Kezdőlap > Blog, Bluehole, Game Mechanism, TERA Hungary, TERA KOR, Zónák (Zones) > Apa kezdődik! – T4 build live!

Apa kezdődik! – T4 build live!

Ma hajnalban élesítésre kerül az Argon Queen (T4 build) a koreai szervereken. Az élesítés zökkenőmentes volt, kora reggel óta már többen is livestreamelik a játékot (pl. Steparu is).

Alig fél órája vagyok a játékban és nem győzöm kapkodni a fejem. Szokás szerint a patch notes messze nem tartalmazott minden információt. Megint egy csomó apróságot átalakítottak/tovább fejlesztettek. Az egyik szembetűnő változás az XP bar. Na nem kinézetében változott, hanem tartalmában. Ugyanis lvl58-kor 140 millió XP kellett, míg – ahogy az ábrán is látni lehet – lvl59hez csak 151 millió XP kell. Ez nyilván azt jelenti, hogy összességében változtathatták a teljes XP curvet, hiszen nincs akkora ugrás mint az előző szintek között. (Közben Cori javított: 149 milla volt a lvl58, most a patch után lvl58-ról lvl59-re 129 millió XP, 59-ről 60-ra pedig a fent is látható 151 millió, szóval jócskán cutoltak az XP-ből)

Kaiatorból mindhárom északi új zónát egyből el lehet érni. Mindhárom zóna már keményen Argon felségterület, a közvetlen front, ahol a Valkyon Föderáció csak egy-egy kis területet tud megvédeni. A három zóna balról jobbra: Val Tirkai, Helkan District, Val Kaeli. A három zóna mellett további egy új zónával egészült ki a T4-es patch, ami az Allemanteia (High-Elf főváros dél Sharan) melletti Veritas District. Túl sok látnivaló!!! Vajon hol kezdjem?

A quest panel kiegészült a daily questekkel és a quest updatelés is sokkal látványosabb már. Ha egy quest updatelődik, vagy leadásra kerül, akkor egy új infó panel jelenik meg a képernyő közepén. A lvl58-as campaign quest leadása így néz ki:

Csak érdekességképpen: A kérdéses quest adott egy arany nyakláncot (megvolt már) és egy komplett az adott classra szabott zöld lvl58-as crystal setet. Ezek a crystalok AH-ban ilyen 1-1,5 millio goldért vannak. Emellett kaptam további két zsákocskát. Hogy mi van benne azt nem tudom, mert elfelejtettem megnézni. (erről majd később).

Másik vicces dolog, hogy a fenti quest mellett még egy questet kap az ember lvl59-en, ami egy laza lvl58-as tier12-es fegyvert ad:

Bal oldalt a jelenlegi büszkeségem (a már +3-ra felszenvedett tier12-es hard mode lab of terror főbossból ninjázott kard), jobb oldalon pedig a kampány questből puszira kapott t12-es kard. Nyilván nekem nem éri meg cserélnem a 16% ASPD miatt, de úgy egyébként látható, hogy igen komoly belépő szintű fegyvert kap minden játékos a T4-es patchcsel.

First impressionnek ennyi, ugyanis kilőtték alólam a szervert. Egy óra server maintenancet hírdettek. Gondolom valami még nem teljesen klappol.

Még a szerver lelövés előtt berepültem mindhárom északi zónába és felvettem a berepülést, plusz a körbenézést. Ezt hamarosan töltöm fel YT-ra.


 1. Szergely
  március 7, 2012 - 10:00 de.

  Fúúúúúú erre nagyon kíváncsi vagyok! x) Tegnap fizettük be ismét a koreai accunk Sushimmal, pont a patch előtt járt le 😀 Azt hiszem meg is van az esti program ^^

 2. Cori
  március 7, 2012 - 10:28 de.

  Szergely :

  Fúúúúúú erre nagyon kíváncsi vagyok! x) Tegnap fizettük be ismét a koreai accunk Sushimmal, pont a patch előtt járt le :D Azt hiszem meg is van az esti program ^^

  tudom, hogy kell nektek egy healer >_<

  • Szergely
   március 7, 2012 - 10:42 de.

   Mivel Sushi először a sorcival fejlődik, így jól jöhet! x) Sőt, ha meno is becsatlakozik, majdnem full a party! 😀

  • Sagrath
   március 7, 2012 - 11:32 de.

   Cori esetleg ma este TS en megnézhetnénk a K terás accomat hogy mi a baj vele lehet te hamarabb meg tudnád oldani mint az a nyomoronc koreaiul beszélő kollega aki soha nincs ott amikor support kellene nekem 😦

 3. rekotye
  március 7, 2012 - 10:42 de.

  TeraSagrath, Opid, Mz és a többiek, feszüljetek neki és gyertek…. :3

  • Sagrath
   március 7, 2012 - 11:18 de.

   feszülnék én még talán de nem tudok belépni az accomra!!Az a k—a jelszómegváltoztatás ota nem engedi a belépésem még a játék main accjára sem.24 letiltás mert állitólag elb—-am a jelszó changet vagy valami ilyesmi.Support pedig soha nem tud segiteni a koreaiul beszélő fazon soha nincs ott….:( igy marad szerintem az europai release.Igy járás van nem tudom a f—ért erőltetik 3 havonta a jelszó changet egyáltalán nem is értem mivel 6 hónapigt aktivan toltam úgyanazokkal a kodokkal.

 4. március 7, 2012 - 11:12 de.

  Ja még egy apróság a t4-ben amit egyből kiszúr az ember, csak Meno nem elmlítette a Hirtelen Stresszben…

  A Goldot felváltották.
  Pl 2.000.000.000 Goldod volt..nahát jo sok nulla. most alakitottak : Gold-Ezust-Bronz szitura, szebb jobb kényelmesebb…talán 🙂 nem tudom.
  na megyek Tolom tovább, végetért a maintrance 🙂

  • március 7, 2012 - 11:25 de.

   Törekedtem rá, hogy a postban főleg olyan információkat közöljek, amit még nem ismételtünk agyon unalomig.

  • Szergely
   március 7, 2012 - 11:46 de.

   Erről nem olyan rég volt is egy vita, hogy jó e ez, vagy sem. Old news is not news…

  • attyspocak
   március 7, 2012 - 5:17 du.

   A kérdés, hogy ez foglal-e helyet a tarisznyába, vagy sem? Mert más játékban heylet foglaltak a pénzváltásra szolgáló coinok.

 5. március 7, 2012 - 1:10 du.

  menorel :
  Törekedtem rá, hogy a postban főleg olyan információkat közöljek, amit még nem ismételtünk agyon unalomig.

  Mindegy, én építő jellegnek szántam, erre 2-en minuszolták is xD

  Ezennel leállok a Hsz-ekkel. Nem megsértődés, csak nem szeretem a csipkelődést, Játszok nyugodtan Kr-en és a Klánommal megosztok mindent. Mellesleg konkrétan én nem tudtam a Goldos Funkciót és nekem újdonság volt.

  Köszönöm akik elolvasták az eddigi Építő/Kritikás Hsz-eimet 🙂

  Találkozunk Eu-beta+Head-startnál 🙂

  • március 7, 2012 - 1:20 du.

   Eddig sem volt kötelező hozzászólni a postokhoz/hozzászólásokhoz; de ha megteszed és azzal nem aratsz osztatlan sikert, akkor azért ne engem hibáztass.

  • Szergely
   március 7, 2012 - 2:06 du.

   Ha ezt csipkelődésnek vetted, akkor csak azért besértődtél picikét 🙂 Nyilván ha T4 features lett volna a cím és az újdonságokat vette volna sorra Meno (ami pár napja meg is történt), akkor nem maradhatott volna ki a pénznem megreformálása sem a felsorolásból. Am a cikk nem erről szól, hanem egy gyors “first impression” és olyan dolgokról, amiket nem említettek a patchnotesben. Ennyi erővel fel lehetett volna hozni az új instákat, skilleket, meg bármit, ami “kimaradt” a hírből T4 kapcsán. Mert nem azt írtad, hogy: “Jéé és úgy látom változott a pénznem is”, hanem:
   “Ja még egy apróság a t4-ben amit egyből kiszúr az ember, csak Meno nem elmlítette a Hirtelen Stresszben…”. És ez ilyen formában inkább okoskodás, mintsem észrevételezés a játék kapcsán, ami nekem is böki a szemem. És azt sem hagyom szó nélkül, ha egy ismerős/guildtárs okoskodik, ugyan úgy leoltom. Bár ez az oltástól messze volt, nagyon… 🙂
   És azzal sincs gond, hogy a te szemszöged ez, mindenki leírhatja a véleményét, amivel a többiek vagy egyetértenek, vagy nem. Csak ezt a “nem sértődtem meg, de bye all, én befejeztem” stílust már nem kéne, ha téged is kritika ér… 🙂
   Peace!

 6. Thor
  március 7, 2012 - 1:26 du.

  Bajban vagyok, nagyon nagyok az elvonasi tunetek 🙂 , most ahogy belekostoltam CBT2
  alkalmabol a Terat-ba nincs kedvem jatszani mas jatekkal idertve ( Aion L2 Vindictus )ugyanis evel a harom jatekkal probalom elutni az idot de hiaba,az a kerdesem lenne ha ez az eljaras hogy tudjak jatszani TeraKR http://imnoteph.wordpress.com/2011/08/05/koreai-tera-hogyan-jatszhatok-vele/

 7. Szmutyi
  március 7, 2012 - 3:46 du.

  Enmasse bejelentett egy RP servert.
  Valaki megmagyarázná miben más ez a többitől ?
  Megköszönném :’)

  • Szmutyi
  • kakaoscsiga
   március 7, 2012 - 4:06 du.

   Szerepjátékos szerver azoknak, akik szeretnék még jobban beleélni magukat a játékba. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy nem vehetsz fel idióta nevet magadnak (ahogy az életben sem tennéd), és nem beszélhetsz a karakteredhez nem illő dolgokról a cseten (pl. az asus legújabb alaplapját láttátok már vaze?). Ha játszottál valaha is szerepjátékot, akkor el tudod képzelni milyen lehet egy ilyen szerver, illetve annak populációja.

  • március 7, 2012 - 4:22 du.

   Az ott játszó játékosoktól elvárják, hogy szerepjátékosként vegyenek részt a játékban. Ennek részeként elvárt, hogy pl. a nyilvános csatornákon úgy kommunikálj, mintha azt a karaktered mondaná, tehát pl nem: LF1 lancer to SB, hanem: Csapatunk keresne egy bátor lancert a titkos bázis meghódíztására” és hasonló ratyiságok. Elvileg nem lesznek monitorozve az OOC dolgok a hivatalos csatornákon, de ha valaki nagyon túlzásba viszi és ezzel zaklat másokat, akkor ezt kicsaphatják a játékból.
   Szintén fontos a karakter névválasztás. Olyan neved lehet, ami beleillik a játékba, nem I.Kill.You és YouLameBro stb. nevekkel.
   Kb szerintem ennyi.

   • Szergely
    március 7, 2012 - 4:26 du.

    Ahh gyorsabb voltál x)

   • Szmutyi
    március 7, 2012 - 5:49 du.

    Köszönöm az infókat most már értem !

   • Morden
    március 7, 2012 - 8:20 du.

    menorel :
    t pl nem: LF1 lancer to SB, hanem: Csapatunk keresne egy bátor lancert a titkos bázis meghódíztására” és hasonló ratyiságok.

    Mit fog szólni anyukám ha kiderül, hogy ratyi vagyok?!:D

  • Szergely
   március 7, 2012 - 4:25 du.

   Roleplaying szerver. Elsősorban az olyan játékosoknak van, akik szeretik a szerepjátszást és ilyen aspektusból közelítik meg a játékot is. A játékosok fantasy neveket használnak és az egymással történő beszélgetések is sokkal… szerephez kötöttebbek 😀 Nincs ilyen téren tapasztalatom, de a lényeg, hogy az RP-t kedvelő játékosok számára hozták létre a szerót.

 8. Csenky
  március 7, 2012 - 4:55 du.

  “Hasonló ratyiságok”
  ájkilljú vaze. 😀 el kéne látogatnod egyszer kalandozók.hu nyári táborba, jót tesz az egészségnek és közérzetnek, de komolyan :p

  • március 7, 2012 - 5:50 du.

   Áááá hallod, megvolt az életem ezen időszakja is. középiskolába rontyosra játszottunk megannyi szabálykönyvet… Szép volt jó volt, de vissza nem sírom 🙂 Valamikor 20 éveink közepén összejött a régi keménymag, hogy toljunk egy jófajta AD&D-s Dark Sun szabályrendszeren, anno talán ez jött be nekünk legjobban. Fél óráig bírtuk az RP-t, utána hatalmas közös röhögésbe ment át az egész és mésfél óra után már az a rész jött hogy: “Te figyi nincs még valahol whiskey?”

 9. zEEbra
  március 7, 2012 - 6:09 du.

  Valaki le tudná rajzolni a szerver nevét ahol a magyarok játszanak KR-en? 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s