Kezdőlap > Blog, TERA ENG, TERA Hungary > Két hét pihi…

Két hét pihi…

Vasárnap pontban éjfélkor a Frogster adatparkját takarító személyzet komoly válsághelyzetbe került. Dönteniük kellett, hogy a múlt heti disznóvágásból termelt húst hűtő fagyasztóládát, vagy pedig a TERA szervereket ellátó tápkábelt húzzák-e ki a porszívó csatlakoztatása érdekében. A nehéz döntés meghozatala után – az előre bejelentett időpontban – a szerverek elérhetetlenné váltak.

A guild chaten többször is announceoltam így remélem, senki nem felejtette el, hogy a karakterét valamelyik városban támassza le erre a két hétre. Mivel a CBT#2-n nem lesz wipe, így az előrelátó/figyelmes játékosok jókora rested XP bonust fognak nyerni ezen két hét alatt.

A hétvége során a PVP szerver választás igen ambivalens eredményeket szült. A játékosok nagy része bár jól érezte magát és bőségesen kivettük a részünket a ‘PVP élményből’ is, de a szerverrel járó 30-40 perces queue és a folyamatos lag igencsak kedvét szegtek sokaknak. A Frogster sokadjára is bizonyította, hogy van mit köszönnie a játékosoknak, így a technikai problémák kompenzálásaként a szombat éjféli szerver lelövés az ‘érdeklődés hiányában’ elmaradt, ezzel kitolva az előre tervezett játékidőt 15 órával.

Akinek esetleg elkerülte volna a figyelmét: A CBT#2-től már nem lesz éjféli szerver leállás, ennek köszönhetően egész hétvégén lehet kockulni. Ugyancsak bejelentették a ‘Ticket Verification Error’ hiba javítását is, aminek köszönhetően már kliens összehalás nélkül lehet szervert váltani a CBT#2-től. A CBT#2 egyébként mácius 2-án veszi kezdetét várhatóan szintén délután 15:00-kor.

A CBT#1 során a béta guildünk rendesen kivette a részét a PVP funkciók (különösképpen a PK) tesztelésében. Megannyi életre szóló barátságot sikerül kötnünk számos guilddel, akik már belekarcolták a ‘Variance‘ szót a monitor szélébe rögtön a ‘KoS list:‘ felirat alá. Azt gondolom, hogy jelentősen hozzájárultunk a szükséges és jól átgondolt PK penalty rendszer kialakításának igényéhez. Persze butaság lenne egy majd 200 fős béta gyűjtő guild esetén hatalmas fölényről vagy akár csak szervezettségről beszélni, biztos vagyok benne, hogy a mi guildünk tagjai is számos esetben hullottak el idegenkezűség által. De – személyes élményemet megosztva – azt elmondhatom, hogy a hétvége során több esetben is húzott ki a guild a csávából. Ezzel kapcsolatban a PVP szerver végre véglegesítette a faj választásom: Castanic ftw. Szorult helyzetbe hatalmas fegyver tud lenni a fleetfoot crystal és a Castanic aktív racial skill (Skirmish Running). Lehet hogy szégyen a futás, de hamar le tudja törölni az üldöző arcáról a pikért mosolyt az, amikor a üldözött odaér a segítségére oda vonuló guildtársak csoportjához. Egész hétvége alatt mindösszesen egy esetben véreztem el PK által, az is egy régi ‘barátom’ keze által történt: lvvhitevizardl a Pretzből.

Bár az előző hétvégén nem igazán volt lehetőségem a folyamatos kockulásra (családi programok és egyéb ügyek intézése miatt), de azért csak összejött a lvl22-es szint és a végére még egy használható gear is összejött – részben – a guild társak segítségének köszönhetően. A tegnap estét én személy szerint solo duelezgetéssel zártam. Kell még nagyon szokni a Berserkert PVP téren, de azt kell mondjam: Igen sokat fejlődött a class az elmúlt egy évben. A szememben legalábbis biztosan 🙂

Most két hét pihi jön, amire – személy szerint – nagy szükségem is van, ezért az elkövetkező két hétre nem ígérek nagy aktivitást a blogon. Persze ha jön valami fontosabb, akkor azt kipostoljuk. Plusz ha időm engedi, akkor tervbe van véve néhány általánosabb célú post frissítése is és áll itt még néhány 10 giga vágatlan és feldolgozatlan videó is.

Talán a hétvége legérdekesebb eseménye az volt, hogy – miközben vadul öljük a mobokat Arborea földjén – kipillantva az ablakon a következő látvány tárult a szemem elé:


 1. negi
  február 20, 2012 - 2:00 du.

  Lehetett volna 2-2 szerver is. Arboreán nem volt lag, max kezdés után egy 10-15 percig 2-3 alkalommal megállt a játék. Szombat, vasárnap sorbanállásra sem emlékszem. 4-5 channel volt a szerveren.

 2. Kozzy
  február 20, 2012 - 2:39 du.

  Jó hétvége lesz…bár én kicsit keveslem a lvl27et (amerikában ezt írták a CBT2re : http://tera-forums.enmasse.com/forums/news-announcements/topics/TERA-Recaps-Successful-CBT1-6763 ), és ha jól tudom csak 1 új instance van addig (vampire mansion, 4 boss, -új kék cuccok), de már várom 😛
  (Elvileg minden CBTvel kb 5el fogják növelni a levelcap-et, egészen kb lvl42ig? A karakter slotok száma is növekedni fog, viszont valószínűleg nem lesz se BG se arena a CBTk alatt)
  Amúgy aki egy kicsit tényleg odafigyelt annak gyorsan meglesz a lvl27. (ugyebár ha jól csináltad akkor lvl22t 99% xpvel fejezted be, megcsináltál jó pár questet de nem adtad le őket és elmentél a végén rested xp-s helyre). Szóval a level cap szerintem hamarabb meg lesz most, úgyhogy lehet majd sokat instázni/PVPzni, illetve alt-ot húzni (2,5 nap megszakítási nélkül online szerverek!).
  Két érdekes adat az amerikai CBT1ről : a female castanic warrior volt a legnépszerűbb, és a Basilisk okozta a legtöbb halált a szerveren (PVE) 😛

  • február 20, 2012 - 4:03 du.

   hMM Megnézném, az EU, statisztikákt, az Elin illetve Hódkillermódusmedvegy nagyon sok volt…

  • Szergely
   február 20, 2012 - 4:55 du.

   Ha jól tudom EU verzió CBT2-ről nem adtak még ki bővebben infókat, 27-es cap az NA verzióban lett bejelentve. Egyébként amcsiknál PvP szeró sem volt még.

   • Kozzy
    február 20, 2012 - 6:23 du.

    Igen, jól tudod, mint írtam is a lvl27et az NA CBT2-re írták(ott a link),és a PVP szervert is jól tudod (nekik még nem volt CBT1re). De a level cap nem hiszem hogy EU-ban más lesz..persze én örülnék neki! 😛

 3. Melania
  február 20, 2012 - 3:36 du.

  Ez meg milyen vadállat a képen Meno? 😀
  Valami nyest féle?
  ….és nálatok még mennyi hó van…. u.u” -irigykedik-

 4. wirnox
  február 20, 2012 - 4:00 du.

  Remélem az új instában lesz végre valami kihivás, mert SB n 3 an végigmentünk elakadás nélkül, kint meg lazán öltük a lvl24 es elitet is.

 5. MaRee
  február 20, 2012 - 4:28 du.

  PVE szerveren van lehetőség a PVP-re vagy reroll Arboreára?:D

 6. Jégbontó
  február 20, 2012 - 4:33 du.

  Úgy látom jó buliról maradtam le, kár hogy nem tudtam most hétvégén játszani.
  Na majd a második bétán nekifeszülök és behozom a lemaradást, maximum nem alszok túl sokat.
  Mellékesen mi ez a rested xp-s hely, miért jobb ha városban teszem le a karaktert?

  • Kouta
   február 20, 2012 - 5:01 du.

   hiányoltalak is! Remélem a köv bétában már te is csatlakozol a darálógépezethez!
   A rested xp-s helyre, ha nagyobb városban logolsz ki, akkor kapsz rested xp bonuszt ami X xp-ig bonusz xp-t ad, tehát pl egy mob ad 100 xp-t alapjáraton de rested xp bonusszal (mikor kék az xp bárod) ad mondjuk 120 at, vagy 140 et. Értem? 🙂

   • Jégbontó
    február 20, 2012 - 5:39 du.

    Akkor ezt buktam mert az erdő közepén léptem ki lvl12-n, de gondolom olyan kis szinten nem sokat számít majd.

   • Kouta
    február 20, 2012 - 5:57 du.

    kéne neki

 7. Albarn
  február 20, 2012 - 4:34 du.

  Fasza lesz azt meg kell hagyni! új insta végül is nem tűnik vészesnek videók, leírás alapján. Na de majd meglessük. 😛

 8. Agiido
  február 20, 2012 - 4:46 du.

  Jó kis hétvége volt, sok-sok értelmetlen halál (amit kiosztottam , hahaha) némi insta, és persze a jó kis fííííling.

  • Kouta
   február 20, 2012 - 5:02 du.

   volt gúd fíling akkor 😀
   egyetértek, nagyon élveztem a hétvégét talán még soha ilyen jól nem éreztem magam egy mmo ban!

   • Kouta
    február 20, 2012 - 5:02 du.

    a köszönöm nektek lemaradt a végéről >_<. Szóval köszi srácok és lányok 🙂

 9. wirnox
  február 20, 2012 - 5:14 du.

  Tudja valaki mi a lvl 27 instának a neve?

  • Albarn
   február 20, 2012 - 5:24 du.

   Vampire mansion, ha jól tudom.

 10. Tetris
  február 20, 2012 - 5:45 du.

  Menorel: lvvhitevizardl, te jó ég, gravediggerrel nem találkoztál? :DD

  • február 20, 2012 - 7:09 du.

   Vele nem, de a ‘Pretz’ guild már megvolt és jónéhányan futkorásztak a guild neve alatt.

   • mz
    február 20, 2012 - 9:41 du.

    Lehet már volt róla szó, de most lesznek külön orosz szerverek vagy mindenki eu-s lesz angolul?

 11. Kozzy
  február 20, 2012 - 6:14 du.

  Jaja, elvileg Vampire mansion az insta neve, és videóról nézve nem tűnik nehezebbnek mint a Secret Base. Itt láthatok videót mind a 4 bossáról :
  https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=6964

 12. number361
  február 20, 2012 - 8:46 du.

  Következő zárt bétára én is 100% jelen leszek, sajnos ezen a hétvégén nem volt rá abszolút időm. Kérdésem a következő:

  Berserker-el könnyebb vagy Lancerrel könnyebb pvpzni és túlélni az esetleges pk-t ezeken a szinteken? Remélem hamar felhúzom magam és akkor csatlakozok majd én is egy-két guild akcióhoz.

  Így elsőre:

  Human Lancer és
  Castanic/Elin Berserker amit kegyetlenül bejön.

  Esetleg van véleménye ezekről a kasztokról egy-két embernek itt? PVP, solo fejlődés és úgy játékmenet terén.

  (pl Lancer még lvl 99999 is előrebök-előrebök-előrebök-nagyotbökelőre stílusban fog harcolni?)

  • Kozzy
   február 20, 2012 - 10:14 du.

   Az hogy kinek melyik kaszttal könnyebb pvpzni egyénenként változhat szerintem. Egy jól balance-olt játékban bármelyik kaszt üthet bármit. Nincs sok pvp tapasztalatom, de csapat pvpben tuti hogy mindegyik kaszt tud valami hasznosat. Amúgy is..nem csak a kaszt számít..sokat tesz a számbeli fölény, a szintkülönbség, a cuccok, a playerek ügyessége. Az hogy melyikkel könnyebb túlélni..nos válasz egyszerű : mivel te most elölről kezded, és hátrányban vagy készülj fel hogy kb level11től questelés közben az esetek nagy részében lvl22+ playerek fognak megtámadni, többnyire imba cuccokkal felszerelve, akár csoportosan is..szóval a pk nagy részét semmilyen kaszttal nincs esélyed túlélni..Sajnálom ha ez most kicsit kiábrándított.. ez van. De! Ez ne keserítsen el, erről szól az openworld pvp..Amint te is eléred a levelcapet te is eredményesebben fogsz aprítani, legyen az bármilyen kaszt! 😛
   Amúgy ha majd felmész a beta guild TSére valaki tuti fog segíteni, elmondani véleményét a pvpről…vagy akár tudsz fórumot olvasni, videókat nézni, skill listákat olvasgatni..vagy ha szerencsés vagy itt is akadhat pár segíteni akaró arc 😛

   Az én véleményem szerint solozásra (questelésre, fejlődésre) a berserker a jobb/könnyebb/gyorsabb, persze akadhatnak más vélemények is..pvpről nem nyilatkozom.

   • numbe361
    február 21, 2012 - 2:04 du.

    Kicsit máshogy fogalmazom meg:

    Melyik kasztból volt…túl sok? A “bőség zavara” effekt nem éppen kellemes tényező.

    Szóval ne a következő helyzet álljon már:

    “Sziasztok, Józsi vagyok. Zerker kaszt,
    Csapok vágok -rögtön kimúl a sok paraszt.”

    “Héhééé. Lassan a testel öcskös. Zerker már van sok, nem kell több belőle”.

    “Sziasztok, Józsi vagyok. Zerker kaszt,
    Nincs helyem sehol – ezért szopom a f***t.”

    Már elnézést a trágár szóért. Anno amikor WoW-oztam a régi szép időkben akkor is mindig ez volt a gond.

    “Híler Pala? Az nem kő. Van príszt meg sámán. Pala elmehet a szutykus fenébe a piszlicsáré híjével. ”

    (Aztán pala kapott buffot és mindenki azt akart magának…:) )

 13. Turul
  február 20, 2012 - 9:22 du.

  Kar hogy a CBT2 pont rosszkor van 😦 Szulinpaomat fogom unnepelni szal nemtudom, hogy fogok egyaltalan jatszani :S

 14. február 20, 2012 - 10:10 du.

  mz :

  Lehet már volt róla szó, de most lesznek külön orosz szerverek vagy mindenki eu-s lesz angolul?

  Egyelőre nincs szó Orosz terjesztésről. Ellenben az Eu szerverekről ki vannak banolva az orosz IP tartományok. Az hogy ennek ellenére itt vannak az Orosz testvéreink, az nyilván a EU VPN/proxy szolgáltatásoknak köszönhető.

 15. szuszu
  február 20, 2012 - 10:51 du.

  Szép volt, jó volt ennyi volt ! 2 classt is ki tudtam próbálni. De jó lenne látni, hogy pvp-ben mit tudnak, ezért remélem vmelyik CB-n azért majd csak ki lehet próbálni az arénát és a BG-t.A videókat nézve eszméletlenül jó lesz.
  Most két hét szünet, bár van egy olyan érzésem, hogy megint lesz 1-2 nap teszt a CB2 előtt is.

  • Zorbo
   február 20, 2012 - 10:54 du.

   ámen!

  • február 20, 2012 - 10:56 du.

   Legyen igazad, de erre szerintem ne vegyél mérget.

 16. Petya
  február 21, 2012 - 10:32 de.

  “A guild chaten többször is announceoltam így remélem, senki nem felejtette el, hogy a karakterét valamelyik városban támassza le erre a két hétre”

  Ez vhogy felém nem jutott el, bukta 😦

  • Solynar
   február 21, 2012 - 7:16 du.

   Akkor az első jó pont a WoW javára írva a WoW Vs Tera versenyben, hogy WoW-ban offline is megkapod a rested XP-t 🙂 Sajnos én sem városban raktam le :((

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s