Kezdőlap > Blog, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > Kis ‘zavar’ határozó~

Kis ‘zavar’ határozó~

Az előző postban ejtett hozzászólások olyan szintű káoszt generáltak, hogy gondoltam egy külön postban raknám tisztába a félreértéseket. De mindenek előtt had kezdjen egy friss infóval, ami – bevallom – még benne is nem kis zavart okozott:

Miről is van itt szó? A kérdés a kiadási lvlcap-et forszírozza, a rá adott válasz a lvl58, de a válasz szerint a lvl60 sem kizárt. Bár látszólag itt csak két szint különbségről beszélünk, de valójában a különbség hatalmas. Hiszen itt a a tét, hogy az EU-ban az Evolution vagy pedig a Queen of Argon kiegészítő fog-e megjelenni. Nyilván a közösség éhes kutyaként csapott le a hírre. Mire Anna(CM) a következő üzenettel nyugtatta le a kedélyeket:

We cannot give a definite answer for now, but we hope to have this update ready and translated for release, yes 😉 ~ Anna -link-

Tehát még semmi sem biztos, de remélik, hogy a lokalizáció be tud fejeződni a releasere és _ebben_ az esetben nem kizárt, hogy az EU release tényleg már a Queen of Argon (part#1) contenttel fog megjelenni. Aki követi a koreai update fejleményeit az pontosan tudja, hogy a tét nem kicsi… Itt nem csak a +2 szintről van szó, hanem teljesen új játékfunkciókról, játékmechanizmus változásokról, új itemslotokról, új questrendszerről, átdolgozott lowlvl contentekről, stb.

Most, hogy ezt tisztáztuk, lássuk miről is akar ez a post valójában szólni:

Néhány gondolat a PK, PVP vs PVE szerver és satöbbi témákban:

 • Nem lesz olyan, hogy PVE szerverből PVP-t csinálnak, vagy fordítva. Ilyenen felesleges aggodalmaskodni.
 • A PVP szervereken minden content elérhető, ami a PVE szervereken.
 • A PVE szervereken két PVP szerver funkció _NEM_ lesz elérhető:
  • Guild vs Guild: Egyértelmű bejelentés történt ezzel kapcsolatban korábban. Mi is megjelentettük ezt itt a blogon. A GvG-nek nincs köze sem a political systemhez, sem pedig semmilyen más funkcióhoz. Ez egy független funkció, ami jó eszköze lehet a békés időtöltésre, és a véres guild háborúkra.
  • PK: Ezek szerintem nincs mit magyarázni, a jelenlegi outlaw rendszer szintén nem lesz elérhető a PVE szervereken.
 • Akkor mégis milyen PVP lesz elérhető a PVE szervereken? Duel, Deathmatch és Battleground. Továbbá persze a ranked battleground is.
 • Dehát nem kapcsolódik a GvG a Political Systemhez? Nem kapcsolódik. A Political System PVP ágát a battleground meccsek adják.
 • Dehát nem kapcsolódik a PK a Political Systemhez? De kapcsolódik, a (koreai kliensben) a Venarchok képesek a saját teritóriumukban betíltani a PK-t. Nem tudjuk, hogy ez a funkció lesz-e implementálva az EU/NA szervereken.
 • PK rendszer?: Outlaw skill aktiválásával bárki PK módba kapcsolhat, ilyenkor számára minden player pirossá válik (támadható), viszont minden körülötte játszó játékos számára is piros lesz (támadható). A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha valaki egy sűrű zónában vált PK-ra, azt kb 1 perc alatt szétkapja a többi játékos ‘biztos ami biztos’ alapon.
 • PK megölésével én is PK leszek? Nem. Ha megölsz egy PK/outlaw játékost attól te még nem váltasz outlawba, így téged nem fog támadni a többi játékos.
 • combatban channelt váltani: Combatban nem lehet channelt váltani, azonban elég akár csak 5 másodperc is amíg nem üt senki és egyből kijössz combatból, ilyenkor már szabadon tudsz mountolni, channelt váltani. Szégyen a futás… de hasznos ha 10-en vannak a seggedben.
 • PK szabadon kikapcsolható?: Nem, Bekapcsolás után 1 perc alatt automatikusan kikapcsol, hacsak nem ölsz le egy játékost, ilyenkor a leölt játékosok számával arányosan stackelődik fel az Infamy point, aminek megfelelően csak bűnhődéssel (lásd koreai penalty rendszer) tudsz megszabadulni a PK flagtől.
 • 10vs1 nyomorékság?Igen, de ennek ellenére létező fogalom. Lehet ezt kisiskolásozni, meg 12 éves nyomorékozásnak beállítani, de ez is egy létező és néha igényelt elfoglaltság. A legritkább esetben fordulhat az csak elő, hogy a semmiből melletted terem 10 outlaw karakter. Légy résen, figyeld a körülötted lüktető világot. Tudd, hogy ki az ellenséged és ki a barát. Alkalmazkodj és igazodj. Minden játékban lesznek Gravediggerek és Simcak, akik a legváratlanabb pillanatban zúznak be, és itt is elő fog fordulni, hogy BAM ölés közben ütik le a csapatod.
 • Becsületes PK, kihívás, stb.? Ne bohóckodjál már…
 • PK penalty: Nem tudjuk még hogy milyen lesz, de az biztos hogy lesz…
 • Gyenge a PK pealty, nincs visszatartó ereje? Ha csak annyira lesz erős a rendszer mint a koreai PK penalty, akkor bőven lesz neki visszatartó ereje.
 • Koreai PK penalty rendszer: (forrás: https://tera.variance.hu/2011/10/27/tera-kr-evolution-reszletek)

Minden megölt játékos után 10 Infamy pontot kapsz. Amikor outlaw módba lépsz a felgyülemlett pontokat le kell dolgozni. Átlag esetben 5 percenként von le a szerver 1 pontot tőled, illetve még magad is csökkentheted mobok farmolásával (1 pont/mob). A rendszerrel nem lehet csalni, csak olyan helyen tudod így csökkenteni a pontjaidat, ahol te is PKzható vagy és ahol szintednek megfelelő mobok vannak. Partyban nem tudsz PK pontot csökkenteni, ráadásul a party tagjaidat is behúzod a PK-ba, így az instázást PK flag alatt elfelejtheted. Az összeszedett Infamy pontoktól függően a következő debuffok érvényesülnek tovább rajtad:

Büntetőtábla:
1-100 pontig: Alacsony szintű büntetések:
– A karakter condition szintje kicsit gyorsabban fogy
– 2x esély a crystalok betörésére
– Nem kapsz bónusz expet a rest expből)

100-1000 pontig: Közepes szintű büntetések:
– A karakter condition szintje gyorsabban fogy
– -3x esély a crystalok betörésére
– -50% attack power
– -15% movement speed
– Nem kapsz bónusz expet a rest expből
– Nem lehet teleportot és pegasus flightot használni

1000 pont felett: Magas szintű büntetések:
– A karakter condition szintje nagyon gyorsan fogy
– 5x esély a crystalok betörésére
– -90% attack power
– -75% defend
– -30% movement speed
– Nem kapsz bónusz expet a rest expből
– Nem lehet teleportot és pegasus flightot használni


 1. Reyi
  február 22, 2012 - 7:58 du.

  ”Légy résen, figyeld a körülötted lüktető világot.”
  ”Becsületes PK, kihívás, stb.? Ne bohóckodjál már…”

  Ez a poszt már kellett… 🙂

 2. február 22, 2012 - 8:25 du.

  A “PK szabadon kikapcsolható?” részhez beszúrnám: Ha megütsz egy játékost, az 1 perces számláló újraindul.

 3. IceSkull
  február 22, 2012 - 10:14 du.

  Na ezek után aki azt mondja, hogy ilyen büntetések mellett nincs visszatartó ereje a PK penalty-nak, nos az szerény véleményem szerint, nem csak, hogy egy másik játékról beszél, de még másik univerzumban is él. 🙂
  Jó kis poszt lett, és ahogy Reyi is írta, ez már nagyon kellett. 😀

 4. február 23, 2012 - 7:24 de.

  Most Debutált (ma) az uj koreai Party 1-es Quest!

  A Szint LvL 58(de ez már múlt hét óta van)….már órák óta töltöm 🙂

  • február 23, 2012 - 7:25 de.

   Patch-et akartam írni 🙂
   “Most Debutált (ma) az uj koreai Party 1-es Quest!”

   • február 23, 2012 - 7:51 de.

    Omy God! Epic Fail írásaim, hajnalban…

    Leírom rendesen :

    -Ma ( 02,23) elkezdődhetett a Queen of Argon (part#1) Letöltése… kb a Koreai Vasrol 25-30Kb/s-el csorog, a fene se tudja hány Gb-os Patch…Euban talán ezt majd megoldják, az előre való letöltésel…nehogy már egyszerre xy mennyiségű eu-s töltse le.

    A Végkifejlett LvL az 58 (ez múlt csütörtök óta esetleges)
    3-4 skillek-kel gazdagodott/Kaszt.
    Agyon nerfelt legg a Kr-Tera. (nem feltétlenűl vonatkozik ez az EU-sra, ott konkrétan Kisírták a ferde tekintetű májromlásban szenvedő alanyok…)

    Továbbiakban, Karftot csinálták/gatták..csak nemtudok ilyen “Óhéber nyelven”

    A kétkedőknek:

    Nincs Imba Játékmenet (igazából nem is volt) Minden kaszt-tal megtudod ölni a másikat…) Ügyesség és Gear! Meg Persze Vampiric Cuccos és ne a healerekkel kötözködj, de ez Reális, minden MMO-ban.

    Bármely Kérdésed van :
    http://phoenixlegion-tera.hu

    Csatlakozz,Kérdezz, Tanulj meg játszani!

    U.I.:
    Itt sok veterán van KR-Terából (páran még most is toljuk, mert nembírjuk kivárni)

   • Szergely
    február 23, 2012 - 9:47 de.

    Őhm… Lehet rosszul tudom, illetve gugli fredítője átvert, de a hangame oldalán az áll, hogy az “Argon Queen part 1” update február 16-tól 3 részletben kerül letöltésre 3 héten át. Tehát múlt héten volt az első update. Elvileg most volt a második és jövő héten lesz a 3. Elvileg csak a 3. rész után történik meg a patch élesítése, tehát jelenleg semmi változás nem történt.
    Forrás: http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=ko&tl=hu&u=http%3A%2F%2Ftera.hangame.com%2F
    Ennek fényében az új skilleket ténylegesen láttátok/teszteltétek? Mit értesz az alatt, hogy agyon nerfelt lett a koreai verzió?
    Ha hazaértem beloggolok és csekkolom én is, de azért érdekelne, hogy mi a helyzet.

 5. Kova
  február 23, 2012 - 8:47 de.

  Kaguura :

  Agyon nerfelt legg a Kr-Tera.

  Ezt nem értem …mi az a legg ? vagy csak elírás ?
  Köszi!

  • negi
   február 23, 2012 - 9:08 de.

   Szerintem lett akar lenni, de az egész irás olyan se füle se farka kategória.

  • Kozzy
   február 23, 2012 - 9:08 de.

   Szerintem azt akarta írni hogy “lett”.

 6. Kouta
  február 23, 2012 - 9:19 de.

  Szép post és bizony már érett is. Remélem így már minden kétkedőnek világos minden, és akinek ez a pk penatly system nem visszatartó erő ahogyan ice is írta, az nem ezen a bolygón él.

 7. Cori
  február 23, 2012 - 9:29 de.

  Kaguura :

  Omy God! Epic Fail írásaim, hajnalban…

  Leírom rendesen :

  -Ma ( 02,23) elkezdődhetett a Queen of Argon (part#1) Letöltése… kb a Koreai Vasrol 25-30Kb/s-el csorog, a fene se tudja hány Gb-os Patch…Euban talán ezt majd megoldják, az előre való letöltésel…nehogy már egyszerre xy mennyiségű eu-s töltse le.

  A Végkifejlett LvL az 58 (ez múlt csütörtök óta esetleges)
  3-4 skillek-kel gazdagodott/Kaszt.
  Agyon nerfelt legg a Kr-Tera. (nem feltétlenűl vonatkozik ez az EU-sra, ott konkrétan Kisírták a ferde tekintetű májromlásban szenvedő alanyok…)

  Továbbiakban, Karftot csinálták/gatták..csak nemtudok ilyen “Óhéber nyelven”

  A kétkedőknek:

  Nincs Imba Játékmenet (igazából nem is volt) Minden kaszt-tal megtudod ölni a másikat…) Ügyesség és Gear! Meg Persze Vampiric Cuccos és ne a healerekkel kötözködj, de ez Reális, minden MMO-ban.

  Bármely Kérdésed van :
  http://phoenixlegion-tera.hu

  Csatlakozz,Kérdezz, Tanulj meg játszani!

  U.I.:
  Itt sok veterán van KR-Terából (páran még most is toljuk, mert nembírjuk kivárni)

  Biztos én értettem félre, de ma csak a második szeletét lehet letölteni az Argon Queen updatenek… én nem láttam sehol a koreai oldalon, hogy mától élne is az update, a mai patchnotes csak apróbb javításokat tartalmazott a party matching systemhez.

  • február 23, 2012 - 9:38 de.

   Lett-et akartam írni.

   Most jön lefelé a Patch…azaz a Queen of Argon (part#1),

   Múlthéten volt a kb 2-3 Gb-os Patch Koreában, amivel behozták a szintet (lvl 58)
   Most szedi az új Patchet, ami Mondom “Állítólag lvl 60 lesz”…

   Azt hogy élesben megy e a Queen of Argon, nem tudom, el kéne indulnia és BePostolnám nektek…Vmikor Délután 4 körülre ígérném a Startot ennél a sebességnél.

   De mivel úgysem hisztek nekem ,nézzétek meg :

   http://steparu.com/previews/mmo-rpg-previews/823-tera-queen-of-argon-part-1?start=1

   • Szergely
    február 23, 2012 - 9:49 de.

    Ahh, így már világos, akkor viszont el kell szomorítsalak, ez valóban csak a 2. szelet az update-ből. Teljes frissítés és élesítés csak a jövő héten.
    És továbbra is érdekelne, hogy mit értesz az alatt, hogy agyon nerfelt lett a koreai verzió.

   • február 23, 2012 - 10:08 de.

    Szerintem Kaguura még a régi nerfre gondol ami még az előző patchek valamelyikével jött be. Én úgy tudom ebbe a patchbe nem lett bejelentve quest ill. mob nerf.

 8. február 23, 2012 - 9:59 de.

  Szergely :
  Ahh, így már világos, akkor viszont el kell szomorítsalak, ez valóban csak a 2. szelet az update-ből. Teljes frissítés és élesítés csak a jövő héten.
  És továbbra is érdekelne, hogy mit értesz az alatt, hogy agyon nerfelt lett a koreai verzió.

  úgyértem, hogy a legtöbb Kampányquestet (ahol elitek voltak és jobb volt 2-en menni) most normal 1-2 ütéses mobok lettek.
  És az elit területek is kisebbek lettek…értsd: régen pl volt egy sziget, csak elitekkel. most kb a sziget közepén van 3 elit és ennyi. Pedig az össes mob az volt.

  Ez egy példa, de így van. Kérdezd meg Ruby-t vagy akárkit aki most indított egy új karit Kr-en. Magyarul, minden erőfeszítés nélkül átmész kb 40ig a játékon (kb ezen a szinten vagyunk most, azért nem mondok nagyobbat, mert nem értünk oda ,hogy lássuk)

  Igen, ott néztem el, hogy Relase volt kiírva a Google fordítónál.
  De Starting az jövőhéten lesz.

  Nagyon sok jót beletuszkoltak. Pl nem kell minden utazás elött velikába visszamenned és onnan repülnöd az új map-ra ,hanem instant a Griff-el áttmehetsz..

  • február 23, 2012 - 10:10 de.

   Ez így van Kaguura de ez a nerf nem a mostani patch következménye. Ez még korábbi.

 9. február 23, 2012 - 10:10 de.

  Xhator :
  Szerintem Kaguura még a régi nerfre gondol ami még az előző patchek valamelyikével jött be. Én úgy tudom ebbe a patchbe nem lett bejelentve quest ill. mob nerf.

  Igen, a régire gondoltam, nem mostanira.

  • február 23, 2012 - 10:12 de.

   Ja akkor vágod. 😀 Mert ez kicsit félreérthető volt.

   • február 23, 2012 - 10:17 de.

    Ja, Sorry. Igazábol nemjösz ts-re? ne itt beszélgassünk 😀

 10. Szergely
  február 23, 2012 - 10:19 de.

  Oksa, tisztázva, thx 🙂

 11. február 23, 2012 - 10:21 de.

  Am Szergely, ott most mennyien toljátok?

  • Szergely
   február 23, 2012 - 10:32 de.

   Pangás van, most 2-3 új játékos van, akik aktívabban tolják, plusz én meg Sushi felnézünk néha-néha. Talán többen is visszatérnek majd, ha élesítették az új patchet… Amúgy már a bétákra koncentrál mindenki 🙂

 12. február 23, 2012 - 10:51 de.

  jogos, mi most teljes erőbol toljuk, és éppen az uj Patch miatt meg akarjuk ismerni …ugyebár ahogy te is tudod…amennyire lehet az instákat..tapasztalat stb…ne YouTube-rol kelljen már megnézni a boss-kill-t..

 13. február 23, 2012 - 1:41 du.

  Esküszöm, hogy az őszinte jóindulat beszél belőlem, amikor azt mondom, hogy legszivesebben kitörölném a fentebbi offtopic képzavart… A blogon már egy hete bemutatásra került a Queen of Argon első részének tartalma. Ergo az olvasók tudják, hogy mi várható a content patchben. Ezzel együtt a fentebbi infók még engem is összezavartak…

  • Szergely
   február 23, 2012 - 2:39 du.

   “Kis ‘zavar’ határozó~” 😀

  • február 23, 2012 - 6:34 du.

   ….:)….

 14. negi
  február 23, 2012 - 8:16 du.

  Zavart érzek az erőben… 😀

 15. február 23, 2012 - 9:52 du.

  Összefoglalom:

  A Queen of Argon az a pandás patch után köti össze a wov-ot a TERA-val, server vs. server modban, de csak pvp szerveren, de nembiztos, hogy kezdéssel jön az EU-ban. Vagy TERA vagy Vow élő account kell majd.

  Egyértelmű

  • február 23, 2012 - 9:53 du.

   Ja azt kihagytam, hogy a QoA az egyben sneak peak a pandás wovhoz: 2012. május. Nonsense, hogy kifelejtettem bocsika

  • Szergely
   február 24, 2012 - 8:00 de.

   Nem tudom mit szívsz, de én is kérek belőle! 😀

 16. IceSkull
  február 24, 2012 - 10:14 de.

  Ez már nekem is sok xD Pandás Wov(?) (Vow???)
  Ne folytassátok mert a végén még lesz valaki aki elhiszi aztán Meno ujra irhat egy Zavar határozót, de az már nem “kis zavar határozó” lesz. hanem TOTÁLIS KÉPZAVAR HATÁROZÓ” 😀 😀 😀

  • február 25, 2012 - 9:14 de.

   Teljesen jogos nem tudom leírni a WoW-ot rendesen 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s