Kezdőlap > Blog, Bluehole, TERA Hungary, TERA KOR > K-TERA: Az első szülinap

K-TERA: Az első szülinap

Holnap lesz a napja, hogy kereken egy éve kezdetét vette a K-OBT, ami a távol-keleti MMOknál rendszerint a játék hivatalos startjaként datálódik. Ennek alkalmából az elkövetkező 6 napban igen sok event és jutalomjáték fog indulni.

Bár a TERA esetében nem egyedülálló jelenség, de pl. az egyik fődíj egy igen értékes smaragd berakásos arany ékszer. De szintén említásre méltó a kézzel készített Velik istenség szobor is, ami szintén megnyerhető. A további nyeremények között van néhány meglepő ingame item is. Az egyik item pl. a training center instanceban sebezhetetlenséget ad a központi crystalnak így gyengébb csapatok is meg tudják csinálni könnyedén a három bossok runt.

Az event természetesen nem csak fődíjakból áll. Csak néhány érdekesség, amit érdemes figyelemmel követni:

 • Az újonnan létrehozott accountok esetében lvl25-ig ingyen lehet játszani. Tehát gyakorlatilag az event alatt (nem tudjuk meddig fog tartani, elvileg lehet hogy csak ebben a 6 napban), a TERA lvl25-ig free-to-play módba kapcsol.
 • A party matchmaking systemen keresztül szerveződő csapatok az event alatt a jelenlegi ‘placeholder’ jutalmak mellett igen értékes jutalmakat is begyűjthetnek.
 • Az event során minden nap érdemes beloggolni, mert a gift of the goddess-en keresztül minden ingame nap ajándékokat fognak kapni a játékosok.
 • Azok, akik az elmúlt egy évben aktívan játszottak, egy különös/különleges ceremóniával találkozhatnak. (Részletek egyelőre nincsennek.)

Mindez csak kedvcsináló. Még tavaly év végén a távol-keleti sajtó részt vett egy exkluzív prezentáción a TERA jövőjét illetően, ahol tilos volt fényképezni és NDA-t kellett aláírniuk. Bár nem tudhatjuk pontosan, de keresve sem lehetne jobb témát felvetni a szülinapi event során mint, hogy mit is fog hozni a játék a közel és távolabbi jövőben.

További részletek az eventről az elkövetkező napokban.


 1. január 10, 2012 - 8:37 du.

  most öhm akkor esetleg 6 napig lehetne vele játszani? vagy valamit félre érettem erröl lehet tudni vmit h müködik e? vagy öö ez mai naptol kezdve van?

  • negativ
   január 10, 2012 - 8:41 du.

   Gondolom ha regelsz új accot, akkor igen. De majd a kterások biztosan több információval tudnak szolgálni.

  • yusukee
   január 10, 2012 - 9:18 du.

   Szerintem attól még, hogy ingyenes lesz a koreai accountot meg kell venni. De remélem tévedek 😀

   • Des
    január 10, 2012 - 10:15 du.

    Ahogy mondod.

   • január 10, 2012 - 10:45 du.

    El ne hidd amit Des mond… Nem ért hozzá…

 2. negativ
  január 10, 2012 - 8:40 du.

  Majd szurkolok a pálya széléről 😀

 3. Sagrath
  január 11, 2012 - 11:07 de.

  KSSN szám miatt, verified accot kell venni csak nem kell majd feltölteni gametimeal,mivel az lessz ingyenes.Legalábbis én igy gondolom.

  • yusukee
   január 11, 2012 - 1:39 du.

   Akkor a lényeg az, hogy nekünk most se lesz ingyenes 😦
   Jöhetne már valami béta mert már nagyon játszanék!

 4. Sagrath
  január 11, 2012 - 8:09 du.

  Ha tudzs a hnagmenél accountot csináléni magadnak akkor már le fogod tudni tölteni a klienst kvázi tényleg free lessz.De a nyelv miatt azt gondolom ez nem igazán működik külső segitség nélkül.És vagy fénymásolatok kellenek a személyazonosságodról ami úgye neked sem Koreai 🙂

 5. Jégbontó
  január 11, 2012 - 8:45 du.

  Egyszer sikerült bejutnunk a koreai silkroad-ra külső segítség nélkül, oda is kellett a kssn szám úgyhogy nem megoldhatatlan a dolog. Viszont amit ott műveltünk az bőven kimeríti a személyiséglopás fogalmát. Gondoltam rá hogy megpróbálom a terát is de úgy döntöttem inkább kivárom míg megjelenik plusz nemsoká jönnek a béták és kis szerencsével belekóstolhatunk végre a játékba.

  • január 11, 2012 - 9:50 du.

   Látod ebben teljesen igazad van. Kétségtelenül felér ez egy személyiséglopással. Hiszen ki tudja, lehet hogy szerencsétlen KSSN tulajdonos nem is tud az egészről és amikor eszébe jut, hogy már pedig Ő akkor TERA-zni akar akkor meglepődve kénytelen konstatálni, hogy bizony az ő KSSN-jével már valaki regisztrált egy accountot és szomorúan kénytelen elfogadni, hogy akkor Ő sajnos ezzel a játékkal nem játszhat.

   • Jégbontó
    január 11, 2012 - 10:30 du.

    Annak az embernek csak azt tudom mondani hogy így járt. 🙂
    Náluk ennek a számnak sokkal nagyobb jelentősége van mint itt egy személyi számnak. Mindenféle neten történő pénzes ügylethez az kell, ráadásul az utolsó 6 számjegyet kódként csillagozza és védi a rendszer.
    Ez a számsor kb annyira bizalmas lehet mind nálunk a bankkártyaadatok azt se adja meg az ember akármilyen oldalon.
    El se tudom képzelni hogy képes valaki a neten “elhagyni”.
    Az meg akinek a számát felhasználták terázásra és észreveszi csak örülhet, mert megtudja hogy azt bizony más is használja és ki tudja cseréltetni.

   • január 11, 2012 - 11:14 du.

    Jégbontó: Ez nem semmi, ez már-már kriminális. Ilyen tényleg létezik? Tényleg én sem tudom elképzelni, hogy bárki is csak úgy elhagyná _ingyen_ ezt a számát. Ez nagyon durva. Ember a holdon? Bakker mik nem vannak.

 6. Jégbontó
  január 11, 2012 - 11:51 du.

  Kicsit utánanéztem:ha elkapnak valakit koreában ezzel az 3 év börtön vagy 10 millió won(2 millió forint) pénzbírság.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Resident_registration_number

  • január 12, 2012 - 12:09 de.

   A gyakorlati példa alapján ez nem kifejezetten visszatartó erejű. A modern koreai játékokban már nem elég csak birtokolni egy KSSN-t. Valójában a regisztrációkor (és időnként utána is), bizonyítanod kell, hogy valóban te vagy a KSSN tulajdonosa. Ennek a módját rendszerint a birtokos határozza meg, de pl. olyan opciók vannak, hogy: koreai mobiltelefonról SMS, koreai bankkártyáról tranzakció, ID fénymásolat, stb.
   Szóval amikor itt identitás bitorlásról beszélünk, akkor itt valójában nincs vétkes fél, hiszen fogja magát a leleményes koreai ifjonc és szépen eladja a 60 éves nagyfater és nagymuter IDját pl a 3zoomnak és eladásonként (lényegében játékonként) bezsebeli érte az 5-6 USD-t.
   Szóval amikor fentebb Kouta verified accountról beszélt, akkor valójában ilyen tevékenységet kell mögötte képelni. Illegális? Igen. Érdekel? Nem igazán, mivel valójában senki nem szenved kárt. Ráadásul kényszerpálya, hiszen nincs alternatíva… El lehet érte ítélni. Ez van.

   • mz/x
    január 12, 2012 - 11:22 de.

    Elítélni el lehet, de a pénz miatt még senki se sírt, hogy nem kell 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s