Kezdőlap > Blog > Miért pont “T3” a következő nagy build?

Miért pont “T3” a következő nagy build?

Tegnap este azon kattogott az agyam, hogy honnan is jön ez a bizonyos “T3 build” elnevezés, amivel az EME illette a soron következő alpha test időszakban tesztelendő verziót. Valahogy nem klappolt az elnevezés, hiszen ha ez a T3 akkor melyik volt a T2… stb.

Ahogy ma reggel beütöttem a vekkert úgy jött egyből a heuréka pillanat és rájöttem a megfejtésre. Ha még emlékeztek, akkor idén április 20-án kiadott a BHS egy TERA development roadmapot, ami itt nálunk is megjelent “Mit mutat a varázsgömb…” címmel. Nos ez a roadmap tartalmazza az egyes etapok fontosabb újdonságait, ahol ezek elnevezése Tx-ként van megjelölve:

Mint látható a T3-as etapra valóban a GvG és a PVP továbbfejlesztés volt tervezve. Továbbá a “PvPvE célok”, amit most nem igazán tudok hová tenni, lehetséges, hogy ez kapcsolatban lesz a Training Center instance-szal. Mindenesetre azt biztosan tudhatjuk már, hogy a Training Center egy szintezést segítő hely lesz, ahol pl a party tagok szintkülönbségéből fakadó XP vesztés erősen könnyített lesz (tehát megkapjuk a korábban beígért menthor system-et). Korábban úgy spekuláltunk, hogy a “PvPvE célok” című pont az “Invasion”-ről fog szólni. Ha még emlékezték szintén valamikor március-május körül jelentette be a BHS, hogy az ideig patchekben benne lesz ez a funkció ami lényegében annyit takar, hogy a világ random pontjain poppol egy halom Argon, akiket szabadon lehet kardélre hányni, mindehhez sok-sok quest és egyéb csoportos célokat létrehozva. A most kiadott “Evolution” előzetes leírásban mégcsak nyomát sem találom az “Invasion”-nek, bár kétségtelenül ott van a post végén, hogy jövőhéten további információkat adnak ki az Evolution patchről.

Maradt még a listában a “Combat oriented Political System improvement” tétel. A Political System combat vonalát jelenleg a battleground testesíti meg, ami kétségtelenül nagy változáson fog átesni a party matchmaking rendszer miatt, ami engedélyezni fogja azt, hogy eltérő szerverek csapatai is tudjanak egymás ellen küzdeni. A matchmaking rendszer arra fog törekedni, hogy hasonló gearű csapatokat rakjon össze, tovább a csapatokban lehet majd betöltendő pozíció alapján is jelentkezni. (Gondolom lesz dps, tank, healer választási lehetőség a jelentkezésnél). Nagyjából ennyit tudunk erről a tételről.

Látszik azonban, hogy a minden szempontból ambiciózus TERA fejlesztési roadmap biztos, hogy tarthatatlan, hiszen a T3 mellett még a T4 build is idénre  volt tervezve, ami nyilvánvalóan már kivitelezhetetlen, hiszen nyakunkon az év vége. A legutóbbi EnMasse PodCastból az is kiderült, hogy az EU/NA megjelenéskor várhatóan a T3 build lesz kiadva. A T4 build nálunk is csak egy későbbi időpontban fog megjelenni, ami persze némi aggodalomra adhatna okot, de azért ezen még kár aggodalmaskodni. Az idei évben a BHS tartotta magát a “negyedévente egy nagyobb content patch” irányelvhez. Március körül megjelent az “Awakening”, nyáron a “Dark Awakening”, most pedig november végéig az “Evolution”. Ha a BHS megtartja ezt az erőltetett menetet, akkor várhatóan március körül már élesbe fog kerülni Koreában a T4 build, amelyet nemsokkal ez után mi is megkapunk. A T4 fontosabb újdonságai a Server vs Server, lvl cap emelés miatt: új zónák, új skillek és várhatóan teljes class balance revamp plusz mindehhez hab a tortán: a király választási opció engedélyezése a political systemben.


Kategóriák:Blog Címke: , , ,
 1. Chronomatel
  október 21, 2011 - 9:21 de.

  Lassan elmondhatjuk hogy ők is Blizzard lesznek.
  nem bánom én csak jó legyen amit csinálnak.

  Ja most hétvégén Blizzcon, reméljünk egy Dio3 kiadási dátumot mert ha az meglesz akkor szerintem a Tera-s fiúk is talán kilöknek egy dátumot végre!

 2. Szergely
  október 21, 2011 - 9:25 de.

  Kíváncsian várom a részletes októberi-novemberi patchnotes-t.

 3. mz
  október 21, 2011 - 10:05 de.

  Félelemmel vegyült kiváncsisággal várom a pvpve goals-t 🙂 Túl sok felkavaró élmény kapcsolódik ehhez a szóhoz.

 4. október 21, 2011 - 10:57 de.

  Akkor jövő nyáron új classok? 😀

  Reméljük a legjobbakat ^^

 5. Agiido
  október 21, 2011 - 11:26 de.

  Ha jövő nyáron új classok lesznek az nekünk pont rosszul jön ki. Tavasszal elkezdesz húzni 1 karit, mire odaérsz hogy max level és kezdenéd felszerelni, jönnek az új classok.

  • Szergely
   október 21, 2011 - 11:43 de.

   Nyilván ügyelnek az időzítésre és kivárnak a patch-csel EU/NA verzióban, nem fog a koreaival párhuzamosan nálunk is megjelenni (egyébként sem szokás).

   • október 21, 2011 - 12:58 du.

    Nem hiszem, hogy kivárnának, az nem túlságosan jó stratégia. Lásd Aion. Azt viszont sokkal inkább el tudom képzelni, hogy pl most az Evolution patch után megpihennek egy picit és mondjuk jövőre csak a T4-T5-öt hozzák ki Koreában pl. egy május-szeptemberi időzítéssel, ami náluk +2-3 hónapot jelent.

 6. negativ
  október 21, 2011 - 1:04 du.

  Én azt sem tartom kizártnak, hogy EU/NA T4-el induljon.

 7. Finyak
  október 21, 2011 - 1:33 du.

  Agiido :
  Ha jövő nyáron új classok lesznek az nekünk pont rosszul jön ki. Tavasszal elkezdesz húzni 1 karit, mire odaérsz hogy max level és kezdenéd felszerelni, jönnek az új classok.

  Teljesen mindegy mikor adnak ki uj classokat,most is van pár,és nemfogsz tudni kigearelni ennyit sem ami most van, annyi, h késöbb több lesz, amit nem fogsz tudni, ebben sehol nincsen buktato…És ha most is lenne pl 10 class, és kiadnák nálunk, akkor mivan?:D Most sem tudnád kigearelni mindet gyorsba…

  • Szergely
   október 21, 2011 - 2:02 du.

   Egy alapgear összeszedése nagyon hamar meg van, komolyabb insta gearek meg nem tudom hogy potyognak, de az eddigiek alapján közel sem olyan vészes, mint Aionban. Egyébként nem az a lényeg, hogy mennyi class van, hanem az, hogy milyenek… Nem mindenkinek célja kimaxolni az összes elérhető karaktert 😛 Ha bedobnak két ütős/speckó class-t, akkor az sokak számára vonzó lesz, ami miatt esetleg otthagyják a main-nek szánt karijukat.

  • Agiido
   október 21, 2011 - 11:55 du.

   Én biztos nem is fogom. Én az a típusú játékos vagyok, aki a maint tolja, és keveset altozik (képes voltam 6 évig folyamatosan ugyanazzal a karival játszani). Inkább arra gondoltam, hogy ha valaki belekezd a startkor egy kariba, az mire jönnek az új classok, addigra nem lesz még csak rendesen se felszerelve, dobhatod el, és kezdhetsz egyet az új classok közül. De engem ez valószínűleg kevésbé fog érinteni.

 8. Sagrath
  október 22, 2011 - 11:47 de.

  Hidd el nekem altokkal eggyüt is keményen lehet haladni + gearelni a kérdés csak hogy mennyi időt tudsz on-line tölteni:)Nem vagyok no lifer de eddigi 3 mmoban amit toltam mindben legalább 3 karim volt alaphangon…Kettőben volt maxolt elég húzos gearben Terában még nem maxoltam.de van egy lvl 44 warrior, egy lvl 51 Priest,egy lvl 32 Archer, és egy lvl 25 Sorcerer. Pedig mostanság übercasualban tolom, a melóbeosztás miatt + napi 200 KM melóhelyig + haza és még csaqk a 4. előfizetésem van benne a játékban.Igazság nem is sietek nagyon lvl capet berántani egyikkel sem mert marha nagy lagg miatt nem hiszem, hogy a PVP contentet maximálisan ki bírnám élvezni.És ha behúzod a max lvlt akkor unalom?? esetleg egy 5. karakter?? Mivel a koreait nem vágom igy gyártogatni nem fogok nekiállni a dungeonokat és instákat pedig valszeg nem akarom majd 1000 alkalommal végig tolni.BG,SVS majd jöhet csak a fun kedvéért igy laggosan is.Mindenesetre én kiváncsi leszek majd az új classokra is.Hátha lessz valami NUKE ami megtetszik.Egy kimondott Assassin hideos classnak én nagyon örülnék….

  • Szergely
   október 22, 2011 - 12:15 du.

   Viszont mehetnénk 58as insta runokat is -.-

   • október 22, 2011 - 12:43 du.

    Most hogy megvolt a Golden Lab run én egy Akasha’s Lairnek is nagyon tudnék örülni, pláne hogy az egyik lvl49-es campaign oda szól 🙂 Szergi: este össze kéne neked hozni a lvl48-as campaign-t tolni egy Golden Labot és utána közösen beutni Akasha arcát. Már persze ha lesz mindenki. Megpróbálom délután befűzni az egyik orosz Lancert.

   • Szergely
    október 22, 2011 - 1:03 du.

    Este 9, max 10ig leszek, utána agysejtpusztítás a program 🙂 Am a 48asat már bezúztam, asszem a Golden Lab jön már.

  • Kouta
   október 22, 2011 - 11:34 du.

   az assa classnak én is örülnék, bár kétlem, hogy beraknának egy hideos karaktert.

 9. Sagrath
  október 22, 2011 - 2:45 du.

  nagyjából 20:00 után már tuti leszek és akkor gyógyitok 🙂 előbbre nem merem beigérni mert még mindig Bécsben rohadok.Utánna ha ahazaérek akkor TUSCO, hogy nehogy éhen halljon a familly :).HA hazaértem akkor casualban viszont reggelig számíthattok rám…

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s