Napi Rövid – 2012.01.29.

Lassan vége a Januárnak. A Frogster ‘1000 special key‘ eventje sikeresen kifutott a héten. Ha jól számoltam, akkor kb 7-8 Magyar játékos jutott kulcshoz (már akik ezt valamilyen módon jelezték felénk). A hónap végével kifut az EnMasse twitter betakey eventje is, úgyhogy lassan itt az ideje, hogy ténylegesen el is induljon a béta. Az egyébként nyugodtnak induló hétvégét némileg felborzolta az új NA site váratlan megjelenése. Lehetne spekulálni, hogy vajon mi értelme is lehetett egy kétségtelenül félkész oldalt ilyen hirtelen kiadni, de inkább ne tegyük. Van most elég baja az EnMassenek. Mindezek árnyékában végre fény derült a koreai új content patchre is… Lássuk mi minden történt még:

 • Az új NA site magával hozta az új support oldalt is, ahol már számos kérdés kerül tisztázásra. Szemmel láthatólag nagyon komoly célként lett kitűzve az account védelme. Ennek érdekében az NA játékosok (és remélhetőleg az EU játékosok is), a következő funkciókkal lesznek oltalmazva:
  • IP block az összes olyan terület felé, amelyek tipikusan a cyber-bűnöző melegágyai. Teljes Ázsia mellett, kizárásra kerülnek az Orosz, Közel-Kelet és az Afrikai országok is.
  • Az IP blocknak természetesen csak akkor van értelme, ha nem lehet megkerülni proxykkal. Ennek érdekében, függetlenül a proxyt üzemeltető cégtől az összes proxy jellegű szolgáltatást szintén IP block alá vonják. Mindezen intézkedéstől a goldfarmerek és account tolvajon minél szélesebb körű kizárását reméli az üzemeltető.
  • Szintén az account tolvajok elleni védelmet erősíti az “Account Armor” funkció. Ennek a lényege, hogy a számítógéped bizonyos jellemzői alapján összerakott profil fogja meghatározni azt, hogy mely gépről léphetsz be az accountoddal és melyekről nem. Ha olyan gépről próbálnál belépni, ahonnan korábban még soha, akkor ezt előbb jóvá kell hagynod az azonosítódhoz rendelt email címen. Nyilván persze ez a megoldás sem tökéletes, de egy komoly lépésnek tekinthető, hiszen ezt követően a támadónak nem csak az azonosítódat és a jelszavadat kell tudnia, de ismernie kell az accountodhoz rendelt email cím hozzáférését is.
 • Egy nagyobb interjút közölt le a 4gamer.net, melyben a TERA Japán helyzetét elemezte. Az interjúból kiderült többek között, hogy a TERA JP csapat és a BHS között két hetente van egy-egy nagyobb videokonferencia, ahol részletesen elemzik a játék helyzetét. Január közepén emellett egy három napos helyszíni konferencia is lezajlott, ahol részleteiben elemezték a TERA  JP negatív helyzetét. Fő problémaként a felhasználói visszajelzések nem megfelelő kezelését határozták meg, amelynek a kezelése a jövőben első számú feladata lesz az együttműködő csapatnak. Szintén komoly problémaként jelölték meg a koreai és a japán kiadások közötti csúszást. A döntés értelmében a jövőben ezen a téren komoly javulásokat fognak megcélozni. A harmadik kulcsfontosságú kérdésként a bothelyzet kezelése lett megjelölve. Itt a vezetőség nagyon komoly – mérhető – javulást célzott meg a közeljövőben. Ennek érdekében egy új funkció implementálása került eldöntésre, amivel a játékosok maguk is fel tudnak lépni hatékonyan a botok ellen. Hogy mindez miért fontos számunkra, EU játékosok számára? Mindezen változások és problémák minden bizonnyal az EU régióban is jelentkezhetnének. Öröm, hogy ezen problémák kezelésére nem az EU piac lesz a tesztalany.
 • Az előzőleg említett 4gamers.net cikk beszél a játék jövőjéről is, konkrétan elhangzik benne, hogy a februárban megjelenő koreai patch már a – jelenleg még fejlesztés alatt álló – ‘T4 build’ lesz. Ez az apróság is bizonyítja, hogy az eddig elcsepegtetett információk még csak a jéghegy csúcsát jelentik és lényegesen többről fog szólni a kérdéses content patch, mint amennyit eddig megtudtunk róla. A japán cikk egyébként az eddig bemutatott fejviseletek mellett további négy képet is tartalmaz:

 1. yusukee
  január 30, 2012 - 12:19 de.

  Az ip block tetszik 😀 Remélem sikerül kitiltani a goldsellereket is.

 2. január 30, 2012 - 1:31 de.

  Ez az IP block most, hogy fog működni? A ruszkik végül nem játszhatnak vagy mi?

  • negativ
   január 30, 2012 - 2:10 de.

   NA-ban szerintem amúgy sem akarnának játszani az oroszok. AZ EU-ból meg remélem azt a vietnámi környéket kibannolják afrikával egyetemben. Nem kell ide lagfesztivál.

   • január 30, 2012 - 2:13 de.

    Én inkább a Pretses aka vájtvizárd zerget szeretném kikerülni. Remélem lassan észreveszik, hogy Oroszország javarészt nem az EUhoz tartozik.

   • negativ
    január 30, 2012 - 2:20 de.

    Üzleti szempontból nem hiszem hogy bannolják majd őket (max ha indul nekik is szerver), meg részemről jöhetnek, PvE szerveren nagy vizet nem fognak zavarni.

   • Kouta
    január 30, 2012 - 3:39 de.

    ilyen játékban PvE szerverre menni bűn a véleményem szerint… 😛 (mondom én aki OWPvP buzi ^^)

    azért kiváncsi vagyok mit kezdenek EU ban tényleg a közel kelet ill orosz részleggel.

   • Szergely
    január 30, 2012 - 7:50 de.

    Nem hiszem, hogy PvE szerót választana az oroszok többsége, sok köztük a PvP orientált játékos és általában nem is rosszak…
    (PS.: vv konstans grouppal szaladgált főleg, de zergnek még nem nevezném :P)

   • negativ
    január 30, 2012 - 9:16 de.

    Majd elválik hol lesznek többen, lehet nem is egy szerveren leszünk velük. Bár ahogy emlitettem nekem mind1, én PvE-re megyek.

    Kouta : régebben én is pvp szervereket választottam, de újabban a “kultúra hiánya miatt” inkább megyek pve-re. Aréna, duel ott is lesz.

 3. Monseus
  január 30, 2012 - 4:25 de.

  Udv nektek!
  Hat ez a hir nagyon elszomorito. 2 eve varok erre a gamre es akkor most megse fogok tudni jatszani az ip blok miatt. :S Mert hogy pillanatnyilag azsia kozepen elek 😦 Pedig hanyszor elhangzott hogy nem lessz ip blok …

  • január 30, 2012 - 8:51 de.

   Egyelőre még nincs min aggódni. Ez az információ az NA (Észak Amerikai) kiadótól való, az EU még nem erősítette meg, hogy bármilyen IP blockot is szeretne alkalmazni. Persze következtetni lehet, de a hivatalos bejelentésig nem érdemes spekulálni. Egyébként valóban számtalan esetben elhangzott, hogy nem lesz ip block az EU és az NA játékosok között, azt azonban szerintem sehol nem mondták (ha mégis akkor sorry), hogy ugyanez igaz lenne a kerek világ minden pontjáról is. Úgy egyébként osztom a fájdalmad, a renegade guild egyik tagja is megszívta ez miatt, mivel jó egy éve az orosz sztyeppéken melózik, így ha lesz az EU-ban is hasonló IP block, akkor neki is reszeltek. Egyébként mit jelent pontosabban az, hogy Ázsia közepén élsz?

   • január 30, 2012 - 1:10 du.

    Mongóliát jelenti pontosabban Ulánbátort.

   • január 30, 2012 - 1:46 du.

    Nem tudhatom, hogy Mongóliában milyen internet vonalak vannak, de hacsak nincs EU felé valami frenetikusan jó internet kapcsolatod, akkor kb olyan lesz a játékélményed, amilyen nekünk a koreai szervereken. Jó-jó, el lehet vele szüttyögni, meg próbálgatni a játékot, de az élvezhető válaszidőtől nagyon messze van.

 4. január 30, 2012 - 2:37 du.

  Hát a pingem kicsit nagy de szerintem nem olyan veszélyes.
  Budapest 292
  Berlin 292
  London 275
  Paris 272
  Nem tudom hol lesz fizikailag a szeró, esetleg beköttetek üvegszálas netet de 11 000 km-ről nem hiszem hogy sokkal jobbat ki lehetne hozni.

 5. január 30, 2012 - 4:38 du.

  Frankfurtra ellenőrizz.

  Nem tudsz olcsón Mongol jurtát?

 6. január 31, 2012 - 1:42 de.

  Frankfurt 350
  Nektek a koreai szerón mennyi?

  Alap jurta 1000$ korul, fullos 8000$. Természetesen plusz szállítás

  • február 1, 2012 - 10:21 de.

   Mit jelent az alap jurta ill. mennyivel több a fullos?

 7. február 1, 2012 - 1:54 du.

  Alap jurta azt jelenti hogy csak a fa vaz van benne meg a kulso boritas. A fullosabban van egy diszes belso botitas is meg annak alja is van. Mind a 2 ar 4 szemelyes jurtara szol persze van nagyobb is. Azt azrt meg erdemes eszbe tartani hogy innen odaig kiberelni 1 vagont kb 1 milla.

 8. február 2, 2012 - 9:18 de.

  Hm akkor ez egy kicsit drágának tűnik. Volt nálunk felállítva 2 éve egy eredeti kézzel festett mongol jurta amihez alapból még a tűzhelyet is adták úgy tudom az szállítás nélkül volt 700eFt. Abban simán elaludtunk 15-en.

  De azért köszi!

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s