Kezdőlap > TERA Online > Újabb Lore részletek a BHS-től

Újabb Lore részletek a BHS-től

Jó egy hónapja jelent meg az alábbi interjú a hivatalos Japán fejlesztői blogon, melyet múlt héten a Frogster jóvoltából angolul is megkaphattunk. Az interview számos korábbi ködös és zavaros kérdést tisztáz, bár kétségtelenül érvényesül a régi igazság: Minden megfejtett talány további kettő újabbat vet fel. Csak javasolni tudom az alábbiakat mindazoknak, akiket a “heti hány raidet tudsz vállalni?” kérdésnél komolyabban érdekel a TERA.

Az interjú alapján frissítettem a “Book of Arborea” lapot is, így ott mostmár egy sokkal tisztább és összefüggőbb képet kaphat az, aki érdeklődik a TERA történelme iránt:

Q: Velik istennő számos esetben jelenik meg in-game cut-scenekben és sok quest is kapcsolódik hozzá. Megtudhatnánk több infót esetleg a többi istenről is?

A: Miután az istenek elvesztették a Pecsétet, amely hozzáférést biztosított számukra a mennyei birodalomba, az isteni erejük jelentősen csökkent. Ez az oka annak, hogy a halandók képesek elpusztítani teremtőiket. Az Ősi Pecsét betörése után Velik visszatért a neki épített városba és az Emberi faj védelmezője lett. Ezzel a cselekedetével Velik feloldozta az Emberi fajt teremtőjük által rajtuk hagyott átka alól és az örök vándorlásra kárhoztatott faj végre megállapodhatott a saját földjén. Említésre méltó még Kaia is, az Amani faj istennője és Kaiator védelmezője, aki folyamatosan harcol azért, hogy felszabadítsa népét a Dévák befolyásolása alól. Másik oldalról ott van Thulsa és szövetségesei – Akasha és Killian -, akik minduntalan barangolják a világot, hogy visszaszerezzék az Ősi Pecsét darabjait. Mint az sejthető az összes istenség azon ügyködik, hogy valamilyen módon újra egyesítse a Pecsétet, ezen keresztül bizonyítva felsőbbrendűségét,  függetlenül attól, hogy jó vagy rossz cél vezérli.

Q: Látszólag nagyon komoly feszültség húzódik meg a Popori és a High Elf fajok között, ennek egyik jelenként a High Elf nagykövet megtalálható Pora Elinuban. Mi okozta ezt a szituációt?
A: A High Elfek valóban nem kifejezetten érzik jól magukat a Poporik társaságában. Bár az igazat megvallva, nincs ez másképpen a többi fajjal sem, talán kivéve a Barakákat. Mindennek a hátterében a Elf faj büszkesége és arroganciája húzódik meg. Bár kétségtelen, hogy ezen a téren nagyon komoly pozitív változásokat tudott felmutatni a faj a Valkyon Föderációhoz történt csatlakozásuk óta. Jelenleg a Poporik és a High Elfek kapcsolata némileg esetlen, de diplomáciai úton próbáljék javítani a szituációt.

Q: Az elineknek két pár fülük van, az egyik pár emberi a másik pedig állati. Melyiket használják a hangok meghallására?

A: Az Elinek egyaránt hallják és értik az emberi hangokat és a természet hangjait is.  Mind a négy fülük nagyon hasznos funkciót tölt be, még akkor is, ha ez a játékban igazából nem kap valós szerepet.

Q: A játékban egyes ellenséges fajok kinézete sokban hasonlít a játszható fajok kinézetére. Jó példa erre a Déva banditák és bérgyílkosok. Van bármilyen közül a Castanic fajhoz?

A: Alapvetően a Dévák és a Castanicok ugyanazon fajhoz tartoznak. Mindkettőt Zuras istennő teremtménye. De Zuras eltűnése után néhányan közülük Lok követőivé váltak, őket nevezzük ma Castanic fajnak. A többiek Laken-t választották és ők alkotják a mai Déva fajt. A Dél-Arunon élő Dévák felhagytak Laken követésével és mára Lok közelségét próbálják keresni. Mind a Castanic, mind a Déva faj egyet ért abban, hogy a jövőben semmi közük nem lehet egymáshoz.

Q: Az időjárás szokott változni? Úgy néz ki mintha az időjárás egyszerűen az adott zónától függenek. Erről valami részlet?
A: Bár természetesen az időjárás mindenhol változik, azonban tény, hogy a játékban ez nem igazán jelenik meg. A legtöbb zónában a klíma enyhe épp úgy mint nálunk a Földön.

Q: Láthattunk a játékban repülő lényeket, amelyek leginkább bálnákra hasonlítanak. Mi ez pontosan és hogyan kapcsolódik a játék történetéhez?
A: A “Repülő bálnák” speciális szerepet töltenek be, amely azonban csak később kerül felfedésre a játékosok előtt. De hogy a információ éhséget kielégítsük annyit azért elárulunk, hogy ezek az Istenek nagykövetei, akik az egész bolygó körül köröznek.

Q: Rengeteg rabszolga látható a játékban. Jól láttuk, hogy ezek mindegyike Ember? Hogy végezték mindannyian rabszolgaként? Talán ez összefüggésben van az elvesztett háborúkkal?
A: Bár tényleg a legtöbb rabszolga Ember, de persze azért akad más faj is. A High Elfek, Poprik és Elinek saját közösségükben élnek és szinte soha nem utaznak egyedül, így a leigázásuk is sokkal nehezebb. Ráadásul a kalózok vezére, Gula retteg az Aman és Baraka fajtól, ezért is van, hogy ilyen fajokat rabszolgaként szinte egyáltalán nem lehet látni. A Castanic és az Emberi faj azonban könnyű préda, hiszen elszórva élnek a kontinenseken. Ráadásul Gula alapvetően szereti az Embereket, talán ez lehet a fő oka, amiért a játékban szinte csak Emberi rabszolgák látszódnak.

Q: A Celestial Hillsen élő Kumasok őrszemként funkcionálnak az Ethereal Forest közelében. Van nekik valami fontosabb szerepük a játék történetében?

A: A Kumasok elementális szellemek. Arbora igen korai időszakában – A Szent Birodalom korában – még nagyon sokat lehetett közülük látni, akkoriban sokkal nagyobb volt az istenek befolyásolása a halandó fajokon. Miután a Pecsét betörésre került, a Kumasok létezése is kérdésessé vált. Gyakran válnak áldozatául az szerencsevadászok támadásainak. Mivel a Kumasok a legtöbb esetben az istenek régmúlt relikviáit őrzik, ezért gyakran tekintik őket őrzőknek. Ők a legnagyobb ismert elementális szellemek.

Q: A Barakák testén különös “évgyűrűket” találhatók. Lehetséges, hogy ők fákból születnek?
A: Nem, a Barakák kőből születnek. Még pontosabban, a kő felnőve Barakává formálódik. Persze itt nem a mindennapos, átlagos kövekről beszélünk, ezek kristályok, amiket “Vita Gemma”-nak neveznek. A legtöbb ember azt hiszi, hogy a Barakák teljesen kőből vannak, de valójában ez csak a “bőrükre” igaz. De hogy ez eredeti kérdésre is válaszoljunk: az évgyűrűk valóban a Baraka korára utalnak, melyek folyamatosan növekednek és erősödnek, ahogy a Baraka öregszik.

Q: Hogyan működnek a Pegazusok? Valaki megidézi őket? És miért tesznek annyi kerülőt/kitérőt mielőtt megérkeznének a célpontra?

A: A pegazusok alapvetően mágikus eszközök, nem élőlények. Érdemes megjegyezni, hogy az eszközt a Castanic faj találta fel, ami kifejezetten meglepő abból a szempontból, hogy a faj által feltalált megannyi korszakalkotó találmány közül mennyire kevés bizonyult ténylegesen hasznosnak. Ahhoz, hogy pontosan működjön szükség van egy kiindulási és egy érkezési pontra. A kitérők sajnos elkerülhetetlenek, a legtöbb esetben ezek mögött politikai konfliktusok húzódnak meg. Tipikusan jó példa erre High elfek fővárosa – Allemantheia -, ahol az elfek csak nagy kerülőúton – a sivatagon keresztül – engedélyezték a városba jutást. Bár anno az Amani faj tiltakozott ez ellen, de az Emberek elfogadták az érveket, így maradt a néhány perces kitérő.

Q: Hol és mikor gyakorolják az Amanok a Humkát?

A: A Humka az Amanok tradicionális küzdősortja. Talán legjobban a szumó harcra hasonlít, csupasz kézzel harcolnak és az a cél, hogy az ellenfelet ki tudd tolni a körből.  Egykoron ez egy rituális ceremónia volt, amit a törzs vezérének kiválasztására használtak, de mára nagyon népszerűvé vált és sportá fejlődött. Persze a tradíció továbbra is él, ezzel a módszerrel választják ma is vezetőiket, hiszen a harciasság és az állóképesség ma is a legfontosabb karakter jegyek között van nyilvántartva.  Mivel a Amanok vezetője egyben az előőrs vezetője is a csatákban, ezért a Humkát tartják a legjobb eszköznek a hierarchia ezen pozíciójának eldöntésére.

Q: Miért néz ki annyira egészségesek a “Dying Ghilliedhus”?
A: Bármennyire is néz ki egészségesnek, valójában a legkevésbé sem az. Ez lehet az oka annak, hogy “Haldoklónak” nevezik.

Q: Miért nem él egyetlen szörnyeteg sem Velika körül? Valamilyen láthatatlan erő védi a város környékét?

A: Az Emberi faj védelmezője, Velik valóban létesített egy védelmező erőt a város körül megakadályozva ezzel, hogy akármilyen szörny is a zónába léphessen. Ennek köszönhetően Velika lakosai békében élhetnek.

Q: Mi a különbség a Poporik (és az Elinek), valamint a vadonban található állatok között?
A: Nincs semmi közül egymáshoz!


  1. december 9, 2011 - 9:07 de.

    Az első kép nagyon szíven ütött biztos, hogy meglátogatom majd annyira szép! 🙂

  2. Heracross
    december 18, 2011 - 4:18 du.

    Lesznek Aman Humka bajnokságok? Tuti részt veszek XD

  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s