Kezdőlap > Blog, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary > Functional Test értékelés lezárva~

Functional Test értékelés lezárva~

Köszönöm mindazok részvételét, akik kitöltötték a kérdőívet és ezzel segítettek az összesített vélemény alkotásában. Mind a kitöltők száma (104 db), mind pedig az azokból első körben levonható adatok komoly meglepetést okoztak. Minden beküldött kérdőívet felhasználtunk, senki nem lett azért diszkvalifikálva, mert nagyon negatív, vagy túlzottan pozitív volt a véleménye. A beküldött válaszok száma alapján ráadásul meg merem kockáztatni, hogy az eredmény akár objektívnek/reprezentatívnak is tekinthető. A nyers adatok már statisztikailag rendelkezésre állnak, így most megkezdődhet azoknak a feldolgozása és megfelelő formába öntése. Várhatóan még a mai napon el fog készülni a kivonatolt eredmény. Mit tippelsz? A nagy átlagnak mennyire jött be a TERA grafikája, irányítása, a harci rendszer és a quest rendszer? Jöhetnek előre a tippek…


 1. mz/x
  február 9, 2012 - 2:12 du.

  Tipp: Szerintem a harcrendszerrel lesz a legtöbbeknek baja, de csak szokni kell és még fejlesztik . 🙂

 2. elriewen
  február 9, 2012 - 2:18 du.

  grafika: 9/10
  irányítás: 7/10
  harci rendszer: 8/10
  quest rendszer: 9/10

  • február 9, 2012 - 4:01 du.

   grafika: 10/10 –nagyon sokan csak a TERA 2 nél fognak rájönni, hogy milyen szép is volt az 1 XD
   irányítás: 9/10
   harci rendszer: 10/10
   quest rendszer: 9/10

 3. Mentha
  február 9, 2012 - 2:20 du.

  Szerintem aki rendszeresen figyelemmel követi a blogot, annak nagy meglepetést nem okozott a játék. Persze élőben látni és használni a játékot sokkal pozitívabb élmény mint a youtube videókat nézegetni és mások élménybeszámolóit olvasni. Én mindenesetre azt kaptam egyenlőre a játéktól amit elvártam és megerősített ez a 2-3 óra játék abban, hogy nekem ez KELL!

  Illetve megjegyezném itt is, hogy az itt olvasottak miatt szinte mindent tudtam, hogy hol találok és azonnal otthon éreztem magam a játékban annak ellenére, hogy most játszottam vele először. Ezért külön köszönet nektek.

  A tippem pedig, hogy a tesztet kitöltők 92%-a pozitív véleménnyel volt a játékról.

 4. Adamantium
  február 9, 2012 - 2:21 du.

  Azt nem tudjátok, hogy később skill használat közben lehet mozogni? Mert nekem ez nem tetszett csak benne, hogy közben meg kellett állni, majd ha “elcastingolta” a varázslatot, vagy íjásznál a lövést utána lehetett csak mozogni 😦

  • február 9, 2012 - 3:27 du.

   Bizonyos classok esetében előfordul, hogy az adott skill egy magasabb szintű változata teszi lehetővé, hogy a skill használat közben lehessen mozogni (pl. charging/preloaded skillek esetén), szintén van olyan skill néhány classnál, aminek az a célja, hogy a hosszabb animációjú skilleket meg lehessen szakítani (pl. Slayernél a whirlindet meg lehet szakítani evasion rollal, stb.)

 5. Kouta
  február 9, 2012 - 3:01 du.

  Én azok alapján amit hallottam/olvasgattam:
  Grafika 10/10
  Irányítás: 10/10 (alább kifejtettem) / 7/10 (amennyiben úszás, és társai is számítanak)
  Harci Rendszer: 9/10
  Quest Rendszer: 5/10

  összességében? a questekre azért mondtam ennyit mert ha megfigyelitek sg-n is ment érte a sírás sok esetben olyan emberektől akik gw2 őt preferálják/várják, hogy grindesek és csak ilyen ölj meg ebből abból 10-et (nem értem mit gondolnak, minden MMO-ban ilyenek a questek, csak itt legalább nem unalmas a combat rendszer miatt). A Grafika sokaknak nagyon tetszett és ahogy olvastam / hallgattam összességében tetszett az embereknek. A Combat rendszer megint csak a többségének tetszetős volt, persze volt 1-2 ember aki szerint kuka, mert vagy nem tudta megszokni, vagy nem boldogult vele (o.O). Az irányítás alatt mit értünk? ha a karakter mozgatást akkor azzal sem volt gond, bár ha ilyen, hogy mászás, úszás és társaik… voltak akik szerint ezek feleslegesek és hülyeség volt belerakni a játékba (lássuk be az úszás tényleg bután néz ki DE még mindig jobb mint pl. Aionban, ahol beleállsz a vízbe, és belefullad a karaktered (ami amúgy tud repülni is…).

  Az én tippem, hogy a tesztet kitöltők 90-95%-a pozitív véleménnyel volt.

  • Szergely
   február 9, 2012 - 3:30 du.

   Ki a tökömet érdeklik a questek? Tökmindegy mi a körítés hozzá, ugyan az a végeredmény. Mellesleg az egész szintezésnek annyi értelme van, hogy megtanulod a karaktered használni alap szinten, ami – lássuk be – roleplaying text-questekkel fel-alá mászkálva soha nem történne meg…

   • mz/x
    február 9, 2012 - 3:53 du.

    +

   • Kouta
    február 9, 2012 - 6:16 du.

    nyilván, ezt meséld azoknak akik élnek halnak a “dinamikus questekért” és a sima questelés számukra már “grind”…

  • február 9, 2012 - 4:04 du.

   A questeket le lehet húzni, de az a nagy cucc, hogy nem volt MMO, ahol a questelés közben,minden legathereltem a buffok miatt.

   A GW2 meg nem klasszik MMO, túl erős benne a storyline XD – a legjobb game lehetne, ha lenne benne item 🙂

   • február 9, 2012 - 4:11 du.

    Ja a GW1 a kettőröl még csak az erős stroy mondható el. MEg hogy olyan féltargetes.

 6. Mevris
  február 9, 2012 - 4:49 du.

  Imádtam, ment is az előrendelés egyből digitális collector, csak h had szóljon. 🙂
  A grafikával megvok elégedve elég jó és nem szaggat ami kölön jó, még belerakhatnának egy-két + állítási lehetőséget, azt jól is lennénk, (még szeretném húzni 😛 ) .
  Irányításnál arra számítottam, h nehezebb lesz, lehet magasabb szinten több skillel macerásabb, de szerintem menni fog és igen hangulatos.
  A questeknél csak annyi, h márt most utálom az ismételhető q-eket. 😛 Tudom h nem kötelező, de akkor is.
  Még a gethering is tetszik a bónuszaival, fejlődés közbe külön öröm gyűjtögetni, craft rendszer még egy kicsit bonyolult, de majd belerázódok.
  És csak pozitívan!!!
  Még egy dolog amit most utálok, a koreai verzióval szembe (nem játszottam vele, csak YouTube) AZ ELINEKET MIÉRT KELLETT CENZÚRÁZNI???!!! 😉

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s