Kezdőlap > Bluehole, En Masse, Game Mechanism, Lore, TERA ENG, TERA KOR, TERA Online > Napi Rövid – 2011.08.28

Napi Rövid – 2011.08.28

Közel az augusztus vége, már régen volt napi rövid itt a TERA::Variance blogon, úgyhogy ömlesztem a lényeget a tovább után:

 • Az előzőekben már jeleztem (TeraHun::”Bréking jelentős vált…”), hogy augusztus 25-én újabb szerver összevonások fognak történni, az új non-PK szerver megnyitás mellett. Az utóbbi megtörtént, az előbbit viszont elhalasztották. Majd szólnak ha fog történni ezen a fronton valami.
 • Az új non-PK szerver neve: Juras lett a keresztségben. Az ott kezdők egy speciális event keretei között egyből dupla XP-vel, néhány adag kötszerrel és egyéb jóságokkal kezdhetnek.
 • Cori beszélt több koreai ismerőssel is és sokan jelezték, hogy át akarnak igazolni a non-PK szerverre.
 • A legutóbbi patchben a warrior megint kapott egy nagy halom finomhangolást, a legtöbb tényleg csak minor change, de pl. meglepő módon a Biting skill kapott +15% agroo növelést.
 • A legutóbbi patchben érdekes módosítást csinált a BHS: A PK declare timeret 5 másodpercről 10 másodpercre növelte. Nehéz erre mit mondani, szerintem már az 5 mp is sok volt. Persze az EME-től tudjuk, hogy EU/NA-ban nem fogják követni a koreai PK declare szabályokat, de ez akkor is zavaró. Nem találtam sehol semmi indoklást arra, hogy miért is tették ezt.
 • Érdekes és látszólag felesleges UI polírozás volt, hogy kikerült az combat UI-ra számmal is a condition aktuális értéke. Persze amint kipróbáltam ingame, akkor mindjárt nem tűnt annyira feleslegesnek.
A legtöbb infót Cori twittere szolgáltatta nekünk. Kövesd te is hogy frissen lásd: -link-
Ahogy arra már Cori felhívta a figyelmet, a tegnapi napon a EME megtartotta a Nyílt Napját, amiről Amira részletes összefoglalót készített a terafans.com-on. Az összefoglalóból Cori már kiemelte az Elin ruha változásokat (Variance::”Bugyitlanított Elin”), a másik nagy bummról – a Chronoscrollról – már készítettem egy összefoglalót, most kiapróznám a többi érdekességet:
 • A nyílt nap alkalmából volt demó is, ahol a GamesComon előadott ‘Necromancer’s Cell’-es insta runt nyomatták.
 • Jelen pillanatban a legfrissebb nyugati kliens kb 2-3 minor patchcsel tart a koreai legfrissebb kliens mögött.
 • A Cori által már említett Elin változások véglegesnek tekinthetők, már “Release Candidate” állapotban vannak, tehát tuti így lesznek a nyugati kliensben.
 • Választ kaptunk jónéhány LORE-t érintő kérdésre is, amik eddig komoly fejtörést okoztak: Kiderült, hogy a többször is emlegetett Gomo a Ghula nevű istenség lokalizált neve (*) Az íróknak sincs arról fogalma, hogy pontosan milyen évet írunk most ingame. Annyi ismert, hogy most az “Halandók Korában” járunk. (*) Kiderült, hogy Killiannak (pontosabban a nyugati verzióban Killiunnak) valóban az apja Saleron. Szóval ő tényleg egy isteni fattyú (*)
 • Pat megerősítette, hogy az EMEnél most indul a nagy recruit,
 • Szóba került egy lehetséges iPhone és Androidos app az accountok védelme érdekében (token->authentication). Pat jelezte, hogy a launchig ezzel biztos nem fognak foglalkozni, de erősen gondolkodnak egyéb account védelmi technológiákon.
 • Az EME beszélt a korábban sokat emlegetett altozást segítő fejlesztésekről is. Az egyik ilyen más benne is van a játékban: a questekért és ismételhető questekért kiváltható tojásokból lvl10 és lvl40 közötti potionök esnek, ez nagy segítség lehet az altoknak. Szintén kiderült, hogy a jövőben ezekből a tojásokból “XP item”-ek is eshetnek, amiket lehet majd transferelni az altoknak is. Tehát a nagy karival tolod a repeatable questeket, az altod meg kapja a tojásból az XP-t. Szóba került a játékban egyébként létható “EP/Extra Point” is, erről kiderült, hogy nem sikerült időben implementáltatni, ezért nem működik, és tartanak tőle, hogy a launchig sem lesz ebből semmi.
 • Az eventen bemutatott build már a westernizált voice-over-eket tartalmazta. Érdekes csavar, hogy a High-Elfek brit akcentussal beszélnek… Ez jól jellemzi a faj lorejából fakadó felsőbbrendű érzetüket. Brilliáns! 🙂
Érdekessége volt még az eventnek, hogy minden jelenlévő kapott egy-egy “Chronoscroll”-t. Márhogy egy papírlapot rajta egy üzenetettel, ezek érvényesek lesznek ingame. Szóval az első 40 db chronoscroll már gazdára is talált 🙂

 1. Szergely
  augusztus 29, 2011 - 8:01 du.

  Kis kiegészítés PK change-hoz, ami konkrétan hidegzuhanyként ért: eddig 10 db item kellett (valamiért 20 rémlett, de Cori kiigazított), most 50, egy két szinttel alacsonyabb játékosért 100 (!!!) itemet vont le az inventorymból! Elég drasztikus.

 2. Goren
  augusztus 29, 2011 - 8:03 du.

  Nah végre van már látható fejlődés nyugati Tera kapcsán is.

 3. krushwarok
  augusztus 29, 2011 - 8:16 du.

  Érdekesség kép.
  Ha valaki rss readert használ és szeretné cori twitterét ( http://search.twitter.com/search.atom?q=+from%3ACori_Duskwood )vagy más twittert követni így megteheti http://search.twitter.com/search.atom?q=+from%3A%5Btwitternév%5D

 4. Deardog
  augusztus 29, 2011 - 8:37 du.

  Nagy ötlet az angol akcentus, de ha a High-Elfek megkapták a britet, a poporiknak milyen lesz, ausztrál? 😀

  • menorel
   augusztus 29, 2011 - 8:53 du.

   Lol! ez mekkora 🙂

  • Rosert
   augusztus 30, 2011 - 10:41 de.

   Ezen az elven akkor a Castanics tuti spanyol akcentust kapnak. Attól viszont sok embernek kihullik majd a haja! 😀 Vagy ha nem spanyolt akkor indiait. ami talán egy fokkal még rosszabb. 😀

 5. Wili
  augusztus 29, 2011 - 10:06 du.

  “Nagy ötlet az angol akcentus, de ha a High-Elfek megkapták a britet, a poporiknak milyen lesz, ausztrál?” Ez amúgy milyen érdekes, hogy manapság már a briteknek van akcentusok… Pedig az igazi angol nyelv tőlük ered és inkább a többi nép nyelvhasználatát kéne akcentusnak nevezni. 🙂 Csak hát annyira megszoktuk az USA-ban használt angolt a sok amerikai film miatt, hogy már őket tekintjük akcentus nélkülieknek. Fura… 🙂

  • Traktor
   augusztus 29, 2011 - 10:32 du.

   Ja vazze, pattog a kis gyarmatunk, na majd adnak nekik a kínaiak xd

 6. augusztus 30, 2011 - 10:18 de.

  A Cynical Brit most röhöghet a markába 😀

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s