Kezdőlap > Blog, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > Jól ‘szétstresszeltük’ a szervert…

Jól ‘szétstresszeltük’ a szervert…

A következő aranyos üzenettel értékelte a stress tesztet az EU kiadó:

Lag az volt, beteg mennyiségű, de ez előre le is lett tisztázva, a teszt lényege annyi volt, hogy a sokszorosan túlterhelt szerver vajon fejre áll-e. Hát nem állt fejre, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére. Nálunk a TS-en potom 50 ember verődött össze a startra és egy igen egyszerű célt tűztünk ki magunk elé: dacolva a laggal és az irdatlan mennyiségű tömeggel, valahogy felszintezni magunkat lvl6-ra, majd a város közepén szerver shutdownig deathmatchelni. Jelentem a feladatot tökéletesen sikerült teljesíteni. kb 5-6 10vs10 összecsapás bele is fért, a végén már 20ezer goldot bidek pörögtek a deatchmatchen, ami azért lvl6-os karakterektől nem kis teljesítmény. A végére volt közöttünk néhány játékos (O.o), akik 8-10k goldot vagyonnak küldték karakterüket a wipeba. Így szép a befejezés…

A tesztelésről készült screenshotokból néhányat feldobáltam a facebook galériába. Akit érdekel, hogy miként is néz ki egy ilyen nagycsoportos óvoda lázadás, az csekkolja itt: -link-

Mielőtt még befejezném a postot, találtam egy commentet, amit inkább kiemelném és itt válaszolnék rá:

Majin: Hát ez nagyon meghozta a kedvemet a játékhoz. Éppen szedem, de WoW-os raid miatt a mai stressz tesztet sajnos ki kell hagynom. Remélem tényleg jön hétvégén a sneak peak mert ha nem tudok kreálni rövid időn belül egy Amani Lancert akkor valakinek az nagyon fog fájni. Arborea szerveren Variance guild a “gyűjtő” a béta időszakban ha jól tudom, ugye? Valami teljesen publikus TS/Ventrilo van, ahova lehet menni és teljesen alapvető és buta kérdésekkel zaklatni a tapasztaltabbakat, vagy csak fent lóg a sok béter?:)

A Variance guild valóban gyűjtő guild, de fontos hangsúlyozni, hogy ilyen néven (általunk szervezve) a guild csak a zárt (és talán a nyílt) bétákon fog létezni. Fontos látni, hogy mind jómagam, mind a blog többi szerkesztője már elköteleződött valamilyen hazai vagy nemzetközi guildhez, ezért a TERA-ban nem lesz ‘Variance‘ néven futó gyűjtő guild a játék indulásakor. Épp ezért javasoljuk, hogy mindenki mihamarabb csatlakozzon valamelyik már létező guildhez, vagy esetleg mérje fel ebbéli ambícióit és gondolkodjon el a guild alapítás lehetőségén. Mindenesetre a béták alatt mi állunk rendelkezésre és a Variance guild által lehetőséget és persze segítséget is nyújtunk, ha bármi kérdés merülne fel. A béta guild természetesen rendelkezik TS szerverrel, melyet az érdeklődők a ts.variance.hu címen érnek el (default port, nincs jelszó). Ott rendszeresen fellelhető néhány tucat TERA játékot. Persze ha olyan kérdésed akar, amely – saját meglátásod szerint is – közhasznú, akkor érdemesebb a kérdést a Tera Hungary fórumunkon feltenni, hiszen ott nemcsak, hogy nagyobb tömeg tud rá válaszolni, de sokkal több játékostársadnak is tudsz esetleg a kérdéseddel segíteni.


 1. Turul
  február 9, 2012 - 11:30 du.

  Sziasztok, mar allig varom a TERA-t 🙂
  Azt szeretnem kerdezni lehet-e meg a guildetekbe (variance) csatlakozni?
  Vegre kitudtam probalni a terat 🙂 A male warrior a nyero szamomra, persze probaltam tobb kasztot is, de en kozelharcos vagyok.

  • február 9, 2012 - 11:33 du.

   Mertem volna remélni, hogy a post pont ezt a kérdést tisztázza, de a kérdésedre válaszolva: igen, a guild a béták alatt mindeni számára nyitott.

 2. Turul
  február 9, 2012 - 11:36 du.

  De en nem a betara gondolok, hanem majd az eles indulas utanra, bocsi ha felreertheto voltam

  • február 9, 2012 - 11:43 du.

   Azt hiszem erre is egyértelmű választ adott a post: 🙂

   Fontos látni, hogy mind jómagam, mind a blog többi szerkesztője már elköteleződött valamilyen hazai vagy nemzetközi guildhez, ezért a TERA-ban nem lesz ‘Variance‘ néven futó gyűjtő guild a játék indulásakor.

  • február 10, 2012 - 12:08 de.

   Itt: http://terahun.hu/viewforum.php?f=35 találsz a hazai klánokról bővebb információt.

   Béták alatt a legtöbb magyar rajongó a Variance csak bétákra megalapított klánba játszik, te is csatlakozz., Itt megismerheted jobban a közösséget és esetleg több információhoz is hozzájuthatsz a létező klánok felől, ami talán segít, hogy eldöntsd neked melyik a szimpatikus.

   • Turul
    február 10, 2012 - 12:12 de.

    Tudom 🙂 bocsi, de en figyelemmel kiserem a gamet es ezt a portalt is, meg ha nem is voltam sajnos aktiv 😦
    a terat kb 3 eve varom
    es szeretnek egy aktiv magyar kozosseg tagja lennie
    he nem hat nem, de azert gondolom megkerdem XD

 3. Turul
  február 10, 2012 - 12:02 de.

  Ok, koszi a valaszt 🙂
  Akkor csak annyit mondok, ha valaki akar egy human warriort aki elszant es huseges es szereti a guildjet az most szoljon 🙂

  Tovabbi jo gamet kivanok mindenkinek, szerintem megerte 3 evet varni 🙂

  -Turul
  ha valaki jatszott Last Chaost akkor Turul (Vendetta guild)

  😀

  • február 10, 2012 - 12:12 de.

   Szerintem nézd meg az a linket amit a fentebbi válaszomban küldtem neked.

   • Turul
    február 10, 2012 - 12:18 de.

    bocsi, de az egy gyujto link :S

 4. február 10, 2012 - 12:40 de.

  Mint írtam, ahogy te nevezted azon a gyűjtő linken találod meg az aktív magyar klánokat. A legtöbb klán különféle játékosokat keres.

  Nem rohannak ide a klánvezetők, hogy felvehessenek a tagjaik közé téged. Senki sem tudja, hogy te most casual, fél HC vagy HC szinten fogsz-e játszani. Mi érdekel inkább PVP vagy PVE. De itt a blogon ne is válaszolj ezekre a kérdésekre. Általában elvárnak egy jelentkezésnél a klánok egyéb irányú bemutatkozást is a jelentkezőktől. Szépen nézd végig a klánok bemutatkozásait irányultságát, esetleg kérdez meg TS-en másokat, hogy mi az adott klánokról a véleményük. Ennél szájbarágósabban nem tudom neked leírni.
  Néhány klánban a gyors helyzetfelismerés is előny jelentkezésnél!;)

 5. attyspocak
  február 10, 2012 - 6:20 de.

  Turul: Ne haragudj, de ki kéne egészíteni a postopdat: Ha szeretne egy wariort, aki nem hajlandó a linket alaposabban megnézni és az ott található postok alapján saját maga tájékozódni……

  (trollface)

  • szuszu
   február 10, 2012 - 8:52 de.

   Nem semmi, hogy ezt ilyen higgadtan tudjátok kezelni ! 🙂 elismerésem

 6. február 10, 2012 - 8:13 de.

  mé nem lesz variance?

  • február 10, 2012 - 8:40 de.

   Cori még a szervezkedés legelején eldöntötte, hogy internat guildhez fog csatlakozni, mivel az Aionban nem igazán jött be neki a magyar guildesdi (vagy aszem ezért…), ezért Ő kvázi az egyik alapítója az Ethics Violation guildnek. Megjegyzem azt a guildet csak ajánlani tudom mindenkinek, aki international guildben gondolkodik.(Tényleg Cori! Nem akarsz egy guild promót készíteni? 🙂

   Mivel a TERA esetén nem alakult ki idejekorán egy olyan közössége oldal, mint amilyen anno az aionhun.hu volt, ezért a mi blogunk kezdte el a közösség építést.Ezt később szentesítette a Frogsterrel történt összehaverkodásunk is. Közösségi-oldalként nem feltétlenül lett volna fair, ha nekifogunk összerecruitolni egy gyűjtő guildet, hiszen ezzel igen komoly lépéselőnybe kerültünk volna a többi friss guilddel. Mindemellett személyes ambícióim sem kifejezetten voltak ezen a téren. Az Aionban összehozott Variance guild szép meg jó volt, szép dolgokat ért el és ahogy Reyitől hallom a guild a mai napig aktív és a sokadik reneszánszát éli meg; de a TERA-ban inkább a játékra szeretnék koncentrálni és nem 200-300 ember kínjára-bajára. Éppen ezért ideje korán csatlakoztam egy friss guildhez, ami leginkább közel állt az elvárásaimhoz. Ez a guild egyébként a Renegade.

 7. Ditto
  február 10, 2012 - 8:46 de.

  Az elírás a server announcementben azért aranyos volt 🙂

 8. CSiPet
  február 10, 2012 - 8:52 de.

  Tegnap volt még egy nagyon komoly beszólása valamelyik GM-nek (gondolom nagyon boldog volt, hogy a szerver többszörös túlterhelés mellett is még él), hogy a Lagg csökkentése érdekében mindenki nyomjon ALT+F4-et! 😀 (Az már csak hab a tortán, hogy volt aki meg is tette, és még ahhoz is volt pofája, hogy megkérdezze chat-en hogy wtf happened.)
  Amúgy kiprószáltam az archert, hát elég beteg kari. Ha épp nem volt lagg mindenfajta nehézség nélkül tudtam bármit ölni, sebződés nélkül. Egy kicsit op-nek érzem a lancer után, de lehet ez idővel az új skillekkel balance-ba kerül. Cserébe a targetless rendszer sokat nőtt a szememben, úgyhogy meg is vettem az 5eurós pakkot, aztán cbt-n folyt. köv. a többi classal.

  • szuszu
   február 10, 2012 - 9:18 de.

   Az archer nem rossz kari, de csak akkor, ha tud valaki vele játszani.Nekem még nagyon szoknom kell mert elég nehezemre esett célozni futni lőni egy időben, főleg úgy, hogy az összevissza cikkázó közelharci egységeket alig tudtam eltalálni, és szinte alig sebeztem rajtuk vmit. Amikor volt egy kis lagg, esélytelen volt, csak annyit vettem észre, hogy leütöttek.
   Vkinek van tapasztalata archerrel mass pvp-n ?

  • xruu
   február 10, 2012 - 9:58 de.

   Az az alt+F4 azért volt különösen vicces mert működött 🙂 Úgy értem én is röhögtem rajta hogy egy GM ilyeneket ír, meg a sok noobon aki bevette és tényleg megnyomta, de aztán kiderült hogy egy kliens újraindítás után tényleg jobb lett picivel a helyzet. Persze nyilván írhatta volna hogy “figyu, indítsd újra mert jobb lesz” ehelyett sokan akik nem tudják mit csinál az alt+F4 azok bután pislogtak hogy wtf, szal azért poénnak is jó volt.
   De ettől függetlenül szerintem gm-ek rendben voltak, az megvan amikor első FT-ben egy kb elin táncolt a lépcsőn velikában és rakás ember csatlakozik? Igazi pedobear mennyország volt 🙂

   • Kouta
    február 10, 2012 - 10:37 de.

    szerintem pedig pont amiatt írta, mert a sok nub nem tudta felfogni, hogy ez egy stressz teszt, és sírtak és feszt spammoltak, hogy lagg van, és mi ez a sz*r…stb teljesen korrekt módon állt hozzá az a gm, SŐT aki volt olyan “okos” hogy le is nyomja az ALT+F4 et. az meg is érdemelte,

   • CSiPet
    február 10, 2012 - 2:38 du.

    Én a channelt váltogattam folyamatosan mert gyorsabb mint egy teljes újraindítás, de újracsatlakozik a szerverhez és egy ideig nem laggolt annyira.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s