Kezdőlap > TERA Online > A Castanicok már a spájzban vannak…

A Castanicok már a spájzban vannak…

Vagy legalábbis a Secondlife spájzaiban. Néhány hete megy már az NA hivatalos fórumon egy felháborodott thread, amiben azon elégedetlenkednek egyesek (mások meg nevetnek rajtuk), hogy a TERA adatfájlokat szétkapva más játékokat tömnek meg a TERA egyedülálló és kivételesen igényes modelleivel (már hogy nem a gyártók, hanem a fanok…). Magam részéről ezt nem tartom annyira elítélendőnek, hiszen – ahogy azt pont tegnap is postoltam -, ez egyáltalán nem egyedülálló dolog, ahol egy játék lehetőséget teremt a custom modokon keresztül pl. a textúrák, modellek cseréjére, ott miért ne tehetnék meg ezt a játékosok a maguk szórakozására. (már persze ha ez nem illegális az adott játékban). Különösen igaz ez pl az olyan játékokra, ahol ez hivatalosan is támogatott; a Secondlife ilyen játék, lehetőség van custom avatarokat készíteni és azokban flangálni, partyzni és hevenyészni. Valahol én a határt ott húznám meg, hogy amíg ezt valaki a saját szórakozására csinálja, esetleg odaadja a barátainak, vagy ingyen elérhetővé teszi, addig talán ez nem elítélhető. Ellenben ha valaki arra hajt, hogy ebből akár ingame, akár real money-t szerezzen, az – nálam – már kimeríti a szerzői joggal való visszaélés gyanúját. A SecondLife esetében ez utóbbi áll fenn, hiszen 1500 ingame dollárért vagy 7 USD-ért árulják a modelleket. Valószínűleg hasonlóan vélekedhet erről az EnMasse is, hiszen a topicban Scapes is reagált. Gondolom lehetőségeikhez mérten megpróbálnak ez a tevékenység ellen tenni. Egyébként ha jól megnézitek a modelleket, akkor látszik, hogy a készítője minimálisan módosította azokat, pl. az elinen valami nevetséges ruha van, ami elüt a karaktertől is, míg a highelfen castanic szarvak vannak, ráadásul a castanic csajon lévő haj sem rémlik, hogy elérhető lenne a játékban.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Kategóriák:TERA Online
 1. Riva
  január 6, 2012 - 9:29 de.

  Ez azért tényleg arcpirító. A fejlesztő napokig dolgozott ezeket a karaktereket, erre valaki meg abból él meg, hogy ugyanezt eladja egy másik játékban.

  /off: Kérdezni akartam már korábban is, h. miért nem jelenik meg minden post a Facebookon?

  • január 6, 2012 - 5:39 du.

   Szubjektív megítélés alapján dől el, hogy mely postoknál kapcsolom ki a ‘publish on facebook’ checkboxot. Alapvetően relatív kevés facebook csoportnak vagyok tagja, de speciel én igencsak rühellem, amikor valahol beindul a téma és gyors egymásután jönnek a postok. Ennek elkerülése végedt törekszem arra, hogy ne spammoljam szét a facebook lapunkat.

 2. január 6, 2012 - 11:22 de.

  Nature Girl >_> . . .
  Demonic Dark Elf , , ,
  Ez elég gáz…

  • negativ
   január 6, 2012 - 11:28 de.

   Mint maga a SL 😀

 3. Sagrath
  január 7, 2012 - 10:26 du.

  Golyót a resellerek fejébe (,;,,;,)

 4. Kouta
  január 9, 2012 - 9:39 de.

  Demonic Light armor… Demonic Dark Elf…legalább neveket adjon neki normálisakat.. (ha már igényes munkát nyúl..)

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s