Kezdőlap > Frogster, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > Sneak Peek/FT#4 recap

Sneak Peek/FT#4 recap

Ma reggel 11 óra előtt néhány perccel befejeződött az egész hétvégés Functional Test. Röviddel ez után Anna (FOG CM) informálta arról a közösséget, hogy a következő esemény már a CBT#1 lesz; ezzel zárva azokat a spekulációkat, hogy talán a hét közepén még megtartásra kerülhet a Sneak Peek valamilyen formában. Akik velünk kockulták végig a hétvégét, azok szerintem egy rossz szót sem szólhatnak… bőven kivettük a részünket a jóból. Azonban ez a post most nem a játékról fog szólni, hanem a formálódó közösségről…

Tegnap hajnali 2 körül már nem nagyon volt erőm megírni az FT#4 harmadik napot lezáró postot annyira hulla fáradt voltam a három napos kockulástól. Ennek tudható be talán az is, hogy ma reggel igen komoly szenvedés után sikerült csak magamhoz térnem és koncentrációhiánytól szenvedve pattantan be a kocsiba… nyomás melóba jeligére. A ‘küldetés’ eléggé failedre sikerült, mert valahol félúton (a nagy büdös puszta kellős közepén) a kocsi megadta magát és félre kellett állnom. Némi nemű helyzetfelismerés után sikeresen konstatáltam, hogy a gépjármű számára legalább annyira nélkülözhetetlen a benzin, mint pl. Turul számára a whiskey. Nem tűnt annyira viccesnek a gondolat, hogy akkor most cirka 3 kilométer gyaloglás vár rám a -5°C fagyban. Szerencsére az egyik arra járó autóstárs megsajnált és a potyafuvarral sikerült hamar acsívolnom az extra feladatot, majd 20 perccel később már újra robogtam tovább utamon.

Apropó Turul. Ha ki kéne emelnem a Sneak Peek hétvége leginkább izgalmasabb megmozdulását, akkor nekem kapásból Turul és Ribbanc jut elsőre az eszembe. Mindketten azok a fajta egyéniségek, akik alapjaiban tudnak átformálni egy közösséget. Ribbanc még péntek délután ‘tört’ ránk a TS-en, majd rövid bemutatkozás során (ahol különös aprósággal ismerhettük meg a lába méretétől a hiányzó fogainak számáig szinte minden létfontosságú adatát), közölte, hogy neki bizony nem működik ez a preorder, mert azt mondja a rendszer, hogy a Kárpát-medence határain túl élő vad hordák bizony elmehetnek a francba. Rövid nyomozás után kiderült, hogy Ribbanc márpedig Budapesten él és egyetlen bűne, hogy az Orosz nagykövetség wifijét lopva jut internethez. Ám hol lehet ez akadály egy – orosz – titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező embernek? A civilben igencsak civil életet élő újdonsült ismerősünk kivillantotta a foga fehérjét és alig fél óra alatt teljesítette a lehetetlen küldetést: Mit neki IP block! Ezt követően két napon keresztül megtett mindent drága fecsek barátunk, hogy mindent megtudjunk a TERA-ról, amit csak lehet… még azt is amit nem is annyira akartunk talán megtudni.

Szombat délután már azt hittük, hogy fecsek (alias Ribbanc) lesz a hétvége sztárja, de ekkor újabb jelölt tört a csúcsra, aki masszívan képes volt még fecsekbe is belé fojtani a szót. A jelölt nem volt más mint Turul! Tudjátok… van az a szituáció, amikor a beszélgetőpartnered annyira segg részeg, hogy a nyelved alatt már te is megérzed az alkohol ízért! Miután Turul szombat reggel felébredt (ami koránt sem egyenlő azzal, hogy kijózanodott), megejtette szokásos reggeli fogmosását, gargalizált egy kis whiskeyvel, majd már jött is TS-re. Nem sok idő kellett és megismerhettük képzeletbeli barátnőjét is… aki angol. Innentől kezdve kaland volt az élet. Kora estére eljutottunk odáig, hogy Turul megpróbálta egy windows phones nokia telefonról áttölteni a sajátjára egy képet, de ez akkora kihívásnak bizonyult, hogy potom 2 és fél órán keresztül ezt hallgattuk TS-en: “De…de…deee most akkor van itt valaki aki ért a windozfonhoz?”… “jo-jo-jo, de azt írja nincs benne szimkártya”. Valamikor 11 körül aztán egy szempillantás alatt csend lett a TS-en. Tudjátok az a fajta csend, amikor órákon keresztül zúg melletted valami, majd egy pillanat alatt elhallgat és jön a csend ami üt.

Hatalmas élmény volt mind fecsek, mind Turul társasága a hétvégén és persze mellettük megannyi új arccal és talán mégtöbb régi ismerőssel futottunk össze. Ha valakiben felmerül, hogy vajon mennyire volt sikeres a Sneak Peek event, annak elég csak elolvasnia a megannyi kommentet és élménybeszámolót az előző postokban. De a hír megannyi egyéb csatornán is terjed ezerrel. Ma reggel pl. egy régi ismerősömtől ez az üzenet várt a facebookon:

Hallod Meno lassan valami részesedést fogok kérni, amióta felraktam a képeket Teráról elárasztottak a levelek hogy “úúúú miez a játék?!” meg hogy “már elő is rendeltem!” asszem sok régi wowos fog visszatérni, rászabadítottam mindenkit a blogodra, okosodjanak ott

A hétre még bőven van megannyi videó, kipostolandó információ (pl. a T4 build információ… omg ami abban lesz…), screenshotok, stb. Ahogy időm engedi jönnek az információk. Addig is jó regenerálódást mindenkinek az FT#4 event után!


 1. Turul
  február 13, 2012 - 6:16 du.

  LOL 😀

  • február 13, 2012 - 6:24 du.

   LOL 😀

   • Kouta
    február 13, 2012 - 7:49 du.

    LOL 😀

 2. Szmötyi
  február 13, 2012 - 6:34 du.

  Nagyon jó volt köszi mindenkinek 🙂
  Találkozunk pénteken xD CBT1 FTW

 3. szuszu
  február 13, 2012 - 7:07 du.

  Látod Menorel ez a közösség ereje ! Nekem egy mmo-ban a legfontosabb a társaság.
  Mit ér egy hiper-szuper játék, ha csak egyedül tolod ? Milyen jó érzés az, amikor szintet lépsz vagy egy rég áhított itemet megszereztél vagy lenyomtad végre a fő bosst annyi szenvedés után és ezt megoszthatod a többiekkel.Vagy együtt egy jó kis PVP csatát nyomtok.
  Vagy csak egyszerűen néha monoton questek alatt vki feldobja a hangulatot ld. Turul 🙂
  Ami még nagyon pozitív volt, hogy a tapasztalt “Koreát megjárt ” emberek szívesen és odaadóan segítettek a tapasztalatlan playereknek.És persze határtalan türelmük volt, ugyanazt akár százszor is elmondani triviális kérdésekre.( húúú forog a kamera, mi van ezzel vagy mivel veszem fel az itemeket stb.) Meg mondom őszintén nekem már rég szétdurrant volna a fejem, de ebből én is tanultam : toleranciát.
  Kiderült az is, hogy egy színtiszta magyar guild nem feltétlenül széthúzó, mint oly sokan állítják különböző fórumokon.Én nagyon remélem, hogy a béták után is megmarad ez a kis közösség.Azon is elgondolkodhattok, hogy nem kéne szétaprózni ezt a társaságot külön klánokba, hanem, ha lehet egy nagyba tömörülni, mert ez így teljes ahogy van, így van nagy ereje.

  • keebab?!
   február 13, 2012 - 10:58 du.

   Én is csodálkoztam a türelmükön, engem általába elküldenek a pi..ba a szófosásom végett, és a “kóreások” nagyon sokat és nagyon szívesen segítettek, én is szeretnék nekik köszönetet “mondani”,köszönöm a türelmeteket és a rengeteg segítséget. 🙂

 4. LordArdus
  február 13, 2012 - 10:42 du.

  Esetleg nem lesz Guildeknek Alliance lehetőség?

 5. Tetris
  február 14, 2012 - 10:00 de.

  Darth Turul :))

 6. rekotye
  február 14, 2012 - 11:11 de.

  Jajj látok egy nevet, ami máris kiveri a biztosítékot… ^_^

 7. Shay
  február 14, 2012 - 12:19 du.

  Ezt nem tudom ismeritek-e, az előbb találtam. Kerestem a blogon nem volt rá találat, de bocs ha már volt ilyesmi. Glyph calculator, és az alján ott az egyedi link, meg tudod mással is osztani a setupodat..
  http://www.teraguru.ru/home/glyphcalc

  • Szergely
   február 14, 2012 - 1:06 du.

   Fent van blogon (gadgets) és fórumon is, de jó kis cucc tényleg!

 8. Solynar
  február 14, 2012 - 2:25 du.

  Ez mekkora hülye pech -.-.. Előrendelem, letöltöm, remegve várom a CBT1 ahol végre először találkozom élőben a TERA-val. Elcserélem a munkanapomat is hogy ott legyek a startnál erre bakter most a hozzászólások között olvasom hogy pénteken indul a CBT. Én csütörtökre cseréltem el a szabadnapomat, mert úgy tűnik valamikor igen részeg állapotban átállítottam a windows óráját Tokiói időzónára és ez a nyomorult éjfélkor visszaállította magát a Tókiói időszámításhoz így nem ugrott a nap számláló csak az óra így rosszul számoltam ki a CBT startot -.- Így pénteken és szombaton természetesen dolgozom……. Na ez EPIC FAIL a köbön… És még nem is az, hogy elindítják éjfél után rögtön, hogy melóba alvás nélkül 14óra game után kelljen bemennem. NEEEEM…. Ahogy kezdődik melóm úgy indul a CBT -.-. Szerintem esélyes vagyok a nap hülyéje/pechese címre….. Na de sebaj. Pénteken meló után 1karton energiaitallal felfegyverkezve belevágok a 3napos no alvás kockulásba ;))))

 9. február 14, 2012 - 2:50 du.

  szuszu :

  Kiderült az is, hogy egy színtiszta magyar guild nem feltétlenül széthúzó, mint oly sokan állítják különböző fórumokon.Én nagyon remélem, hogy a béták után is megmarad ez a kis közösség.Azon is elgondolkodhattok, hogy nem kéne szétaprózni ezt a társaságot külön klánokba, hanem, ha lehet egy nagyba tömörülni, mert ez így teljes ahogy van, így van nagy ereje.

  A szétaprózás már megtörtént. Hisz jelenleg is 6 magyar guild folytat aktív recruitot. Mi csak annak örülhetünk, hogy a guildek egy része a béta tesztek ezen korai szakaszában fontosabbnak tartotta a közösség építést, mint a saját szerveződését és jelenlétével a közös béta guildet erősítette. Az ‘egy nagy közösségi guild’ ideológiája kétségtelenül kecsegtető, de aki már belemászott szervezőként egy ilyen történetbe az pontosan tudja, hogy minél nagyobb az adott guild, annál nagyobb feladat hárul a vezetőkre. Ha lesz olyan/lesznek olyanok, aki/akik ezt a TERA kapcsán bevállalja/bevállalják, akkor mi itt a blogon lehetőséget fogunk teremteni az érvényesülésre/megnyílvánulásra. Szóval lehet mérlegelni az ezirányú amíciókat.

  Hogy LordArdus kérdésére is valaszoljak: Jelenleg a játék nem tartalmaz “Guild Alliance” támogatást, de ez nem jelenti azt, hogy guildek ne támogathatnák egymást, ne léphetnének szövetségre.

 10. attyspocak
  február 14, 2012 - 5:12 du.

  szuszu: Egy hétvége alapján erre még azért ne vegyél be mérget!
  Az, hogy egy társaság hogy rétegződik és ez okoz-e feszültséget, hosszú hetek alatt alakul ki. A rétegződés természetes, hiszen sok különboző ember, kitudja milyen sok féle játékstílust játszik. Van aki rohan a max lvl-ért, vagy aki inkább lassan játszik, van aki pvp orientált, és van aki pve. Sőt még további kategóriákra is lehetne bontani a játékosokat, mint korosztály vérmérséklet, stb. A veszültséghez pedig elég egy apró szikra, hisz ekkora létszámnál (200-300 ember talán) mindíg lesznek kevésbé toleránsak és olyanok, akik semmibe veszik mások érdekeit, vagy akár a közösséget is. Az ember már csak ilyen gyarló.

  • szuszu
   február 14, 2012 - 11:52 du.

   Igen lehet, hogy túl lelkes voltam, egyetértek nem könnyű egy ekkora klánt összefogni, de azért nem lehetetlen.Akár a WOW-ban vagy az Aionban vagy az Allods-ban, ROM-ban is voltam nagy népességű guildben. Ez mind a vezetők rátermettségétől függ. Én úgy láttam, hogy itt páran tényleg alkalmasak erre a feladatra, nem lenne itt gond.Bizakodó vagyok és szerintem sokan mások is.A guildbe nem való embereket,akik csak feszültséget keltenek pedig ki lehet szűrni.
   Mindenesetre még itt lesznek a CB-k, várjuk meg , utána tisztábban látni a helyzetet.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s