Kezdőlap > Blog, Bluehole, Game Mechanism, TERA KOR > Szeptember-Októberre várható újdonságok

Szeptember-Októberre várható újdonságok

szeptember 21, 2011 Hozzászólás Go to comments

Mint az előző postban már jeleztem, a TERA hivatalos koreai oldalán megjelentek a hamarosan várható frissítések bemutatói. Szeptemberre (már ami még van belőle) lényegében csak néhány apróság várható (köztük egy EXP revamp), viszont októberre több érdekességeket is tartogat a bejelentés. Itt jegyezném meg, hogy még az októberi patch sem lesz content patch, mindösszesen csak új game mechanism kerül a játékba. Ez némileg alátámasztja a két-három posttal ezelőtt összerakott összeesküvés elméletemet, mely szerint a “nagyágyúkat” a novemberi G*Star-ra tartogatják. A hivatalos bejegyzés vége annyit el is árul, hogy még idén ősszel várható további egy instance, fejlesztések az élvezetesebb játékmenet érdekében és számos új frissítés. Meglátjuk…

Lássuk előbb a szeptemberi patchet: (szept 22-én kerül élesítésre… holnap)

 • EXP revamp: lvl18 és 28 között átlagosan 10%-kal kevesebb XP kell az adott szint teljesítéséhez, míg lvl38 és lvl58 között átlagosan 25%-ban határozták meg a módosulást. Az alacsonyabb tartományomban szerintem felesleges volt behozni ezt a módosítást, bár tény, hogy lvl46-50 között azért bőven indokolt. Meglátjuk, hogy mennyivel fogja ez valójában gyorsítani a fejlődést.
 • A konkrét számokat elnézve (lásd kép -> -link-), az EXP módosulások szintenként eléggé diverzifikáltak, ami arra enged következtetni, hogy alaposabb tesztelések, feedbackek alapján döntötték el, hogy hol mennyit módosuljon az EXP határ.
 • Csökkentik a Luxury tárgyak eléréséhez szükséges befektetés mennyiségét is.
Októberi kitekintés: (lássuk a nagyágyúkat)
 • Bekerül a játékba egy (vagy két??? ez nem tiszta) újabb endgame instance, tele sok-sok új legendary itemmek (12 különböző set)
 • Két meglévő instance kap egy-egy újabb nehézségi szintent (ha jól értem), ami a jelenlegi jelenlegi easy és a hard szint között képez egy köztes nehézséget. (Tippre az egyik a Black Tower lesz, amiről az a hír járja, hogy az easy módja túl easy, míg a hard módja szinte lehetetlen)
 • Számos mission quest nehézségét csökkentették tovább, míg ugyanezek rewardját erősítették.
 • Gathering is fog EXP-et adni, így a gyűjtögető életmódot élők is fejlődhetnek bogarászás közben.
 • Apróbb változások várhatók a legtöbb classnál balanceolás céljából. A warrioron még tovább akarnak variálni és az október ez mellett a priest class alaposabb átvariálásáról fog szólni.
 • Az UI-n számos apróságot változtatnak, saját bevallások alapján az UI sokkal látványosabb és hasznosabb lesz. Lesz pl. olyan funkció az UI-n, amivel egyszerűen lehet akár az egész geart lecserélni. (pl. offtank könnyen tud majd váltani tank és dps gear között.) Javulni fog a HP kijelzés (gondolom itt a mobok HP-jára gondolnak), stb.
 • Számos funkciót fejlesztenek a guild panelen.
 • Az egyik legfontosabb változás a “declare war” funkció lesz a guild panelen. Amivel a guildek hadat üzenhetnek egymásnak. A hadban álló guildekre nem az alap PK szabály/büntetés rendszer vonatkozik. Részletek később.
 • Fejlesztés alatt áll egy server-server matchmaking, ami várhatóan október végével kerül élesítésre. Ennek a funkciónak a segítségével úgy lehet partyt szervezni, hogy a rendszer akár több különböző szerverről hívja össze a csapatot. A funkció elérhető lesz az instanceokban és a battlegroundokon is. A funkció várhatóan október végén kerül a játékba.

 1. Kouta
  szeptember 21, 2011 - 3:41 du.

  hmm érdekes érdekes, azért kiv lennék, hogy van-e még valami, vagy ennyi lesz az öszre és ez lenne az a “nagy durranás”

 2. Spidi.htf
  szeptember 21, 2011 - 3:45 du.

  A declare war funkcio guildoknál remélem olyan lesz mint L2 ben 🙂

 3. rekotye
  szeptember 21, 2011 - 4:12 du.

  Új setekről majd kéérünk kéépet :)))) (Remélem hamarosan lesznek)

 4. Szergely
  szeptember 21, 2011 - 4:34 du.

  Jóóóóez, várós nagyon! 🙂

 5. Rosert
  szeptember 21, 2011 - 5:14 du.

  ÁÁááÁááÁáÁáÁáÁmMMmmMmmMmmmEEEeeEEeeeeEEEeEENNNnnNnn! 😀

 6. mz
  szeptember 21, 2011 - 11:26 du.

  Alakul, de azért szeretném ha tudnék pvp ből is xp-t kapni/fejlődni akár kis szintű bg-k ből, és még több fajta bg-t. A többi várós.

 7. Lacci
  szeptember 22, 2011 - 5:15 de.

  Hát ettől a EXP rewarmptól nem vagyok elragadtatva bár nem tudom, hogy mennyire lassul jelneleg, de akkro is könyítettek a fejlődésen mikor pár nap alatt elérték a max szintet, akkor most mi lesz? nem értem minek kell ennyire felgyorsítani a játékot, szerintem az eddigi bukást is enek köszönhetik, hisz ha nem gyorsítják a játékot annak ellenére, hogy nincs endgame igazán sokkal tovább a játék mellet tarthatták volna a játékosokat, az utolsó pár szint legyen is hosszú.Hiába van jó endgmae, alöbb utóbb azt is megunják az emberek, viszont ha mellet még kell fejlődnö, deagrt gyüjtögetni, sokkal tovább fogod élvezni a játékot.De ez csak az én véleményem.

  • menorel
   szeptember 22, 2011 - 7:13 de.

   Kár, hogy igen kevesen osztják a véleményedet a szintezés lassításával kapcsolatban, így erősen errodálódik a mondandód lényege.

  • mz
   szeptember 22, 2011 - 11:33 du.

   Tuti Nem fogod pár nap alatt elérni a szintet, de még egy hét alatt se eu induláskor, fix. Amúgy szerintem a kevesebb grindért lesz sikeresebb nyugaton, lásd wow. Tökmindegy, hogy szintezés alatt vagy után grindelsz órákat, ha ehhez van kedved. Sok boss a végén a gearre csapatban, meg változatos pvp ez kell eu ba. A koreaiak teljesen mások, teljesen más szokások, igények. Szerintem nekünk lehet jó hír, hogy koreában bukott, jelentheti hogy, minőséget de mégis mást kapunk mint amit ott elvárnak, és jobban igazodik a világ egyébb részeihez, ami lássuk be nagyobb piac mint Korea. 10kk légy nemtéved. ^^

 8. Szergely
  szeptember 22, 2011 - 6:57 de.

  Lacci :
  pár nap alatt elérték a max szintet, akkor most mi lesz?

  [sarcasm] Most pár óra lesz. [/sarcasm]

 9. x3rb
  szeptember 22, 2011 - 7:43 de.

  “Bekerül a játékba egy (vagy két??? ez
  nem tiszta) újabb endgame instance, tele
  sok-sok új legendary itemmek (12
  különböző set)”

  ❤ Nyami

 10. Hina
  szeptember 22, 2011 - 8:53 de.

  Örök kérdés… Ha lassú a fejlődés az a baj, ha gyors akkor meg természetesen az….
  Valaki nem tudja véletlenül, hogy a karakter generálásnál lesz-e testbeállítási opció? Valamint, hogy a castanic fajnál nem volt még meg az a nagy 5let, hogy a hajat és a szarvat külön lehessen kiválasztani? Vagy ez csak az én heppem?:)

  • menorel
   szeptember 22, 2011 - 10:15 de.

   Kouta: Egyelőre sem testbeállítás opció, sem szarvhaj szétválasztás nincs. A testbeállítás – szerintem – nem is lesz, a hajszarv szerintem esélyes az EU megjelenésig.

   • Kouta
    szeptember 22, 2011 - 11:00 de.

    meno, az ip ne csaljon meg, ez az asszony volt 😀 (és nem nekem nincsen 5 alteregom 😀

   • Szergely
    szeptember 22, 2011 - 11:05 de.

    A franc, pedig épp most trollkodtalak meg, csak még moderációra várakozok… 😀

   • Kouta
    szeptember 22, 2011 - 11:29 de.

    hehe, kicsit néztem meno válaszán mikor nekem cimezte, mondom mivan? azt látom Hina, a párom ingame neve ált Hinaichigo ^^ szal már leesett, meg ha karakterkészítés a téma akkor alap, hogy ő kérdi. kijön egy game, én megcsinálom a karit ami tetszik és kész, 5-10 perc nagyon nem szokott több lenni, ő fél óra óra minimum :D. majd belogol és 2 nap után nem tetszik a kari amit csinált szal újat 😀

 11. Lacci
  szeptember 22, 2011 - 9:54 de.

  De most komolyan ha mondjuk 1 hónap alatt max szinten vagy és nincs más dolgod csak instázni a gear is meglesz viszonylag hamar mer ugy e instázol mivel nincs más dolgod, elmész közbe pvpzni, bár ha nincs rá okom én annak nem látom értelmét, hogy csak ugy megyek és levágok mindenkit, hacsak nincsenk frakciok.1 hónap amx szint még 1-2 hónapamialatt kiszeded a geart és pvpzgetsz és és neki álsz uantkozni, mert ha csak pvpzel céltalanul az is unalmassá válik.Ott van L2 több mint fél év volt majdnem 1 év mire elértem a max szintet, főleg az utolsó pár szint volt a lassú de ott már lehett pvpzni siegre járni, de ezeken kívul ott volt még az is, hogy na még 2 szint kell és nem untam meg, pedig kuldiksem voltak csak grindelés na meg spoilozás amit bizonyos sokszor 1 egész partyval kellet csinálni, és orákon átt elvoltunk és szedtük a matikat.
  Nem értem miért olyan fontos, hogy olyan gyorsan maximum szinten legyen az ember.Bár at sem mondom, hogy lv10 en ragadjunk le hetekig, de szépen el lehet nyújtani a szintezést minél magasabb szinten vagy legyen annál lasabb főleg az utolsó pár szint ahol már nem számit a szintkülönbség.

  • Szergely
   szeptember 22, 2011 - 10:17 de.

   Speciel nem a szintezés miatt játszok, hanem az endgame fun miatt, legyen az bármilyen sovány is egyelőre. BG-k, OWPvP, SvS, deathmatchek, kevés instázás, gearhez, PvP-hez. Nekem ennyi kell, a szintezés csak egy része a játéknak. Aki szintezni szeret úgyis végigpróbálja az összes karit, hajrá!
   Mellesleg nem tudom miért fáj, hogy koreain milyen xp módosítások vannak, amikor az xp szorzó állítása a világ legegyszerűbb dolgai közé tartozik és EU/NA startkor kizártnak tartom, hogy XP eventek lennének (esetleg preorderes bónusznak lehet kevés xp boost), s a szintezés is úgy lesz belőve, hogy hozza az átlagos mmo-s időtartamot (átlag =/= lineage, ne jöjjünk már mindig ezzel).

  • menorel
   szeptember 22, 2011 - 10:19 de.

   Azért olyan fontos ez, mert most ez a trend. A legújabb generációs MMOkban már szintezni sem kell, amiben meg kell, ott a szinte nullára redukálják. Lásd->WoW pl.
   Ha 1 hónapon belül maxra húzod maga, majd még egy hónapon belül felgearelődsz és ezek után nem találsz semmit a játékban ami lekötne, akkor -> exit. Aki meg talál benne szórakozást az meg marad és játszik vele. Nem lehet olyan játékot csinálni, ami a véglegek számára is kihívást nyújt. Az összes ilyen próbálkozás rövid időn bebukott.

  • negativ
   szeptember 22, 2011 - 2:50 du.

   Én sem szeretem ha 2 hét alatt végigjátszható, de majd kiderül. Az open bétáig úgysem fogunk megtudni semmi érdemlegeset, kár ezen filozofálni.

  • mz
   szeptember 22, 2011 - 11:09 du.

   Átlagmmokban lvl20ig szoktam élvezni a szintezést. Itt kitartottam 40ig élveztem, élvezetesebb mint máshol(nekem), de most már így 50 fölött a tököm kezd kilenni vele, jöhetnek a playerek és a bossok 🙂

 12. NemSzergelyVagyok
  szeptember 22, 2011 - 10:22 de.

  wth, mindenki nicket változtat, meg álnéven írkál?! o_O
  😛

  • Kouta
   szeptember 22, 2011 - 11:53 de.

   jaja te is válthatnál Szergelyről Szergejre… 😀

  • Szergely
   szeptember 22, 2011 - 12:00 du.

   Not gonna happen! Semmi közöm az oroszokhoz 😛

 13. menorel
  szeptember 22, 2011 - 11:47 de.

  Kouta :

  meno, az ip ne csaljon meg, ez az asszony volt :D (és nem nekem nincsen 5 alteregom :D

  Ok, sorry a gyanúsításért:) De az új/ismeretlen nickeknél ösztönösen shotgunolok 🙂

  • Kouta
   szeptember 22, 2011 - 11:53 de.

   tudom láttam is már meg minden, csak azért irtam, hogy tisztázzam, én nem hajazok az alteregokra, és azok sosem veszik át az uralmat felettem! 😀

   • Kouta
    szeptember 22, 2011 - 12:52 du.

    regelni akartam worldpressre de a kouta név nem available. QQ

    valaki tuti lenyulta 😦

   • Szergely
    szeptember 22, 2011 - 12:53 du.

    Sok a fanboy… 😀

   • Kouta
    szeptember 22, 2011 - 1:40 du.

    kb, de én meg utálom a számokat a név után…stb szal mégsem regelek 😛 jó nekem ez a lilás kis avatar 🙂

 14. Fincsivagyok
  szeptember 22, 2011 - 12:22 du.

  Omg mennyu csudi ujdonság . Alig várom hogy megjelenjen.
  </3 GW2 </3 Ncsoft
  popori FTW!

  • Szergely
   szeptember 22, 2011 - 12:53 du.

   Szia Chunley! 😀

   • Kouta
    szeptember 22, 2011 - 1:40 du.

    csacsi ő a GW2-t várja nem a TERA-t! 😀
    fan boi ő is 😀

  • szeptember 22, 2011 - 3:51 du.

   Fincsi és megtért nini 🙂
   Ideje volt belátni hogy Tera > Gw2 😀

   • Kouta
    szeptember 22, 2011 - 4:59 du.

    ez jo volt 😀

  • mz
   szeptember 22, 2011 - 11:11 du.

   Szia fincsi jó látni wtf? 🙂 De! Miért kellett leírnod h n….t????? 😛 Nembírtad ki ????? 😀

 15. Spidi.htf
  szeptember 22, 2011 - 10:34 du.

  Én az MMorpg-kben sose azt élveztem hogy vágok le 1 sz**os npc-t az általábban 1 megadott séma szerint skillezik + mozog ebben és sose láttam semmi élvezetett (annak idején szinteztem 1es szorzon L2ben de 1szer elégvolt) Én pvp/gvg párti vagyok ott az megy ki hogy tud gamelni és nem mindig ugyan azt csinálja az ellenség sztem ettöl izgalmas a game. ÉN ugy csinálnám a server üzemeltetök helyében (nem értem miért nem csinálnak ilyet) PVE serveren beraknék olyan szorzot hogy vagy 1év 1 kari pvp-n meg 1hét azt szvsz 🙂
  Ez az én szerény véleményem 🙂

  • mz
   szeptember 22, 2011 - 11:13 du.

   Én támogatnálak egy elnökválasztáson 🙂

  • mz
   szeptember 22, 2011 - 11:15 du.

   Támogatom+

   • mz
    szeptember 22, 2011 - 11:20 du.

    De ne féljetek már a szintezéstől xp módosító nélkül sem lesz vészes de azért nem két perc kell ölni mobokat rendesen. L2 meg nem lesz, de ne is legyen arra ott az L2.

  • Szergely
   szeptember 23, 2011 - 12:36 de.

   Osztom én is! 🙂

  • negativ
   szeptember 23, 2011 - 6:52 de.

   Lehet rosszul tudom, de pve szervereken is van aréna, duel sőt gvg és pvp eventek is.

   • Szergely
    szeptember 23, 2011 - 7:18 de.

    Nem tudom hogy keverted ide a PvE szervert, de a legfontosabb dolog hiányozni fog onnan: az OWPvP. Ebből kifolyólag az SvS is, ill. szerintem a GvG is, mivel OWPvP-hez köthető (amennyiben a guildek hadban állása GvG-nek minősül). Szóval Marad a BG és duel PvE szerverre.

 16. Hina
  szeptember 23, 2011 - 7:31 de.

  Amúgy nem pont a Te válaszodra voltam kíváncsi:)

  • Szergely
   szeptember 23, 2011 - 7:36 de.

   Ez most kinek ment? 😛

 17. Szergely
  szeptember 23, 2011 - 7:34 de.

  Hm, egyébként kellemesen érezhető az xp módosítás hatása, eddig alig vánszorgott felfele a csík, most minden questnél látványosan megugrik ^^ Kényelmes tempóban egy éjjel 53-ről 54-re full szint. Nice 🙂

  • Cori
   szeptember 23, 2011 - 10:36 de.

   kontrasztnak:
   patch előtt lvlv54-ről 55-re 49m xp kellett, most lvl56-ra kell 42m

   • Szergely
    szeptember 23, 2011 - 10:46 de.

    Nem rossz! ^^

   • Szergely
    szeptember 23, 2011 - 11:19 du.

    38milla kell most 54-ről 55-re!

 18. Hina
  szeptember 23, 2011 - 7:36 de.

  😦 ilyen igényes játék és pont ere nem fektetnének kellő hangsúlyt? Nah mindegy.
  Bocsi, hogy belekontárkodtam a Fórumba… Látom ez az IP dolog mindig magyarázásra szorul.. Látom Pincsivel itt sem unalmas az élet:D

 19. x3rb
  szeptember 23, 2011 - 8:21 de.

  “Pincsivel itt sem unalmas az élet”

  Örülök hogy elégedett vagy a testi adottságaiddal X)

  • Kouta
   szeptember 23, 2011 - 10:20 de.

   Pincsi = Fincsi 😀

  • Kouta
   szeptember 23, 2011 - 10:20 de.

   és én is elégedett vagyok a testi adottságaival :DD

   • Szergely
    szeptember 23, 2011 - 10:29 de.

    Fincsiével? o_O

   • Kouta
    szeptember 23, 2011 - 12:52 du.

    alap 😀

   • Szergely
    szeptember 23, 2011 - 1:05 du.

    Tudtam, hogy megcsal… 😦

   • Kouta
    szeptember 23, 2011 - 1:59 du.

    veledvan??!! nekem azt mondta én vagyok az egyetlen…

 20. Hina
  szeptember 24, 2011 - 7:31 de.

  XD

 21. Hina
  szeptember 24, 2011 - 7:40 de.

  Hmmm vajon még ebben az életben ki fog jönni a Tera?…. Komoly pangás van az mmo piacon és ez nem új keletű dolog. Tele van a pince meg a padlás is ígéretekkel olyan játékokról amik meg fognak jelenni; természetesen mindig úgy gombolyítják a dologok fonalát, hogy végeredményként a következő évet jelölhessék meg az aktuális mmo kezdetének. A lényeg azonban ugyanaz marad: nincs mivel játszani:'(..
  Jó persze találja fel magát az ember keressen alternatívákat…. de meddig?
  Ehh marad Aion…. egyenlőre:)

 1. szeptember 23, 2011 - 4:21 du.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s