Kezdőlap > Blog, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary > Apa kezdődik…

Apa kezdődik…

A karácsonyi nagy szünet után lassan szállingóznak vissza az emberek a kiadókhoz is. Egy korábban küldött levelemre kapott válaszban – sok egyéb okosság mellett -, a következő mondat is elhagyta az egyik CM száját/kezét: “Nagyon sok fantasztikus hírrel készülünk az idei évre, közöttük olyanokkal is, amelyek már közvetlenül az év legelején debütálni fognak“. Nyilván ennél többet egyelőre én sem tudhattam meg, de lássuk be, igen kevés olyan hír létezhet perpillanat a TERA univerzumban, amit a kiéheztetett EU közösség igazán “great”-nek tudna gondolni. Szóval talán nem mondok semmi elhamarkodottat, ha azt feltételezem: Hamarosan jön a zárt béta bejelentés. Szintén talán nem eltúlzott azt feltételezni, hogy két hónappal a naptári ‘Spring’ bekövetkezte előtt már-már elvárhatnánk egy release datet is.

Vállalva a pofára esés kockázatát (ahogy történt ez pl. az E3’11 előtt is…) meg merem kockáztatni, hogy az elkövetkező két hétben érdemes lesz aktívabban követni mindenkinek a TERA történéseit. Nehogy lemaradjon valami fontosról.

Egyébként megerősítésre került az is, hogy a Frogster továbbra is nagyon oda van a magyar közösségért és továbbra is minden elérhetővel támogatni fogja közösségünket – “We would love to support you again with some merchandising“. Szóval előre ígérhetem, hogy hamarosan újabb nyereményekért mehet a küzdelem. Mi már elkezdtünk az agyalni, hogy milyen rendhagyó és spéci feladványokkal szórakoztassuk az érdeklődőket.


 1. január 6, 2012 - 12:37 du.

  Meno! Akik az előző testre nyertek beta keyt azoknak most is fog az működni vagy az csak egy egyszeri alkalmas kulcs volt?

 2. Agiido
  január 6, 2012 - 12:51 du.

  Hadd legyek gonosz: Lehet, hogy hamarosan megtudjuk, milyen új, még jobban cenzúrázott elin rucik lesznek az EU/NA játékban.

 3. negativ
  január 6, 2012 - 1:25 du.

  Az első fantasztikus hir szerintem ez lesz : A játék megjelenik az éven! 😀

 4. január 6, 2012 - 1:59 du.

  alien781 :

  Meno! Akik az előző testre nyertek beta keyt azoknak most is fog az működni vagy az csak egy egyszeri alkalmas kulcs volt?

  Ez nagyon jó kérdés. Felteszem ezt kérdésként a Frognak, de tartok tőle, hogy ez náluk is technikai akadályokba fog ütközni, mindenesetre azért reménykedni lehet.

  • Agiido
   január 7, 2012 - 9:50 de.

   Anno még arról volt szó (ha jók az emlékeim) akinek 1x meglett annak lesz végig. Nem bánnám.

 5. xruu
  január 6, 2012 - 2:42 du.

  Lassan tényleg ideje lenne elkezdeni a hype-ot, mert a nagy kiesés miatt szinte az alapoktól újra fel kell építeni azt.
  Ami külön nehéz lesz, és nem tudom hogy erre egyáltalán számítanak/felkészültek e, az annak a kommunikálása hogy “koreában megbukott”. Ami persze butaság, aki ért hozzá az tudja hogy az nagyon különböző piac és semmit nem jelent az ottani eredmény, de én mostanában ezt tapasztalom, ha valami gamer fórumon vagy mmo fórumán/blogon előjön a tera, azonnal lesznek páran akik legyintenek, hogy az már egy bukott játék. Vannak már akik így könyvelték el, és hiába próbálkozom elmagyarázni hogy azon a piacon pl a wow egy nagy semmi és az Aion a piacvezető magasan, ami itt nyugaton (Mo. még annak számít?) nem túl izmos.
  Zavaróan sok, egymástól különböző helyen tapasztalom ezt a véleményt és nem tudom egyáltalán készülnek e ezt lekommunikálni az illetékesek vagy még mindig abban az álomvilágban élnek hogy az emberekhez csak azok az infok jutnak el amit feltesznek honlapra.

  • január 6, 2012 - 3:58 du.

   Igazából az a kérdés, hogy van-e értelme ezt kommunikálnia. Abban teljesen igazad van, hogy a jól informált játékosok tisztában vannak a játék állásával a távolkeleti piacokon, azonba nálunk pont azért halasztották el a kiadást, hogy ne essenek ugyanabba a csapdába. Ellenben azt sem szabad elfelejteni, hogy a játék jelenlegi rangói tábora el fog törpülni a játékot ténylegesen megvásároló tömegekhez képest. Ha megnézed pl. a hivatalos kiadók facebook oldalait, akkor ilyen 20-30k likejuk van, Ez a kiadás körül (főleg, ha felpumpálják eventekkel) több száz ezerre fog gyarapodni.
   Ráadásul a mostani 20-30k-ból is jó ha pár ezren nyitott szemekkel járnak.
   Nem hiszem, hogy feltétlenül jó ötlet lenne most azzal foglalkoznia a nyugati kiadónak, hogy mégis mi történt valahol nagyon máshol.

 6. negativ
  január 6, 2012 - 4:19 du.

  Nem is kell más régióval foglalkozniuk, viszont egy pontos roadmapnak már illene jönnie, mi mikor jön a kiadás dátumával együttesen. Abszolút ballépés lenne, ha a potencionális játékosok 0 információval várnának a megjelenésig, miközben a gw2-re már javában veszik fel az előrendeléseket.

  • január 6, 2012 - 5:22 du.

   A GW2 veszi fel az előrendeléseket? Ez az infó honnan van? Én nem tudok semmi hivatalos preorderről. A nemhivatalos oldalakon a TERA-t is már évek óta lehet preorderelni. Pl: http://www.amazon.com/Tera-Pc/dp/B002I0HJG8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1325866884&sr=8-1

   • negativ
    január 6, 2012 - 5:58 du.

    Ahol szoktam vásárolni, ott már gw2 előrendelhető, teráról meg semmi infó. De ha már amazon :
    tera : #7,001 in Video Games
    gw2 : #2,134 in Video Games
    Azért mégis csak megy az az előrendelés. Hivatalosan when its done, ami szvsz már rég megtörtént, csak a megfelelő pillanatra várnak marketing szempontjából.

 7. Heracross
  január 6, 2012 - 4:34 du.

  lesz teraból ce verzió?

  • negativ
   január 6, 2012 - 4:59 du.

   Állitólag igen, kérdés mi lesz benne meg mennyiért.

  • január 6, 2012 - 5:24 du.

   Igen lesz, ezt a 2011 márciusi Tera Community Eventen megerősítették Berlinben. A tartalmáról akkor nem tudtak még nyilatkozni, de azóta már több olyan hivatalos szavazás is volt, hogy a rajongók milyen típusú tartalmakat látnának szivesen a boxokban.

 8. meridian
  január 6, 2012 - 11:09 du.

  Kellene olyan emote, amivel a cenzurázott, azaz a felöltöztetett Elinekről lel lehetne tépni a ruhát… 😛 abszolút sikere lenne… 😛

  Ja, nem vagyok perverz…!

 9. Kouta
  január 7, 2012 - 9:44 de.

  mielött beleugrunk a nagy cbt-kbe, egy kulcsot MUSZ MUSZ MUSZÁJJJ lesz bezsebelnem 😀

 10. Heracross
  január 7, 2012 - 4:41 du.

  szerintem bármi is lesz benne,megéri megvenni,bár remélem ingame itemeknek legalább a fele értelmes lesz.

  • Kouta
   január 8, 2012 - 12:34 du.

   remélem én is, márha ingame itemek, de legalább valami jó legyen, ne pl mint Aionnál egy kis szobor (ami nem is nézett ki olyan jól számomra)

 11. Agiido
  január 9, 2012 - 6:06 du.

  Kitették FBra is
  I hope everyone of you had a good start into the new year? We’ll have some big news coming soon for you! So, keep an open eye on our news and social media channels. Of course, you can already start guessing, what the first big news this year will be. ~Raven

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s