CBT#4 részletek

Akkor következzék a szokásos bejelentés:

A CBT#4 ehét pénteken indul a megszokott délután 3 órás időpontban, a CBT egészen a bolondok napjának (Ápr 1.) éjféléig fog tartani. Minden időpontot CEST/GMT+2-ben kell értelmezni, tehát magyar idő szerint (nyári időszámítás).

A lvlcap a már ismert lvl38-as szint lesz. Az újonnan látogatható helyszínek közül említésre érdemes Eldritch Academy és Dark Cathedral (mindkettő outdoor dungeon) és természetesen Cultists’ Refuge instance.

Elérhető szerverek:

 • Server 1: Arborea – Type: PvE – Language: EN/EU
 • Server 2: Velika – Type: PvE – Language: EN/EU
 • Server 3: Essenia – Type: PvP – Language: EN/EU
 • Server 4: Westonia – Type: PvP – Language: EN/EU
 • Server 5: Sylvanoth – Type: PvE – Language: DE
 • Server 6: Baldera – Type: PvE – Language: FR

A szervereken maximum három karaktert fogsz tudni indítani.

CBT Event:

A két héttel ezelőtti eventhez hasonlóan most is lesz treasury box event, csak most nem látákat kell keresni, hanem tojás lopó krokodilokat. Az event nyilván a húsvéti ünnepekhez kapcsolódik. Akik már 2011 áprilisában is játszottak a TERA koreai verziójával, azoknak ismerős lesz az event:

A gonosz tolvaj krokodilokból potyogó tojásokban ezúttal főleg festékeket, tábortüzet, teleport tekercseket, kristályokat lehet majd találni (sok egyéb apróság mellett).

A CBT#4 a következő változásokat hozza:

 • /controller paranccsal elérhető lesz a controller opciókat részletező panel. Változik a controller alapértelmezett kamera kezelése is. A main attack gomb lenyomva tartásával aktiválhatók a chain skillek.
 • Részben bekapcsolásra kerül az outlaw/PK penalty rendszer. Lényege:
  • Ha 6 szinttel alacsonyabb playert ölsz le, akkor büntetést kapsz, ez a már ismert Infamy point rendszer. 6-10 szint között 60 pontot kapsz, 11 szintnél kisebb target esetén 120 pontot.
  • Az Infamy point rendszer úgy működik, mint Koreában. Tehát 5 percenként naturálisan szabadulsz meg egy ponttól, továbbá minden szinten belül leölt mob egy pontot szintén elvesz.
  • Fontos látni, hogy ez a rendszer nem a PK-t hivatott büntetni, hanem a griefinget (tehát amikor valaki értelmetlenül lowlvl játékosokat öl). Egyelőre az Infamy pointnak nincs semmilyen egyéb mellékhatása, mindösszesen csak amíg nem dolgozod le a pontokat, addig nem kerül le rólad az outlaw (piros nameplate) flag. Tehát kvázi bárkinek szabad préda vagy.
  • Megjegyzem, ez a rendszer szerintem simán korrekt, lényegesen pozitívabb mint a koreai penalty rendszer
 • A következő tétel miatt egyik szemem sír a másik meg a földön fetreng a nevetéstől: A channel váltás innentől nem instant, egy 5 seces casting time előzi meg. Ez egyrészt nagyon jó, hiszen innentől nincs olyan, hogy az üldözött vad (PK) kikerülve combatból dobbant egy másik channelre. Másrészt viszont a TERA egyik sajátossága pont az volt, hogy minden instant a játékban (pl. mountol és a channel váltás is), ezen a téren most komoly kárt szenvedett az egyébkénti játékélmény.
 • Ezeken kívül rengeteg apróbb változás történt, néhány questnél gatyába rázták a quest célt. Javítottak egy rakat lokalizációs hibát, stb-stb.
 • A “Gift of Goddess” menü újra átkeresztelésre kerül, ezúttal (remélhetőleg véglegesen) a “Claim Item” nevet kapja meg. Ezen keresztül lehet majd pl. elérni a különböző eventek során kapott jutalmakat és persze itt lesznek majd elérhetők pl. a preorderhez kapott extrák is.

 1. 0zirisz
  március 27, 2012 - 6:41 du.

  “Minden időpontot CEST/GMT+2-ben kell értelmezni, tehát magyar idő szerint (téli időszámítás)”

  Ez már nyári időszámítás, Central European Summer Time.

  • yusukee
   március 27, 2012 - 6:55 du.

   Na pont ez kavart engem is meg, én is erre gondoltam.

 2. március 27, 2012 - 11:27 du.

  Lol… Nem az a durva, hogy elírtam, hanem az, hogy most komolyan elgondolkoztam néhány másodpercig, hogy vajon most tél vagy nyár jön éppen? Kész vagyok… Javítom 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s