Kezdőlap > En Masse, TERA ENG > Gondolatrendőrség…

Gondolatrendőrség…

Ma egy igen fura üzenet jelent meg a TERA NA-hoz kapcsolódó hivatalos fórumokon. Eleve fura, hogy helyi idő szerint miért pont szombat késő délután rakják ki a postot, az meg méginkább fura, hogy miért adnak hírt egy korábbi szavazás eredményéről. Jó egy hónapja bekerült egy szavazás az egyik Velika Voiceba, ami azt kérdezte meg a játékosoktól, hogy kerüljön-e archiválásra a teljes jelenlegi fórum. A kérdés feltétele és a válaszok is igen furára sikerültek, de nem tisztem ezt különösebben értékelni. Mindenesetre nem rémlik, hogy ilyen szavazás kiírásra került volna, ha mégis, akkor nem adtak neki nagy hírverést. Erre utalhat az is, hogy mindösszesen 200 válasz érkezett. Lássuk be, amikor mi itt a blogon megkérdezünk valamit az olvasóktól arra jön simán 200 válasz itt Magyarországon, akkor mennyire tekinthető mérvadónak egy egész Észak-Amerikát érintő kérdés esetén a 200 válasz? Inkább ezt sem akarom értékel. Lényeg, hogy a mivel a kérdésre a ‘megfelelő’ válasz lett megjelölve többségben, ezért máris jött a hivatalos közlemény mely szerint akkor hamarosan megkezdik archiválni a teljes régi fórumot és az új fórum tiszta lappal fog indulni. Ezzel jó két évnyi múltat tesznek parkolópályára. Benne megannyi kutatómunkával, lore összefoglalókkal, koreai infókkal, fanfictionökkel, fanartokkal és persze sok-sok haszontalan dologgal és negatív hozzászólásokkal is. Hogy mi lesz az archívummal? Egy külön helyen lesz majd elérhető read-only módban. Bravó… Persze joggal kérdezhetitek, hogy miért is kéne hogy ez fájjon nekünk? Lényegében semmiért, hiszen az amcsi fórumról van szó és tartok tőle, hogy a legtöbb hazai rajongó nincs is regisztrálva arra a fórumra; hisz van nekünk immáron másfél éve tera-eu fórumunk. Ennek ellenére a nyugati rajongói közösség azon a fórumon indult el és leszámítva néhány EU aktivistát (pl. Cori), a mai napig az Amerikai fórum a mérvadó hírforrás. Kár, hogy egy ennyire ‘fura’ szavazás fogja kettévágni mindazt ami ott felépült az évek alatt.

A cikk témája és a cikk címe közötti összefüggést gondolom nem kell különösebben magyaráznom; ha mégis, akkor itt az ideje, hogy elolvasd George Orwelltől az 1984 című regényt. (Igen… tudom, hogy Winston az igazságügynél dolgozott, nem a gondolatrendőrségnél, de ilyen címet csak nem adhattam a postnak…)


Kategóriák:En Masse, TERA ENG Címke: , ,
 1. negativ
  január 22, 2012 - 8:39 de.

  Még mindig jobb mint ha törölték volna. Gondolom saját verziójuknak akarnak helyet biztositani.

 2. Heracros
  január 22, 2012 - 10:49 de.

  NO Komment,tipikus hibája annak ,hogyha nem tartjuk be a langsam spazieren, keine ugribugri mondatot.

 3. január 22, 2012 - 11:22 de.

  Meno én most végignézegettem az angol Pools topicot és a legdurvább szavazáson ami a választott classokról szól ott volt 1887db szavazat ezen kívül még egy olyat találtam amire vagy 1000 ember szavazott de a többség jellemzően 100 vagy az alatti szavazatszámmal büszkélkedhet. Szóval az a 200 szerintem nem is rossz!

  Én teljesen megértem, hogy szeretnék lewipolni a fórumot, a fórum 3/4-ét kb. olyan topicock teszik ki, hogy mikor jön már ki, honnan lehet letölteni meg mi ez a szar, és miért nincsen már hype. Nagyon sokminden megváltozott az első béta óta az információs topic-ok nem is biztos, hogy lekövették ezt. Remélem az új fórumon már sokkal játék közelibb topic-ok születnek majd, az esetleges hibákból vagy észrevételekből. Akik meg eddig értékes infókat gyűjtöttek össze egy-egy giga postban azok a mentést elérik és az új helyre is kipostolhatják ha erre érdemesnek tartják. Az átmásolás meg alkalom, hogy kicsit felfrissítsék a tartalmat.

  • január 22, 2012 - 11:25 de.

   angol * az amerikai akart volna lenni

   • január 22, 2012 - 11:29 de.

    1 kutya

    * /\
    ********o=>
    * *

   • január 22, 2012 - 11:31 de.

    elcsúsztak a spacek…

    1 kacsacsőrű emlös

 4. január 22, 2012 - 11:28 de.

  Szivük joga, amúgy egy kis feeeelhasználói okoskodással SZÉT kell linkelni, és hivatkozni az újba a régit, és akkor szignikfikásan látszani fog, hogy

  200 ember USA-ban nem szignifikáns +
  Személyesen, VANARCH EMISSARY helyeken olvasok csak – MAGYARUL, csak akkor megyek odébb ha nagy a csend… de olyan nem volt 2 éve XD

 5. január 22, 2012 - 12:32 du.

  Xhator: Különösebben nem minősítésem a dolgot, megtettem ezt a témában. Ennek ellenére a 200 szavazatból meghozni ilyen kardinális döntéseket az szerintem annyira nem menő. Én személy szerint sajnálom, hogy ezen akarnak erőforrást (mind emberi, mind infra) spórolni. Kár a régi/jelenlegi fórumért. A fentebbi post a privát véleményem fejezi ki a kérdés kapcsán.

  • január 22, 2012 - 2:25 du.

   Nem is akartam befolyásolni senkinek a véleményét. 😀 A hozzászólásomban csak én is próbáltam leírni az én véleményem.

   Elunnánk magunkat ha nem olvasgatnánk a hozzászólásokban egymás véleményét, mert mindenki mindenben tök egyetért. 😀

 6. Csenky
  január 23, 2012 - 2:27 du.

  Orwell király.

  Egyébként lehet, hogy ez a korrektebb megoldás, de szerintem abban több ráció lett volna, hogy néhány kedves moderátor fogja magát, és véletlenül elkezdi a dolgát csinálni. Pl törölni az ostoba / buta / felesleges / elavult / stb / stb thread-eket, és rendbevágni az egész kócerájt. Aztán én már azon se lepődnék meg, ha még az előtt le akarják menteni a sok cuccot, mielőtt kitalálja a sopa, hogy van rajta valami randaság. 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s