Kezdőlap > Bluehole, En Masse, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > Napi Rövid 2012.01.30 – (IP block és CBT wipe)

Napi Rövid 2012.01.30 – (IP block és CBT wipe)

A tegnap este kikerült Észak-Amerikai IP block – legyen az bármennyire is pozitív -, koránt sem kapott felhőtlen fogadtatást. Mint ahogy ma hajnalban mi is hírt adtunk róla (előző post), a cyber-crime védelem jegyében (goldseller, account hacker, stb.) teljes IP blokkolást kap: Ázsia, Afrika, Közel-Kelet és Oroszország. Sok elégedetlenkedő mellett ennek az IP blocknak áldozata lett cinderboy is, aki egyébként az egyik aktívabb távol-keleti MMO blogger. Blogján csalódását fejezte ki, amiért egy kalap alá véve őt is a hackerekkel.

Még nem ismert, hogy az IP block milyen szinten fogja érinteni az EU szervereket, de a témában már megjött az első hivatalos visszajelzés Annától (EU CM): “We would like to inform you that are currently discussing this matter internally. Should there be any changes to our current policy regarding IP blocks, we will let you know.” Tehát a témával kapcsolatban már folynak a belső egyeztetések a Frogsternél is. Vajon a cél szentesíti az eszközt? Magam részéről kicsit ambivalensen látom ezt a kérdést. Egyrészt tényleg mérhető eredménye lenne egy ilyen IP blocknak a botok, gold farmerek és egyéb cheaterek szempontjából; másrészt a mi guildünknek is van egy tagja, aki ez az intézkedés miatt búcsút inthet a játéknak. (És nem Ő az egyetlen…)

Raven (EU CM), jelezte, hogy hamarosan jönnek a béta infók, de elöljáróban megerősítette, hogy a béta időszak alatt több character wipe is lesz. Emellett konkrétan megerősítette, hogy a CBT-s karaktereket nem lehet a későbbi szakaszokba tovább vinni (pl. OBT).

Az NCSoft vs. BHS témában is megszólalt a Frogster. Közleményük szerint semmilyen szinten nem kapcsolódnak az EME és a BHS peréhez, így annak kimenetele semmilyen szinten sem befolyásolja a játék EU terjesztését (beleértve a megjelenési dátumot is).  A témával kapcsolatban az EU régió egyetlen országában sincs folyamatban lévő beterjesztés.


 1. január 30, 2012 - 6:36 du.

  WIPEEEEE!

  szvsz jót tesz ez a block és lehet, hogy most sokan támadják, de később visszasírnák.

 2. Agiido
  január 30, 2012 - 6:37 du.

  Én személy szerint örülök ennek az IP block dolognak. Persze biztos van pár ember akit hátrányosan érint a dolog, (őket tényleg sajnálom) de több a haszon, mint a veszteség, szvsz. Egyébként szerintem a BHS akkor jár el tisztességesen, ha a világ minden tájáról lehet játszani, max más-más kiadónál vagy szerveren. Akár lehetne dedikált távol-keleti szerver, amelyiken nincs IP block.

 3. hercul
  január 30, 2012 - 7:40 du.

  Ugyan azon a véleményen osztozkodok mint az elöttem szólok! +1

 4. január 31, 2012 - 5:34 de.

  Azért ha azt mondanák hogy a magyarokat is ip-ban alá vonják mert úgy sincs pénzük a játékra, azzal gondolom nem értenél egyet. Pedig legalább annyira igaz mint az hogy itt mindenki Hacker :). De sajnos nem tudunk mit tenni ha úgy döntenek hogy a mi pénzünk nem elég jó nekik. Kőrübelül olyan szintű védekezésnek érzem mintha levágnád a karod mert eltört az ujjad 🙂

 5. justaduck
  január 31, 2012 - 6:44 de.

  Monseus Syanas :
  Azért ha azt mondanák hogy a magyarokat is ip-ban alá vonják mert úgy sincs pénzük a játékra, azzal gondolom nem értenél egyet. Pedig legalább annyira igaz mint az hogy itt mindenki Hacker . De sajnos nem tudunk mit tenni ha úgy döntenek hogy a mi pénzünk nem elég jó nekik. Kőrübelül olyan sziáántű védekezésnek érzem mintha levágnád a karod mert eltört az ujjad

  nincs az az ip block ami megfoghatja a magyarokat:D:D amúgy sztem pont mi lennék az utolsó ország akiket kitiltanak:D néha csak megéri utolsónak lenni mindeben-.-”’

  u.i.: Igaz az hogy 2012. év vége fele ígérnek egy new class-t?

  • Gregi
   január 31, 2012 - 8:05 de.

   Koreában a T4-et is 2011-re ígérték, de igaz hogy 2012-re a T5-ben új classokat és az új kontinenst ígérik.
   Nem tudom mekkora a csúszás, de ha én azt mondom hogy 2012 vége felé már biztos hogy meglesz Koreában a T5, akkor biztos hogy nem lesz.

 6. Szergely
 7. numer361
  január 31, 2012 - 9:24 de.

  Nekem egy kérdésem van a dologgal kapcsolatban.

  Mi, mint az EU térség lakosai akkor az Észak Amerikai szervereken fogunk játszani? Mert ebben az esetben a ping szerintem piszkosul nagy lenne és 150-200-as ping már nagyon tud fájni egy olyan játék esetében, ahol a valódi reakcióidők és helyzetfelismerés kap nagy szerepet.

  Nem örülnék neki, ha azért vesztek el egy csatát, mert “nem tudtam időben reagálni”…

  Oh… Az egy kérdésből hirtelen kettő lett:

  Amennyiben külön van EU és NA szerver, akkor ti melyiken fogtok játszani? Van már előre kinézett szervervilág ahova a magyarok fognak tódulni?

  • január 31, 2012 - 12:26 du.

   Természetesen a Magyarok nagy része az EU szervereken fog játszani, hiszen itt biztosított az optimális szerver elérés (latency, stb.).
   Nem ismertek még a szerver nevek, de amint megfelelő közelségbe érkezünk ehhez, akkor természetesen itt a blogon szép nagy betűkkel ki lesz írva, hogy mely szerver/szerverek preferáltak a honfitársaknak.

 8. január 31, 2012 - 11:55 de.

  A ruszkik 140%a hackel csak 😀

 9. Disaster
  január 31, 2012 - 12:44 du.

  Sziasztok!
  Nem ide illő kérdés de remélem, hogy valaki tud nekem segíteni a kérdésem az lenne, hogy ezzel a konfigurációval elfut a gépemen laggmentesen majd a Tera?
  processzor:
  Intel Core i7-2600K Sandy Bridge, 3.4GHz, 4 mag+HT, 8MB cache, 3.8GHz turbo frekvencia,
  alaplap: ASUS P8Z68-V LX SATA-3/6G & USB 3.0, PCI Express 3.0 támogatás
  memória: 8GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3
  vga: Gainward nVidia GeForce GTX 560 2GB DDR5

  • január 31, 2012 - 12:51 du.

   Hogy is fogalmazzam meg, ha ezen a gépen nem futna el a TERA maxon grafikai lag mentesen, akkor nem tudom hogy min futna el. Nem is értem, hogy ez a kérdés miért merült fel benned, hacsak nem azért, mert szeretted volna megmutatni, hogy neked mennyire tuti jó géped van. Egyébként ez utóbbi célra a fórumon van egy topic, ahol az ilyeneket ki lehet tárgyalni. Az ilyen offtopic kérdéseket inkább ott kezeljétek. Köszi.

   • Szergely
    január 31, 2012 - 1:11 du.

    Őhm meno, ha már itt tartunk, szerinted elfutna egy ugyan ilyen konfigon csak épp 16GB rammal és SSD-vel?

    :trollface:

   • január 31, 2012 - 2:00 du.

    Szergi: Fontos lenne tudni még a procihűtőd és a fülhallgatód pontos típusát, valamint hogy a gépházadban hány neoncső és led világítás van, valamint azok miyen szögben világítják meg az alaplapot. Ezen információk hiányában bizonytalan vagyok a válaszban. 😉

   • Szergely
    január 31, 2012 - 2:29 du.

    Huh, na most megfogtál, de ha hazaértem meglesem. Azt viszont elfelejtettem említeni, hogy volt egy balesetem és egy repeszgránát levitte mindkét kezem, látásom sem az igazi, viszont tökéletesen hallok mindent. Nem tudom mennyire lényeges információ, de remélem így is maximálisan élvezhetem majd a Tera által nyújtott játékélményt!

    UI.: Hejj, de hiányoltam már azt a pecsétet! 😀

  • január 31, 2012 - 12:54 du.

   Weee~ ide is betörtek az attention whoreok 😀
   Ha csak ennyid van hozzá akkor az édeskevés a TERA futtatásához. Sokat segíthet egy széles sávú internet beújítása. Ha valami laggmentes akkor az azt jelenti, hogy alacsony a pinged.

 10. rekotye
  január 31, 2012 - 1:19 du.

  Szergely :
  Őhm meno, ha már itt tartunk, szerinted elfutna egy ugyan ilyen konfigon csak épp 16GB rammal és SSD-vel?
  :trollface:

  Sztem ásd el magad, és add ide a cuccaid…. vagy elveszem > : )

 11. Disaster
  január 31, 2012 - 3:29 du.

  Köszönöm a válaszokat.Nem nagyképűségből írtam le nem vagyok vérpistike.. csak új gépet akarok venni és ezt néztem ki csak kellet még megerősítés amit megkaptam itt szóval köszönöm az értelmesebbektől a normális válaszokat have a nice daaaayy 🙂

 12. IceSkull
  január 31, 2012 - 5:20 du.

  Ha ilyen gépet néztél ki és ezen konfigurációt ennyire részletesen taglalod is az itt lévőknek, akkor már ne is haragudj, de elég nehéz elhinni, hogy nem értesz annyit sem a géphez, hogy egy ilyen konfigon gyakorlatilag a jelenleg létező összes játék zökkenőmentesen elfut…
  Továbbá a Tera gépigénye is millió helyen fel van tüntetve, bárhol megnézhetted volna, ha kétségeid voltak. Mindezek tükrében elnézést, de én utóbbi HSZ-ed több kevesebb kétkedéssel fogadom. Egyébként elnézést az offért.

  IP block meg szerintem teljesen jogos (bár én is sajnálom azokat akik tényleg nem hack-elnek és emiatt nem tudnak majd játszani) hiszen ezek, EU és USA szerverek lesznek, márcsak emiatt is logikus, hogy más régióba tartozó országok máshol játszanak. Ahogy pedig Rdei is írta, az oroszok kb 140%-a hackel csak. 🙂

 13. Sagrath
  január 31, 2012 - 9:13 du.

  Szerginek Schenheiser fülecse van igy hallani fogja legalább a Terát ha nem akkor odaadom neki a razer megalodont ), had dübörögje le az arcát a helyéről lol.IP block marhaságnak tartom mint köztudott fake IP cimmel megkerülhető simán a latency kicsit húzos, de még mindig élvezhető bármilyen mmo, és nem nagyobb a latency mint K-terán.Ezt csak azért irom le nektek, mert Vindictust ilyen megoldással játszottam USA szerveren, holott ez a régió IP block alatt volt….

 14. január 31, 2012 - 10:00 du.

  A TERA-hoz azért kell 2 videokártya, hogy a 8 szoros MSAA-t tudd forcolni, és azért kell ASUS XONAR, 5.1 el, hogy halljad, ha hátulról üt a human slayer !

 15. Sagrath
  február 1, 2012 - 6:03 de.

  brothercaptain :
  A TERA-hoz azért kell 2 videokártya, hogy a 8 szoros MSAA-t tudd forcolni, és azért kell ASUS XONAR, 5.1 el, hogy halljad, ha hátulról üt a human slayer !

  🙂 2XNvidia Gainwrad Geoforce 9800 GTX+ OC piros nyákos gyári tupir 512MB/kari SLI-ben még egy kari hiányzik mert a lapba belemenne :)azaz 3 utas SLI szörny
  7.1 Asus mittomén milyen kártya CRYSTAL SOUND DTS.Füleccsel nagyon vad 🙂

  Na lényeg nem egy mai gép az enyém, de mondhatni hogy a 775 ös csúcsa jelen pillanatban.Akárki akármit mond Terához kelleni fog a 4 magos proc meg a raklapnyi ram.Ha ez megvan, akkor lehet élvezni max felbontáson.A 2 mag sajnos kevéske neki tapasztalat alapján igen elfogyott azaz magonként 98-100% on zúzott folyamatosan a Tera alatt.Ha nem megoldható a 4 magos mutatvány,akkor két magon egy raklapnyi rammal 3/4 es felbontásban vagy ha max akkor a tükrözödések tükrözödésének a tükrözödését le kell venni,és csak nagy tömegben lessz grafikai laggod a proc miatt…Egy GTX kártya meg elég ha nem SLI-s a rendszer.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s