Kezdőlap > Blog, TERA ENG, TERA Hungary > Ezt is megértük… Elmélkedés az elmúlt napok bejelentéseiről

Ezt is megértük… Elmélkedés az elmúlt napok bejelentéseiről

Alig egy éve, még igen boldog hangulatban telt el a Január hónap, hiszen nem csak, hogy megjelent Koreában a TERA, de már tudott volt a az EU CPE is. Hogy ezután mi mindent történt a 2011-ben évben, azt most már nem hánytorgatnám fel, volt erről bőven szó év közben és az év végén. Fátylat rá. Bár papírforma volt, hogy a release valamikor május elején várható, de azért ott élt reményként sokunkban a hamarabbi megjelenés. Ha másért nem, akkor a BHS vezér tavaly nyári kijelentése miatt.

Persze végülis nincs min aggodalmaskodni így sem. Hisz bár a május 3. valóban egy relatív távoli dátumként értelmezhető, de ne feledkezzünk meg a már-már protokolláris kiadási forgatókönyvről: Open Beta, Pre-Selection, Early Access/Headstart. Ha ezeket is belevesszük, akkor a lényegi történések (amelyek minden játékost érinteni fognak), már április elejétől elindulnak. Addig még tippre lesz legalább annyi béta, ami csak éppen hogy elférne egy kezemen. Természetesen lesz itt mindenféle pre-order akció és ki tudja mi minden.

Sokan vetették fel az elmúlt hónapokban, hogy hol van a TERA hypeja. Magam is többször meginogtam, hogy vajon a FOG tényleg jól csinálja-e amit csinál. Lássuk be, az elmúlt napokban eléggé meglódult a TERA szekere. Ennyit jelent, amikor a screenshotokba és leírásokba már belefásult közösség végre kézzel fogható jelét kapja az előrelépésnek. Ennyit jelent egy béta hír  és ennyit jelent egy release date bejelentés. El nem tudom mondani mennyire jól eső érzés, hogy az új postok kategóriájának megjelőlésekor a ‘TERA KOR’ és a ‘TERA JP’ helyett végre egyre többször tudom bepipálni a ‘TERA ENG’ checkboxot.

Bloggerként jó látni, hogy a közösség napról napra hízik. Míg egy negyedévvel ezelőtt nem volt ritka a napi 500-as hit (blog látogatás), addig a bejelentések körül ez a szám nem ritkán felugrik akár óránként a 360-ra is (ma is volt egy ilyen peak). Bár ezek a számok a legtöbbetek számára nem mondanak sokat, de az arányok minden bizonnyal érzékeltetik, hogy a hype kőkeményen beindult.

Az elmúlt majd két évben a bloghoz kapcsolódóan egy igen erős és kitartó rajongói kör verbuválódott össze. Ezen kör töltötte meg élettel a postokat a kommentjeiken keresztül és sokszor ezen kör adott okot is egy-egy post megírására. Jó látni, hogy a hype beindulásával néhány régen nem látott név is megjelent újra az aktív kommentelők között és persze jó látni a megannyi új nevet is.

Biztosra veszem, hogy az elkövetkező három és fél hónap izgalmasan fog eltelni és – ahogy eddig is -, megpróbálunk ehhez mi is hozzájárulni a postokkal, játékokkal, nyereményekkel és persze a közösség teremtés megannyi rendelkezésre álló eszközével.


 1. negativ
  január 17, 2012 - 6:38 du.

  Igaz ami igaz, ennyit játékra még nem vártam 😀

  • hercul
   január 17, 2012 - 9:33 du.

   Nálam is hasonló a helyzet…:D

 2. meridian
  január 17, 2012 - 6:49 du.

  Amúgy a nyakamat rá, de a blizzard valamikor ekkor fogja kihozni a vicc-pandás-kiegjét… és sztem az első pofára esést ekkor fogják elszenvedni. Mert biztos sokan izomból megveszik a kieget, de hogy hamar le is teszik majd, az is biztos.

  még kíváncsi leszek, hogy a GW2 mikor fog jönni, reméljük, nem fogják ütni egymást a megjelenések.

  • mz/x
   január 18, 2012 - 11:24 de.

   Nem birom ki, blizzről annyit, h az a kieg a ..arnak egy pofon 😀 Amitől csak büdösebb lesz.

 3. mityusz
  január 17, 2012 - 6:50 du.

  500-ról 360-ra ugrik? hm 🙂

  • január 17, 2012 - 7:34 du.

   kimaradt a második tagból az “óránként” szó. Köszi.

  • január 18, 2012 - 2:23 de.

   Ott van a szövegben (most) , hogy napi és óránkénti.

 4. Suky
  január 17, 2012 - 7:26 du.

  Sziasztok! Ha jól emlékszem Menorelre akkor a bs-en játszott paladinnal anno, aztán mintha egy aion blogon is találkoztam volna vele , aztán most itt 🙂 Régóta várom már , mikor is jön ki egy olyan mmo , és itt most nem wow killer gamere gondolok mert olyan nincs, hiszen szerintem az alapokat nyilván innen – onnan de összegyúrva mégis csak a wow adja , ez vitathatatlan . Annyit várok ettől a játéktól , hogy ha leülök legyen egy kis újdonság , az ami vanillában volt , bocs a sok wowos utalásra de le sem tagadhatnám hogy a mai napig nem tudtam elszakadni , de talán majd most. Szóval , lényeg az egészben hogy drukkolok a fejlesztőknek , hogy az aion és a rifttel ellentétben mert mintkettőt valahol a bétában meg is untam , legyen egy izgalmas játék , ami elé szívesen leül az ember este , hogy felfedezze mit is tartogat számára egy új világ . Bocs ha egy kicsit elmentem mindenfelé , 13 óra munka után ennyi telt tőlem 🙂

  • január 17, 2012 - 7:33 du.

   Üdv Suky. Jaja, jól emlékszel. Valóban a bs-en toltam palával. Te mivel játszottál és milyen néven futottál arrafelé?

  • hercul
   január 17, 2012 - 9:35 du.

   Vendéglátós vagy barátom?:D

  • mz/x
   január 18, 2012 - 11:52 de.

   sry mert bár igaz van némi wow-os feelingem IS játék közben, de avval vitatkoznék, hogy az alapokat a wow adná, mert h nem a wow az első mmo, volt előtte is, az is építkezett valahonnan (daoc, etc.) nem kútfejből szülték. Teraval is így van, több helyről építkezik rengeteg saját nohauval. Az én vélemenyem szerint a wow 5 éve halott game semmi újjat nem sikerült hozzáadni és javítani sem rajta, csak gyártják az ugyanolyan kiegeket, meg próbálkoznak az ázsiai piaccal. Szakadjunk már ki ebből a wow bűvkörből nem ők szarják a spanyolviaszt.

 5. Suky
  január 17, 2012 - 7:45 du.

  ha írsz egy dátumot kb akkor meg tudom mondani épp mivel toltam akkor 🙂

  • január 17, 2012 - 7:49 du.

   2009 nyarán adtam fel a WoW-ot, valamikor jó két évvel az előtt transfereltem a BS-re, szóval ebben az időablakban.

 6. Suky
  január 17, 2012 - 8:00 du.

  Akkor leginkább , Selphie nevű holy palával , Aeris guildben voltam akkoriban ha mond valamit , de Suky néven volt már mage, hunterem , rogue-m is 🙂

 7. HibasNev
  január 17, 2012 - 8:55 du.

  Régen nem látott 🙂 Hát igen. Van egy kettő. 🙂

 8. meridian
  január 17, 2012 - 10:26 du.

  Aeris? Mintha lettem volna abban a guildben én is, paladinnal (Lazzlo) szintúgy… de 2009-ben sokat kihagytam főleg tavasszal, nyáron. Már vártam az AIONt nagyon, meg munkahelyi problémák is adódtak akkoriban, nem tudtam játszani.

 9. Heracross
  január 18, 2012 - 8:45 de.

  lenne egy intim kérdésem.:a játék kompatibilis lesz a g510,ill. a g13-as számmal jelzett logitech billentyűzetekkel?

  • január 18, 2012 - 9:53 de.

   G11-es keyboarddal gond nélkül megy. Nem tiltja le a Gx gombokat sem és ha azokra macrot definiálsz, akkor az is megy.

   • HibasNev
    január 18, 2012 - 2:13 du.

    +még Logitech G13 Gamepad-al is simán fut macrokkal együtt 🙂

   • Heracros
    január 18, 2012 - 9:41 du.

    köszönöm,meno igy akkor tuti, hogy majd beszerzem őket valahogyan

 10. Solynar
  január 18, 2012 - 10:17 de.

  Hát azt kell mondjam, hogy eddig mint nagy MMO fan, a szintén kóreai fejlesztésű Blade & Soul-ra vártam, de jobban utána olvasva a terának, utánanézve, több napot a témán töltve azt kell mondjam, hogy a Tera-t már most jobban várom sokkal mint a Blade & Soul-t és lehet azt meg sem veszem ha kijön 🙂 A Tera eddig úgy néz ki pont azokat ötvözi amit egy játéktól elvárnék 🙂

  • mz/x
   január 18, 2012 - 12:11 du.

   Azért BNS -t még nem írnám le, csak egyenlőre ki sem akarják nyugaton kiadni, szóval ha akarnál is nehéz lesz vele játszani, De azért nc fejleszti tehát szar nem lesz de az is tuti vért fog izzadni benne az ember ahogy nc-nél ált.:D

 11. TeagueE
  január 18, 2012 - 10:27 de.

  “Open Beta, Pre-Selection, Early Access/Headstart” hmmm jólhangzik 😛

 12. Gregi
  január 18, 2012 - 1:07 du.

  Kezdek aggódni hogy a Béta is olyan lassan fog elindulni mint ahogy az egész eddig futott, valsz nem is ebben a hónapban lesz…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s