Kezdőlap > Frogster, TERA ENG > Voice Acting interjú Shojinnal

Voice Acting interjú Shojinnal

szeptember 15, 2011 Hozzászólás Go to comments

Az hivatalos EU fansiteokat tömörítő Tera Affiliates oldal készített egy nagyobb lélegzetű interjút Lee “Shojin” Dale-lal a Voice Actingról… Szóval a játékban megjelenő beszédek, szinkronhangok készítésének folyamatáról.

Akit érdekel a téma az teljesen terjedelemben elolvashatja a cikket a Tera-Affiliates oldalán, jómagam csak az érdekesebb momentumokat szedtem ki az interjúból:

 • A Voice Acting munkából a francia és a német rész jut a Frogsterre.
 • Az angol nyelvi honosítást teljesen az En Masse végzi. A francia és a német nyelvre való implementálás az angol fordításból történik.
 • Az angol voice actingben kb 30 szinkronszínész vett részt (nem is annyi sok…). A francia és a német verzióban további 40 fő.
 • A hangfelvételek elkészítésén túl a BlueHole is odateszi magát: Az elkészült hanganyagokhoz időzítik az ingame jelentekben a résztvevők szájmozgását, hogy minél élethűbb legyen az.
 • Jelenleg nincs döntés arról, hogy legális úton lehet-e majd a Japán és a Koreai nyelvi csomagokat használni az EU kliensben. Igen valószínű, hogy legálisan nem, hiszen ezek általában a kiadók saját szellemi tulajdonát képezik és minden bizonnyal az NHN Japán nem fog ehhez hozzájárulni.
 • A hanganyagok felvételét kb egy hónapnyi igen komoly előkészület előzte meg. Ezt követően jött a kb 4-5 napos feszített tempójú stúdió munka. Ezt követően kb további egy hónapnyi munkát jelent megvágzni az audit anyagot és a klienshez illeszteni sok-sok teszten keresztül.
A westernizáció egy újabb szakasza tekinthető hamarosan befejezettnek. Voice Acting: pipa.

 1. Danten
  szeptember 16, 2011 - 12:10 de.

  ez egy jó hír. Én is olvastam ma de azért nekem jóval gyengébb az angolom, kifejezetten tetszik, hogy az eme fogja csinálni az angol szinkront, és nagyon kíváncsi leszek rá hogyan sikerül.

 2. Lacci
  szeptember 16, 2011 - 7:07 de.

  Ezekszerint nem csak azért nem adják még mert nincs elég endgame tartalom, hanem mert még sehol nincsenek még csak most kezdik a szinkront?soha nem is tervezték szerintem összel vagy egyááltalán idén kiadni, különben már neki áltak volna.

  • Szergely
   szeptember 16, 2011 - 7:44 de.

   Akkor fuss neki mégegyszer a hírnek…

 3. Lacci
  szeptember 16, 2011 - 8:00 de.

  ok! Igaz félre értettem, de mentségemre legyen reggel van, ám a lényegen nem változat. Még nincsenek kész vele és csak nemrég áltak neki.

  • Cori
   szeptember 16, 2011 - 8:07 de.

   Ez egy régebbi interjú ami csak most lett publikálva, nyár óta megvan a VA.

 4. Lacci
  szeptember 16, 2011 - 9:07 de.

  Akkor király:) csak már játszhatnánk:)

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s