Kezdőlap > En Masse, Game Mechanism, TERA ENG > Novemberi ProdChat összefoglaló

Novemberi ProdChat összefoglaló

Tegnap késő este zajlott le az En Masse által havonta megrendezett Production Chat novemberi kiadása, ahol a közösség kérdéseire reagálva adott válaszokat a produkciós csapat részéről Scapes és Chager. Hasonlóan a korábbiakhoz most is jó néhány erőltetett, infantilis kérdés került be a kérdezz-felelekbe. A ProdChat aktuális témája az Evolution patch lett volna, bár ezzel kapcsolatban kifejezetten kevés kérdés hangzott el. A ProdChat beharangozójában megerősítették, hogy az észak-amerikai játékosok 2012 tavaszán kezdhetik el a játékot, valamint közlésre került, hogy ezt megelőzően számos preview event várható. Alább azért összegyűjtöttem az érdekesebb információkat:

 • Deioth kérdése: “Várható, hogy az OwPvP is kapjon valamilyen reward rendszert és ennek köszönhetően ne kelljen BG-kra járni a PVP gearert?”. A válasz eléggé lehangoló: “Már most is van erre lehetőség, a BAM-ok pl dobhatnak PVP statos fegyvereket, de bizonyos fegyvereket akár sealelni/unseaelni is lehet, amivel akár PVP statokat is kaphatnak“. Lássuk be a kérdés nem erre vonatkozott és ez nem is kifejezetten tekinthető rá válasznak.
 • Elhangzott újra a kérdés: Az Outlaw rendszer nálunk is csak az endgameben lesz elérhető? A válasz pedig: “Éppen finomhangolgatjuk a dolgot, de azt biztosan állíthatom, hogy a szintezés korai szakaszától elérhető lesz.” Úgy legyen, bár megjegyzem az outlaw jelenlegi penalty systeme nem arra van kitalálva, hogy megakadályozza a gankelést. De nyilván ezzel is foglalkoznak.
 • A /sit command kapcsán rákérdeztek, hogy várható-e további text alapú emótok implementálása. A válasz alapján aktívan egyeztetnek ezzel kapcs. a fejlesztőkkel, várható még számos hasonló fun cucc.
 • Megtudtuk, hogy a group EXP bonuszt azért rakták be a játékba, hogy ezzel kompenzálják a party exp szétoszlását és ezzel segítség elő a partyban történő fejlődést. (mekkora felismerés…)
 • A GvG funkció elérhetősége jelenleg még kérdés a PVE szervereken. Nem zárják ki egyértelműen ezt a lehetőséget, de még a döntéstől is távol állnak. Azt látják alternatívának, hogy PVE szervereken akkor indulhat GvG, ha abban mindkét érintett fél benne van.
 • A GvG kapcsán keveslik a 4 órás időlimitet, abban gondolkodnak, hogy ki kéne azt terjeszteni 1 napra.
 • A Server Invation kapcsán is elhangzott a kérdés, hogy mi a helyzet a PVE szerverekkel, hiszen az invasionnal komoly részét képezi az Agaia-n zajló OwPVP csata. Az EnMasse válasza alapján még nagyon kezdetleges állapotban van a PVE szerver rulesetjének kitalálása, így erre most még nem tudnak válaszolni. Ezzel kapcsolatban néhány hete tudtuk meg, hogy az Invasion funkció a PVE content bővítése miatt a koreai fejlesztési roadmapon is hátrébb lett sorolva, tehát még a T4-es buildben sem lesz benne. Szóval a kérdés még eléggé indokolatlan.
 • Újra megerősítésre került, hogy a jailing (bebörtönzés) funkció végleg lekerült a palettáról.

 1. negativ
  november 19, 2011 - 5:33 du.

  OwPVP reward kicsit érdekes lenne : levinnének páran néhány altot amin farmolnák a geart és kész. Outlaw nem érint. GvG bőven megoldható PVE szerveren is, “A” guild kihivja “B” guildet, “B” elfogadja és mehet a móka. Invasionról fogalmam nincs mi akar lenni, de legrosszabb esetben is megoldható egy PVP channel hozzáadása a PVE channelekhez és ezzel meg is oldódna a dolog. Néha még mókázhatna is aki akarna.

 2. Buksi Pityu
  november 20, 2011 - 11:34 de.

  Hellósztok! Légyszi küldjétek el nekem e-mail-be hogy mi a weboldal, hogy és hol lehet regisztrálni (ha pénzbe kerül akkor mennyi és hogy meg hol), hogy és hol lehet letölteni meg az ilyen infókat meg segítségeket!Nem bírom ki míg megjelenik itt!
  Ezt mind a buksipityu@windowslive.com -ra küldjétek. Nagyon köszönöm!! 😀

 3. negativ
  november 20, 2011 - 12:15 du.

  Mailt azt fogsz kapni, jó sok spamet 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s