Kezdőlap > Blog, Game Mechanism, TERA Hungary, TERA KOR > True Action Combat – Mi is ez?

True Action Combat – Mi is ez?

Sokszor beszültünk már itt a blogon is erről a bizonyos True Action Combat rendszerről, sok esetben real-time harci rendszerként és targetless rendszerként hivatkozunk rá. Bár elintézhetnénk úgy is a dolgot, hogy “olyan mintha FPS játékkal játszanál“, de valójában ennél sokkal többről van szó. Az ember akkor érzi leginkább a különbséget, ha bármilyen okból, de huzamosabb TERA-zás után kipróbál egy “hagyományos” mosóport. Ma délelőttől alkalmam nyílt részt venni az ArcheAge koreai MMORPG CBT#4-en, a kiadó cég meghívásának köszönhetően. Hihetetlenül körülményesnek és hátráltatónak éreztem a szokásos WASD+QE irányítást, szemben a TERA irányításával. Aki azt hiszi, hogy csak annyi a különbség, hogy itt nincs (auto)targetting rendszer és célozni kell, az téved. A különbség sokkal nagyobb. Pont néhány napja agyaltam azon, hogy miként is lehetne ezt jól demonstrálni, mire elkezdtem összerakni az elmúlt néhány hét videóiból egy válogatást. Tőlem ennyi tellett, én így tudom a legjobban demonstrálni, hogy mi is ez a TAC:


 1. negativ
  december 10, 2011 - 10:21 du.

  Hack & Slash rajongók előnyben 😀

  • december 10, 2011 - 10:44 du.

   Ha nem a vizualitásra, hanem a játékstílusra gondolsz ez alatt, akkor ezek szerint a videó semmilyen szinten nem azt a hatást érte el amit szántam neki. A hack&slash játékok lényege – tudomásom szerint -, hogy te vagy a szuperhíró és ölöd a tömegeket kvázi minden különösebb kár nélkül. Itt nagyon nem erről van szó, ha a mobok meg tudnak ütni, akkor látványosan oda is csapnak. Ha ügyes vagy, akkor a végtelenségig tudsz evadelni egy-egy mob/boss/BAM ellen, de ugyanez már 2-3 mob ellen szinte lehetetlen.

   • negativ
    december 10, 2011 - 11:07 du.

    Mondjuk vannak ilyenek is, de vannak ahol 3-4 mob is halálos. Játéka válogatja. Egyébként a harcrendszerre gondoltam, az megegyezik. Lesújtasz, elugorsz. A körités és stilus pedig játékonként változik. Pl Castlevania : LOS nem hasonlitható Dynasty Warrirhoz, hiába h&s mind2.

 2. december 10, 2011 - 10:51 du.

  Nagyon úgy van, ahogy Menorel leírta. Nem is olyan rég alkalmam nyílt részt venni a SWTOR egyik béta hétvégéjén, és pont egy kis TERA után logoltam be. Valami hihetetlen bénának éreztem magam, kellet kb 15-20 perc, mire “visszaszoktam” a “normál” irányításra. Menorelnek abban is igaza van, hogy ez nem csak annyi, célozni kell, meg nem tudsz klikkelni. Én nagyon tartottam ettől az irányítástól, sose játszottam FPS játékokkal, de nagyon kellemesen csalódtam.

 3. Szergely
  december 10, 2011 - 10:58 du.

  negativ :
  Hack & Slash rajongók előnyben

  A játékban semmilyen előnyöm nem származott abból, hogy rajongok a hack&slash-ért… 🙄

  • negativ
   december 10, 2011 - 11:09 du.

   Azok számára barátibb lehet ez a rendszer.

 4. december 10, 2011 - 11:30 du.

  Szerintem nagyon nem ugyanazt értjük a H&S alatt. Legalábbis én érzem némi egymás mellett elbeszélést. Ha arra gondolsz, hogy pörgős a harcrendszer, sok-sok látványos harci mozdulattal – szemben azokkal a játékokkal, ahol. kvázi tab-1-2-3-4-tab-1-2-3-4 és hullanak a mobok -, akkor teljesen igazad van. Ilyen szempontból a játék sokban hasonlít a látványos és pörgős játékélményt nyújtó játékokra.
  A gond csak az, hogy a H&S – legalábbis, ahogy én látom – sokak számára egy kvázi degradáló jelző az egyes játékokra, ami leginkább az értelmes és tét nélküli tömeg-mészárlást fejezi ki. Ez viszont piszkosul de nem igaz a TERA-ra.

 5. mz
  december 11, 2011 - 12:15 de.

  lol a vége 😀 hát ezaz senki, mindenki a 2. karit húzza 😀

 6. Sagrath
  december 11, 2011 - 8:01 de.

  hamarosan a 3.-at is elkezdem araszoltatni az 58 felé 🙂 elönyből indulok mert a maradék 2 karim is +30 al indul, ott leparkoltam egy kicsit őket.

 7. Szergely
  december 11, 2011 - 11:53 de.

  Btw meno, offi fórumra nem rakod ki? 🙂

  • december 11, 2011 - 5:29 du.

   Kint van ott is, a PVE kategória alatt.

   • Szergely
    december 11, 2011 - 5:37 du.

    Ah, elkerülte a figyelmem, már megvan 🙂

 8. Patrik
  december 12, 2011 - 8:29 de.

  Sziasztok!
  eddig lineage2 vel játszottam de youtube-n láttam ezt a játékot nagyon szeretném kipróbálni/játszani vele de nemtudom hol tölthetném le és hol vannak magyarok, ha valameik őtök küldene 1 linket ahonnan letölthetem meg ahol tudok regelni azt megköszönném

  *** email removed…

  • december 12, 2011 - 9:58 de.

   Ott van a menüben a FAQ pont, ha ilyen jellegű kérdéseid vannak, akkor szerintem érdemes lenne ott szétnézned előbb. De egyébként a keresett információkat itt találod meg: link

 9. december 13, 2011 - 5:04 du.

  HI! 0.5 off

  A hack & slash nagy remeke lehet MMO blenddel a Liniage Infinite vagy mi 🙂 MMO blend nélkül a DIABLO iii 🙂

  Beszéltem, nagy hack and slascherekkel, és mit mondtak…

  hogy az – liniage infinite h&s -nem h+s mert keveset kell klikkelni, és a sok klikkkkk től lesz a hack and slash hardcore…

  szóval le lettem bszva 🙂

 10. Csenky
  december 20, 2011 - 2:05 du.

  Hack ‘n’ Slash szerintem: targetless, felpörgetett PvE darálás, többnyire kontroller-barát irányítással. Tökéletes példa: LotR: Return of the King. Még esetleg a Prototype is beletartozhat. Vagy a Zax (haha, emlékszik még valaki?:D), de az már határeset.

  Amúgy negative: a barátibb szerintem nem a legjobb szó, inkább az… “ismerős” vagy “könnyebben megszokható/kezelhető”. mert aki nem ismeri, arról nem tudhatni, hogy mennyire fogja megkedvelni. Én nem vagyok egy nagy H’n’S player, de nagyon telitalálat a Tera harcrendere és irányítása számomra. Pedig eddig az L2 volt a favorit, ami aztán a többi MMO-hoz képest hihetetlenül egyszerű irányítású…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s