Kezdőlap > Blog, Bluehole, Game Mechanism, TERA Hungary, TERA KOR > Vigyázz, kész, Nexus

Vigyázz, kész, Nexus

Magyar idő szerint csütörtök hajnali 6-kor fog indulni a Nexus a koreai szervereken. Aki esetleg nem tudná, ez a T4 build egyik legnagyobb újdonsága, mely korábban Dark Rift, Dark Cravice néven már bemutatásra került itt a blogon. A funkció végleges nevét a GDC2012-es konferencián tudhattuk meg, ahol több interjúban is Nexusként hivatkoztak erre.

Mi is ez? Az új zónákban random helyeken megjelenő rések, amikből özönlenek kifelé az Argon dögök. Az argon csatatéren patthelyzet alakult ki. Helkan District földjét teljesen szétszaggatta a háború. Északon a hatalmas Valkyon erőd tartja a frontot, délen pedig az Argon létesítmény biztosítja a szükséges ellátmányt a csatára. Az Argonok tudása és technikai fölénye találkozik az Arborea lakóinak elszántságával, a mágiával és természetesen a védelmezők (köztük leginkább Kaia) isteni erejével.

A patthelyzet kezelésére az Argonok egy újabb technika bevetésére készülnek: A Nexusra. A Nexus egy rés melynek forrása az Argon anyaföld (Agaia). A résen keresztül minél nagyobb utánpótlást próbál küldeni a támadó fél, hogy ezzel döntse el a csata kimenetelét. A technológia használatához az Argonoknak is komoly előkészületekre van szükségük és csak limitált számban, limitált ideig tudják nyitva tartani a rést. Minden nap délután 2 és este 10 között (koreai idő szerint) nyílik meg a rés két óránként, mely maximum 1 óráig tud nyitva maradni.

Hogy mindez hogyan is működik a gyakorlatban? Mi ez az automatikus party szervezés, hogyan kell bezárni idő előtt a riftet, hogyan működik a három fázisos public quest? Remélhetőleg ez mind ki fog derülni csütörtök hajnalban az első futamnál.


 1. yusukee
  március 13, 2012 - 11:32 de.

  Érdekesen hangzik, remélem izgalmasra sikeredett és nem csak valami unalmas cucc lesz. 🙂

 2. Szergely
  március 13, 2012 - 12:11 du.

  Csak nekem nem jönnek be az újrahasznosított higany-monsterek? :/

 3. Alfréd
  március 13, 2012 - 12:13 du.

  Gondolom valami olyasmi lehet ez mint a Riftben 😀 Ott is van automatikus party szervezés (ha egy rift közelébe érsz) meg mittomén.. Annyi szent, hogy a Tera motorjával szerintem ütősebb lesz a dolog, főleg a harcrendszer miatt (is).

 4. xruu
  március 13, 2012 - 12:49 du.

  Erre nagyon kíváncsi vagyok, mert pl a Warhammer megvalósítása (public quest) hihetetlenül tetszett, míg ami a Rift-ben volt azt 5 perc után meguntam és csak értelmetlen tokenfarm volt az egész.

 5. Ditto
  március 13, 2012 - 1:54 du.

  Kiváncsi leszek a nehézségre illetve, hogy class és szerep szerint fogja e random válogatni a csapatot (ne legyen 5 lancer vagy 8 priest/mystic egy groupban).

  • március 13, 2012 - 2:29 du.

   Bár erről egyelőre a leíráson kívül semmit nem láthattunk, de a Nexus autogroupok 20 fősek lesznek. Ez egyébként az egyik legérdekesebb része az új funkciónak.

 6. Kouta
  március 13, 2012 - 4:00 du.

  és mi a reward? mintha ugy derengene valaki olyasmit emlegetett volna ts-en, hogy ezekért jár majd pvp pont vagy mifene amiért pvp armort tudsz kivenni. igaz ez? :S

  • március 13, 2012 - 10:13 du.

   Egyelőre még nem találtam részletes listát a rewardokról, pontosabban amit találtam, azt nem sikerült ilyen téren értelmeznem. Ahogy belépsz egy Nexusba automatikusan bekerülsz egy partyba (automatikus=felajánlja, amit elutasíthatsz), és megkapod a daily questeket is. A questekért reputációs pontot kapsz, valamint daily quest tokeneket. A megfelelő reputációs szint elérése esetén a tokenekből be tudsz vásárolni.

   • Kouta
    március 14, 2012 - 1:17 de.

    értem, köszi a választ

 7. március 14, 2012 - 5:43 de.

  Szerintem :

  Az összeválogatás olyan lesz mint anno a Dredgion az AION-ban. Mindenből megfelelő mennyiség.
  Ahh, de várom már…mire ez ténylegesen eu-s lesz (mármint a game) addigra szinte telis tele lesz izgalmas dolgokkal 🙂

  készüljtetek! Hétvégén Dont stop! 😀
  Westorián is várunk benneteket!

 8. Gregi
  március 14, 2012 - 8:07 de.

  Ez egy jó dolog, de konkrétan nem tudom milyen célokat lehet elérni majd ezzel. Funból csak max egy-két hétig mennének az emberek. Majd holnap kiderül menyire éri meg mindenkinek.

  Off: a szavazás úgy jött ki hogy reroll van a Westonia-ra. Abból nem lesz semmi?

 9. Szergely
  március 14, 2012 - 8:10 de.

  Question: a Nexus akkor tulajdonképpen instance lesz? A 20 fős auto grouppok nem találkozhatnak másik csapatokkal? Ergo PvP teljesen kizárt a Nexusban?

  • március 14, 2012 - 9:56 de.

   Semmilyen ilyen információ nem látott eddig napvilágot. Sőt ha megnézed pl. a fentebbi képet, akkor jól látszik, hogy a második kép hátterében ott van az argon facility bejárata azzal a fura effekttel. Ráadásul teljesen random helyeken poppolnak a nexusok helkan districten belül.
   Az autogroup mindösszesen annyit takar, hogy arrafelé járva meglátsz egy baromi nagy fénycsíkot a földön, majd ha ahhoz közel mész akkor automatikusan felajánlja, hogy csatlakozz az partyhoz. Ha elfogadod, akkor megkapod a public/daily questeket is.
   Teljesen outdoor és teljesen szét lehet PKzni Arborea bátor hőseit akik félelmet nem ismerve kéz a kézben próbálják visszaverni a gonosz argon infiltrátorokat. Ez alap:)

   • Szergely
    március 14, 2012 - 10:36 de.

    Ahh helyes, thx 🙂

 10. március 14, 2012 - 8:11 de.

  Továbbra is egy veterán Lancer játékos véleményét várom egy-két mélyebb kérdés ügyében! Lenne olyan kedves és kisegítene valaki?

  • március 14, 2012 - 10:15 de.

   Továbbra sem tudunk ilyennel szolgálni. Egyetlen magyar játékosról tudok, aki megdingelte a lvlcapet még tavaly nyáron, de szerintem ő azóta már nem nagyon érdeklődik a TERA iránt. A jelenlegi koreai aktívan játszók közül aszem Opid ért el egy relatív magasabb szintet (ha jól emlékszem, akkor lvl46-ot), talán ő tudna a kérdéseidre válaszolni, már persze ha a kérdésed ott tennéd fel, ahol ezt fel kell tenni és nem egy éppen aktuális blog topicba szúrnád be. Hogy hol van ennek helye?
   Tera Hungary Forum:Játszató Classok:Lancer

   De egyébként összeszedtem neked Tyron néhány korábbi élménybeszámolóját, amit comment formában tett, szerintem ezek is hasznosak lesznek:
   Tyron grat postja a first lancer lvl50 dinghez, van benne sok lancer vélemény is a commentek között: -link-
   Tankolásról általában: -link-
   Aya Lancer beszámolója, aminek a commentjeiben Tyron szintén tett néhány megjegyzést: -link-

   • március 14, 2012 - 12:54 du.

    Köszönöm szépen a sok információt! Mindössze azért írtam egy friss blog postba, mert itt “nagyobb az élet” és annak a valószínűsége, hogy találok egy játékost aki éppen Lancert játszik fő karakterként magasabb, mintha a fórumon kerestem volna egyet. Szerintem. 🙂

    Viszonylag be is jött a dolog tekintve részletes és rengeteg link-el megáldott válaszodat. ^^

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s