Kezdőlap > En Masse, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > Újabb funkció lett a Westernizálás áldozata~

Újabb funkció lett a Westernizálás áldozata~

Chager bejelentése alapján a korábban már említett Private Store (homonkulus) és a BoP-osítás mellett az Engine of Mischief (korábbi nevén Pandora box) funkció is száműzésre kerül az NA/EU kliensből.  Aki esetleg ennyiből nem tudná, hogy miről van szó, annak idézet a fogalomhatározónkból:

Engine of … Mischief: Korábbi nevén: Pandora’s box. Négy típus érhető el ezekből:

 • … Multiplicative: Csak crafting materialt lehet belerakni, amit – ha sikeres a művelet -, akkor megduplázhat.
 • … Cristaline: Ehancement crystal-t transformál valami mássá. Ha van néhány értéktelen vagy nagyon olcsón megvehető crystalod, akkor érdemes beledobni, hátha bemákolod és valami nagyon értékes crystal jön ki belőle
 • … Cristaline II: Ugyanaz mint az előző, de ezzel zöld (Uncommon) crystalokat lehet transzformálni.
 • … Transmorgrifying: Egy craft alapanyagból transzformálhatsz valami hasznosabbat/erősebbet.

Elvi szinten egyébként nem nagyon lenne gond ezzel a funkcióban, azonban aki próbálta, az tudta, hogy az esély a sikerességre messze nem 50-50%. Kb jó ha 10-ből egyszer bejött.  Egyedül talán a Cristaline Mischief után lehetne bánkódni, hiszen jómagam is üzleteltem azzal a koreai szerveren, hogy felvásároltam a filléres haszontalan enhancement crystalokat, és beletömtem a boxba, majd a 10-ből legalább 1x bejött egy értékes átváltozás, akkor busás haszonnal tudtam eladni az adott követ.

Hogy mégis akkor miért kellett ehhez hozzányúlni? Az indok igen prózai, bár az EnMasse is elismeri ezeknek az eszközöknek az érdemét, de összességében tudják, hogy ebből sokkal nagyobb sírás lesz, mint sem sikertörténet. Az ilyen fajta lutri sokaknak a gyengéje. Gondolom néhányan még emlékeztek pl. az Aion féle Miragent/Fenrir 3. questchainre, ahol a fél világot összefarmolva kellett egy sikeres critical craftot összehozni, amire volt vagy kb 20-30% esély. Megannyi jó játékost láttam ott elvérezni. Ezek a boxok hasonló funkciónak lehetnének az alapjai. A TERA-ban is igen erős az endgame crafting rendszer, életképes/versenyképes tárgyakat lehet még gyártani, amelyekhez bizonyos ritka materiálokra is szükség lehet, amik pl. csak ritkább bamokból jöhetnek össze. Ez a fajta kitettség sokakban olyasfajta elkeseredést ébreszthet, hogy biztos ami tuti bedobják a nyersanyagot a box-ba, hátha összejön a duplázást. Aztán persze nem jön össze és jön a ‘szar ez a játék’. A chance alapú cuccoknál a másik gond a ‘legendával’ szokott lenni. Ha valaminek a sikeressége bizonyos esélyen múlik, akkor gyakran beindul az emberek agya és jönnek a legnonszenszebb marhaságokkal: Pl.

 • ha ketten csináljuk egyszerre, akkor tuti dupla chance, 
 • ha hajnal 2-kor csinálom tábortűznél és közben a számban tartom a kutyám lábát akkor tuti critel,
 • ha felveszem a gomba jelmezt akkor az legalább +10% esély,
 • ha PK módban használom a boxot úgy hogy a tábortüzet egy félelmet nem ismerő ellenfél lePKzott hullájába állítom bele, akkor nem is dupláz, hanem mindjárt megszázszorozza a matit.

És még napestig lehetne folytatni a badarságokat. (Az olvasás képességével kevésbé megáldott olvasóink miatt húztam át eleve a fenti sorokat, mielőtt még ezt hallom vissza/látom vissza valahol.)

Összességében ez volt a fő motiváció az aktuális döntés mögött. Szóval bye-bye pandora box…

Megjegyzés így a végére: Értékelném, ha nem lenne megint egymás oltogatása a commentekben, van aki ennek örül, van aki ez miatt szomorú és persze sokakat simán hidegen hagy, fogadjuk ezt el ha kérhetem.


 1. Zorbo
  március 15, 2012 - 1:46 du.

  Elég szomorú hogy ezt ki fogják venni, az ilyen apró dolgokkal volt színesebb ez a játék(homonkulus,mischief).
  Ez a Mischief is egy olyan dolog hogy nem kötelező használni, szóval aki csinálja annak tisztában kell lennie azzal hogy nagy eséllyel bukja a dolgot.

  Úgy érzem hogy ez a folyamatos “butítás” nem lesz jó hatással a játékra.

 2. Nero
  március 15, 2012 - 4:01 du.

  Ezzel egyetértek ha tovább megy a “vadhajtások levágása” akkor egy idő után ott tartunk ahol az Aion.Nem szeretnék ebben is csalódni.Egyelőre ezek nem annyira nagy dolgok még… Arról meg aki tudja ,hogy vmi kis eséllyel jön be kipróbálja betörik és ő ezt kudarcként könyveli el és jön a szar játék szindróma abban csak annyit tudok sajnálni,hogy nem nagyon tudja azt se h mivel játszik ugyanis ez MMO ha minden tárgy megszerzése nem szintlépéssel vagy kemény grindeléssel történne hanem ölünkbe pottyan és mindenkin ugyanaz van akkor az rég szomorú.Éppen az benne az izgalmas kedves játékostársaim,hogy kihívások vannak benne nem?Nekem többek közt ezért is tetszik egy MMO.

 3. antkov
  március 15, 2012 - 7:45 du.

  Én azért remélem, hogy ebben a faragásokban nem fog elvérezni a játék, mert nagyon sajnálnám. Ennyi erővel a pluszolást meg az egész enigmatic dolgot is kivehtnék, mert az is lutri. Az a baj, hogy az MMO társadalmat a “tudjuk melyik nagy cég” annyira elkényelmesítette, hogy mindenki egyből imba hero akar lenni már a játék elején. És ha nem hullik az ölébe a “zepic”, akkor szar a játék.

 4. MooN
  március 16, 2012 - 9:05 de.

  Én egyenlőre arra nem találok megoldást, hogy miért is kell ennyire eltérnünk a Keleti társainktól, mert szerintem ők is emberek ahogy mi bár Menorel nagyrészt megadta az okot is mégpedig a gondolkodás módjuk ők inkább küzdenek és várnak ebből adódóan nem mennek fejjel a falnak.
  Kíváncsi leszek a továbbiakra, de ahogy a többiek én is remélem, hogy nem fogják túlságosan lecsökkenteni az eddigi adottságait a gamnek.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s