni.

 7. nomiss
  március 29, 2012 - 1:53 du.

  hmm, ez nem jó hír.Szerintem sokkal kevesebben kezdenek igy majd bele…
  Én ettöl tolni fogom de a bg hiány nagy gond lesz sok embernél..

  • Gregi
   március 29, 2012 - 2:15 du.

   Tényleg nem jó hír, de aki emiatt nem fog vele játszani…az nem gondolt át semmit.

 8. Derxedon
  március 29, 2012 - 2:15 du.

  menorel :
  Komolyan mondom, nem értem, hogy miért gondolja azt bárki is, hogy a TERA és a GW2 egy lapon emlegethető? Két teljesen más játékról van szó. A TERA-ban a – jelenlegi – BG, amúgy is endgame content, amit azért le is kell érni. A játékosok 5-10%-a nyilván el fogja érni az endgamet cirka 1 hónap alatt. Ha ez megvan, akkor jó időre leköti őket a jelenlegi endgame is. A játék május elején jelenik meg, és beszélünk egy nyár közeli funkció bővítésről (új BG rendszer), amit ráadásul már jó eséllyel a EU startkor pontosan fogunk ismerni a koreai infók alapján.
  Ha valakinek nem fér bele, hogy várjon erre a funkcióra 1-2 hónapot úgy, hogy bőven van mellette mit csinálni a játékban; annak kalap-kabát, jó volt vele. De hogy jön ide a GW2? A GW2 a messiás, az MMOk nemezise? Hagyjuk már ezt. A GW2 minden bizonnyal egy tök jó játék lesz, de lényegesen _KOMOLYABB_ játékok fognak megjelenni a TERA után (TSW, Dio3, stb.).
  Az önjelölt prófétákat megkérném, hogy másfelé osztogassák már jóslataikat; mi itt nagyon jól megvagyunk. Köszi.

  Most kajak lebaszol 17 sorban mert én sajnálom,hogy nem lesz BG aTerában,úgy,hogy GW2-ben külön mód van neki?=D
  Most kajak?=D
  Amúgy meg azért lehet egy lapon emlegetni őket,mert aki MMO-t keres az most nyilván e 2 játék közül próbálja eldönteni,hogy melyikkel játszon,mint mondjuk én.Nem mindenki kerül be bétákra,vlkinek az eredeti lesz az első élménye a játékkal,ha megveszi,és ha szétgankelik az arcát pvp szerón,vagy pve szerón csak főváros előtt tud duelezni mint egy noob,akkor nem biztos ,hogy vár 2 hónapot mert az jön le neki,hogy ez egy szar.
  Most nem tom mit kell ezen így kiakadni,vagy itt csak a Tera-t szopó,nyaló kommenteket vártok?o.O
  Na de mind1,nem írok többet sehova,úgyis csak infót gyűjteni vagyok itt a játékkal kapcsolatban.

  • 0zirisz
   március 29, 2012 - 2:53 du.

   “… mert én sajnálom,hogy nem lesz BG aTerában …”

   Tényleg ennyi értettél meg a posztból? 😀

  • mz/x
   március 29, 2012 - 3:37 du.

   hagyd otthon az egód és minden kivirágzik….

  • attyspocak
   március 29, 2012 - 5:40 du.

   A stílus maga az ember! :/

  • xenospotted
   március 30, 2012 - 3:18 du.

   Ember! Tera a legcasualbarátibb rendszer amit valaha csináltak. Ennek ellenére HC lehetöségekkel tele! Ja és nehogy megvedd a játékot, mert a végén még tecceni fog.
   Darkness

 9. Szmutyi
  március 29, 2012 - 2:30 du.

  Nem senki nem tolt le téged a véleményedért Meno megfogalmazása pontos és konkrét. Itt TE vagy az aki félreérti ezeket a dolgokat. Nem várunk Tera szopó-nyaló kommenteket csupán szívből szeretjük ezt a játékot. Ha ez nem tetszik neked akkora viszont nem látásra, mehetsz oda a többi click and spam gamera. Ez a játék valami újat próbál nekünk nyújtani amit meg is kapunk, ez fogott meg mindenkit ezen az oldalon (gondolom én) ezért persze hogy valakinek nem fog tetszeni ha valaki fikázza. Meghallgatunk szívesen de ha ilyen oktondi leszel akkor mint írtam a viszont nem látásra !

 10. Chiccoo
  március 29, 2012 - 2:34 du.

  Derxedon :

  menorel :
  …..
  Na de mind1,nem írok többet sehova,úgyis csak infót gyűjteni vagyok itt a játékkal kapcsolatban.

  Jó döntés, köszönjük! 😉 Így lesz a legjobb mindenkinek. 🙂

 11. Kaguura
  március 29, 2012 - 3:41 du.

  Istenem, Istenem 😀

  Most én is Cry-oljak vagy micsoda? 😀 Nemértem a népet…
  Mint ahogy koreai-n tapasztaltam és leszürtem…..

  1: Akármit mond mindenki itt a Variance-n, Nem hiszem el, hogy az emberek 30%-a is annyira Hc lenne, hogy a battleground miatt kellene aggódnia! ÉRtsd: Nemfogsz kifejlődni rendesen addigra.

  2. Gw2 … Erröl meg annyit, hogy a Diablo 3-ra már 8 éve várok remegve…jó lehet…nincs pénze az embernek megvenni, de itt a logikám:

  -Megvettem a Tera CE-t.
  -Május 10.én megveszem a D3-at.

  Éetelemezés gyengéknek: Nem lehet két ilyen játékkal egyhuzamban tólni, de mivel a d3-at jobban szeretem (bár még ez elválik mert nem volt beta lehetőségem…) Nem sírok…a Tera lesz a main..Amugy is mit sirnak a PvE-sek…Ha annyira bajuk van szánják rá magukat és Tiplizenek PvP szerverre…

  U.I.:
  Bocsánat ,hogy így leirok mindent ilyen “Fennhangon” de már herótom van a sok sírástol…
  JA és Gw2 utoljára, ezt is megveszem…ha persze jó lesz…de Mérföldes műfajkülömbségek vannak itt Srácok/Csajok! Ez olyan mint amikor a sok kicsi noob irja, áhh megyek Wowozni, mert ez csak a koppintása.. (hányás..)

  Puszi-Pacsi mindenkinek, 🙂

  • Szmutyi
   március 29, 2012 - 3:49 du.

   Áhh megyek wowozni ez tiszta szégyen 😀

 12. Sagrath
  március 29, 2012 - 5:10 du.

  “de Mérföldes műfajkülömbségek vannak itt Srácok/Csajok!”

  Kb mint egy Golf IV meg egy Lamborghini Aventador közt 🙂 mindegyik auto,mindegyik elvisz ahova szeretnéd, de azért lehet a Lamboba szivesebben tenném a kicsi seggem…..mellesleg a lambo sokkal többe fáj, vételkor/tankoláskor/biztosításkor/szerviznél, de micsida mínőség lol

 13. Picitank
  március 29, 2012 - 5:44 du.

  Kaguura, Sagrath ott a pont 🙂
  + Ha időm engedi inditok mind2 szerón karikat / Pve, PVP/

 14. március 29, 2012 - 5:58 du.

  Nem az a baj, hogy egyik Golf másik meg Lamborghini, mert erről nyilván szó sincs.
  Az a baj, hogy az egyik alma a másik meg golfütő. Két totálisan különböző dologról beszélünk. De nyilván én vagyok a “kajak”.

  • Kouta
   március 29, 2012 - 8:46 du.

   helikopter meno, helikopter,,, 🙂

 15. emeriass
  március 29, 2012 - 7:47 du.

  33PKKKCJ3X44FATAHD4FXKE997PA7PKH elvittem

 16. szuszu
  március 30, 2012 - 8:41 de.

  Van arról hivatalos információ, hogy OBT után lesz-e wipe ? Itt azt olvastam, hogy valószínűleg nem, de az SG-n vki azt írta, hogy igen.

  • március 30, 2012 - 9:36 de.

   Az EU roadmap így néz ki:

   • március 30, 2012 - 9:40 de.

    Egy percel rámvertél meno… 😀

   • szuszu
    március 30, 2012 - 9:55 de.

    Ez biztos akkor ? Hivatalos ? Most olvastam a fórumokon, hogy a Frogster még nem döntött ez ügyben . Bár az már 5 napos bejegyzés,illetve azt, hogy a preordereseknek nincs wipe.
    Nem nagyon szokták OBT után törölni a karaktereket az MMO-kban, ezért furcsállom a dolgot.

  • március 30, 2012 - 9:40 de.

   Az US szerveren elviekben nem lesz, de itteni régiókban hírek szerint igen. Szóval minden béta tényleg csak teszt a játék valódi kezdése csak megjelenésre van korlátozva.

 17. március 30, 2012 - 11:54 de.

  szuszu :
  Ez biztos akkor ? Hivatalos ? Most olvastam a fórumokon, hogy a Frogster még nem döntött ez ügyben . Bár az már 5 napos bejegyzés,illetve azt, hogy a preordereseknek nincs wipe.
  Nem nagyon szokták OBT után törölni a karaktereket az MMO-kban, ezért furcsállom a dolgot.

  Hm… Ha nem törlik a preordereseknek a karaktereit OBT-ben… Az meglehetősen érdekes lesz…

  Mi értelme van akkor annak, hogy egy adott időpontban létrehozhatod a karatert? (PCC)

  Szerintem lesz wipe. Legyen is én azt mondom.

 18. attyspocak
  március 30, 2012 - 12:16 du.

  Nekem ez csak a második olyan MMO-m lesz, amiben már CBT-n is részt vettem, de az előzőben is volt VIPE (no meg Head Start és névfoglalás) az indítás előtt. Melyik EU-ban megjelent MMO volt másként?

 19. szuszu
  március 30, 2012 - 12:33 du.

  Amcsin miért nincs wipe ?Frogster részéről ez szokatlan, nem tudom mivel indokolták.
  Az az igazság, hogy aki akart az már bejutott vmelyik cbt-re, eszméletlen mennyiségű kulcsokat osztottak ki.Tehát, az OBT valamilyen szinten elveszíti a jelentőségét, ha utána törlik a karikat.
  Menorel: az EU roadmap-et hol találtad ?

  • Gregi
   március 30, 2012 - 1:18 du.

   Szerintem nincs igazad. Teljesen jogos hogy OBT-n tiszta lappal kezdünk. Mivel ez a játék nem olyannyira felkapott, tényleg nem lesznek sokkal többen mint CBT-n, de az már teljesen nyílt (még ha a jelentősége tényleg el is veszik, kell egy ilyen is). Senkinek sem kell hogy egy 40-es Lumbertonwban kempeljen a kapu előtt és, még ha büntetést is kap. Én arra húznám fel a szemöldököm, ha OBT előtt nem lenne wipe. A CBT-knek köze sincs a releasehez, vagy hogy nem akarjuk még egyszer felhúzni a karakterünket. Ezért van benne a beta a nevében.

   Az hogy OBT után is van Wipe azt más kérdés. Ha nem lenne, olyan lenne mintha csak pre-headstart lenne azoknak akiknek van kulcsuk. Ráadásul kidobhatná a Frogster a PCC-t a kukába úgy ahogy van. Egyszerűen nem lenne így fair azokkal szemben akik nem játszottak OBT-n. Nekik is ugyanannyi esélyének kell lenni mint annak, aki játszott, mert ők is ugyanúgy kifizették a játékot.

   A mostani karakteremet én nem vinném tovább, mert csak végigrusholtam a szinteket, ahelyett, hogy kiélveztem volna. Szívesen húzom fel mégegyszer, kétszer is, háromszor is ha kell, talán nem örömkönnyeket hullajtva, de nem szomorodnék el tőle.

   (remélem nem tűnt túl agresszívnek a post..)

   • szuszu
    március 30, 2012 - 2:50 du.

    Gregi:

    “Szerintem nincs igazad. Teljesen jogos hogy OBT-n tiszta lappal kezdünk”

    Valószínű félreértettél, mert én nem mondtam azt, hogy a CB-k után ne legyen wipe.Az természetes.
    És azt sem mondtam, hogy OBT után ne legyen.Én csak kérdeztem.Mert eddig abban a hitben voltam, hogy nem lesz, a blogon is ezt írták régebben.

 20. március 30, 2012 - 1:05 du.

  szuszu: Az, hogy az Amcsiknál miért nincs wipe, az legyen az ő dolguk. Azzal viszont továbbra sem tudok mit kezdeni, hogy miért lenne ez szokatlan a Frogstertől. Elég sok MMOt követtem már végig, de én még nem láttam olyan EU-ban megjelent MMORPG-t, amiben ne lett volna a béták után wipe. A távolkeleten tény, hogy több játék esetén is bevált dolog az OBT utáni egyből start a meglévő karakterekkel, de mi ugye nem annyira vagyunk része a távolkeletnek.

 21. szuszu
  március 30, 2012 - 2:29 du.

  Menorel : Én is sok MMO-t követtem már végig, de bátran állíthatom,hogy OBT után nem szokott wipe lenni.
  Ld. pl. ROM a Frogstertől., és az nem távolkeleti.Tehát a Frogstertől nem megszokott.
  Nyilván ezért furcsállottam.Ti is azt írtátok még régebben, hogy OB után valószínűleg nem lesz wipe.Nekem ez új infó volt, hogy mégis, pedig követem a blogotokat, de erről nem olvastam, nem emlékszem, hogy írtátok volna.
  Ezért mertem egyáltalán megkérdezni, ehelyett fejmosást kapok.Pedig még én írtam, hogy milyen toleránsak vagytok !
  De választ persze nem kaptam a kérdésemre Tőled, hogy az infók honnan származnak, hol találtad az Eu Roadmap-et.

  .

  • Gregi
   március 30, 2012 - 2:48 du.

   no offense szuszu, senki se akart neked fejmosást adni, meno is és én is csak próbáltam kifejteni a véleményem, nem is kell leírnom még egyszer, hisz ott van fenn. lehet elkezdem használni a hangulatjeleket, hogy mindenki tudja hogy békés szándékkal jöttem…

   Roadmap: http://community.tera-europe.com/home/news/article/overview-about-beta-phases.html

   • szuszu
    március 30, 2012 - 3:04 du.

    Kösz Gregi ! Ahogy látom ez febr.01.-én írták.
    Itt a blogon pedig febr. 02.-án volt arról szó, hogy valószínű nem lesz wipe OBT után.Idézem :
    ” K: Lesz az OBT után karakter wipe?
    V: Meglepő módon az EnMasse nyilatkozata szerint _NEM_ lesz wipe. Tehát az OBT karakterek tovább vihetők a headstartra. ”
    Az eu-s fórumon még márc.23.-án is arról írnak, hogy talán preordereseknek várhatóan nem törlik a karakterüket.
    Tehát ez azért még képlékeny.Nekem ez azért fontos, mert .az OB ideje alatt már szabit vettem ki 🙂 Így lehet feleslegesen.Ez van !

 22. Vanity
  március 30, 2012 - 3:12 du.

  Sziasztok!
  Szeretnék felajánlani egy Beta kulcsot nektek ( only cbt 4-es kulcs)
  itt is lenne : aki kapja marja :
  PJGAEF3AFPTX4ME3P9J55447T99EP6MX

  És ( tudom hogy éssel nem kezdünk mondatot de most így kezdek) lenne két kérdésem hozzátok hogy a nagy többség ( magyarok melyik szerverre megy fel betakon?

  A második kérdés pedig hogy a cbt4 ben kezdett karakterek megmaradnak -e a következő cbt hétvégére vagy nem?

 23. Brolly
  március 30, 2012 - 4:20 du.

  Sziasztok!

  Arról már adtak ki hivatalos infót, hogy a 5€-os mini pre ordert fel lehet majd upgrade-elni boltban vásárolt játékkal? Vagyis azt a karit, amit majd csinálok a head startra, azt folytatni egy boltban vett eredetivel?

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s