Politikai rendszer promóció

Chris Hager kommentálásával készült egy videó, ami röviden bemutatja a TERA Politikai rendszerének részleteit. (eredetiben a pcgamer.com-on jelent meg) Talán nem árulok el azzal nagy titkot, hogy jómagam nem kifejezetten vagyok oda annyira ezért a rendszerért; éppen ezért enyhén túlzónak érzem a videó bevezetőjét, ahol Chager a következőkkel vezet fel: “A mai napon a TERA forradalmian új politikai rendszerét fogom bemutatni, ami alapjaiban fogja megváltoztatni az MMOkat mindörökre“. Persze ki tudja mit hoz a jövő; lehet a rendszer iránt táplált szkepticizmusom ellenére ez tényleg egy sikeres funkció lesz. A legfőbb problémám (amivel igen sokan egyet értenek), hogy a rendszerből hiányzik a craft. A Venarch joggal együtt járó funkciók erősen placeholder benyomás ketenek. A jó hír viszont, hogy ezzel tisztában van a fejlesztő cég is és már jó ideje dolgozik a Politkai rendszer alapos átalakításán. Ha a marad csiripelésének lehet hinni, akkor a január végén debütáló következő content patchben már látni fogjuk, hogy mit is hoztak ki ebből a devek.

Na de lássuk a videót; a tovább után kivonatoltam a videóban elhangzó gondolatokat azoknak akik hadilábon állnak az angollal:

Ha szereted a pénzt és a hatalmat, akkor neked bizony Venarchnak kell lenned. Ehhez persze a mindenek előtt egy guildet kell alapítanod, amibe olyan embereket kell szervezned, akik támogatnak téged ebbéli törekvédesben. Ha megvan a guild, akkor el kell döntened, hogy melyik utat választod: A csatatereken vívod ki az elismerést, avagy a népszerűséget választod és nyílt választásokon keresztül próbálod megszerezni az uralmat.
Ha a battlegroundot válaszod, akkor magad mellé kell gyűjtened a guilded legjobb PVP harcosait. Ha a nyílvános szavazást válaszod, akkor neked és guildednek meg kell tudnod szerezni a tömeg támogatását. Ehhez célszerűen az olyan szociális hálókat is tudnod kell használni mint pl. a facebook vagy a twitter.
Függetlenül a hatalomhoz jutás útjától, annak megszerzése után a népedet illik szolgálnod. Ennek több módja is nyitott számodra. Szabadon tudod befolyásolni az egyes kereskedelmi formákból befolyó adókat, speciális árusokat és oktatókat tudsz megfinanszírozni. Mindezekhez a guildednek speciális “Venarch küldetéseket” kell teljesítenie, melynek során le kell, hogy győzzétek a TERA legnagyobb teremtményeit. Leölitek a szörnyeket, bezsákmányoljátok a jutalmat és innentől máris lehetőséged nyílik, hogy legendás Venarchként tartson számon téged a történelem.
Mindezekhez a TERA megteremti a kereteket. Lényegében a végére már csak egy kérdés marad: “Készen állsz az uralkodásra?”


 1. negativ
  december 18, 2011 - 6:36 du.

  Érdekes, bár személy szerint nem szeretem az ilyesmit, elég valószinű hogy csak a trükközést fogja elősegiteni.

 2. Goren
  december 19, 2011 - 12:14 du.

  Én a szavazós részével nem vagyok kibékülve. ÉS ezt nem azért mondom mert jelenleg én nem létezem hanem azért mert marhaság. A battlebround az oké mert ott fair párbajjal dől el hogy ki a legény a gáton. De a szavazás hát… ha belegondolok hogy hány 12-14 éves vérpisti(kinek nem inge…) fog játszani elég nagy marhaságnak tűnik. Jó hogy van meg persze vicces is de hogy 1-2 bosst csak a Venarch klánja tudja elölni az nem tetszik(ha ez nem így van akkor tárgytalan nekem így jött le). De nemgond maximum szövetkezni fog a szeró a venarch klánja ellen és mindenhol le lesznek ölve és remélem plusz pont jár majd azért ha “véletlenül” hidegre teszi valaki a Venarchot.
  Ui.: Egy normális castle siege rendszernek speciel jobban örülnék.

  • Menorel
   december 19, 2011 - 12:55 du.

   Castle/Siege rendszer nincs és még csak terv sincs ebbe az irányba.
   A bossokat nem csak a venarch guildje tudja leölni, de a venarch guildjének van hozzá külön questje, amiért politikai pontokat kap, amiből pl. special vendort, vagy class trainert tud venni a kisebb városokba.

 3. Goren
  december 19, 2011 - 3:28 du.

  Akkor jó bár a siege rendszert sajnálom hogy hanyagolják. Azt elismerem hogy gépigényes dolog bár nem hiszem hogy az Aiont űberelni lehetne ezen a téren.

  • mz
   december 19, 2011 - 5:45 du.

   Ha sieget nem is, de ha jól tudom raidbossokon dolgoznak, ami végül is csoportos megmozdulás és még elsülhet jól is. A siegek meg nem lennének ellenemre de az aion féle siegeknek ott sem láttam értelmét, nem is jártam rájuk.

 4. Heracross
  december 21, 2011 - 3:06 du.

  én sem vagyok kibékülve a szavazásdival, szerintem egy jó kis tömegverekedéssel jobban meg lehet oldani ezt a problémát.Bár ha belegondolunk abba ,ogy mindkettőn részt veszel,annál nagyobb esélye van a guildnek uralkodni a szerókon.Meg aztán nem mind 1,hogy egy hozzá nem értő diplomata hajlamú az illető “király”,avagy ért is a háborúhoz és a harchoz is.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s